A na kraju se mrtvi broje, do sad je pušing bilo, ali do sredine 6. mjeseca i nisu neke ozbiljne brojke ni inače. realno da je zimska sezona, ja bi išao na skijanje, malo više paziš nego inače, ali sve se to brzo zaboravi, pogledaj po centrima, gradu, kafićima kad ekipa ode, tko gleda metar, više manje
Posts by D'artagnan
-
-
Pa realno za gro ljudi ne treba neko extra znanje, dovoljno je rasporediti određeni % u sektorske indexne ETFove vani i ćao,,, za ciljane dionice vani treba previše vremena za praćenje, proučavanje i gledanje dali će netko nešto zahebati i smuljati,, ovako si dosta diverzificiran, valutno, sektorski i geografski.. i staviš sve na automatiku,, nećeš život provesti blejeći u monitor
Jedino da, kod nas većina ekipe vjeruje samo u beton i fizičku vidljivu imovinu, al dobro svatko po svom pogledu na investiranje i rizik, netko banku, netko beton, netko kafane i žene
-
Da i meni je blesavo da nasi brokeri nemaju jednostavnije rjeseno trgovanje na vanjskim trzistima, valjda su im preveliki troskovi samog odrzavanja sustava, naknada, dubine naloga K/P.. sa jako puno trzista... pa je zato tako kako je
-
a tko je išao u proboj ? još će se tu odigrati grose špile na ovim razinama, sreća vam je samo što sam i ja krenuo kupovati, pa nekako ide
Ne gubi vrijeme , da nebi zaradio manje , jer time is money , a od danas ono curi kao u pješčanom satu .
TIME je život
Ok je lova, treba je i ne valja kad je nemaš za neki normalan život. Ali badava ti sva lova svijeta kad ti život prođe, tj. iscuri u pješčanom satu . Tako da iskoristite vrijeme za život, ne novac.
-
Super za ove mjere EU
Mene cudi da nasi ne forsiraju u EU da Slovenija odradi autoput od Rupe prema Postojni ili jos bolje Sežani, da je pokriveno i Italija i sjever, za HR turizam bi to bilo odlicno.. a i za nase kad idu na skijanje
-
Drži ih količina cuge još od jučer...
Sad me je več strah za njih.......bojim se da bi im moglo uskoro bit gore nego nama i neznam kako će to moći podnjeti jel mi smo ipak navikli cijeli svoj vijek biti u krizi 😂😀
Ma hebe se njima.. vecina njihovih dionica je na takvim parametrima da i da padnu 70% jos su daleko iznad prosjeka nasih ... ali zato i jesu velesila, ako nista mogu prodavati maglu, i mu.a pod bubrege...
a mi smo postojani, pratimo sve u padu, a u rastu nema smisla, bolje cijeniti svoju imovinu po kikiriki cijeni, nego x5, x10 kao oni 😂
-
S obzirom kako se indeksi zelene to je za brodare preskromno. Da je na indeksima crvenilo iste jačine brodari bi bili desetotostruko crveniji.
Nešto sam krivo shvatio ili je ovo to zelenilo brodarskih indexa? Ako je tomu tako pa ... prema postovima kolega panamaxi trebaju biti oko 10 K da bi se APL pokrila...
Baltic Dry Index Rises 1.61% to 506
Capesize -0.48% to $4,120
Panamax +4.34% to $4,572
Supramax 58k tons +1.87% to $5,450
Handysize +5.71% to $2,66510k ?? To svaki dan ide veci iznos 😂. Kolega iznos je manji a TC vozarine iznad te granice.... jest da je sve mrcvarenje 😒
-
dakle večina raste, a recimo TNPL pred kojom su dobra vremena u minusu.. ono po običaju je logika da nema logike
-
Da, optima ce osloboditi poprilicnu kolicinu friskog novca koji ce pozitivno djelovati na poprilicno dobrih pozicija koje se sada kisele
-
Ubio se od kupnje, to mu ostalo od bureka, pa kupio za 150 kn malo 🤗
-
Vidit cemo za mjesec, dva kad zapeku temperature 35-40, hoce li ostati na uzarenom asfaltu ili potraziti hlađenje u kristalno cistom moru 😎
-
A lijepo sam pisao na 230kn kako je best buy Saponija. Vec 15k plusaa
To si ti kupio i tvoja ekipa kupila pa podigli cijenu u svakom slucaju tnx 🤗
-
+JDPL (14 kom) (8,30)
-JDPL (14 kom) (11,50)
....više od 55% oscilacija u samo 15 minuta......
....ima se.....moze se......:(
.....al`ozbiljno.....tko ovakve stvari izvodi sa manje od 300kn prometa (u oba smjera) bi trebao dobiti instant ban od svojeg brokera......bez obzira što drugima omogucava zaradu.....
Ocito nema drugog posla 🤣🤣 ili cisto da ima nekog prometa da se makne prasina sa dionica 😂
-
Koja slika?
Koji je ovo jezik? Svedski? Finski???
-
A ti se po tome vodis? Tko je sta kupio i prodao 😯
-
Ne treba pokloniti. Neka upucaju svoju lovu i preuzmu vlasnicki udio. Drzava ovdje samo iz godine u godinu gomila minuse. Znas onu izreku: samo budala radi iste stvari na isti nacin i ocekuje drugaciji rezultat.
Bas tako neka upravljanje i vecinsko vlasnistvo preuzme onaj tko zna, a drzava neka ostavi jedan % da nesto zaradi kad vecinski vlasnik isto pocne zarađivati
-
A koji K ce ti to? Mislim ti ovekujes da ce se napisati koliko ima tko u kojoj poziciji 🤣🤣🤣 i da ce biti vjerodostojno 😂😂😂
-
Zahebali Nea i ove koji bacaju grah i crtaju ovisno o tome jesu li u kesu ili nekoj poziciji 😎
-
A cuj uvijek imas onih koji imaju i nemaju, bolje da ti dođe 100 dobro potkovanih koji ce znati uzivati u zivotu i imaju sa cim, koji su u biti isli po svijetu avionom i upoznavali, otkrivali nove destinacije, koje sada ne mogu .... nego da obaras rekorde, pa ti dođu njih 500 koji ce trositi kikiriki na setnju, kupanje, parking i eventualno sladoled
Iako istina, neznamo sta nas ceka, ali jedno je sigurno da svi mi ovdje nismo vjecno i da vrijeme jako brzo leti, a sto si stariji to je brze nazalost... a jbga
-
Burze su se odmetnule od stvarnosti
Već 36 milijuna nezaposlenih u USA, Fed najavljuje da će pumpanje novaca biti bez ograničenja...
Na koncu vrč ide na vodu dok se ne razbije, a novac kada je besplatan postane bezvrijedan.
Istina je da ne znamo.
Pa burze su uvijek daleko od stvarnosti, kada je neka pozicija realno vrednovana, jako rjetko... ameri i ostali vani su sa ATH pozicija nesto pali, ... i realno trebali su joj poprilicno da se ohlade, a oni ce vrlo vrzo kad sve prođe opet na ATH, mi ovjde smo i dalje na nekim ATL pozicijama, i sa njih smo bili jos padali i gledas dali ce par % gore ili dolje, sve je stvar ekipe koja trguje na tom trzistu i koliko cijeni i vrdenuje svoju imovinu.
A ovdje imas ekipu koja ne cijeni imovinu u dionicama, pa prodaje po smjesnim cjenama uvijek nalazeci neki razlog zasto treba biti niska cijena. Sa druge strane imas imovinu u nekretninama koju ekipa cijeni jako puno pa kvadrat zemlje, betona, plocica.... od mozda realnih 600-700 eura cijeni +2.000 eura,,, a sve je zakon ponude i potraznje, vani ekipa vise cijeni gospodarstvo, komapnije, neko beton