1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• CORONA virus

• Marielena
    • April 1, 2021 at 3:00 PM

Kolega, mi smo si sami krivi sto ovisimo o turizmu i ugostiteljstvu, a industriju smo unistili. Meni korona gotovo nikakav posao nije uzela.

Nisam optimist. Mislim da je neka realnost u EU da ce vecina gradjana primati UBI jer ce biti nezaposleni. To je ovo 4000 kuna kod nas. Opstati ce uglavnom crony velike korporacije koje uglavnom suradjuju sa drzavom. Mislim da ce i ljudska prava i gradjanske slobode erodirati.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • April 1, 2021 at 2:39 PM
    Quote from alias

Ma nikad nista nije od naroda, ali odakle sam ja, znam cijelo jedno naselje, od nekih 150 kuca, a od kojeg svi sad živimo kao bubreg u loju, zbog turizma, jer smo napravili kuće za sitnu lovu, a da nitko nije bio u partiji. Vecina toga je placeno prosjecnim placama, gdje je radio samo otac, dok je majka vecinom bila domacica. Sad takvi ljudi ne mogu platiti komunalije, teren da ne govorim, a kamoli nešto graditi. Ali ok. Svi smo bili u partiji. To mi pricaju klinci od 18 godina, kojemu je HDZ olicenje kreposti i postenja.

I to hvalit danasnju Hrvatsku???? O boze me sacuvaj

Meni nikada nije bilo dobro u Hrvatskoj. U Jugi nisam zivjela.

Ljudi su dizali kredite da sagrade kucu, a kredit nisu nikada vratili jer im ga je pojela inflacija. Odlicno. I onda je takva drzava propala. Ma daj, stvarno?

Ljudi danas nemaju za komunalije. A zasto bi ljudi koji gledaju kako da sina preko veze zaposle u Holding ili koji glasaju za onoga koji je krao i narodu dao imali za platiti komunalije?

Nemam 18 godina, svaki put od moje 18 do danas(to je bilo 2000) glasam iskljucivo i jedino protiv HDZa.

Sa hrvatskim desnicarima obicno nemam sto pricati 10 minuta.

Ja sam liberalna konzervativka. Vjerujem prije svega u drustvo koje se temelji na slobodnom pojedincu i na liberalnoj ekonomiji. U Hrvatskoj ima mozda 1 posto ljudi koji razmisljaju kao ja.

Uglavnom mislim da je u ovoj koroni cijela Europa otisla u krivom smjeru. Krenuli smo putem drzavne represije i drzavne kontrole nad ekonomijom.

Slazem se sa tobom da je Hrvatska trula zemlja. Takva je jer su vecina odgojeni u komunizmu i tako su i svoju djecu odgojili.

Ma gradi se i danas naveliko. Pa Zagreb je trenutno jedno veliko gradiliste. Ruse se masovno obiteljske kuce i grade "urbane vile". Eto ljudi to pokupovali na kredit prije nego je i izgradjeno za 3000 eura po metru kvadratnom. Drzava daje subvencije a banka kredit.

A onda ce opet biti kukulele i pomozi Sincic i Pernar.

• Marielena
    • April 1, 2021 at 1:39 PM
    Quote from alias

Ovdje pišu kako uzivaju u blagodatima lijepe naše, a na temi ledo kukaju kako su ih pokrali ahahahaah. Divim se onima kojima je danas lijepo. Stvarno smo prekrasna zemlja

U Jugi je Ledo bio naš :)

• CORONA virus

• Marielena
    • April 1, 2021 at 1:33 PM

Ne kitim se lažnim znanjem iz medicine kojeg nemam.

Naravno da vjerujem da se netko ozbiljno razbolio od korone. Nažalost, niti prva niti zadnja bolest od koje se umire.

Lockdown mi je od prvog dana bio nerealan. Sve me to već podsjeća na priču o komunizmu koji samo što nije došao. Ako se sjećate, trebali smo prvo biti dva tjedna svi doma.

Od početka sam smatrala da je jedino Švedski put realan. I eto danas oni imaju najmanje excess deaths u EU.

Lockdown je protiv ljudske prirode i naravno da svi krsimo mjere.

Posljedica lockdowna jest i da država nema novaca za lijekove. Uskoro ih nece biti niti za plaće i mirovine.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • April 1, 2021 at 11:56 AM

Ne bi to niti bilo tako loše. Puno je kapitala malih dioničara tu zarobljeno pa bi se i po 7.10 oslobodilo, a barem dio bi se vratio na ZSE.

• Marielena
    • April 1, 2021 at 11:10 AM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Jesmo li ovdje raspravljali o državnoj veledrogeriji ?

Mali prilog raspravi

--https://www.index.hr/vijesti/clanak…te/2265273.aspx

a jel bi se u toj državnoj svi mogli drogerisati ili samo državni funkcioneri

To bi bila drogerija više za zapošljavanje partijske omladine, koalicijskih partnera te rođaka i kumova :)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • April 1, 2021 at 10:00 AM
    Quote from diokidina

Samo je žalosno sto ce opet na 11.

Zašto žalosno dragi kolega?

• Marielena
    • April 1, 2021 at 9:35 AM

Na ovom forumu ima nostalgicara za socijalizmom. Neprocjenjivo :)

Quote from Moller

što se dogodilo s nalozima, nešto je sve nestalo, ptkm ?

Veliki četvrtak kolega. Otišli na odmor već :)

• Marielena
    • April 1, 2021 at 8:27 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Eh dragi kolega, Kata iz Radnicke fronte vas je preduhitrila.

Jos jutros je predlozila osnivanje drzavne veledrogerije. Koliko bi se samo tu uhljeba i stranackih rodjaka moglo zaposliti :D

Rim je postao velik tako da je uzimao od svakoga ono što je smatrao kvalitetnim ili korisnim te ga inkorporirao u svoj sustav. Ne postoji sustav koji je 100% u krivu, niti sustva koji je 100% u pravu.

Odbacivanje svega iz komunizma i prihvaćanje svega iz kapitalizma je malo reći glupost. Komunizam je propao, ali i američki neoliberalni kapitalizam je u silaznoj putanji...kao uspiješno društveno-ekonomsko uređenje zadnjih desetljeća pokazao se državni kapitalizam.

Da ce Amerika propasti je moja mama učila još u školi na marksizmu :)

Gdje je to državni kapitalizam uspio? Državni kapitalizam ima Republika Hrvatska već 30 godina, gdje su "uspješni" poduzetnici isključivo oni kojima je to stranka na vlasti omogućila. Todorić, Kutle...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • April 1, 2021 at 8:23 AM

Ako se ne varam i 2020 u siječnju je trezor kupovao po 45 kuna.

Imali su kasnije i po 36 i po 60 kuna, ali tada nisu kupovali :)

Sve u svemu, kupovina trezora je dobra za cijenu dionice :)

• Marielena
    • April 1, 2021 at 8:09 AM
    Quote from Neo
    Quote from Marielena

I meni je nejasno zasto su kupili 700 dionica po 45.40 kuna, a imali su ih lijepi broj na 39-42 kune.

Ali zakljucujem da smatraju da je to trenutno fer cijena za Tpng.

Netocno kolegice.

Na 39-42kn je proslo najmanje..najveci volumen je bio na 44-45kn.

Najveći volumen je bio na 44.00 kada su mali mahnito kupovali od broja 8.

Solidan broj dionica se mogao kupiti na razini 40-41 kune, da ne kažem 700 :D

Ali nije bitno, vjerojatno trezor ne prati volatilnost kao trejderi.

• Marielena
    • March 31, 2021 at 11:41 PM
    Quote from Marin83

Tako je Aruce, ja sam komunista, jer ne pušim glumljenje kapitalista ,a nakačen si na državni proračun i imaš zagarantirane prihode. To nije ništa nego drugi vid perfidnog uhljebljivanja, jedan se zaposli u javnom sektoru i ima plaću od 1000 eura, drugi nabavlja za državu guz papir i naplačuje ga x10, te nam na TV prodaje priču kako je uspiješni poduzetnik. Ovakve stvari kod nekoga prolaze i puše tu priču, drugi vide o čemu se radi.

Vi ste pogodili nesto kolega i jednim djelom ste u pravu.

Samo bi vas lijek bio gori od bolesti.

I nisu posrednici nesto nuzno lose. Zasto idete u trgovinu kada hranu mozete kupiti direktno od seljaka.

Problem je da se kod nas sve odvija pod okriljem drzave pa je tako i "poduzetnicima" glavni partner drzava.

Ravnatelji nasih bolnica su politicki postavljeni ljudi koji o managmentu zdravstva nemaju pojma.

Zasto mi nemamo vaucerizaciju u zdravstvu kao Svedska. Ajmo sve bolnice dati u privatnu koncesiju i neka njima upravlja privatnik, pa se onda nece uzeti u dzep od direktora veledrogerija koji nisu najbolji ponudjaci na trzistu.

• Marielena
    • March 31, 2021 at 11:34 PM
    Quote from Marin83
    Quote from KultLicnosti

Da i obavezno tu firmu izlistat na New york burzi. Hrvatske željeznice. Hrvatske šume. Hrvatske ceste. Hrvatske vode. Hrvatske Veledrogerije. 8o

Javna firma nema imperativ dobiti, dapače velika dobit nije ni poželjna. Javna firma tu potencijalnu dobit kanalizira kroz manje cijene i kvalitetnije usluge, i na taj način kreira korist(dobit) za sve stanovnike te države.

Eh dragi kolega, Kata iz Radnicke fronte vas je preduhitrila.

Jos jutros je predlozila osnivanje drzavne veledrogerije. Koliko bi se samo tu uhljeba i stranackih rodjaka moglo zaposliti :D

• Marielena
    • March 31, 2021 at 10:40 PM
    Quote from Marin83

Treba stati na kraju tom outsourcing-u svega i svačega. Kako outsourcinga nabavke lijekova i svega ostalog učiniti prihvatljivim za puk, tako da sve učiniš da država izgleda nesposobna da to sama radi, slično i kod privatizacija firmi.

Dosta se je izlazilo u susret krupnom kapitalu, te novopečenim poduzetnicima koji su nakačeni na državnu sisu, te su im preko 80% prihoda fiksni i čine ih ugovori sa državom. Dosta je bilo glumljenja kapitalizma i onda mi dođu na TV držat predavanje, kako oni pune državni proračun. Jesu kako da ne, pogotovo kada im vidiš prihodovnu stavku bilance, svi ili gro prihoda iz državnog proračuna hahah

Da to nisu ovi iz UGP :D

Što podržavaju mjere stožera, ali organiziranju prosvjede protiv istih😂

A što onda prosvjedujes😂

• Marielena
    • March 31, 2021 at 6:17 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from LodeRunner

Slijedeci put kad mi dodje neki racun odmah saljem nazad poruku - Mozete Vi to izdrzati, imate velike zarade, ne vidim da ste gladni. Problem rjesen!

Mogu oni izdržati, imaju velike zarade, ne vidim da su gladni

16.9.2020-Plenković o moratoriju na kredite:

"Račune treba plaćati"

Obveze koje građani i pravne osobe preuzimaju moraju se ispunjavati, znači ne može biti nekih otpisa privatno ili preuzetih obaveza beskrajno, to jednostavno nije realno", kazao je Plenković u saboru tijekom aktualnog prijepodneva."Trebaju se plaćati računi i krediti, ne može država baš reći 'velika je globalna kriza i sad nitko više ništa ne može plaćati'", dodao je.

31.3.2021.-Plenković o dugu veledrogerijama:

"Ne dolazi u obzir jednokratna isplata 3.5 milijardi kuna duga. Što se to dramatično dogodilo danas?" pitao je premijer i dodao kako veledrogerije mogu to izdržati."Mogu oni izdržati, imaju velike zarade, ne vidim da su gladni", rekao je premijer o dugu veledrogerijama.

?(

Ma to je više sramota. Ne zaslužuju komentar više.

• Marielena
    • March 31, 2021 at 6:13 PM

Pa upravo to da trezor nisu sitni spekulanti. Kao ja na primjer :)

Ja pratim vozarine svaki dan pa onda ovisno o futuresima kupujem/prodajem.

Trezor to sigurno ne radi i sigurno ne kupuju na temelju dnevnih vozarina.

Jedino sto ja tu mogu zaključiti jest da 45 kuna smatraju trenutno fer vrijednošću za dionicu.

Koliko jos misle kupovati ne znam. 700 dionica je malo za sada.

Jedino mogu zaključiti da likvidnosti imaju, ali da neće biti dividende :D

• Marielena
    • March 31, 2021 at 4:12 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

I meni je nejasno zasto su kupili 700 dionica po 45.40 kuna, a imali su ih lijepi broj na 39-42 kune.

Vozarine rastu u zadnje vrijeme i u rastućem su trendu, te vjerojatno nisu kupovali

vlastite dionice dok su vozarine bile nisko, te dok nisu vidjeli pomak prema gore. Sada

kada vide da BCTI vozarine idu prema gore, počeli su kupovati dionice. Meni to više

tako izgleda, jer oni nisu mali špekulant na ZSE, već većinski vlasnik firme i bolje vide

buduće trendove od nas ovdje na forumu. Čini mi se ozbiljna i profesionalna ekipa u

Upravi, što i dosadašnji rezultati poslovanja proteklih godina pokazuju.

Display More

Ne znam. Dionice se kupuju kada su jeftine.

Ovdje se radi o nekoliko tjedana samo.

• Marielena
    • March 31, 2021 at 2:36 PM

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • March 31, 2021 at 1:43 PM

Nemaju vise Radeljevic?

Zna li netko tko je upuceniji koliko im je duga jos ostalo?

• Marielena
    • March 30, 2021 at 10:10 PM

Ja bih glasala za politicku opciju koja ce uvesti vladavinu prava u RH i smanjiti poreze. Za sada takve ne vidim.

Nas prosjecan covjek gleda kako da preko veze uhljebi sina u drzavnu sluzbu. Zato i imamo HDZ/SDP.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt