1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • September 17, 2021 at 2:42 PM
    Quote from hugh
    Quote from NaBiduAsku

dogovoreno. 1000 kom. nek se dogovore tako a ne malo po malo.

Molim lijepo nek nam se javi prodavatelj i kaže s kim se dogovorio ....... ;) :P .....mislim da u ovom rastu od 180 do sada nismo imali ovakvih dogovorenih transakcija.......

Pretpostavljam da je otisao u Jdpl.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • September 17, 2021 at 12:00 PM
    Quote from Neo

Po grafu ide propad do cca 18 ili 21 kn... tu bi se trebalo odbiti...za one koji misle ulaziti

Nevezano za TA, sve ovisi o PSNu. Ako prodje, ici ce iznad 40 kuna. Ako ne, bojim se i pomisliti gdje ce biti odbijanac.

• Marielena
    • September 17, 2021 at 11:26 AM
    Quote from maratonac

Kad ono ulazimo u Crobex10?

U ponedjeljak?

Očekivanja od toga?

To morate pitati fond managere😂

Mi mali smo ispraznili novcanik na ovu dionicu vec😅

• CORONA virus

• Marielena
    • September 17, 2021 at 10:25 AM
    Quote from NaBiduAsku

kakav naslov :D

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…liciju-15102213 :D

Da, pomahnitala rulja prijeci ulaz policiji, a ono 5 ljudi😂

Gledaju li nasi novinari sto se dogadja u Sloveniji?

• Marielena
    • September 17, 2021 at 9:49 AM

Ja ne bih rekla da nema kupaca, ali cekaju da prodaju ovi sto zele prodati na ovim razinama.

• DRY BULK

• Marielena
    • September 16, 2021 at 12:59 PM
    Quote from brajakica

Jucer ameri zeleno. Danas vikinzi zeleno.

Vrijeme je da se ukopamo iznad 500😁

Ja mislim da kupaca ima, ali da cekaju tko jos zeli prodati na ovim razinama. Tako je bilo i na 390 kuna.

Quote from brajakica

tin

Lako je tako kad vikinzi imaju preporuku od profesionalaca a atpl samo od nas amatera😅

Koga briga kad idemo dalje... 😁

Ja pratim redovito DSX i tu radim projekcije gdje bi Atpl mogla ići.

• VART (Varteks d.d.)

• Marielena
    • September 15, 2021 at 10:13 PM

Pitanje da li vrijedi i kunu i pol.

Bakic ce tu mozda nesto izvuci prodajom nekretnina, slicno kao i na Djuri, ali i tu je pogubio veliku lovu.

• VART (Varteks d.d.)

• Marielena
    • September 15, 2021 at 9:54 PM
    Quote from tollway

kolegice, potpuno ste promašili!

to su 95% ŽENE koje nemaju izbora. velika većina njih ima preko 50 godina. ako vam to nešto znači!

Nisam promasila nista i vi ste potvrdili to sto sam napisala. Svatko tko je mogao naci posao je otisao odavde.

Slazem se sa kolegom @diokidinom, nema tu kruha ni za koga. Niti za spekulante na stecajusama.

• VART (Varteks d.d.)

• Marielena
    • September 15, 2021 at 8:58 PM

To su ljudi koji ionako ne rade. Radnici su odavno dali otkaz.

Slicno je bilo sa brodogradilistima prije stecaja.

• DRY BULK

• Marielena
    • September 15, 2021 at 1:37 PM

Hvala svima. Imam link. Samo mi se stranica nije htjela ucitati cca 11 sati.

Inace ju otvaram svakih pola sata.

• DRY BULK

• Marielena
    • September 15, 2021 at 12:44 PM

Sto je sa Braemarom danas?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • September 13, 2021 at 7:46 AM

Ja sam sigurna da ce prije ili kasnije krenuti i vozarine za tankere. Tko ima novaca i vremena, mozda nije lose sada kupovati tankere. Kada ce krenuti, ne znam. Niti sam ja tu strucnjak.

Zanima me samo odakle tvrdnje da ce iduce godine krenuti pad vozarina zbog novogradnje u dry bulku. Sve gdje sam ja citala, spominje se da ce potraznja za brodovima rasti vise, od rasta novogradnje na trzistu. Ja ocekujem sezonsku korekciju u vrijeme Kineske nove godine, ali sa visokih razina na jos uvijek visoke razine.

• Marielena
    • September 12, 2021 at 3:22 PM
    Quote from tento

Gosp. Neo kako mislim još kupovati, zadnja mi je bila na 41,60 po Vama koja bi bila cjena dobre kupnje s obzirom a htjeli mi ili ne priznati stagnaciju ove dionice.

Ja bih rekla da je kupnja 38-42 kune dobra, ali ja bih na to trenutno gledala kao dugorocnu stednju.

• Marielena
    • September 12, 2021 at 3:01 PM
    Quote from Sheriff

A otkad se ti pozivaš na dugoročnu kupnju. Da dođe do 50 istrest češ se.

I da dođe do 50 što onda? Vozarine ne opravdavaju cijenu nego slijedeći skok treba biti fundamentalno opravdan sa 50 na 60.

S druge pak strane, tko ima vecu šansu: tpng sa 50 na 60 ili atpl sa 500 na 600?

Za atpl si tvrdio prije koji mjesec da su vozarine ukljucene u cijenu. A slijedio je znacajan rast.

Ja ti uopce ne vjerujem, zapravo si dobar indikator za izac gdje gorljivo pricas.

Pa da, trejderu je ulaz 40-42 dobar, a izlaz na 50-52 kune. Samo je pitanje koliko ces tu cekati. Ja trenutno vidim bolje prilike za trejd.

Ali kupnja Tpng na 40 kuna je bolja, nego drzati novce u banki.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 12, 2021 at 7:38 AM
    Quote from lebowski
    Quote from Marielena

To vrijedi za dugorocne ulagace kao Buffet. Ja ne vidim gdje bih to bila dugorocni ulagac na ZSE?

Da imam par milijuna kuna bih kupila nekoliko dividendnih dionica, bolje nego drzati u banci ili rentati stan podstanarima, ali nazalost nemam taj novac.

Radite jednu početničku grešku. Mislite da se dugoročni ulagač postaje vlastitom voljom.

Znam na sto mislite. Da je dugorocni ulagac trejder koji nije izasao na vrijeme😅

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 12, 2021 at 6:57 AM
    Quote from mitkko
    Quote from user35

Kolega ako pricate o investiranju onda je dipserzija majka. Ostalo je sve kockanje...

80% u jednoj dionici a koliko sam Vas shvatio radi se o znacajnom iznosu je puno previse.

Ima jedan poznati Buffettov citat na tu temu:

"Diversification is protection against ignorance. It makes little sense if you know what you are doing.”

To vrijedi za dugorocne ulagace kao Buffet. Ja ne vidim gdje bih to bila dugorocni ulagac na ZSE?

Da imam par milijuna kuna bih kupila nekoliko dividendnih dionica, bolje nego drzati u banci ili rentati stan podstanarima, ali nazalost nemam taj novac.

• CORONA virus

• Marielena
    • September 11, 2021 at 4:12 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Marielena

Po tome bi trebalo ukinuti zdravstveno i pusacima i alkoholicarima i pretilima. Zasto da to "odgovorni" placaju. O tome je besmisleno pisati u socijalnom zdravstvu.

gle kolegice, te gestapo teze ti nikako ne drže vodu i to iz jednostavnog tehničkog razloga, spomenuta populacija sa svojim nezdravim navikama kroz parafiskalna davanja na svoje poroke višestruko više pridonosi punjenju proračunskog i zdravstvenog fonda nego ti "odgovorni", naravno da, kad obole, liječenje istih isto tako i višestruko košta ali teza da "odgovorni" nešto kao plaćaju za neke druge je populistička svinjarija u rangu sa aktualnom politički motiviranom situacijom vakseri-antivakseri!

daj tu istu tezu sad primjeni na vakseri-antivakseri...ko tu kome i koga plača...iz čijega džepa idu pare za cijepljenje i liječenje istih kada ponovno obole jer cijepivo ima upitnu i vremenski uvjetovanu učinkovitost ne računajući nuspojave, da li bi oni sada trebali više plaćati jer su procjepljivanjem dobili lažnu sigurnost da su zaštičeni pa se stoga manje ili nikakako više ne pridržavaju epidemioloških preporuka i tako srljaju da budu izloženiji potencijalnim ponovim oboljenjima

Kolega, ocito ste me krivo razumjeli. To je bila ironija, a ne konstruktivan prijedlog :)

Ja ne znam tko vise placa zdravstveno. Da li bogati pretili pusac ili nezaposleni zdrav nepusac. Kazem da je u socijalnom zdravstvu o tome besmisleno govoriti.

O cijepljenju i koroni nemam puno znanja pa niti ne pametujem tko je kriv ili nije kriv za rast zarazenih, trecu dozu itd. Samo znam da vladi i stozeru ne vjerujem vise nista.

• CORONA virus

• Marielena
    • September 11, 2021 at 7:02 AM
    Quote from zlocesti

Bila sam u Albaniji, što je bizarno samo po sebi.

Užas je zagađeno.

Corona ili ne corona............... odoše turisti, stigla korona

Kada bi se netko drugi time bavio rekla bih I don't care, kao što i vi kažete......al' zamislite.. netko se i sa time mora baviti. Netko mora primiti i treću dozu po defaultu, jer mnogi nisu željeli niti prvu

Sve skupa, nema pravde na kugli zemaljskoj

U međuvremenu pjevušim One Day Over the Rainbow..................

Ono što je razumno, to je da se necijepljenima ukine pravo na naknadu plaće za vrijeme trajanja izolacije

Ne na izolaciju, nego na naknadu. Neplaćeno, pa sjedi kući.

Možda bi izbjegli najavljeno podizanje stope doprinosa za zdravstvo.

Display More

Po tome bi trebalo ukinuti zdravstveno i pusacima i alkoholicarima i pretilima. Zasto da to "odgovorni" placaju. O tome je besmisleno pisati u socijalnom zdravstvu.

Da ne kazem da netko radi na crno i koristi zdravstvo besplatno.

Ja ne poznajem nikoga tko je bio zdrav i koliko toliko mlad da je umro od korone. Isto tako ne poznajem nikoga tko ima teze nuspojave cjepiva. Da nema medija, ne bih niti primijetila neku krizu. Naravno nisam ja mjerilo svih stvari pa po tome niti mogu suditi.

Sto se tice dugova u zdravstvu i povecanju doprinosa, o tome slusam od srednje skole. Nema veze sa koronom, vec sa korupcijom u zdravstvu. Naravno da se Beros sa time nema vremena baviti.

• Marielena
    • September 9, 2021 at 3:00 PM
    Quote from Moller
    Quote from Burza2021

Nije loše ovdje istovareno malo manje od 500.

Hoće li još malo niže, prodavača za sada ima.

Lp

izgleda onaj prodaje svojih 800 opet i tko zna koliko ima paketa, a nisu ni njegovi izgleda

I dalje pretpostavljam da je rijec o nekom fondu. Naravno da trguju tudjim novcem.

• Marielena
    • September 9, 2021 at 6:27 AM

Ja recimo nisam zaradila na Sapn i Podravci i mislim da su te dionice napucali mirovinci. Fundamenti su dobri, ali to ne znaci da bi te dionice tako narasle da ih bas sada nisu isli kupovati mirovinski fondovi. Isto tako se ne rugam nekome tko nema Atpl. Negdje drugdje vidi bolju priliku i to je ok. Tpng je sigurnija investicija, ali nikada nece imati takav povrat kao Atpl.

Ja isto trejdam na 10-20% i ne rugam se nikome.

Ne mislim da su dugorocni investitori u Atpl kockari. Kockari su oni koji kupuju bez znanja o sektoru. Osobno ne kupujem nikada na temelju TA samo vec na temelju fundamenata i sentimentu na trzistu, a oscilatori i svjecice mi sluze samo za ulaz/izlaz.

Isto tako mislim da nije u redu nekome napisati da sto drzi novce u Atpl neka kupi vilu. Ne znam cemu to pisati na dionickom forumu? Onaj tko to misli novce sa brokerskog neka ulozi u apartmane na moru i stanove u Zg i neka renta.

Isto tako smatram da nije u redu bez ikakvih argumenata pisati BDI ide na 2200, Sapn ide na 170, a Tpng na 120 i sl. Onaj tko to radi, gubi vlastiti kredibilitet.

Sto se mene tice BDI vise ne mora rasti da je "samo" 3000 bodova iducih 12 mj meni super, a ne 4200. Ja mislim da ljudi ne razumiju koliko brodari brutalno sada zaradjuju. Vani su brodari i ovih dana rasli ili imali manje korekcije. Samo nasem nerazvijenom trzistu zahvaljujem mogucnost dokupa i za nas spore i ne zalim se. Naprotiv.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt