1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • March 1, 2022 at 1:23 PM
    Quote from NaBiduAsku

možda se samo trebao popuniti gap u odnosu na jučer.

Mozda su samo trebale prodati drhtave rucice.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • March 1, 2022 at 12:59 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from MickeyM

+ATPL dok svi nisu još apsolvirali FI nadam se da nisam pogriješio!

I mi se nadamo! :) :S

Ako bude jos samoubojica iducih dana, morati cu u banku i sve all in u Atpl🙈🙃

Na sto te natjeraju🤔

• Marielena
    • March 1, 2022 at 12:49 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Marielena

Moram priznati da sam predvidjela da ce danas na otvaranju u 5 minuta stradati prvi jurisnici. Svejedno nisam prodavala na otvaranju jer sam ranije pogledala ffa. Mozemo mi biti burza kakva vec jesmo, ali ipak na kraju prevladaju svjetski trendovi.

A sada, ne znam tocno sto je u glavama ljudi koji prodaju sada po 412 kuna. Jesu li to kupci na 370 kuna gladni bureka ili ljudi koji cekaju nuklearni napad svaki cas.

Ja jesam trejder, ali ne onaj kako prodati sto jeftinije.

Sto se tice rata to sam sebi vec sve racionalizirala prije 7 dana. Prvo ce biti panika i prodaja po principu daj sto das.

A nakon 7 dana trzista ce se smiriti i prihvatiti novonormalno. Uvijek je tako bilo. Sada vec polako znamo sto ce biti. Imamo rat u Ukrajini koji ce potrajati i Rusiju koja ce biti ekonomski odsjecena. Sada svaki racionalni investitor moze donijeti odluku sto kupovati, a sto ne. Nije naravno svaki dip i pogodak.

Ono sta do sad znamo iz knjiga je da je pola transakcija trejdanje, jedino akumulacija tih trejderskih dionica vodi prema gore

Display More

Naravno. Pa dionica je u 2 dana pala za 40% nakon odlicnog izvjesca. To je kao da je netko stecaj najavio. Kako to drugacije objasniti nego trejdom. Srusi da poslije kupujes jeftinije.

• Marielena
    • March 1, 2022 at 12:36 PM

Moram priznati da sam predvidjela da ce danas na otvaranju u 5 minuta stradati prvi jurisnici. Svejedno nisam prodavala na otvaranju jer sam ranije pogledala ffa. Mozemo mi biti burza kakva vec jesmo, ali ipak na kraju prevladaju svjetski trendovi.

A sada, ne znam tocno sto je u glavama ljudi koji prodaju sada po 412 kuna. Jesu li to kupci na 370 kuna gladni bureka ili ljudi koji cekaju nuklearni napad svaki cas.

Ja jesam trejder, ali ne onaj kako prodati sto jeftinije.

Sto se tice rata to sam sebi vec sve racionalizirala prije 7 dana. Prvo ce biti panika i prodaja po principu daj sto das.

A nakon 7 dana trzista ce se smiriti i prihvatiti novonormalno. Uvijek je tako bilo. Sada vec polako znamo sto ce biti. Imamo rat u Ukrajini koji ce potrajati i Rusiju koja ce biti ekonomski odsjecena. Sada svaki racionalni investitor moze donijeti odluku sto kupovati, a sto ne. Nije naravno svaki dip i pogodak.

• Marielena
    • March 1, 2022 at 10:58 AM
    Quote from Moller
    Quote from Sheki

Zato ne na silu silom :)

najgore kada te mentor navuče u borbu, a ti kreneš, on se izmakne,

meni je ovdje najpoštenije neka gazda pokupuje što više, pa će i najviše dividende dobiti

Gazda ih vec ima 100k komada.

• Marielena
    • March 1, 2022 at 10:23 AM

Ne znam cemu zivciranje. Stoput vidjeno na ovoj dionici. Cekajte da izadju trejderi koji su kupovali na 370 kuna kao spekulaciju i da uzmu za burek.

Treba cekati BDI u 14 sati pa ce onda smjer gore ili dolje.

Ako nas Vlado do onda ne napadne nuklarnim oruzjem. Do onda ce ovi panicari barem posljednje sate uzivati u bureku.

• Marielena
    • February 28, 2022 at 5:16 PM

Ovo je vec igra sa zivcima, a nije da se ne nerviram zadnjih dana :)

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marielena
    • February 28, 2022 at 3:46 PM
    Quote from zlocesti

Molim vas nemojte me buditi ako stvar eskalira.

Napaćena koronom ovdje posve apstiniram. A naslovi na portalima bizarno zvuče- Izvještaj iz minute u minutu. Kruha i igara.

Prava je istina da ne znamo ničije motive, i ničije nakane.

Niti duljinu trajanja, niti razmjer, niti ishod ove katastrofe.

Tržišta kapitala su ko' kladionica, i stvarno igramo ruski rulet . Hm.

Neki će trejdati. kupiti flagpole prodati flag, neki hodlaju, neki idu u long u onome što im se čini povoljno sa novcem kojeg si mogu priuštiti i izgubiti, sve skupa volatilno.

A jadni oni ljudi tamo, sve što imaju je postalo ništa.

Osim sefa u banci pod uvjetom da je ostao dostupan. Svašta se da naučiti iz ovoga.

Display More

Tako je bilo i kod nas kolegice. Prognanici preko noci ostali bez svega. Sve je stalo u plasticnu vrecicu.

• Marielena
    • February 28, 2022 at 3:34 PM

FI je uvijek iza 16.00 sati. Barem odkada sam ja u dionici, a to je vec 2 godine.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • February 28, 2022 at 3:32 PM
    Quote from zlocesti

Meni ovo danas bullish izgleda ?

Velik volumen uz pad indeksa, ali sa malom promjenom cijene.

Svaki papir kojeg je netko prodao bid je spremno dočekao.

Ishod ne znamo. Hoće li kupnja apsorbirati svu prodaju, ili će prodaja dotući bid

Danas se sigurno vesele jedino brokeri. Oni su uvijek u pravu :S

To pitajte Putina dugorocno😂

• Marielena
    • February 28, 2022 at 2:01 PM

To se zna. Kada se pada, kod nas je to epohalno. U tome smo najbolji.

• Marielena
    • February 28, 2022 at 12:13 PM
    Quote from Moller

ima li kakvih informacija s pregovora, može li se nešto pronaći na nekom portalu, a da nije nagađanje

Za sada samo sturo.

Počeli pregovori Rusije i Ukrajine, traži se prekid vatre. Rakete pogodile odlagalište nuklearnog otpada
    Peti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Vladimir Putin je stavio nuklearne snage u stanje pripravnosti, a pregovori su dogovoreni za danas.
    dnevnik.hr
  • Što smo danas tržili

• Marielena
    • February 28, 2022 at 10:19 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

+7SLO po 136kn samo malo

uvijek kod susjeda trava zelenija :)

-Atpl

-Podr

-Atgr

samo malo brzopoteznih za konzerve

Display More

Eh kolega, takve bluechipove mijenjati za konzerve.

• Marielena
    • February 27, 2022 at 11:38 PM
    Quote from Marin83

Ovo je realno isključiva krivnja Merkelice koja je kupovala plin i naftu od Rusa, te tako neposredno osnaživala moć Putina , a dio je krivnja njemačkih zelenih sa gašenjem nuklearki i termoelektrana na ugljen.

I sada došao na čelo Njemačke Scholz i prvo je odlučio obnovit wehrmacht, tako da podupla izdvajanja za vojsku, na premoćnih 113 milijardi dolara, odmah pošalje Ukrajincima 1000 Panzerfaust-a 3 na istočni front i odluče se preko noći skinuti sa ruske nafte i plina...zanimljivo...

Ulaganja u vojsku ce svakako dignuti industrijsku proizvodnju.

• Marielena
    • February 27, 2022 at 11:05 PM
    Quote from hugh

Financijska tržišta – pred duljim razdobljem prilagodbe

Čini se vrlo vjerojatnim da dugotrajna agresija Rusije na Ukrajinu još nije u potpunosti ugrađena u cijene na tržištima kapitala, kako dioničkim tako i obvezničkim. Brzi rast cijena nakon ruske vojne okupacije u istočnoj Ukrajini zasigurno je bio naivan, čak i ako su određene pozitivne korporativne vijesti dolazile iz europodručja. Nepovoljan srednjoročni utjecaj na rast i kretanje cijena u Europi vjerojatno će se odraziti na korporativne izglede tijekom godine.

Investitori ne smiju zaboraviti da su cijene nedavno zabilježile povijesne vrhunce i od tada su na oko 15% nižim vrijednostima. Stoga treba ostati oprezan u bliskoj budućnosti. Za dugoročne investitore potrebno je strpljenje. Naredni mjeseci neće donijeti tako brzi oporavak cijena.

Mislìm da trenutno nitko ne zna koliko ce rat trajati pa samim time niti jedan scenarij nije jos ugradjen u cijene dionica.

Rat utjece lose na neke grane gospodarstva, na neke pozitivno.

Na prvu, cini mi se da bi u Hrvatskoj u slucaju dugotrajnog rata i nesigurnosti prvo stradao turizam.

• Marielena
    • February 27, 2022 at 10:20 PM
    Quote from Marin83

Ljudi što očekujte od jutra...hoćemo ići u plus ili će opet biti panika....ja znam da su sad dioničari ADPL i PTKM u nezavidnoj situaciji i da će tu biti nekog pada, ali ovo ostalo ne vidim razlog?!

Mislim da ce sutra biti panika onih koji misle da ce im u atomskom sklonistu biti vazno jesu li na vrijeme prodali dionice.

Dugorocno ocekujem selektivan rast/pad

dionica ovisno o poslovanju.

• Marielena
    • February 27, 2022 at 8:07 PM

Rusija je kakva takva demokracija, ali ipak demokracija. Odluke o nuklearnom oruzju ne donosi jedan covjek niti ovise o ludilu jednog covjeka.

Putin inace nije lud. Psihopat je. Proucite sto je radio nekada Cecenima, oporbenim novinarima i politicarima. Oduvijek se ovako ponasao.

• Marielena
    • February 27, 2022 at 5:41 PM

Ljudi moji, nikakvog nuklearnog rata nece biti.

A da se bacaju nuklearne bombe, pad cijena dionica ne bi niti bio problem. Ne bi nas vise niti bilo.

Putin blefira. Nije on lud. On je psihopat.

Sto reci o covjeku koji je trovao politicke protivnike.

• Marielena
    • February 27, 2022 at 2:28 PM
    Quote from hugh

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=193749

nije ovo gore neki najstručniji tekst ali mnoge se stvari zaustavljaju, za Rusiju pogotovo, a nove sankcije koje dolaze dodatno će pogoditi Rusiju i što je najgore firme iz EU i svijeta.......cijeli je svijet međusobno povezan a svakodnevnim novim sankcijama i neizvjesnosti, mnogim će firmama biti teško poslovati a neke će otići u vječna lovišta dok će neki pogoni bit barem privremeno zatvoreni jel jednostavno neče moči dobaviti sirovine potrebne za proizvodnju........u svakom slučaju trebat će vremena da to prođe, tržište se prilagodi isto kao i poduzeća gdje će neki profitirati a mnogi izgubiti i dugo se neće oporaviti.......

Ne moze niti EU bez ruskog plina i prirodnih bogatstava.

• Marielena
    • February 26, 2022 at 12:42 PM
    Quote from hugh
    Quote from Mrcash

Sve te računice su lanjski snijeg, ništa više nije isto . Nego, gledam ovih par brodova voze blizu ili u Rusiji, sta će biti sa tim rutama i ugovorima? , Uprava bi morala obavijestiti burzu o utjeca ima na poslovanje uslijed rata, ker definitivno će ga biti.

ovo su jako važna pitanja........neki su brodovi još uvijek kod ruskih unajmljitelja?......panamaxi?.......eventualno rusko izbacivanje iz swifta koje izgleda sve izvjesnije pogodit će i ruske firme pa i onu(e) s kojima atpl ima ugovore?.......kako će onda izvršavati obvezu plačanja prema atpl?.......kakva je mogučnost da tim brodovima koji su tamo bude zabranjena ili zbog situacine onemogučena ili bitno ograničena plovidba pa zvog toga ne budu mogli ostvarivati prihode i zaradu koje bi u normalnim uvjetima mogli?........

Ti brodovi plove na ruti Rusija- Kina.

Kina vise nece kupovati robu iz Rusije?

Tko ce zabraniti ruskim firmama da posluju u Kini?

Najvjerojatnije ce i EU dalje kupovati ruski plin.

I meni je zao nevinih ljudi koji ginu u Ukrajini i nadam se da ce rat uskoro zavrsiti, ali se trudim stvari gledati racionalno.

Quote from havi

Heh, zanimljivo je kako ovi koji su prodali neki dan na globalnom padu tržišta sad okreću ploču i Scille i Haribde salju na ATPL.

Obzirom na neiszvjesnost nitko ne zna sto će sutra točno biti, al znamo sto jest i kakve su vozarine. Dobre su i velika je vjerojatnost da će unatoč trenutnom sukobu ostati dobre, a to za atlantsku može značiti samo jedno - rast valuacije i rast cijene.

Ja stalno trejdam Atpl. Naravno ne tako da rasprodajem u panici. Ali se trudim da nitko iz komentara ne vidi da li sam trenutno in/out.

Za shipping i vozarine najvaznija je Kina. Recimo da Kina napadne Taiwan bih se zabrinula za dry bulk.

Zao mi je Ukrajinaca, ali ovo ce ostati lokalni sukob i nece puno nakon nekih tjedan dana utjecati na globalne burze.

Nitko se nece samoubilacki ponasati.

Kako je jucer HNB molio nase stedise da ne povlace lovu iz Sperbank😂

1. Privacy Policy
  2. Kontakt