Izgleda da je Atpl prvi uletio u cilj kolega Jaska
Posts by Marielena
-
-
Slicno je bilo prosle godine u ovo doba tko se sjeca.
-
Ne radi se o navijanju za neku od strana nego o namjernom izvrtanju teza iz ne znam kojih razloga....iz razloga navijanja za neku od strana?
Recite koju tezu sam ja izvrnuo?
Kada sam ja ucio trgovati dionicama,
uvijek i svagdje je pisalo da treba kupovati
dionice kada su jeftine (mali rizik, osim ako firma ode u bankrot), a prodavati kada su skupe (veliki rizik da ce cijena pasti, a svi vec znaju da firma dobro posluje). Posto otvoreno pozivate na moj linč, molio bih da mi objasnite.
Vani je ista stvar, kupi jeftino, prodaj skupo.
Jedino tako mozes zaraditi novac.
Godinama sam trgovao iskljucivo vani, pa mi jos nije jasna logika Zagrebacke burze.
Jedino sto mi pada na pamet je da ekipa ovdje hvali dionicu kada je zele prodati (postoji ogranicena likvidnost), a pisu protiv neke dionice kada je zele kupiti, pa time nagovaraju ostale da im prodaju jeftino dionice.
Mi se ovdje vec svi toliko dobro poznajemo da svatko vec zna tko kada i kako druka😅
Mali forum. Za drukanje treba veca nova publika.
-
Zasto bi skidali s aska kada uvijek ima kaskadera na bidu.
Evo netko pametno ceka na bidu i puni mrezu.
Kolegice, nadam se da ste vi taj pametan sa mrežom na bidu, pa ste kupili 205 komada dionica koje je netko bacio i dobio novac u zamjenu za papir. Samo, što ako uleti veća riba i potrga mrežu?
Čekamo USA da vidimo kako će tamo danas otvoriti brodari. Ako cijena Atlantske plovidbe ne reagira na pad brodara vani, onda će sigurno reagirati na rast, pa možemo prodati u rastu, a ne ovako bacati dionice kao amateri po bidu.
Dragi kolega, ja sam Atpl kupovala na puno manjim cijenama. Nekoliko puta manjima kada je kupiti bilo veliki rizik.
Puno veci nego danas po 500 kuna.
Sklona sam rizicnim ulaganjima. Nekada upali, nekada ne. Ali svejedno Atpl jos ne prodajem i imam pravo komentirati.
Usporedba Spana i Atpl meni nema smisla. Span je IT sektor.
-
Kad vidimo idućih dana "bezrazložno" skidanje s aska, to će bit suptilna info da ide dividenda.
Zasto bi skidali s aska kada uvijek ima kaskadera na bidu.
Evo netko pametno ceka na bidu i puni mrezu.
-
Cekajte samo da WB otkrije zse😂
-
Da, bas sam to mislila
Neka. Tek se onda moze gore tamo gdje treba.
Gdje se to točno treba ići? Vi vjerojatno nemate iskustvo krize iz 2009. kada ovako pišete. Vani burze padaju od početka godine i jako smo blizu bear market-a.
Dolar i energenti na rekordnoj razini, rastuća inflacija, dizanje kamatnih stopa da se zaustavi inflacija, uskoro vjerojatno kriza i recesija, koja će tko zna koliko trajati.
Nemam iskustvo 2009. Nemam iskustvo 1929 niti 1939 godine.
Pratim burze vani mozda redovitije i od vas.
Ne kupujem svaki dip niti to treba ikada raditi. U vrijeme inflacije se kupuju dionice kojima inflacija odgovara. Isto je sa ratom u Ukrajini.
I u koroni je bilo onih koji su milijarde zaradili na krizi.
Naravno da znam da prosjecna sirotinja u Hrvatskoj zivi lose. Kakve to veze ima sa burzama?
-
Rezime danasnjeg dana. Investitori su dobra izvjesca iskoristili za izlazak.
Misliš "investitori"?
Da, bas sam to mislila
Neka. Tek se onda moze gore tamo gdje treba.
-
Rezime danasnjeg dana. Investitori su dobra izvjesca iskoristili za izlazak.
-
Koliko ja vidim, a valjda vidim dobro, Croby je danas zavrsio u crvenom sa 10 mil kuna prometa. Kakav rast danas?
-
Samo da nam konjica ne ispuca svu municiju u prvih pola sata😂
-
U knjigama o TA kazu da dionica ide gore kada zadnji optimist proda.
Jednostavno je. Nema tko vise prodati
Tada sve izgleda lose i bez perspektive.
Milijarder, niste vi gradjevinar?
-
Nema Igh veze sa opte. Ovdje je najvazniji kapital know how i nema puno firmi u Hrvatskoj koje ce raditi taj posao.
Smanjuju dug zadnje godine. Meni to izgleda dobro.
-
Ja sam od Marina zaradila dislajk☺
A od Ivane jos ne. Ivana je MM.
-
mitkko kako vidis Ulpl? Hvala.
-
Ne.
Svaka dionica u jednom trenutku padne na dno. Od dna se moze samo gore. Naravno bitan je tajming ulaska.
Za sada ne kupujem IGH. Moguce da ovo jos nije dno iako ne znam.
Firma ima negativan vlasnički kapital, ukupna imovina firme je lani prepolovljena, ja ne znam što vi očekujete što to može ići gore osim duga??? Ali ok vaš novac, vaša stvar.
EDIT: Ja ovo osobno ne bi izoliranim štapom dirao i to ne bih preporučio ni nikome svome.
Kolega, u firmama kao sto je igh to nije najvaznije. Kod tih firmi je najvazniji kapital know how kojega nema u knjigovodstvenim stavkama. Ja sam uvjerena da ce ovo jednom ici gore.
Ne dajem trenutno nikome savjete niti za kupnju niti za prodaju. Ja trenutno nemam igh. Za sada mi ovo izgleda kao dno. Nisam 100% sigurna.
-
Tim vise jer mene zanima ulaganje u posrnule firme.
Zašto, da bi pogubili novce???
Ne.
Svaka dionica u jednom trenutku padne na dno. Od dna se moze samo gore. Naravno bitan je tajming ulaska.
Za sada ne kupujem IGH. Moguce da ovo jos nije dno iako ne znam.
I ja bih voljela cuti misljenje dionicara Igh o buducim perspektivama firme. Proslost svi znamo kakva je.
Ovo s Paladinom je ogoljelo mnogo toga, pa se da svašta zaključiti.
Inače, ja sam tu "dugoročni", i svaka tri mjeseca se nadam da ću biti bliže nuli, ali sve sam dalje!
Moze li gore od ovoga sa Paladinom🙃
-
I ja bih voljela cuti misljenje dionicara Igh o buducim perspektivama firme. Proslost svi znamo kakva je.
-
To da li će se nešto naplatiti u q1, q2 ili u q3 je potpuno nebitno ako ste dugoročni investitor, bitno je jedino da će se naplatiti u cijelosti jer je doneseno rješenje o dosudi i da odlično posluju. Ako ste kratkoročni špekulant onda je možda bitno, ali ovo je po meni predobra priča da bi se ulazilo i izlazilo kad je trend poslovanja tako pozitivan. Duga uskoro uopće neće biti a situacija s brodogradilištima u Crnom moru se neće brzo stabilizirati. Uskoro dolazi novi brod američke ratne mornarice. Burza uopće nije percipirali ni odluku o dividendi koja je prošla ispod radara a što je oko odličnih 8% prinosa na trenutnu cijenu dionice. U banci ne možete dobiti ni 1%.
Jasno da je ovo odlicna investicija dugorocnim ulagacima. Da je ovo duboko podcijenjena dionica je meni bilo jasno jos 2020 kada je bila 6 kuna. Zasto nisam tu bila nego sam lovila bureke po Viru ili Dlkv i sl? Takvi su vam vecina na ovom forumu, a najvise drukaju oni koji ce prodati sa +10% i ne smijes nista reci dok ne prodaju.
Meni se ovdje nije nista promijenilo od ljeta kada ju nitko nije htio kupiti niti za 8 kuna. Svi rizici su jos tu.
Ovo je ciklicka djelatnost kao i Atpl i Tpng.
Izvrsni kvartali se izmjenjuju sa losijima. Znalci mogu zaraditi na trejdu, ali mislim da ti koji najvise zaradjuju ne drukaju po forumu.
-
Mislim da kolega misli na 2020 kada je postojala dobit, ali su umjesto dividende htjeli otkupiti vlastite dionice. Na kraju nije niti trezor kupio planirane dionice.