Mislim da ako i bude padanja da ce stati na 163-165 kuna, ali ne vjerujem ni da ce do tuda ako vozarine nastave rasti.
Posts by Marielena
-
-
Vidim da Neo crnjaci na svim dionicama osim opte.
Pa pretpostavljam da je u ponedjeljak na kupnji.
Ali, i meni se cini da trenutno nije vrijeme za ulazak u Sapn. Ima puno boljih prilika trenutno.
-
Vecina forumasa misli(la) da je prodaja sigurna i da je pitanje samo cijene i vremena...
Nakon petka jasno je da se proces produljuje, a posto korisnici kontinuirano opadaju, jasno je i da vrijednost OPTE s vremenom pada.
Takoder, svi se slazete da OPTE, bez preuzimanja, na duzi rok ne moze samostalno opstat...
Kao potencijalni kupci najcesce se spominju A1 i UG od kojih jedan trenutno zakonski nije u mogucnosti preuzet OPTE, a drugi je u duopolu sa HT-om i u nekim kombinacijama imaju isti interes.
Mantru da ZABA nece prodat ispod 10kn necu niti komentirat.
Kako god, OPTE je drustvo koje u dugom roku samostalno ne moze opstat, kojem kontinuirano opadaju korisnici (pa i vrijednost), ciju vrijednost je skoro nemoguce odredit jer sadrzi financijski, trzisni, zakonski pa cak i politicki aspekt, koje zbog specificnosti sektora ima mali broj zainzeresiranih kupaca i koje se prodaje u vremenu velike neizvjesnosti i smanjenih investicija...
Nakon svega nabrojanog nevjerojatno mi je da se mozda i najvjerojatnija opcija da prihvatljivih/normalnih ponuda nije bilo, niti da ce ih mozda biti u srednjem roku, tako olako odbacuje...
Oni koji su do grla u papirima sami sebe uvjeravaju da tako mora biti.
Jednostavno, tko je u dionici dugo, ne moze biti objektivan.
Meni je bilo sumnjivo da nakon produljenja natjecaja za 3 tjedna i mijenjanja uvjeta natjecaja nije bilo zalbi. Da je netko u prvoj rundi predao valjanu ponudu i jako je zainteresiran, mirno bi cekao mijenjanje uvjeta natjecaja za drugog ili treceg igraca?
Meni je bilo najlogicnije da nije bilo prihvatljive ponude.
-
I ja cekam jeftinije na kupnji, ali za 130 kuna necu sigurno kupiti. Nacekala budem se😂😂
-
Kolega, biti ce jos valova sigurno. Rast nece biti pravocrtan sigurno.
-
u top deset nema promjene tj AKCIONAR D.O.O. nije više prodavao
Pa to sam i naglasila. Promet je bio 500 mil kuna i bila je na 122 kune. Nakon vijesti na opte promet je bio opet 1 mil kuna i dionica je pala na 115 kuna. Izlazili su trejderi. Tko ce sada prodavati jeftino?
Moja prognoza oprezno trgovanje u ponedjeljak i onda rast.
-
Mislim da je ovo bila idealna prilika da se trejdere izuje iz cipela.
Sada moze poceti rast.
-
Ajmo smijeh.
Čekam informanku kao što su svojedobno moji starci čekali "sedmu noć".
Baš me zanima što će Ivana 7 napisati...
Za Nea znamo.
Molim da i netko okači koji graf da ispadne da je ovo znanost, a ne kocka-kad me zena pita zašto palim novce da kažem-pa pogledaj graf!!!
Graf Vam je prikačen na temi TA
Kasno se onome kajati
Kolegice, vas vedri duh me uvijek odusevi
-
Nije tema opte naravno, ali moguc je pokusaj odbijanca na pocetku, ali vjerujem onda jaci zaron.
Logicno bi bilo da oni koji se iskrcavaju na opte to uloze u bolje pozicije i tako smanje gubitak(ja bih tako na njihovom mjestu), ali svi se sjecamo nazalost efekta Agrokora.
Sorry na off topic.
ja sam rasprodao sve danas nakon vijesti o optimi , i bio sam u pravu . Zašto? Optima je trebala biti afterburner za cijelu burzu, da je se desilo prodaja silini milioni bi se prelili na cjelo tržište koje ovako plitko vapi za svakom kunom. Ovako , optjma je postala uteg svemu , i bojim se da ce povući u ponor sve kao sto je i danas. Ja nisam prodao igija da bi ušao u optimu , toliko lud nisam, full sam u kesu i tako će i ostati dok se ne slegnu dojmovi od nuklearne optima explozije
Mislim kolega da precjenjujete vaznost optime. To je mala dionica.
-
Iskreno, nisam u papiru, ali bojim se todeksijanskog efekta na ostale papire. Naprosto spekulativni vrtlog tonuceg papira koji kakti predstavlja priliku ima snage usisati sve sto mu se nadje na putu. Srecom je ipak relativno mala dionica i burza je likvidnija nego prije, ali da podsjeca na todeks efekt, podsjeca.
Ovdje do sada nisam pisala jer pisem samo na dionicama koje imam u portfelju ili ih "lovim".
Ali kako bi se realizirana prodaja pozitivno odrazila na ZSE, ocito da nece biti svjezeg casha iz opte na zse da se prelije na druge dionice.
Ali Todeks efekt ne ocekujem. Ovo je ipak mala dionica i vjerujem da nece biti veceg negativnog efekta.
-
Moja procjena je da ce igh do kraja godine na 150 kuna, naravno uz brojne valove. Za 5 g se ne usudim prognozirati jer to ovisi o puno faktora.
Zacudo, trziste se pokazalo izuzetno likvidnim jer su svi koji su se htjeli iskrcati na opte, ali i na drugim dionicama to i napravili bez poteskoca.
Ja u ponedjeljak ocekujem odbijanac. Vidjeti cemo.
-
Nemam pojma gdje ce cijena bilo koje dionice. To sigurno ne zna nitko, ali po toj logici treba u ponedjeljak u 9.00 odmah rasprodati cijeli svoj portfelj na ZSE jer ce padati opte i to na svoju realnu knjigovodstvenu vrijednost.
Pa cak i one dionice koje sa telekomunikacijama veze nemaju.
-
Slazem se da ima manipulacija. Jedna manipulacija bi mogla biti i rusenje cijene nakon objave vijesti na opte.
Meni je bilo zao na kraju dana da nisam imala casha za kupiti po 115 kuna.
Pa manipulira se i u rastu...to je burza...j sam cesto imam kupovne naloge za koje ne zelim da se realiziraju...
Uglavnom danas lijepo zatrejdao i kasnije dokupio na 118kn i 115kn...
Slazem se kolega. Mislim da cu ubuduce, u ovoj nasoj zabokrecini, sve sto kupim odmah staviti na nalog na prodaju na deset posto pa se vratim ako treba.
-
Ma moralo se malo ohladiti, raslo je ko' raketa
Slazem se kolegice. Iako sam ja pull back ocekivala oko 30 kuna, ali jasno da kratkotrajnog hladjenja mora biti. Iako ce ovo jos rasti do kraja godine. Ja sam ovdje sa sicom i sa 115 kuna sam jos u plusu a i na 125 bi zaradila za burek😂
No ovo mi se cini kao jedna od dionica za dugorocno ulaganje.
-
nisam prodao vecinu jer ne vjerujem u IGH..vec zato sto ima puno manipulacija na dionicama.
Slazem se da ima manipulacija. Jedna manipulacija bi mogla biti i rusenje cijene nakon objave vijesti na opte.
Meni je bilo zao na kraju dana da nisam imala casha za kupiti po 115 kuna.
-
Voljela bi da tehnicari nacrtaju graf za DLKV, IGH i VLEN.
Kuda trgovanje moze ici iduci tjedan? S obzirom da se na navedenim dionicama rasprodavalo nakon lose vijesti na opte.
Iako se fundamentalno na ovim dionicama nista nije promijenilo. Osim sto mnogi dionicari na ZSE sada imaju gorak okus u ustima.
-
Bez uvrede bilo kome, ali ne razumijem da netko sada rasprodaje igh da bi kupio opte. I ne vidim da se u igh bilo sto promijenilo. Za opte smo znali da ide na 2 kune ako se ne uspije prodati. Meni je to bilo jasno jos u veljaci kada je produzeno vrijeme ponuda za 3 tjedna. Ja sam tada izasla iz opte i vise se nisam usudila tu ni trejdati iako se moglo.
Burza je iracionalna, ali ja ne vidim sto se objektivno promijenilo za dlkv ili igh.
-
Samo polako sa zakljuccima...medju forumskom zajednicom (ivana7 to prati najbolje😁😁😁) kruze glasine da je kolega Neo/Remorker/salt/splico/itd., vec nekoliko puta bankrotirao...obzirom koje investicije zastupa vjerujem da je navedeno istina...
Pa ulagac koji u ovoj situaciji trpa 70% poftfelja u drustvo koje ne vraca obaveze, radi sa simbolicnom dobiti, ima negativni kapital i kasni s izvjescem, i jos se hvali s tim🤣🤣 nije ulagac...to je cisti kockar...
Imam IGH, ali sam unutra zbog spekulacije i nikad vise od 7% portfelja...
Kolega ne znam naravno. I Trump je triput bankrotirao
Inace sam uvjerenja da pravi igraci nisu na forumu.
I sama sam sa sicom u IGH. Trenutno sam u lijepom plusu. Uskoro idem van. Sada mi je i zao da nisam i ja usla sa 100k kuna, ali nemam ja hrabrosti za to. I na DLKV zaradila za burek.
I sve su vam to zali i placi firme i IGH i DLKV i ATPL ali lova se moze okrenuti. Samo ja tu sa sicom ulazim.
A pravi kapital mi "ceka" u dionicama sa fundamentima😂😂
-
hr institucije
...sada dižu prijave za stvari od prije 10 godina...ali dobro, valjda će se zahtjevati i povrat protuzakonito stečene imovinske koristi ako za našeg života dođe do pravomočne presude...
ma da kol. neo, banke su ti out, naravno da su ti out, šibicari nikada nisu voljeli sjaj mramor i skupa odjela, najbolje se osječaju u blatu na hreliću navlačeći i varajući lakovjerne needucirane radnike i nadnčare da im na prevaru pokupe zadnju paru iz džepa, jel da, malo horoskopa, malo paušalne poluistine ili paranoje po forumima i ribice same od sebe uskaću u mrežu...niti slučajno nemojte ulagati u fundamentalno čvrste dionice koje imaju godišnjju dobit 10ak%po dionici, bolje su vam one u stečajnom postupku i sa dugovima večim od kapitala koje su preživjele isključivo političkom odlukom...znaš kako se zovu te dionice kao što je igh, koje tek jedva servisiraju dospjele obveze i kamate dok glavnica duga ostaje...zombi dionice i zato ekipa, niti slučajno da vam na pamet padne ulagati u hpb...
Neto dobit sveob. 152,15 M
Kapital i rezerve 2.309,45 M
Zadrž. dobit i rez. 1.094,67M
P/B 0,41
BVPS 1.140,68
dakle 0,41bv, 1140kn. kapitala po dionici, + aktualnom polugodišnjim dobiti od 116 miliona kuna..ali ne ne, kaže kol. neo da je bolje kockati se sa igh koji odgađa izvješće i koji za 2019. ima, u stvari nema, fundamente:
Neto dobit sveob. -6,19 M
Kapital i rezerve -41,49 M
Zadrž. dobit i rez. -158,09 M
P/B -1,79
BVPS -67,60
Kolega,
Fundamenti su jasni. Da se kvalitetno privatizira, dionica bi mogla i na 1000 kuna. Ovako ima uteg drzave.
A sto se tice kolege Nea, on ima puno uspjeha u trgovanju. Mozda ima samo srece, ne znam, ali uspjeh mu treba priznati.
-
-IGH po 120...
eto, sad kad sam konačno prebolio tu transakciju - mogu priznati - da, ja sam bio onaj jelen koji je kupio IGH po 108 na otvaranju.
Jebiga, loš tajming, loša odluka, srećom s plusom na kraju.
Na greškama se uči, ajmo dalje!
Kolega to nije nikakva greska. Ja sam ucila na vlastitim greskama sa daleko vise gorkim okusom.
Bravo svima, sve veliki dečki
Ali ako ste svi danas prodali Igu, da mi je znati koji sucker je to kupio ?
Ili nije sucker ?
To cemo vidjeti da li ce ici jos gore.