1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. maro77

Posts by maro77

• CORONA virus

• maro77
    • June 28, 2020 at 3:51 PM
    Quote from buMBum

Porediti ostale smrti sa smrti izazvanom Covid-19 je besmisleno i moze samo onaj koji i poslije 6 mjeseci kao na početku pandemije poredi ovaj virus sa virusom obične gripe! Upravo takvo poredjenje i takva poruka vlastitom narodu i ostati svijetu je dovela do ovoga što danas imamo u Americi, Englsekoj, Brazilu, Švedskoj! Totalno promašeno i neodgovorno!

Koronarne bolesti, rak pluća ili bilo čega drugog, saobraćajni udesi sa smrtnim ishodom, ubojstva i ostalo nisu zarazni!

Porediti godišnji broj svih umrlih sa brojem umrlih zadnjih 6 mjeseci je isto besmisleno i promašeno kada se najavljuje pogoršanje u drugoj polovici ove godine!

Zapitajte se samo zašto su izbori kod nas 5.7. a ne na jesen kada su trebali biti! Da li oni koji znaju više od nas bilju ili lošiju situaciju nego što je danas? Da li mozemo govoriti da se ovdje radi o regularnim izborima ili izborima sa predumišljajem i Time izbornom prevarom? Odgovorite sami!

Što znači ovaj virus uskoro ćemo čitati o dogadjajima na našim otocima i u pojednim gradovima (Cavtat, Dubrovnik, Orebić...) koji ne mogu skrbiti ni o vlastitim gradjanima u normalnim vremenima a tek o gradjanima koji su zadnjih dana prešli našu granicu i koji će u narednim danima doći bez ograničenja u HR!

Ograničen je ulazak susjedima koji npr. imaju 1.300 više oboljelih do danas od nas (BiH) ali su istovremeno dobro došli drugi koji imaju 200.000 i više oboljelih od nas, i to za šaku više dolara, kruna ili eura. Totalno neodgovorno, promašeno, diskriminatorno, licemjerno i pohlepno! Da li smo slučaj Zadar već zaboraviti i jedino što vidimo i mislimo je cijena dionice Valamara?

Čuo sam prije dan ili dva izjavu od jedne ugledne osobe našeg društva da u slučaju zaraze turista treba „ uskočiti drzava“ !!! Idiotizam na kat!

Zato još jednom:

Otvoriti granicu za sve ali ulazak samo uz dokaz, koji ne smije biti stariji od 48 sati, i koji potvrdjuje da je osoba negativna na Covid-19, te dokaz o zdravstvenom osiguranju koji pokriva period koji osoba zeli provesti u HR!

Display More

Mozete vi sanjati, granice se vise ne zatvaraju. A niti bolesni lockdown i zabrana rada vise ne dolazi u obzir.

Ukoliko vas je strah, slobodno se samoizolirajte iako koliko pratim vise ni to nije dozvoljeno bez odobrenja “strucnog” stozera.

P.S. I HIV je zarazan pa seks nikada nije bio zabranjen tako se i dan danas svatko moze jebati kako mu drago. :)

• CORONA virus

• maro77
    • June 28, 2020 at 2:07 PM

Just for the record:

U USA godisnje umire oko 2.8 milijuna ljudi.

Na Zemlji zivi cca 7.8 milijardi ljudi.

• Birtija

• maro77
    • June 18, 2020 at 7:32 PM

Dapace, sto vise komentatora, tim bolje. Neovisno da li imaju dionicu ili ne. Ali ako bas niti jedna cijena ne odgovara, malo budi sumnju u cestitost komentatora. Ili sam ja previse sumnjicav? :)

Ono sto mene zanima je cuti argumentirani komentar. Bilo pozitivan ili negativan.

I sam komentiram neke dionice koje nemam ali gotovo uvijek su to one koje sam imao ili koje bi htio po nekoj meni povoljnoj cijeni. Nemam vremena gubiti dane na forumu za dionicu koju sam potpuno otpisao.

Al idemo dalje, veselo s komentarima, moze i bez argumenata. Tesko da mozemo gore od poslovnog.

• CORONA virus

• maro77
    • June 18, 2020 at 7:24 PM
    Quote from Jubito

Predlažem ti otok Cres (+Lošinj) ako voliš netaknutu prirodu i mala mjesta, a svakako je (za mene) poseban i Brač.

Dubrovnik i Cavtat pod obavezno za one koji još nisu bili.

Skradin + NP Krka svakako!

Kornati = golotinja bez mirisa i okusa za mene, osim Telašćice.

Svida mi se lista!

Sjeverni Jadran idem cesce tako da je plan ove godine Brac/Hvar.

Cavtat jos nisam bio a nekako mi je prolazio ispod radara pa ga dodajem listi za iducu corona popust priliku. :)

• CORONA virus

• maro77
    • June 18, 2020 at 6:19 PM

To je to - 11 novih, stize 2. val! A ovaj prvi nas je vec poklopio i satrao. Strasan score...

Po Capaku smo vec uletili u eksponencijalni rast. Moze bit zbog ukidanja zabrane rada blagdanom. Virus je navodno jako osjetljiv na tu temu.

Volio bi da netko od novinara napokon malo zesce uhvati statistike koje se ovdje spominju o katastrofi u zdrastvenom sustavu izvan okvira covid-a.

Ono sto je najzalosnije je da vjerojatno nista od toga jer novinarima pase da ne moraju previse istrazivati vec svaki dan imaju novi broj za novi clanak.

Treba pricekat jos koji mjesec pa kad se domino efekt otkaza dokotrlja do ovih sto misle da ne ovise o turizmu, pa onda ne ovise o maloprodaji pa ne ovise o autoindustriji pa ne ovise o stanju na burzama, pa ne ovise... e kad shvate da svi ovisimo, bit ce kasno.

Sto da radimo?

Ja idem na godisnji, iskoristit priliku za istrazit meni nove destinacije na Jadranu koje su prije bile van dosega. :)

• Birtija

• maro77
    • June 18, 2020 at 6:08 PM
    Quote from accountant

možda Vama

po ovom današnjem trgovanju izgleda neki su shvatili da ništa od sezone a, kako gledam graf, ako probije cijena 26 kn drš'te gaće

da se razumijemo: nitko ne zna kako će izgledati ova sezona a prvi rezultati govore od 15%-20% dolazaka u odnosu na prošlu sezonu (svibanj-lipanj)

procjene su različite, od 25%-35% prihoda se očekuje za cijelu godinu, u odnosu na prošlu

ali problem je veći, širi od samo ove sezone

it's all about reinventing business

mislim da popunjenost kao prošlog ljeta možemo samo sanjati zbog prilagodbe na mjere protiv Covid-19

i opet dolazimo do toga da Hrvatska nije na žalost cjelogodišnja destinacija

deklarativno neki rade na tome ali teško ostvarivo (čak i za recimo jednu Opatiju, Kvarner), tu je blizina emitivnih tržišta od presudne važnosti, da čovjek sjedne u auto i dođe za vikend (Italija), nekome iz Švedske teško da će se isplatiti dolaziti avionom na dva-tri dana

znači ako nismo (ne možemo) ostvariti masovni turizam u špici sezone, onda treba ispeglati krivulju popunjenosti ravnomjernije

Display More

Ne razumijem sto je pisac htio reci.

Ako pukne 26 drz'mo gace jer? Hvala na upozorenju i tumacenju "grafa".

Malo se salim, ali izgleda da je ovo razina foruma.

Nisu mi jasni komentatori koji nemaju navedenu dionicu, ne zele ju ni za 0kn, ali velikodusno upozoravaju.

Znaci po vama bi bolje prosli da smo cjelogodisnja destinacija i da RIVP ima hotele u Zagrebu ili ove na moru otvorene cijelu godinu sa svim troskovima pogona? Kao mnoge metropole Europe koje ce to spasiti ove godine?

Moje je misljenje da imamo opet vise srece nego pameti i da nema bolje stvari nego sezonski biznis u ovom slucaju. Jasno da je generalno lose i sezona ce biti katastrofa ali da je moglo i gore, je.

Dobro, to je vec za neku drugu temu pa cu se suzdrzati od spamanja ove.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• maro77
    • June 12, 2020 at 8:49 AM

Evo malo informacija iz "prve ruke".

Osobno mi je voditelj iritantan sa svojim birtijaskim doskocicama (vjerujem da su dobronamjerne ali s obzirom na financijsku (ne)pismenost nacije, voditelj bi trebao biti edukator koji pazi kako se izrazava). Svakako pozitivno da se imamo priliku cuti iz prve ruke bez cenzure stavove ljudi na celu jedne od bitnijih clanica zse-a. Marinko dobro odgovara i educira cak i na blesava pitanja tipa "bi li se ADPL prodao za pristajnu cifru..".

Zbog ovakvog menadzmenta i odnosa prema dionicarima, ja sam i dalje miran s ADPLom. (ne zanima me trejd, gledam 5-10g horizont)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• maro77
    • June 10, 2020 at 11:24 AM

Htio sam reci da se ovdje iznose netocne informacije kako mirovinci drze cijenu dionice.

Navode se gubici u, pazi sad - milijardama. To je razina poslovnog.

Osobno sam izlozen u 3 turista, ARNT, MAIS (kroz ADRS) i RIVP. Od svih sam se najvise bojao za RIVP kako ce proci ovo s koronom.

Ne u toj mjeri kako je ovdje pisano o nekakvom bankrotu nakon jedne sezone, ali da su financijski vise ugrozeni nego ostale 2, jesu.

Dalje kad ukalkuliram trenutne cijene sve 3, uz razmatranje sire slike (vlasnicka struktura, free float, diverzifikacija), trenutno mi je RIVP best buy.

Al hej, to je samo razmisljanje malog dionicara koji ne razumije spajanje linija po grafovima i predvidanja dvostrukog dna, bull trapa, uskog grla i slicnih termina.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• maro77
    • June 9, 2020 at 2:58 PM

Dakle svi komentiraju a nitko ne gleda knjigu dionicara?

U zadnjh mjesec dana, niti jedan mirovinac nije kupio preko 10k (mozda i 0, nije mi se dalo gledat). Ili je, ali je onda u meduvremenu i prodao. :)

Od vecih kupnji (preko10k) 5 skrbnickih racuna (Austria, USA i nedefinirani - mozda se mirovinci skrivaju? :)) i 4 privatne osobe.

• CORONA virus

• maro77
    • May 6, 2020 at 10:15 AM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ti/2180720.aspx

Predizborni stab i dalje jase.

Kaze Markotic kako je lako moguce da je virus dosao ranije, a Capak kako sad nemaju kapaciteta za testirat stare uzorke. Halo??

Nakon ovakvih izjava odmah smjena!

Imamo po desetak slucajeva dnevno, oni nemaju kapaciteta provjerit stare uzorke, seroloski testirati ljude koji su imali simptome ovu zimu. Nemaju ili ne zele?

Kako modeliraju zaraznost i svoj famozni R?

Sto ako je prvi zarazeni bio par mjeseci prije i eto nije doslo do "eksponencijalnog" rasta?

Zasto smo uopce uveli karantenu i zasto sad maltertiramo ljude sa pleksiglasom i slicnim debilanama.

Ajmo svi na misu, tenis cemo dogodine.

Kakva skupina amatera.

• CORONA virus

• maro77
    • April 27, 2020 at 4:37 AM

Da ne bude zablude, ja sam za slobodan izbor i nemam nista protiv ideje da rizicna skupina organizira i orgije ako im je zelja samo da kasnije preuzmu odogovornost za sebe a mene neka puste da zivim i radim.

• CORONA virus

• maro77
    • April 27, 2020 at 4:18 AM

Danas pise Ivica Brkljaca na FBu kako je u Italiji postotak umrlih a mladih od 50 g 1,1%.

95% umrlih je starije od 60g i vecina ima 3 ili vise komorbiditeta. Tome treba dodati realnu zarazenost populacije od 40-80 puta vecu nego sto je zabiljezena zbog nedovoljnog testiranja pa statistika smrtnosti vise ne daje pravo za sirenje panike.

Dakle opci lockdown nema smisla, trebalo je od pocetka stiti starije, posebice domove umirvoljnika i zdravstvene ustanove.

OK, fulali smo kao i mnogi, ali sta mi sad radimo? Nema jos u shopping centre, sisanje sa teleskopskim alatom ali u crkvu odmah!

Fenomenalno kako nasa vrla struka i stozer od svih mjera odluce dopustiti okupljanja na kojima je valjda 90% ekipe 60+ godina, mnogi su sticenici domova i najvjernija su klijentela u domovima zdravlja i bolnicama. Uz to znamo kako su crkvena okupljanja bila hot spot u J. Korei i Singapuru gdje je dokazano kako je rizik zaraze puno veci i same mjere distanciranja od 2m ne pomazu previse.

Nadam se da nas ovo nece kostati novih slucajeva jer bi histerija mogla dati krila stozeru da krene s primjenom individualne karantene u celijama od pleksiglasa...

• CORONA virus

• maro77
    • April 24, 2020 at 10:09 AM

Sigurno je tako. U svakoj zemlji u kojoj su proveli seroloske testove su dosli do slicnih zakljucaka. Jedino ovi nase trube i skrivaju.

Toliko bezobrazno da ne zele dati informacije i ove podatke o pozitivnima i umrlima u lako obradivom obliku da se sakrije koliko zapravo zaostaju za svijetom. Zasto nitko ne kaze da smo "uspjeli" zaustaviti koronu jer eto nismo zemlja za neki biznis, domaci ljudi nigdje ne putuju i osim Zagreba nemam gusto naseljenih gradova?

G. Capak izjavljuje da se nemaju sad vremena baviti objavom podataka, a ja se pitam kako to oni onda obraduju?

Ako stvarno i dalje abakusom izracunavaju pa na crtaju grafove rukom, pitanje je sto su radili sve ove godine i zasto nisu na jedno racunalo instalirali Excel u pauzi od igranja Solitarea?

Za biti dobar empidemiolog puno je bitnije poznavanje obrade podataka i modeliranje istih nego jednom polozeni ispit na fakultetu po skripti iz 1972.

No dobro, nece moci dugo.

Jednom kad svi objave studije o preboljelima bazirane na seroloskim testovima i kad pocne prica kako ih i Srbija priprema, onda ce se probudit. Bit ce kasno da spase svoj obraz, ali proces otvaranja nece zaustaviti.

• CORONA virus

• maro77
    • April 17, 2020 at 4:19 AM

Ne mogu vise gledati press konferencije naseg stozera. Svaka cast na pocetnoj rekaciji ali ovo sad vise djeluje na komediju. Ministar MUPa, zdravstva i epidemiolog jedini nastupaju u show-u, premijera ni za lijek. A odgovor na sve: "Ovisi o epidemioloskoj situaciji". Sto to znaci?

Da su donekle iskreni, trebali bi barem reci da nemaju pojama, da ce oni dati savijet premijeru i ne odgovarat na pitanja vezano uz rad trgovina i opcenito ekonomije. To je posao za nekoga tko razumije siru sliku. OK, epidemiolog da neku procjenu, ali last call je na premijeru ili ministru gospodarstva. Cini mi se da Plenkovic samo trazi zaklon i bjezi od odgovornosti. Vjerujem da su namjere svima dobre, ali pustiti da g. Capak odgovara o otvaranju granica dok nitko iz vlade nije nista rekao. EU jos ne prica o tome a on ce eto zabraniti ulaz ako netko dolazi iz zemlje u kojoj se njemu ne dopada epidemioloska situacija.

Mjere su u pocetku bile razumne ali kako vrijeme odmice, na vidjelo izlazi neznanje i mjere se zapravo koriste za bjezanje od odgovornosti. Zasto? Ne treba velika pamet za odrediti mjeru zatvaranja svega i narediti ljudima da ostanu u kucama i onda smo sigurni. Ali od cega? Virusa o kojem ne znamo puno. Ne zna se koliko je ljudi prebolilo bolest i koliko je uopce podlozno zarazi. Znamo da umiru vecinom ljudi stariji od 70g. ili sa predhodnim zdravstvenim problemima. Onda imamo nacin ljecenja onih kojim je potrebna skrb (treuntno je to oko 10% zarazenih iako se cini da ce biti puno manje) pa vidimo da najnovije studije kazu kako stavljanje na respirator zapravo umanjuje sansu za prezivljavanje.

U cjeloj prici su novinari opet pokazali svoju nisku razinu razumijevanja. Slusam jucer pressicu i opet pile pol sata s pitanjima tko je donio virus u dom umirovljenika, kad ce ostavke, zasto je ovaj iz one stranke, a nitko ne razmislja da se proboj dogodio u svim zemljama, da je jednostavno toliko asimptomaticnih i da on i dalje kola. Znaci virus je u popualaciji, prica se o drugom valu, a mozda je ovo vec treci?

Jasno, bez testova to nitko ne moze reci, ali novinari ne inzistiraju na pitanjima o testovima ili o programu otvaranja ekonomije nego ih jako zanima ime doma u kojem radi Mara iz Splita koja je videna kako kupuje u Konzumu u Trogiru.

Da ne bude sve tako crno, nece se ni nas stozer moci dugo skirvati jer ce jednostavno morat pratit ostale zemlje. Znaci u najgorem slucaju imat cemo 1-2 tjedna zaostatka za zemljama u okruzenju.

Do tada, preporucam svima da prate svijet i to iz izvornih linkova a ne interpretacije nasih novinara. Odlicna prilika za uciti i upijati kako napredne zemlje odgovaraju na krize i sto im rade akadmeske zajednice, novinari, medicinari...

Evo zanimljivog opazanja Nizozemaca:

https://www.dutchnews.nl/news/2020/04/h…kCuC1gvpLiF7gZU

Ako ima i malo istine u ovome, znaci da su mjere izolacije jako upitne. Preko 0.5M koji su vec prebolili bolest? Trenuntni broj umrlih u Nizozemskoj: 3315.

Case fatality rate: 0.6%. Sto ako dobar dio populacije jednostavno ne moze biti zarazen (cjepiva, vlazna sluznica, sto god)?

Sigurno je da mjere usporavaju sirenje ali ocigledno da je puno ljudi koji nemaju nikakve simptome ili prebole s minimalnim problemima. U tom slucaju bi trebalo svu energiju usmjeriti u izoliranje kriticnih skupina, a ostatak populacije pustiti da zivi u miru.

Eskalacije koje su se dogodile na sjeveru Italije, Wuhanu, Madridu i NY treba geldati kao iznimke i istraziti sto je dovelo do toga a a ne uzimati te primjere kao pravilo za cijeli svijet u kojem virus kola vec mjesecima.

Evo malo za nase politicare, dnevna press konferencija guvernera NY. Pored njega sjede doktori i epidemiolozi ali on drzi prezentaciju.

BTW, jasno kaze da su svi modeli bili pretjerani. Cak i oni od prije 2 tjedna kad su mjere vec uvedene. NY state je podigao kapacitete bolnickih kreveta a opterecenje nije doslo ni blizu predikcija modela. Cuomo lijepo kaze da nikoga ne krivi, nitko jos ovo nije prosao, respiratori koji se sad porizvode su nepotrebni i to je ok. Bilo bi lijepo da tako nesto cujemo i u RH jer nije sve tako crno. :)

• CORONA virus

• maro77
    • April 14, 2020 at 6:18 AM

Kina mi je cudna s brojkama... Zatvorili u strogu karantenu 30M ljudi, a 1270M proslo sa par slucajeva. Cijeli svijet se zarazio, Italija navodno zbog frekventnih veza s Wuhanom a eto, po Kini se nije nikako prosirilo izvan Wuhana. Vietnam, 95M ljudi i kopnena granica s Kinom, do danas broji 265 slucajeva. Puno su napredovali ekonomski, ali da su toliko organizirani...

Bali je ove godine imao porast broja turista u 2. mjesecu u odnosu na 2019. Kinezi su uz Australce najcesci turisti i godisnje ima preko 1M dolazaka samo iz Kine na taj gusto naseljeni otok (4.5M, koncentrirano velikom vecinom na juznom djelu).

Bali sluzbeno ima do sada prijavljena 2 smrtna slucaja i 86 pozitivnih.

Iako Indonezija nikako ne testira sigurno je da je virus tamo od pocetka 2020., a vjerojatno i ranije. Da je medu toliko turista i domacih doslo do prijenosa kao u Italiji, to se nikako ne bi moglo sakriti u danasnje doba. Dapace, ima mnogo expata koji i dalje zive na Baliju i izvjestavaju kako je stanje dobro, jedino su turisti otputovali svojim kucama u zadnjih par tjedana otkako su zemlje pocele zatvarati granice.

U Singapuru nema durgog vala vec je konstantan priljev novih slucajeva. Pomalo se smanjivao broj letova kako su povecavali restrikcije za ulazak u zemlju ali zadnjih mjesec dana su imali konstantno po 30-40 novih uvezenih slucajeva. Virus prosirio na strane radnike (vecinom gradevina i brodogradnja/remont) koji spavaju u domovima. Za shvatit gustocu - godisnje broj avio putnika u Singapuru je 68M, a radnici medu kojima se prosirio virus zive u 50ak blokova s ukupnim brojem od preko 200.000.

Prije circuit breakera su radile sve skole, restorani i usluge. Za vrijeme circuit breakera (4 tjedna), restorani i barovi sluze samo za take away, ne rade skole, ali javni prijevoz radi. Za Singapur treba napomenuti da vjerojatno najdetaljnije testiraju i time su njihove brojke treuntno pozitivnih blize realnima. I najbitnije, na trenutno oko 3000 pozitivnih, 9 smrtnih slucajeva.

Mislim da je u Hrvatskoj u pocetku reakcija bila OK jer nitko nije znao sto ocekivati ali sad je vec vrijeme za sagledavanje opcija. Iz Azije je J. Korea najbolji primjer ali je pitanje da li mi imamo resurse i znanja za tako nesto.

Mi imamo "srecu" da smo nemamo gusto naseljene gradove. Jedini veci grad, Zagreb, zadnje dane ima single digit prirast.

Ne razumijem zasto se vec nije smanjilo restrikcije na nekim otocima koji imaju 0 slucajeva. Organizira se stozer da bolje prati ulaz/izlaz za hranu i potrepstine a ljudi mogu donekle nomralno zivjeti.

Sad je vec takva situacija da se moze isto uciniti za neke zupanije ako vec ne i za cijelu drzavu.

Ono sto me najvise zanima - koliko je ljudi vec prebolilo virus.

Kad i koliko seroloskih testova stize u Hrvatsku? (mozda je stozer vec najavio ali nisam vidio taj podatak)

• Turističke dionice i perspektive

• maro77
    • April 9, 2020 at 5:52 PM

Evo upravo uzivo Como, NY governor:

Imaju 4 modela za NYC i trenutno su puno ispod sva 4. Znaci brojke su puno nize nego se predvidalo.
    Daleko su ispod limita bolnica, danas najmanji broj novih hospitalizacija (nastavak padajuceg trenda).

Ne zelim reci da je idilicna situacija, ali kako svi predvidaju apokalipsu i cesto se navodi NY kao primjer tih predvianja, mozda i nije toliko crno.
    Necu dalje daviti temu koronom, vracam se turistima i ocekujem ih na Jadranu malo manje nego lani ali puno vise nego 91-95, a isto smo prezivili...

• maro77
    • April 9, 2020 at 2:35 PM
    Quote from harpun

https://vijesti.hrt.hr/600911/u-sad-u…od-koronavirusa

Ako još uvjek,nakon što su svi svjetski mediji izvjestili o tome,još uvijek govoriš o lažnim vjestima najbolje da se ostaviš pisanja

Preporucam vam da se informirate malo izvan hrvatske zute stampe...

https://nypost.com/2020/04/06/de-…-totally-false/

Cesto pratim presicu guvernera NY i covjek se jako iznenadio kad su ga novinari pitali za tu informaciju.

• maro77
    • April 9, 2020 at 12:07 PM

Pohvale za otvaranje ove teme. Neki korisnici misle kako vlada daje poticaje odredenim tvrtkama u turistickoj bransi a ne svima kojima su pali prihodi.. :)

Kako nitko ne moze sa sigurnoscu reci sto ce se dogadati, kako ce se ponasati prvo nas stozer i vlada pa onda stozeri i vlade drzava u okruzenju i emitivnih trzista, neka bude ova tema za razne spekulacije i predvidanja.

U svom crnilu i panici koja vlada u vijestima i forumu, molio bi kolege da se barem potrude ne prenositi fake news (ex. "NY ce pokapati ljude u parkovima").

Moje je razmisljanje da Europa nece dugo izdrzati zatvorenih granica i da ce se do ili tokom 6. mjeseca otvoriti granice i ljudi ce putovati na vlastitu odgovornost.

Mislim da ce vecina hotelskih kuca izvuci 50+% prihoda od 2019. i da generalno nece biti nekih problema s likvidnoscu. Cak i u najcrnijem scenariju i "preskakanju" sezone, mislim da vecina turista izlistana na burzi nece doci u zonu ugroze ali bi mogli mnogi mali hoteli i privatni iznajmljivaci dosta stradati.

Nadam se ipak da nas cekaju vedriji dani i da cemo svi uzivati u dugom toplom ljetu.

Kolegama koji nikad nisu odsjeli u nekim od nasih turista, preporucam vrebanje prilika. Ja osobno zelim provesti barem jednu noc u hotelu Park pa cu ciljati prve dane otvaranja jer sam siguran da nakon prvih par tjedana, cijene idu na razine od lani. :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• maro77
    • April 8, 2020 at 10:11 AM

Kad smo vec kod lapsusa Poslovnog... Ovo im stoji vec 5 dana. Greska se ponavlja u podnaslovu i u tekstu a cini se da nije copy-paste...

https://www.poslovni.hr/hrvatska/s-dup…ciranja-4223627

"Ne čudi stoga što minstar financija Zdravko Marić ustrajava na tome da PDV tek po naplati faktura plaćaju samo poduzetnici s prihodima do 7,5 milijardi kuna."

Koliko ih imamo? INA, Konzum, HEP i PPD?

Ljuti me kad ovako nesto izleti novinarima u "zutom" tisku, ali za jednu poslovnu novinu je stvarno previse.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• maro77
    • April 6, 2020 at 11:33 AM

Zamrli komentari a trgovanje bas veselo.

Iskreno nisam ocekivao ovakav bounce, ali nije da me previse cudi. Sve brzi testovi na covid19 i uskoro dostupni antibody testovi ce omoguciti povratak radnika u tvornice. Kad se zbroji steta, imat cemo 1-2 mjeseca bez proizvodnje i dalje treba vidjeti ukupni utjecaj na narudzbe iako mislim da tu nece biti neke velike promjene koje ce znacajno utjecati na spolovanje ADPL.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt