1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. george

Posts by george

• Što smo danas tržili

• george
    • May 20, 2020 at 6:23 PM

Pa kolegice vi cete javnu ponudu morati dati. Samo dokupljujete iako ste vec davno ulupali sve, po vlastitim rijecima :)

A da i ja prijavim kako sam rijesio RIVP koji sam kupio cim ga je moj prijatelj poceo gaditi. Znate, i ja imam cesto administrativnih problema na ovom forumu.

• Prognoza cijena

• george
    • May 15, 2020 at 12:01 PM

Sama dividenda je vec uracunata u cijenu. Na prvu tih 3.3 % (na trenutnu povlastenu) izgleda primamljivo ali cak i pocetnik na burzi zna da cijena dionice padne za iznos divedende nakon prava stjecanja.

Osnove- na racunu imas 37 kn, firma ti vrijedi 1037 kn i ti das 37 kn. Eto nove vrijednosti. Vjerujem da to cak i moj prijatelj razumije ali treba malo navuci ekipu i dici cjenu dionice.

E da da ne zaboravim na tih 37 kuna platite jos i porez na kapitalnu dobit pa tako je vas povrat manji nego onaj kaj racunate. A cijena padne za 37 kn. Na ovako niskolikvidnoj dionici navlakusa je potrebna jer ponavljam dobra firma ne znaci da je to i dobra dionica. Kodt je za investitore a moj prijatelj navlakac to nije. Ipak lijepo od njega da odradjuje posao umjesto mene :)

• Ulaganje u solarne elektrane

• george
    • May 15, 2020 at 9:31 AM

Pa jel se mozemo onda sloziti da je to "prevara" ?

(iako nisam mislio na takvu prevaru nego na cinjenicu da oni ne mogu zamijeniti klasicnu proizvodnju putem elektrana).

• Ulaganje u solarne elektrane

• george
    • May 15, 2020 at 4:54 AM
    Quote from ivan0003

Molim?! Kako me lijepo varaju.. ima li takvih da me još izvaraju..

Solari koje sam postavio 2012. su se isplatili taman u siječnju 2020. (insolacija je i bolja u južnim krajevima nego u ZG i može još brže se povratiti ulaganje), dakle nepunih 8 godina.

Ugovor sa HEPom je potpisan na 12. I sad imam još 50% vremena za zaradu. 3,15kn = 1kwH, pogledajte koliko vi plaćate na svom računu.

Može se el. energija skladištiti, ali uslijed pada temperature se povećavaju gubitci u akumulatoru/bateriji, koji je financijski najveća stavka i gdje ljudi zapravo tek trebaju napraviti iskorak.

A zašto bi je vi skladištili? Za sebe? Zbog koga? Vratim lijepo u mrežu i ona u toj mreži kruži.

Meni je ovo baš prilagođeno metabolizmu, solari rade, ja spremam lovu.

Nekad je bolje ništa ne reći.

Display More

Nazalost nista vi ne razumijete. Ja nisam pisao o tome kako pojedinac moze spretno iskorisiti poticaje koje je drzava poklonila od, kako ste lijepo primjetili, novaca svih gradjana ja pisem o energetskom sustavu gdje sam doma. Da vam probam zorno predociti vi o mikroekonimiji ja o makroekonimiji.

Ako ne mozete pojmiti reverzibilne elektrane, visak struje u sustavu, stvarno je bolje ne pokusati odgovoriti pricajuci o necem trecem, Ali kad ste sve vec dotakli teme, znate li kakva je sada situacija sa instalacijom solaraca? Isplati li se to i dalje? Kakvi su poticaji danas?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• george
    • May 14, 2020 at 8:28 PM

solari su jedna velika prevara, kolega plavi. O tome i pričam, zasto postoje reverzibilne elektrane. Solarci proizvode ali neredovito i tu je najveci problem. I dalje, kao i Status ignorirate najveci problem kod proizvodnje el energije, a to je da ju ne mozete sadistiti, kao recimo naftu.

I zato u krizi nastradaju upravo firme poput kodt. Nadam se da sam vam objasnio vasu plosnu projekciju i zasto ste u krivu.

Jedino vam mogu jos prisnaziti ovu tvrdnju sa info da kad neka drzava ima viska struje ona PLACA da joj netko preuzme to jer ju ne moze ispustiti u odvod.a gasenje hidroelektrane kosta vide od plaćanja da vam netko preuzme struju. Vjerujte mi tu sam doma kao i na brodarima

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• george
    • May 14, 2020 at 8:12 PM

ericsson ili ericsson tesla, dragi kolege. Vrag je u detaljima. Kolega bud, dobronamjerno, čuvajte se long poziciije,i vjere. Znate o kojoj vjeri pricam.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• george
    • May 14, 2020 at 4:27 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from prdekalo

tako su na forumu piskarali da nece bit moguce preuzet TELE 2..a svi znamo da je UG ipak preuzeo TELE 2...toliko o tome..zna

Vecina nije pisala da nece moc preuzest Tele2

Ljudi bozji zene moje, pa vi vec od otvaranja ovog foruma (a na starom forumu gdje su me non stop banirali) drivite o tome kako ste u pravu i to vrijedi xx kn.A cijema od tada je rasla od 2 do 8 kn i natrag. Sada smo na sredni i krece novi krug.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• george
    • May 14, 2020 at 4:24 PM
    Quote from Barikb

uvijek postoje pametnjakovići koji sve znaju i nude to znanje svima i to besplatno i u neograničenim količinama, baš kao kolega. Očito je velika kriza sa puno nepoznanica, ali mogući scenariji su potpuno različiti, glede dubine i trajanja krize. Moguća je oštra, ali kratka kriza.

Očito je da neki smatraju da će se BMW.-i Mercedesi, pečeni janjci, najskuplje pivo i vino, rolexi, apartmani 1. red do mora, najfinije donje rublje, luksuzni stanovi , najbolje dionice i parcele prodavati zapravo dijeliti po cijenama "daj što daš" ali to se nikada nije dogodilo pa neće ni ovaj puta. Besmisleno i besplatno.

Znaci, da sumiramo, RIVP je ipak best buy?

Ja barem mislim tako,a ti prijatelju?

• Best buy

• george
    • May 14, 2020 at 4:21 PM

Dragi kolega B,

ja se slazem s vama, situacija nije nimalo blistava.Ali u tom slucaju i vase perjanice Ernt i kodt ce platiti visoku cijenu. Kriza ce pogoditi cijeli svijet, pa tako i vase favorite. Ljudi ce, izmedju pripremanja 5g i transformatora, ipak izabrati blitvu i krompir za rucak. Dakle, best buy je Podr,a sve ostalo best sell.

• george
    • May 14, 2020 at 4:14 PM

Ok a tko ce trositi tu silnu energiju koja se proizvede?Tvornice koje rade u 2 ili 1 smjene umjesto u 3?

Kolega vidim da ste vi dugo u ovom sektoru, pa barem bi vi trebali znati da je najveci problem el energije uskladištenje (tj nemogucnost pohranjivanja struje). Zato i postoje reverzibilne elektrane koje trose vise no sto proizvode struje -ali vjerujem da nije potrebno to ovdje elaborirati?

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• george
    • May 14, 2020 at 4:09 PM
    Quote from Barikb

Slažem se. Nema smisla pisati da je u svakom trenutku moguća izvanredna dividenda ( na svakoj dionici ). Ali meritor o ocjenjujem kada bi se to napisalo na samo jednoj dionici, to bi bila dionica ERNikola Tesla. Radi toga što svako novo izvješće generira novu dobit. Oprez je majka mudrosti, takva je odluka ove godine, ali to nije utjecalo na cijenu što je vrlo znakovito.

Ma naravno. Ernt vode covid drhtavci pa kad skuze da su se bezveze bojali objaviti ce izvanrednu dividendu. A ako su se bezveze bojali to samo znaci da je vas voljeni RIVP best buy,ne znam zasto ga gadite prijatelju?,

Ernt slijedi ostar pad prihoda jer ova kriza ce biti gadna kao i ona 2008, samo tu ekipa jos prica bajke kako su telekomunikacije "otok siguran u krizi".

Tko ne vjeruje neka prouci izvjesca i kretanje cijene dionice u tom razdoblju.

• george
    • May 14, 2020 at 4:01 PM

Dragi moj forumaši i kolege,

ja se i slažem sa vama, ali proučite cijenu dionicei dobit kodt prilikom zadnje krize . Kodt je izvoznik ali kao takav ovisi o politikama drugih džava. Ako one odluče nema ulaganja, nema majci.

Naravno da će preživiti,tu nema zbor, ali vjerujem da će moj najdraži prijatelj B morati još na forumu vikati dokup, dokup i samo dokup.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • May 14, 2020 at 2:53 PM

Moguc je taj scenarij, ali s obzirom na situaciju u Hrvatskoj i njenu ovisnost o turizmu (tu ne pricam samo o krevetima nego i o distribuciji hr prozivoda, trosarinama od goriva koji natoce stranci... itd itd), vjerujem da jos nismo vidjeli dno. Ovo je samo rezultat ispuhanosti trejdera i neaktivnosti mirovinaca i OIF (koji u svakom trenutku mogu poceti lupati po bidu)

sretno

• george
    • May 14, 2020 at 2:30 PM

Najveći neprijatelj špekulanta je nelikvidnost. Zaglaviti u dobroj firmi i lošoj dionici je jako bolno.Znaš da vrijedi ali ne možeš dobiti za nju koliko vrijedi -sada. Jer sutra će mozda biti kasno s obzrirom da svijet ulazi u tesku krizu. A ne mozes izaci zbog nelikvidnosti.

Turizam je pravi pokazatelj i svi investitori koji razumiju makroekonimiju ce profitirati - ako propade sezona, a cini mi se d ulgaci u kodt to zagovaraju, idemo ne u recesiju nego u depresiju. Nema turista nema povecane potraznje za energijom, nema novaca koji bi se ulagali u projekte vezane uz razvoj gospdarstva (a tu spada i sve ono s čime se kodt bavi). Cijela ova situacija direktno utječe na transformatore jer prvo se štedi na ullaganjima, tako da je situacija vrlo neizvijesna.

Cijena dionice to pokazuje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • May 14, 2020 at 2:17 PM
    Quote from StatusQuo

Cekamo da plenki objavi da smo u banani

Tako je, odmah se vidi tko je stari igrač i doživio 2008/2009.

Mali prometi, umjetno održavanja iluzije - crobex ne pada, a onda teško otrežnjenje.

Iluzije se podupiru s tankim pricama, ljudi stedite svoje pare, ja sam humanist. Zapamtite, kod nas uvijek sve ide sa zadrškom, teško shvaćamo, očito smo taki narod.

• george
    • May 5, 2020 at 8:37 PM

Manite se ulaganja u vrijednosne papire, za vase dobro vam to govorim. Ako vam je wiipedia glavni oslonac za pomoc pri razmijevanju napisanoga...a joj :(

• george
    • May 5, 2020 at 8:06 PM
    Quote from Kajnak
    Quote from george

tako jei bakic ulagao u ptkm,dlkv, ddjhi varteks, niste me uvjerili, ima kaj bolje?

Svaka čast, pljujete po TPNG i onda se otkrijete na ovoj stečajuši. Pa ovo je tek dionica/firma gnoj. Što su napravili u 20 godina. Paraziti žive od arene. Sad "kupujete" budućnost Zagreba koji će oni obnoviti. Pa takav Zagreb bi se urušio bez zemljotresa.

Vama citanje sa razumijevanjem ne ide bas najbolje, ha?

I kad se ucilo u skoli o ironiji, sarkazmu, cinizmu vi ste bili bolesni?

• Birtija

• george
    • May 5, 2020 at 6:27 PM
    Quote from Kvark
    Quote from george

Ja bih ulozio nesto u ove dionice. Rast cijene mi je skrenuo pozornost.

Ali,osim promjene vlasnicke strukture, nisam vidio vijest koja bi me ohrabrila.Kupio ovaj,stekao onaj, a gdje je izvjesce?

Kupuje se budućnost.:)

Zašto je Ingra zanimljiva: Ulaganja u ovu dionicu nadzornika i menadžera ‘teška’ 6,3 mil. kn

https://www.poslovni.hr/domace/zasto-j…-mil-kn-4230372

tako jei bakic ulagao u ptkm,dlkv, ddjhi varteks, niste me uvjerili, ima kaj bolje?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• george
    • May 5, 2020 at 6:17 PM

Mogu ali ne zelim.Tko je proveio toliko sati kao ja proucvajuci brodare, njemu je kristalno jasna struktura Zadrana.Svi koji su s njima tikve sadili ostali su nasukani. I sad,preko tpng prodaju opet istu pricu.

Ali nedjte se smetajti, pricajte vi o vozarinama, NAV i dividendi. Samo nemojte zaboraviti tko je vlasnik TPNG Moze se ona napucati i do 100 kn, nije problem, zato sam i usporedio sa opte,

• INGR (INGRA d.d.)

• george
    • May 5, 2020 at 5:48 PM

Ja bih ulozio nesto u ove dionice. Rast cijene mi je skrenuo pozornost.

Ali,osim promjene vlasnicke strukture, nisam vidio vijest koja bi me ohrabrila.Kupio ovaj,stekao onaj, a gdje je izvjesce?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt