1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zigass

Posts by zigass

• Birtija

• zigass
    • April 13, 2020 at 9:14 AM
    Quote from komot
    Quote from zigass

ne vidim tu neke veće probleme rade ili ubrzo će raditi sva poduzeca osim kafića restorana sportskih klubova koncerata oni će malo kasnit a ovi što ne primaju plaću dobivaju novac od drzave, a nemaju baš to gdje potrošit koliko je novac tu ušteđeno, imam frendove i poznanike koji pola i više plaće ostave konobaru, u par mjeseci će uštedit za neki auto kad se ovo sve otvori ne vidim neki veći problem za autoindustriju dapače

Znači po vama se očekuje eksplozija prodaje automobila jer su ljudi u ovim danima kad ne mogu ić u birtije nagomilali novaca?

a gledaj ima ljudi što su planirali otič u Tajladn sprašit par tisuća eura, svaki tjedan u klubu ostave soma kuna sada to ne mogu, fino mogu uštedit za zamjenit stari auto novim.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 12, 2020 at 12:36 PM

ne vidim tu neke veće probleme rade ili ubrzo će raditi sva poduzeca osim kafića restorana sportskih klubova koncerata oni će malo kasnit a ovi što ne primaju plaću dobivaju novac od drzave, a nemaju baš to gdje potrošit koliko je novac tu ušteđeno, imam frendove i poznanike koji pola i više plaće ostave konobaru, u par mjeseci će uštedit za neki auto kad se ovo sve otvori ne vidim neki veći problem za autoindustriju dapače

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 11, 2020 at 7:40 PM
    Quote from LuisAlberto10

AD Plastik počinje sa radom sljedeći četvrtak u dvije smjene,čeka se definitivna potvrda REVOZA..Ostale tvorinice u EU su najavile početak rada,tj nastavak 04.05.

može neki link izvor?

• MDKA (Medika d.d.)

• zigass
    • April 11, 2020 at 7:22 PM
    Quote from Etranger

Malo - pomalo ide to na svoje mjesto...Radi se punom parom...Trebalo bi se odrazit na dobit...A dioničare tj suvlasnike nagraditi lijepom dividendi...Radi se...Ima se...

da radi se ali tu su i problemi pisao već par postova prije https://www.lider.media/korona-i-bizni…y19ssO-Nhwu3Ghc

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zigass
    • April 10, 2020 at 9:10 AM

Jel danas radi burza?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 7, 2020 at 12:50 AM
    Quote from hugh

sve je super i sve je za 5 ali mislim da se varamo ako mislimo da će sa prolaskom mjera corone i otvaranjem pogona i hotela stvari procvjetati.....oni su na burzi več procvjetali ovim jakim rastom, čak ne ni odbijancem nego pravim rastom......a sad tek slijedi druga priča.....otvaranje kapije i suočavanje sa činjenicom da "nikoga nema" odnosno da potražnje nema ili da nije ni približna kao prije......i ovdje i na turistima......slijedi velika borba za svakog kupca i svakog gosta....ovakvi veliki poremečaji ne mogu proći za tjedan dana....trebat će vremena....

rade za Ford pumu električnu ti auti su već prodani unaprijed, to ide za Rumunjsku oni bi trebali počet radit krajem mjeseca Revoz i ranije

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 7, 2020 at 12:45 AM
    Quote from Roki
    Quote from D'artagnan

Ne kužim ove šta printaju na 3D printere one plastike za vizire .. to trajeee ....... hebate pa šta ADPL ne odrade jedan kalup i u roku 24 sata odrade par milja komada koliko treba .... jeftinije bi izašlo nego šta ovi struje potroše što danima printaju ???

Kalupi za injekcijsko prešanje su jako skupi. Sjećam se na faxu da se spominjalo puno nula ako nije kineski kalup. Treba ti ogromna serija za isplativost. 3d printer printa bilo što, trošak ti je projektiranje maske i oslonaca modela. Skillan inženjer to napravi za pola dana ili možda čak nabavi gotovi model s neta...

Što se tiče utroška struje nemam pojma, al za injekcijsko prešanje bi trebala biti veća temperatura rastaljenog polimera i treba ti ogroman tlak a na 3D printeru samo čuješ zzzz zzz, šetanje pištolja tamo vamo :D

AD plati je izjavio da će napravit i donirat 50.000 komada

• Što smo danas tržili

• zigass
    • April 6, 2020 at 6:36 PM
    Quote from Barikb

prodao adpl. blizu 50% plusa

nemam.vremena pisat intenzivno trgujem

di si sad prodavao kad za koji dan izvjeste da su nastavili proizvodnju mislim da će biti to raketa

• zigass
    • April 6, 2020 at 7:24 AM

Ameri smatraju njihove vodeće banke analitičari jak pad u drugom kvartalu jak oporavak u trećem na kraju godine u plusu ukupno, jako krivo pad u trećem kvartalu će isto biti jak nekuze ništa rade grešku istu kad su mislili da iz Kine neće doć do njih.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• zigass
    • April 5, 2020 at 12:32 AM
    Quote from Barikb

Kako znate da kupuju mirovinci ili nagađate ? Koji fond i koliko ?

Što znači manje putovati? Ili putuješ ili ne putuješ. RIVP je autodestinacija, ona hvata prvi val oporavka. 200 ili 500 km slična stvar.

Nemojte o krdu i oporavku za desetak godina, jer ako počnem plakati neću stati isplakati do ponedjeljka u 10 sati. Ako trolate da je oporavak za 10 godina kao što radi zigass, smislite nešto uvjerljivije, vojnici svemira dolaze i slično. Ali da se ne spuštam na to.

Tvrdite da kupuju mir. fondovi

Koji mirovinac kupuje i koliko i kada i pošto kupuje ?

Ili uopće nemate pojma !

Display More

ovo za krdo je čista matematika ako drzimo ove mjere od 50 dnevno zarazenih za efekt krda trebamo oko 2 miljuna pa računaj, cijepivo i kad se odobri teško da će odma doći do nas, al stvarno mi nije jasno na koju foru ljudi misle da će biti turizma čak i uz najbolju volju to je nemoguće jer epidemija će sigurno trajat do najmanje 9. mjeseca broj zarazenih će tada biti manji u Europi al dovoljno je da dođe jedan zarazeni turisti da pokrene ponovo epidemiju od tisuću turista sigurno će biti jedan zarazeni to je čisto statsitika trebalo bi se čudo desit da sljedeće godine bude nesto turista mislim da su šanse za to negdi 10% a za ovu mislim sigurno ništa.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• zigass
    • April 4, 2020 at 8:55 PM

tužno je gledati kako mirovinci prže naš novac na ovoj dionici

ova priča oko korone može završiti samo na dva načina ili cijepivom ili imunitetom krda, za cijepovo će do nas doći tek za dvi godine mozda i duze, a imunitet krda sa ovim tempom ćemo doseći za desetak godina znači prihod od turizma nema najmanje dvi a vjerojatno tri i više godina, čak i da se pokuša sa turizmom u roku par dana ponovo će buknit epidemija i ide sve ispočetka ovo je sve jako tuzno za gledat kako se rasipaju naše pare.

• zigass
    • April 4, 2020 at 7:44 AM
    Quote from komot

Razmišljam malo kaj bi bilo najpametnije napravit da sam u vladi. Znam da to nije ni izbliza dovoljno, ali bi ipak relaksiralo situaciju. Naime, udio u INA-i do 25% +1 dionicu ponuditi molu, makar i s popustom, upravljačka prava bi im bila ista i s četvrtinom vlasništva kao i trenutno, a kapnulo bi nekoliko milijardi kuna. Također sve dionice koje nisu založene u podravci, končaru i ostalim poduzećima koja nisu monopol a država ima dionice prodati mirovincima. Čak i Janaf do 50% prodati mirovincima. To bi samo ta poduzeća učinila uspješnijim, a kreditni rejting države bi bio bolji zbog toga te bi bile manppje potrebe za zaduživanjem. Građani imaju ogromnu štednju koja im ne nosi nikakav prinos od kamata. Zašto ne pokušat za izdavanjem korona obveznica za građane s prinosom od recimo 3%. Plasirati vaučere za turističke usluge, ne znam kad je bolji trenutak od ovog da barem malo domaći turisti popune sezonu. Zaposlenicima u državnim firmama i ostalima na proračunu ukinuti božičnice, regres i ostale nagrade, ali plaću ne dirati da se ne ubije potrošnja do kraja. Zabraniti isplate dividendi svim poduzećima koja su koristila državnu pomoć. Raspustiti hazu jer od njih nikakve koristi već samo sišu proračun, o nijednom društvenom problemu se nikad nisu oglasili a kakti su krema nacije. Imam još ideja ali bi bio predugačak post za čitanje. Jel ima ko kaj za dodati? Da i mali dioničari izađu s nekim sugestijama.

HAZU je u krizi 2009 izašao sa genijalnom idejom da razvijemo trgovačku mornaricu, ali što očekivati od njih tamo imaš glazbeni razred, povjesničare , jezičare fizičare što oni znaju o ekonomiji, u Njemačkoj tamo članovi akademije voloniraju ovde sišu goleme pare i imaju povlaštene penzije, moze se kresati na plaćama tkz znanstvenika na humanističkim studijima instittutima i zavodima imaju plaće ko saborski zastupnik a domet im je da promoviraju socijalizam di god stignu, više vridi jedan mediciska sestra za društvo nego njih deset, mislim da se razmišlja da mirovinski fondovi otkupe hep što bi bio dobar potez, ali kako tako veliku firmu prodat u kratko vrijeme.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 3, 2020 at 12:26 PM
    Quote from Roki
    Quote from Barikb

Lijepi plus ovdje. Raduje plus, ali cijena je više od 30% snižena u odnosu na ranije. Nekakvu stabilizaciju očekujem između 140 i 160 kn. Viši rang za cca mjesec dana. kad se otvore svi pogoni.

Kolega ja bi bio najsretniji da je to tako ali nekako sumnjam u skori rast cijene. Po meni cijen ce se vrtiti oko ovih 130 do nekakvih boljih ili lošijih vijesti. 160 se moze dosegnuti mozda do kraja godine ako se situacija vrati u normalu (mada je dvojbeno šta znači normala nakon ovog, možda poslovanje na poztivnoj nuli?)

Očitovanje na upit ZSE
    Nastavno na Vaš upit o postojanju povlaštenih informacija vezano za porast cijene dionice ADPL
    obavještavamo Vas kako nam kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi
    mogle utjecati na cijenu naše dionice, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.
    Sukladno smjernicama ESMA-e o objavi utjecaja virusa COVID-19 na poslovanje, ovim putem
    obavještavamo investicijsku javnost kako je jučer u Rusiji, odlukom predsjednika Ruske Federacije, travanj
    proglašen neradnim mjesecom. Sukladno navedenoj odluci, naše ruske tvornice u tom razdoblju neće
    raditi.

Jel može netko pojasniti vezu između ruskih i hr tvornica, nije mi to baš najjasnije. Ok ista su firma ali svaka država radi svoj obračun i isplaćuje dividendu po svome ili griješim?

Display More

najvaznije su naše tvornice pa ruske pa mađarska pa srbija za poslovanje

• zigass
    • April 2, 2020 at 10:19 PM
    Quote from Jubito
    Quote from zigass

ADPL se kupuje, jer uskoro kreće proizvodnja, propuštat vlakić, a u srijedu je izvješće za prvi kvartal koji će biti extra očekuje se

1. Definiraj što je to po tebi uskoro: mjesec, tri mjeseca, šest mjeseci ?

2. Kakvo izvješće očekuješ za Q2, Q3 i Q4 ?

Dionica Renaulta je 02.04.2019. vrijedila 61,24 €, danas vrijedi 16,31 €, to je -73,4% !

https://finance.yahoo.com/quote/RNO.PA/

https://www.bloomberg.com/quote/RNO:FP

Display More

Mislim da će u roku mjesec dana počet proizvodnja

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 2, 2020 at 9:08 PM
    Quote from trial

Sad se već barata i s nekim konkretnijim ciframa i podacima

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/ug…odine/10163818/

kakvi je ovo članak samo u ADPL je na godisnjem oko 1500 ljudi a ima još firmi tamo piše 500 radnika ili ADPL ne broji u automobilsku industriju, ima blizu Omiša desetak km od AD platik isto firma koja se bavi sličnim poslom kao ADPL ima 300 ljudi što je sa njima

• zigass
    • April 2, 2020 at 9:02 PM
    Quote from trial

Na sve zastrašujuće vijesti koje pristižu odasvud, najfascinantnija je škvadra koja danas kupuje ADPL i turiste. Navodno dugoročni ulagači. E ti će bogme biti dugoročniii. :)

ADPL se kupuje, jer uskoro kreće proizvodnja, propuštat vlakić, a u srijedu je izvješće za prvi kvartal koji će biti extra očekuje se

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 2, 2020 at 1:37 PM
    Quote from Roki
    Quote from zigass

mislim da bi se ovaj mjesec mogla nastaviti proizvodnja

Po meni se najviše čeka Revoz, kad oni krenu s proizvodnjom, ako se sitacija stabilizira onda je adpl na konju. Jel iam tko kakvih informacija o njima? Do tada je adpl na aparatima...

Koliko razumin sloveski mogli bi krenit brzo https://www.vecer.com/avtomobilski-g…rakove-10143246

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• zigass
    • April 2, 2020 at 11:43 AM

mislim da bi se ovaj mjesec mogla nastaviti proizvodnja

• zigass
    • April 2, 2020 at 7:43 AM

Karte se polako otkrivaju, vlada je velikodušno poduzetnicima obećala oko 40 miljardi kn, a odakle novac pogledajte jučerašnji otvoreno pa ima hnb i mirovinski fondovi kaze čovjek iz vlade, suosjećam sa imateljima fondovskih perjanica

• zigass
    • April 1, 2020 at 1:21 PM
    Quote from Manu
    Quote from zigass

Šuška se da će vlada otpisati obaveze za doprinose i poreze dok traje karantena, ako hoće isplatiti mirovine po meni nema drugog izlaza nego preusmjeriti novac koji ide u drugi stup u prvi to im sugerira i šefica isttituta za javne financije ako se ne varam, kad bi se to desilo mislim da je to pomor za našu burzu da nije mirovinaca RIVP bi vjerojatno bio na 10 kn adpl na 30, što vi mislite koliko je to realno da se desi? po meni je, neznam kako bi se drzava mogla izvuć inaće, ako donesu tu mjeru ne mislim da će biti nekih većih otpora,

Ne vjerujem da će ići na privatnu imovinu iz drugog stupa. To ne bi smjelo proći niti test ustavnosti. Onda bi isto tako mogli pokupiti i ušteđevinu građana s računa banaka.

Osiguranika u drugom stupu je oko 2m a to je daleko iznad kritične brojke koju bi se usudili dirati.

napisao sam samo da je moguće da se buduće uplate u drugi stup preusmjere u prvi, do sad uplaćeno je imovina građana i nadam se da je nitko neće dirat, a prijesednik ustavnog suda je čini mi se rekao da ustav ne vrijedi, ako su u pitanju viši interesi, to je po meni jedna od najstrašnijih izjava ikad u RH povjesti, ali nije se puno uzburkalo javnost

1. Privacy Policy
  2. Kontakt