1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Optimistcro

Posts by Optimistcro

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Optimistcro
    • January 16, 2021 at 8:01 PM

Lijepo je da se razbuktala rasprava ali taman kad rasprava ode u širinu, netko po tko zna koji put paranoićno vrati priču na početak i mjenja uvjete natječaja, u nekom svom paralelnom svijetu...

Ajmo jednom za svagda koncenzusom odlučiti dali ht i zaba moraju prodati ili ne👨‍🏫👩‍🎓

• Optimistcro
    • January 16, 2021 at 1:20 PM
    Quote from dionicar

Poštovani kolege, ne znam di da pitam, ali koliko vrijedi svaki korisnik optima telekoma sa prosječnim paketom usluga novčano ?

Bilo je razgovora o tome na ovom forumu čini mi se tamo nakon objave natječaja u 2.mjesecu otprilike, prije Korone u Hrv.

Netko je od kolega navodio neke analize usporedbe sa drugom kompanijama pa se dolazilo do cifre 1000€...

Sjeća li se netko toga?

• Optimistcro
    • January 15, 2021 at 10:33 PM

Ja znam samo da sam bio najveći optimaljubac i nikad nisam ni jednu dionicu prodao, nego samo nadokupljivao.... Al brate dosadilo više.. Ode život čekajući..... Otkad sam malo otišao na strane burze i u kripto svijet, sve je zabavnije, brže, uzbudljivije... Kao da imaš ljubavnicu🙄😅

Quote from josip100

Zadnjih dana prije otvaranja postavlja se strasilo, jutros preko 100 000 komada...da je planirao prodati danas je imao dobro naslaganu kupnju.

Danas se jasno vidjelo da ljestvica mora gore.

Vrijeme polako curi, očekujem sve zanimljivije dane...

Trenutno je bonaca.. Moguće je da se lagano radi set up za još jedan manevar, neverin..

• Birtija

• Optimistcro
    • January 13, 2021 at 7:24 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Optimistcro

Di si bijo 91e.....šalu na stranu

Ja sam bio konkretno u Petrinji i okolnim selima 3 dana kao član jednog DVDa iz Dalmacije. Od 01.01 do 04.01. Ne znate mi ni ime ni prezime, i nemam potrebu za izigravanjem dobrotvora al ako Vas nešto konkretno zanima rado ću Vam reći a nagledao sam se nažalost jako puno tužnih, lijepih i odvratnih scena na jednom mjestu. Hrvatska u malom

Pričao sam sa čovjekom , ekipa iz njegovog kvarta neki kao off road klub sa terencima obilaze ta okolna sela..kažu da se jedva sa takvim autima probijaju do tih sela, tamo je jako teško .. navodno po gradovima ok,koliko može biti u toj situaciji...puno ljudi kojima netreba uzimaju pomoć a vidi se da su spremišta puna.

Hrvatska u malom... Sve ono najljepše i najgore u našem društvu je isplivalo na površinu gore....

Odmah nakon potresa, svi su se digli na noge.. Meni je u vrijeme potresa najveći problem bio što me zezala aplikacija za upravljanje podnim grijanjem i onda sam rekao sam sebi: Djeca spavaju u autima, moraš ići gore pomoći...

I vjerujem da su svi išli čistog srca gore da pomognu ljudima .. Naravno da uvijek ima pozera i avanturista, al to je tako...

Dođemo na dan Nove godine u Petrinju.

Metež živi.... Tisuće ljudi pristiglo pomoći al većina ne zna što treba raditi i i ne može raditi jer je 90% posla sanacija krovova i dimnjaka kako u gradu tako i u okolici....

I mnogi volonteri bez zadatka su samo kružili okolo i ostavljali namirnice.. Prebacivali cigle sa jedne hrpe na drugu i obratno.. Samo da nešto rade.

Uglavnom kao u svakoj izvanrednoj situaciji tko god je želio, mogao je profitirati, ukrasti prevariti, okoristiti se na 100 načina...

I toga je bilo i među žiteljima koji su iskorištavali situaciju i pomoć, i među lešinarima iz drugih dijelova Hrv koji su došli varati, i među nekim volonterima...

Međutim ono što me najviše razveselilo gore je čista ljudskost, oslobođena predrasuda i politike..

Navijaći, vatrogasci, kuhari, volonteri, službe... nitko nikom nije brojao krvna zrnca...

Vodeći hrv kuhari, vlasnici restorana sa michelinovim zvjezdicama danima i noćima na hladnoći kuhaju.. Nitko ne broji tanjure drugom...

Zaista prelijepa slika za viditi u tim ruševinama. Osjećaš ljude, osjećaš povezanost i onda odjednom buuuum...

Dolaze pozeri, dolazi politika,dolaze lingvisti, netko u Baniju netko u Banovinu, dolazi gazda iz banskih dvora, dolazi pupovac brojati krvna zrnca, dolazi Trut, dolazi comandos Zoki, dolaze kojekakvi Pleteri, klošari pijavice i jednostavno se sve razvodnilo. Ljudi ponovo ubijeni u pojam i svi podvijenog repa odlaze na svoje strane svijeta.. A ljudi na tom prostoru, neka im je Bog na pomoći

• Birtija

• Optimistcro
    • January 12, 2021 at 10:08 PM

Di si bijo 91e.....šalu na stranu

Ja sam bio konkretno u Petrinji i okolnim selima 3 dana kao član jednog DVDa iz Dalmacije. Od 01.01 do 04.01. Ne znate mi ni ime ni prezime, i nemam potrebu za izigravanjem dobrotvora al ako Vas nešto konkretno zanima rado ću Vam reći a nagledao sam se nažalost jako puno tužnih, lijepih i odvratnih scena na jednom mjestu. Hrvatska u malom

• Birtija

• Optimistcro
    • January 12, 2021 at 12:38 PM

Slažem se kolega Moller, ali imam osjećaj da će ti isti manekeni u budućnosti govoriti:

Di si bio 21' (dvaesprve) kad sam ja ovo, kad sam ja ono....

• OPTE prodaja - kladionica

• Optimistcro
    • January 9, 2021 at 3:23 PM
    Quote from HCMAA

ne zahebavam Vas...rekla je da se zove Ana i da su oni svi u istoj grupaciji(HT, Iskon, Optima)

prošle godine u ovo vrijeme je bilo isto

sad plaćamo internet i telefon 179kn...a na iskonu to isto bi bilo 164.5kn...plus minimalno 20mbps(sad je 15mbps max)

Zezaš

• Optimistcro
    • January 8, 2021 at 6:16 PM

Majko mila...Čitam već nekoliko stranica i ne vjerujem o kojim se sve glupostima ovdje razglaba.... Od bandera, kanala i kablova kanala do gospođa koje nude pakete.. I iz toga se izvlaće zaključci što će biti sa Optimom....

Btw, dok vi razglabate o glupostina iza bitcoina se samo čuje MIK MIK

• Optimistcro
    • December 30, 2020 at 8:09 PM
    Quote from trial
    Quote from Optimistcro

A 4000 km optike? Što, jeli lakše to kupiti ili se hebavati sa bagerima i gablecima, i dozvolama😆?

Uz tu optiku koju spominješ, fasuje se i silni dug koji postoji na leđima ove firme. Kad sve skupa prebiješ, pitanje je na koju će stranu jezičac vage.

Onaj tko kupi Optu, (a sasvim je izvjesno da je to UG) jedne godine će od poslovanja Opte zaraditi milijun kuna, druge godine izgubiti taj milijun, a treća je već debelo neizvjesna. Poslovanje oko nekakve neizvjesne nule. Kilav je to business.

Uspoređivanje ovog deala oko Opte sa kupnjom Bugarskog Nova Broadcasting Group-a je zapravo jako smiješno. Što su sve tamo dobili u paketu, plus oko 80% posto korisnika cjelokupnog stanovništva i što mogu dobiti u Opte paketiću je neusporedivo.

Usto, ne znamo koliko su Novu zapravo malo platili i koliko će srazmjerno tome malo platiti Optu.

Zašto to ne bi mogao biti I A1?

Na temelju čega zaključuješ da je izvjesno da je samo UG?

Na temelju upakirnih intervjua iz te kompanije?! .. Kao ne namjeravamo ulagati u ovo već u ono... I te fore..

Daj mi jedan jedini racionalni razlog zašto ne bi mogao to biti a1

• Optimistcro
    • December 30, 2020 at 3:05 PM

A 4000 km optike? Što, jeli lakše to kupiti ili se hebavati sa bagerima i gablecima, i dozvolama😆?

• Optimistcro
    • December 30, 2020 at 2:17 PM
    Quote from vladimir

Samo trenutna RAZMIŠLJANJA na temelju asocijacija . POTREBA za IT sektorom raste kao i BITCOIN .

To bi vam rekao i Mr Buffet i njegov savjetnik Munger . koji ZNA .

Da se u ovom slučaju ne radi o IT sektoru, da rapidno ne raste poslovanje pogotovo malih tvrtki preko interneta, on line prodaja, da nismo na pragu 5g, ja bih prvi podvio rep ali tu se radi o zadnjem slobodnom telekomu pobogu i opet ravnozemljaši nalaze argumente da ne vrijedi da se neće prodati itd.....

Ja razumijem da ne možemo gledati na svijet u ružićastim naoćalama, ali u očekivanom nedostatku informacija, jednu stabilnu tvrtku koja je napokon udahnula zraka zakucavaju neki opet u pod.. Pa se spominju cifre od 6 kn itd

• Optimistcro
    • December 30, 2020 at 12:42 PM
    Quote from trial
    Quote from lebowski

Aha, to si gledao članak iz 2017. godine, a ja cijene koje UG plaća prilikom preuzimanja. Zbog toga je vjerojatno nesuglasje. Moguće je da članak iz 2017. ima veću vrijednost argumenta od fundamenata po kojima UG plaća kad nešto preuzima. Sve najbolje.

Pa ako će plaćati prema fundamentima, onda za OPTU baš i ne buju voljni istresti nekakvu veseliju lovu. Jedno je bila kupnja firme kao što je Tele2 (Telemach) ili sličnih koje su preuzeli, a nešto sasvim drugo jedne Optime. Meni osobno bi bilo jako drago da za Optu daju 12 ili više kuna jer će se jedan dio te love sigurno vratiti na našu jadnu ZSE, ali teško je vjerovati da će dati i pola od toga. Puno je objektivnih razloga za to.

A ako će plaćati u utrci s A1 ili što je malo vjerovatno, ali ipak moguće s još nekim trećim?

• Optimistcro
    • December 29, 2020 at 10:25 AM

Kk je u top 10 i u Saponiji, a vjerovatno se još negdje igra i lagano ubacuje dobit u optimu kap po kap... Uglavnom kk je jedini u top 10 koji može kupovati dionice Optime bez da podiže veliku prašinu. Pt drvo se vjerovatno ispuhalo, zaustavilo i čeka.

• Optimistcro
    • December 27, 2020 at 11:58 AM
    Quote from tollway
    Quote from Optimistcro

Ukratko Optima vrijedi onoliko koliko je netko, spreman platiti i onoliko koliko je nekom potrebna... Sve multiple i dugovi padaju u vodu

ova konstatacija je izvor mudrosti u investiranju!

U hladnim danima topla voda godi😆

Svi skupa bil neozbiljni ako me shvaćate doslovno.

Međutim moja poanta je da previše vremena trošimo za gotovo iracionalne usporedbe i analize nečega čija vrijednost preko noći može otići s jednog na drugi kraj ljestivce ovisno o volji i želji nekog trećeg na što mi apsolutno ne utjećemo ja nijedan naćin

• Optimistcro
    • December 27, 2020 at 11:10 AM

Tijekom ovih blagdana posvetio sam se malo dubinskom analiziranju Optime. Pročitao sva izvješća o uspoređivao slićne slučajeve i preuzimanja po Europi i mogu Vam reći da sam došao do zaključka i konačne procjene vrijednosti Optime o kojoj malo tko govori na taj naćin.

Ukratko Optima vrijedi onoliko koliko je netko, spreman platiti i onoliko koliko je nekom potrebna... Sve multiple i dugovi padaju u vodu

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• Optimistcro
    • December 25, 2020 at 7:15 PM

Sretan Božić! ! Zdravi i veseli bili!

• Optimistcro
    • December 23, 2020 at 9:48 PM
    Quote from dionicar

kolege, g. Krešo kupuje kao da nema sutra...

Ma goni ga u k... 🙈Sve je mirnije otkad nije tu.. Kad se samo sjetim onih njegovih 'urbi et orbi'' objava...

• Optimistcro
    • December 22, 2020 at 8:59 PM
    Quote from hugh
    Quote from Nemanpojma

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…1-gbps-15038610

Bit ce tu valjda nesto... Rebrending u prvoj polovici 2021...

Zasad svoj plan temeljimo na ulaganju vlastitih sredstava u gradnju optičke mreže u Hrvatskoj.

Hoćete li polagati vlastitu optiku ili koristiti se već sagrađenom optikom drugih operatera?

- U sljedećih pet godina sagradit ćemo vlastitu optičku mrežu, a riječ je o investiciji vrijednoj 100 milijuna eura.

Mislim ono, ne zvuči baš OPTEmistično.....

Display More

Da, ali su spominjali ukupno ulaganje od 230 m Eura.... S druge strane oni mogu govoriti bilošto da planiraju.

Koji zakon njima brani da kažu u ovom momentu da IMAJU U PLANU u sljedećih 5 godina uložiti 5,50 ili 500 m Eura?!

Mislim da žele poslati poruku : Moćni smo! Ušli smo na tržište! Ne namjeravamo se ucjenjivati ! Mžemo i sami stvoriti mrežu. Ali je i pticama na grani jasno što bi im u ovom momentu Optima značila.... Ulaznica za sve....

S tim pristupom šalju poruku: Bolje da nam prodate po dobroj cijeni, koju smo ponudili nego da nas jeb... preko sabora, lobiranja otezanja, pa da se zainatimo. Tada ćete prodati tko zna kad i po puno manjoj cijeni, vjerovatno jedino A1 koji će na kraju staviti ruku na nos i rugati se svima, a očuvanje duopola Vam neće proći..I što ste napravili, ništa. Pa birajte!

• Optimistcro
    • December 10, 2020 at 10:21 PM

Drugim riječima minimalni standardi poslovanja bi trebali biti da se napokon zakonom i samom političkom voljom razj... duopol i da dođe do liberalizacije tržišta. Da ovaj napaćeni narod sa niskim standardom u odnosu na veliki dio EU, ne bude u vrhu EU po cijenama telekom usluga. Nema logike.... A zacimentani dupol upravo generira tu nelogičnost..

• Optimistcro
    • December 10, 2020 at 1:58 PM
    Quote from accountant
    Quote from Optimistcro

Dali znate kolega datum angažiranja inv. banke?

ne kužim pitanje? pa imate pod obavijesti na ZSE (eho.zse.hr)

Dali Vi znate datum kad je angažirana inv. Banka?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt