Ne vidim da bi Jdpl trebao žuriti i srljati
Posts by juraj
-
-
Nije jer bi za to društvo trebalo izdati prospekt, a to bi trajalo najmanje 6 mjeseci dok se prospekt napise i odobri. Zato je ponuda isla prema kvalificiranim ulagateljima. Očito postoji ranija potreba za sredstvima radi dugoročnog ulaganja u novogradnje.
Imaš aktualnu javnu ponudu dionica SPAN-a. Da bi se došlo do trenutka upisa i uplate dionica, potrebno je u prosjeku od 6 mjeseci do godine dana.
Pa onda neka ponuda bude s prospektom na EV/Ebita 11 kao kod Spana, neka netko izračuna,profitira država i postojeći dioničari.
-
Ako se nije tražilo strateškog koji bi ojačao društvo onda se upis mogao ponuditi svakom dioničaru i za manji iznos, mislim da bi svatko odvojio 26 kn i pomogao ovakvom dokapu.
-
Pa nije ovo autolimarska radionica preko puta pa nema ugovore nego kad zatreba zakelji ti plastiku kao žvakaču gumu. Da se ne bi dogodilo da auti voze i bez čipova, ali i bez plastike ,samo lim, pa se razlogom budu zvali limeni ljubimci.
-
A zašto bi se uopće žurili, vrijeme sada radi za njih i svaki dan vrijede sve više. Ovaj dokap prije rezultata drugog kvartala i značajno ispod nava tvrtke je bio ishitren.
Vrijeme je novac i ne samo na ovoj dionici.
-
Ti imaš pravo raditi sa svojom imovinom sto god hoćeš. Ja ti nikad ne bi bilo sto predbacio za bilo koju kupnju ili prodaju, ali kao da ti je svejedno sto će male opet izraditi. Odnosno one koji su se usudili i preuzeli rizik. Ok, moguće sam ja pogrešno shvatio pa se javno ispričavam ako je tako. Al ja mislim iako nisam sudjelovao u dokapu da se ovakva naknadna pogodovanja ne smiju događati. Na ovaj način svi koji su spremni riskirati i uložiti ispadaju budale.
Svi mi stojimo i nastojimo čuvati i oploditi svoj kapital. Al držimo se pritom i nekih pravila. Neki očito mijenjaju pravila za svoje kako im paše. Kako jedan moj prijatelj zna reci…. Njima je država firma i kapitalna baza za vlastite interese i zaradu.
Ja tu baš i ne vidim neki veliki rizik, kupiti po 26kn dionicu koja na burzi kotira na 58 kn, ako se stvarno želi ojačati Jdpl onda dokap po tržišnoj cijeni 58 kn ili 100kn(neki su izračunali da je to stvarna vrijednost) pa neka se brodovi financiraju od istinskog i domoljubnog dokapa,a ne dokap za svoj đep.
Najsmiješniji dokap do sada,vjerojatno su strateški ponudili 25 kn za cijeli paket,ali uprava je tražila 25 kn i dogovorili iber 1 kn
Kako će tih 40 mil pomoći Jdpl?
-
Je, nisu čitali ovaj forum i nisu mogli znati vrijednost brodova.
-
Za male dioničare koji su uletili bit će ovo dobra priča bez obzira kako bilo, samo triba na vrime izaći, dugoročno sa ovakvom upravom i ovakvim cirkusom i sumljivom dokapitalizacijom nema kruha
Bez ikakvih argumenata ovakvo nešto tvrditi je u najmanju ruku čudno?
Znači, Jadroplov je u svojem pozivu naveo da će nakon ove po potrebi vjerojatno uslijediti još jedan dokap s ciljem razvoja društva. Zašto bi se dalo nekome da preuzme kompaniju bez javne ponude i da ne ispuni uvjete koji su ostali ulagatelji spremni ispuniti? Zar ti zaista misliš da su u TNPL recimo pametniji od ovih u JDPL i da bi oni ostvarili puno bolje poslovne rezultate u budućnosti? Njima bi Jadroplov bio tek jedan u nizu ovisnih podružnica u portfelju s kojim bi mogli raditi kako oni odluče. Ovako bi se za odluke pitao malo šiti krug ulagatelja i trebao bi se postići barem nekakav konezus. A ni postojeća uprava ne bi bila sigurna za svoju stolicu jer bi je više dioničara moglo imenovati i smijeniti mimo države ili nekog velokog, ključnog.
Ako u TNPL žele preuzeti firmu, neka to naprave u sljedećem dokapu i plate za to odgovarajuću cijenu kao i svi ostali koji su to spremni učiniti. To je to, ništa posebno se ne traži. Ništa dodatno, nikakvi novi momenti, due dilligence i slično na što ostali nemaju pravo. Svima jednako pod istim uvjetima, pa tko ponudi i da više.
A ovi u Tnpl su blesavi pa će ovima u ovom dokapu po 26 kn dati odgovarajuću cijenu od 100kn,samo tako, smiješno!
-
U prvih šest mjeseci dobit kreditnih institucija skočila 51,3%ZAGREB - U prvih šest mjeseci ove godine dobit kreditnih institucija iznosila je 2,6 milijardi kuna, što je za 51,3 posto više u odnosu na isto razdoblje u…www.seebiz.eu
snažan rast banaka
-
Prihvacen protuprijedlog MF-ova...divka 500kn😉😉😉
Ide stock split, 1dionica u 98 novih...i odluka o otkupu vlastitih dionica na trzistu (za razdoblje 5 godina)...
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Isplata 500 kn iz zadržane dobiti, sad se vidi koliko je bitna zadržana dobit, nadam se da će Koka krenuti isto tako pa iduće godine isplatiti 200kn dividende jer imaju zadržane dobiti 450kn po dionici.
-
ČERMAK: Nakon prodaje Croduxa okreće se proizvodnji vodikaNakon što je prodao Crodux slovenskom Petrolu, poduzetnik Ivan Čermak okreće se novim poslovnim izazovima. Jedan je od najvećih ulaganje u proizvodnju vodika…lider.media
ako netko ima dobar nos za biznis onda je to ovaj general, stvori biznis,razvije i višestruko proda i zaradi..izgleda da i Ingra vidi tu priliku,mislim da je bitno poticaji za zeleno,a EU će to obilno sufinancirati tako da samo može biti nabolje
-
Zaustavljanje prometa u kineskoj luci Ningbo ostavit će trajne posljediceSamo jedna COVID-pozitivna osoba uspjela je zaustaviti promet u kineskoj kontejnerskoj luci Ningbo zbog čega je ponovno nastao kaos u brodskom prometu na…lider.media
da li će ovo pomoći ovoj plovidbi?
-
Veledrogerije: Medika na vrhu prema prihodima i dobitiZAGREB - Poduzetnici čija je pretežita djelatnosti trgovina na veliko farmaceutskim proizvodima ostvarili su u 2020. godini neto dobit od 606,7 milijuna kuna,…www.seebiz.eu
bude to i bolje kad naprave novi logistički centar
-
Rekordni promet na Krčkom mostu, odlična godina za HAC i ACIOPATIJA – U dosadašnjem tijeku uspješne turističke sezone, prometni je sektor odigrao vrlo važnu ulogu.www.seebiz.eu
Aci na razini 2019.god.
-
Neke pare snesle na račun, radi li se o preokretu poslovne politike, ne znam, ali svakako lijepa gesta prema dioničarima, viša divka mi sjela nego na Podravci. Nije u fokusu ali fundamenti vrlo dobri:
Bvps 675 kn
EBITDA 80mil kn
P/B 0,64
Zadržana dobit i rezerve u iznosu 429 mil. kn,stvarala tvrtka kroz 30 god. tj.475 kn/dionici
Po meni najsigurnija dionica trenutno s mogućnosti isplate puno većih dividendi jer imaju 475 kn zadržane dobiti po dionici.
Mogućnost istiskivanja kao na Luri, ako dođe do tog scenarija, mislim da po valuacijama ispod 900 kn ne bi išlo.
-
Mislim da je RIVP best buy jer se turizam vraca na velika vrata, a Valamar je ipak perjanica hrvatskog turizma.
železo i drvo, kažem ja vama, a vi navalili na turizam
zvao majstora za kuhinju da promjeni kuhinjske pločice, oko 3m2,nitko nema vremena za to sitno, ali javio se jedan da bi to sitno napravio, koštalo bi 2000kn
-
Croatia
NAME VALUE NET CHANGE % CHANGE 1 MONTH 1 YEAR TIME (EDT) CRO:IND CROATIA ZAGREB CROBEX 1,963.92 +2.27 +0.12% +0.51% +22.86% 8/10/2021 Austria
NAME VALUE NET CHANGE % CHANGE 1 MONTH 1 YEAR TIME (EDT) ATX:IND AUSTRIAN TRADED ATX INDX 3,601.87 +24.78 +0.69% +4.81% +58.51% 8/10/2021 ATXPRIME:IND AUSTRIAN ATX PRIME INDEX 1,822.97 +12.98 +0.72% +4.41% +57.04% 8/10/2021 Kaže Plenki da nam je gospodarstvo rastuće, stalno ga hvali i uspoređuje, evo mu usporedbe, Austrijanci su za nas Himalaja i možemo im gledati samo jaja..tržišna kapitalizacija naše burze stagnira dok sve raste, tako postajemo mali od kikirikija..
-
kod nas na P/E -5 je skupa dionica, vani rasprodano davno, to kao da vam netko ponudi sad m2 novog stana na Kvatriću za 1200 eura
ja ne vidim što mi uopće radimo u EU kad ne pratimo ni Eu burze, niti osnovna pravila ulaganja, kao neka izolirana država u pri..pizdi..ni..
-
https://lider.media/poslovna-scena…i-dolara-138101
evo zašto mislim da krize neće biti iduće dvije godine, neefikasni jesmo ali struka će nanjušiti najjeftinije tržište, sve je više kapitala, sve manje dionica, zato promet i je ovako mizeran, cijede se zadnji limunčići...
Printara radi nemilosrdno, sramotno je koliko je naprintano novih dolara i eura u zadnjih nekoliko godina. Svi tržišni zakoni su poremećeni, američka burza je napuhana iznad svih realnih razina, kad ovo jednom pukne bit će epski. Bilance centralnih banaka nikad u povijesti nisu bile ovako napuhane.
To kako FED i ECB pljačkaju štediše i tjeraju druge da plaćaju njihove dugove i rastrošnost je ispod svih razina, dobro su svjesni kakav kaos i nepravdu unose u svjetsku ekonomiju. Skoro da se radujem danu kad se promjene odnosi snaga svjetskih rezervnih valuta.
ma nije baš tako, u americi i eu štediše imaju uloge u dionicama ili putem dioničkih fondova svih boja i dezena, imaju odlične povrate jer su im dionice u nebo vinute,a kod nas pušing rođo,ni jedno ,ni drugo, jer misle da smo maloumni financijski,osvješteni nismo za dionice i fondove,nažalost prave balkanske tikve.
-
SAD sve bliže usvajanju infrastrukturnog paketa od tisuću milijardi dolaraAmerički Senat učinio je još dva koraka prema usvajanju infrastrukturnog paketa vrijednog tisuću milijardi dolara - podržao je detalje najvećeg američkog…lider.media
evo zašto mislim da krize neće biti iduće dvije godine, neefikasni jesmo ali struka će nanjušiti najjeftinije tržište, sve je više kapitala, sve manje dionica, zato promet i je ovako mizeran, cijede se zadnji limunčići...