1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. StatusQuo

Posts by StatusQuo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• StatusQuo
    • February 26, 2020 at 12:52 PM
    Quote from maratonac

Ma koja loša turistička sezona. Virus će nestati s toplim vremenom ko i svaki respiratorni virus. Turistička sezona uopće nije ugrožena.

Sta je to uopce losa sezona ?, odredjeni gubitci ce se sigurno osjetit, planiranje prihoda u turizmu je sigurno sad nezgodno pitanje je kojom strategijom ce ic hotelske grupacije s obzirom na booking i rizike, mi ne znamo sta se trenutno zbiva s tim mozemo samo nagadjat sve su to dodatni rizici koji kod turistickih dionica odredjuju rizik za kupnju, a dobar dio turistickih drustava je i prilicno kreditno opterecen, uostalom da se neki korona virus pojavi u nekom hotelu na pocetku sezone sigurno za tu grupaciju to ne bi bilo poslovno dobro, a turisticke dionice su na vrhuncu valuiranja sta predstavlja dodatni rizik, mislim da ce vecina izbjegavat turizam dok stvari ne budu jasnije, ionako je dobar dio njih u zadnje vrijeme i izbjegavao turizam zbog izostanka dovoljnog rasta i visoke vaulacije, pa samim time tesko da ce netko nesto izgubit da priceka jer tesko da ce cijena negdje pobjec i da stvari su kako triba to se vidjelo zadnjih godinu dana da turizam nije bas u fokusu na burzi.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• StatusQuo
    • February 25, 2020 at 8:45 PM

Srica za erikson pa ti ljudi mogu radit od doma

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• StatusQuo
    • February 25, 2020 at 7:31 PM
    Quote from harpun
    Quote from -Jura-

To su i moje dileme. Uvijek je borba u glavi, pitanje procjene.

Za sada sam solidno discipliniran, nije me previše dotaklo rušenje cijene.

Ostajem do kraja, pa ćemo vidjeti da li je to bila ispravna i racionalna odluka.

ima i on nekakvog iskustva

https://www.cnbc.com/2020/02/25/moh…virus-dips.html

Ne sumnjivo da ce corona utjecat na ekonomske rezultate nekih kompanija mozda i vecine medjutim ako je to one off efect nesto slicno kao otpis potrazivanja onda je poznato da to ne utjece na valuacije dionica dugorocno osim ako nisu od prevelikog znacaja za kompaniju, dugorcno se uvijek gleda sposobnost generiranja zarade iz redovnih operacija, sad ne vjerujem da ce corona toliko dugo ostat da toliko poremeti biznis !

• StatusQuo
    • February 25, 2020 at 6:23 PM
    Quote from -Jura-
    Quote from StatusQuo

U cijelom ovom padu veci mi je problem borba sa samim sobom da se suzdrzim od daljnjeg povecavanja udjela i da se drzim kako sam od pocetka zamislio nego sami pad cijene to me nekako ne dira gledam prilicno ladno iako je poprilicna fluktuacija vrijednosti da bi me zapravo trebalo dirati vise, sad pitam se jel se u redu ponasam hahah

To su i moje dileme. Uvijek je borba u glavi, pitanje procjene.

Za sada sam solidno discipliniran, nije me previše dotaklo rušenje cijene.

Ostajem do kraja, pa ćemo vidjeti da li je to bila ispravna i racionalna odluka.

Poprilicno sam do sada uvjeren da ce se to razviti dobro pogotovo nakon ove objave natjecaja, medjutim uvik postoji rizik da nesto podje drugacije i po krivu taj dio moran uzest u obzir i tu moram sebe kontrolirat da ne predjem granice izlozenosti tj povecanog rizika za moju imovinu koju sam u pocetku odredio i sad nije lako gledat da cijena padne na 6 i da sigurno znas da zelis kupit jos jer radi pohlepa za zaradom koju smatram izglednom, a u isto vrijeme znas da ne smis prekoracit i da se moras suzdrzavat. Osjecaj kao i borba s cokoloadom kad kazes sebi da ne smis vise haha

• StatusQuo
    • February 25, 2020 at 2:01 PM

U cijelom ovom padu veci mi je problem borba sa samim sobom da se suzdrzim od daljnjeg povecavanja udjela i da se drzim kako sam od pocetka zamislio nego sami pad cijene to me nekako ne dira gledam prilicno ladno iako je poprilicna fluktuacija vrijednosti da bi me zapravo trebalo dirati vise, sad pitam se jel se u redu ponasam hahah

• CORONA virus

• StatusQuo
    • February 25, 2020 at 1:28 PM

I bolje da je dosao pa da odma u ovoj turi apsolviramo tu vijest zajedno sa svime i naviknemo se na to, cim prije bolje za nas.

• StatusQuo
    • February 24, 2020 at 3:30 PM

Neto dug je oko 450 mil koji mil gore dole da dodam na referenci oko misljenja koliki je dug

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 24, 2020 at 3:00 PM

Zanimljivo kako se otpor od 200kn poklopio sa ovom coronom netko bi rekao da je nastimano :/

• Best buy

• StatusQuo
    • February 24, 2020 at 11:36 AM
    Quote from karamelinda

Glavni smo u Evropi kad je pad u pitanju.

Pa u ovom slucaju ima razloga italija je nama glavni trgovinski partner prema izvozu i uvozu na evropskom kontinentu, cak i ispred njemacke

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• StatusQuo
    • February 23, 2020 at 12:33 PM

Smanjenje poreza ne bi pomoglo bez reguliranja gubitka

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• StatusQuo
    • February 23, 2020 at 11:02 AM
    Quote from harpun
    Quote from StatusQuo

I ja smatram da je trenutno najbolji smjer da se priznaje gubitak mozda jedini koji moze olaksat malim ulagacima, zagovaranje ukudanje poreza jednostavno nije realno prije ce se porez povecat nego sta ce ga ukinit,

ne slažem se da se ne treba zalagati za ukidanje poreza pogotovo što postoji vrlo dobar razlog a to je oživljavanje tržišta, treba stalno raditi pritisak

Treba ipak gledati ono sta je realno postic i ici u tom smjeru nego gurati ono sta realno ima najmanje sanse, s druge strane jel mislite da se ukidanje poreza tice samo nas, prvo bi eu imala svoju rijec protiv toga pa onda mmf i tko zna tko jos treba ici prema onome sta je posteno, a posteno je ipak platit neki porez ako zaradujes na taj nacin samo regulirati da to nije na stetu ulagatelja tj da je veca fleksibilnost i priznavanja gubitka i poreznih olaksica ako je mozda gubitak i neoporezivi dio mozda i jednostavnija prijava i obracun iako nije ni to bas komplicirano treba samo broj koji treba platiti unijeti itd

• StatusQuo
    • February 22, 2020 at 4:25 PM

I ja smatram da je trenutno najbolji smjer da se priznaje gubitak mozda jedini koji moze olaksat malim ulagacima, zagovaranje ukudanje poreza jednostavno nije realno prije ce se porez povecat nego sta ce ga ukinit, sigurno da vremenski period priznanja gubitka mora biti isto kao i za priznavanje poreza, mislim da je skroz dovoljno ove dvije godine za priznanje gubitka jer je zapravo najbitnije potaknut broj transakcija i mislim da bi to bilo skroz dovoljno jer bi bilo manje kalkulacija i rizika trgovat kao inace ih ima malo i bez toga i mozda uvest neki prag zarade koji se ne bi oporezivao da se i s tim potakne trziste kapitala

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• StatusQuo
    • February 21, 2020 at 3:05 PM
    Quote from maratonac

Ni mene ne smeta navlačenje na način kako to radi kolega Neo dok god nema uvreda. Pa nije vrag da bi itko donosio investicijske odluke temeljem takvog piskaranja. Za vrijeđanja, pogrdne riječi i slično nema opravdanja...

Ne smeta dok je u normalnim okvirima da tu i tamo netko rece laicko misljenje o cijeni recimo, ali dodjem pogledat malo teme na svaku neo i na svaku ide to 54 pa na 40 pa ovako pa onako 10 postova beskorisnih u sat dva vremena, pa onda takvo ponasanje vec spada u spam kada se pretjeruje na takav nacin

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 21, 2020 at 10:10 AM
    Quote from kupoprodajnik

Kolega, gleda se ono sto pise i kako po pravilima to ide. Ceteris paribus, neka sve ide svojim tokom, to ce netko kupiti, nemam ni najmanje dvojbe oko toga. Sve sto vredi proda se. Osim ako nisi Adris pa se odupres.

A valuacije tipa 2xx nece biti u igri tada kad se to desi.

Znaci da primjer karikirano adplastik ima 10% dionica apple i da se to ne konsolidira ti bi i dalje sljepo gledao kako knjigovodstvena pravila kazu

• Prijedlozi za forum

• StatusQuo
    • February 20, 2020 at 2:51 PM

Jel moguce kod tamne teme regulirat kad netko pise previse tamnim slovima crnim i slicno, da su na tamnoj temi ona prikazuju drugacije inace se ne vide na tamnoj strani

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 20, 2020 at 2:44 PM
    Quote from kupoprodajnik

Ovo ce sada ispasti kao neko bezocno navlacenje, ali moja analitika je slijedeca:

AD Plastik je presla 1.5 mlrd prihoda, s tendencijom rasta i dalje. Ako bi za 2021 ili najdalje u 2022 dosegnula 2 mlrd to postaje, ako vec i nije, meta za preuzimanje. Naprosto firme te velicine i profitabilnosti ne ostaju dugo u domacem vlasnistvu. Ocekujem P/S oko 1 kod preuzimanja. Mozda Kinezi kao Gorenje. Rusi bi prodali za dobre pare, a i nasi mirovinci te svi ostali.

To je 400-500 kn po dionici. S P/E oko 14-15 sto je i realno, za brojeve tada. Mozda grijesim, gledam predaleko, preoptimisticno, ali sacekat cu...

Tko ima drukciju metodu vrednovanja neka slobodno puca.

Realno bas i nisi u pravu sta se tice prihoda to sta se zbog 0,01% razlike u udjelu u rumunskom drustvu udio vodi kao udjel, a ne kao konsolidacija knjigovodstveno nije razlog da se zanemaruje, s ulagacke perspektive sve ono sta ima bitnu tezinu kao vrijednost imovine ulagac treba vrednovat, a 50% udjela u rumunskom drustvu ima jako veliku vrijednost da se mora uzest u obzir u svim kalkulacijama, pa s te strane realno adplastik vec ima prihode od 1,93 mlrd

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• StatusQuo
    • February 20, 2020 at 11:09 AM
    Quote from bubanj34

Izašlo izvješće, zaradili 75 Kn/dionica

https://zse.hr/UserDocsImages…otREV-K-HR.xlsx

lp,

Manje od ocekivanja zanimljivo kako se ovaj veliki nalog pojavio prije par dana izvjesca, to bi valjalo istrazit tko je prodavatelj mozda ima inside info ehhh moja hanfa

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• StatusQuo
    • February 20, 2020 at 11:06 AM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from BudFox

Prava Buffetovska dionica, nema šta, to već dugo pričam.

Rast svih pokazatelja već dugi niz godina.

Živa dosada...

Ako ti je dosadno imas optimu :P

Jedno je bilo jasno vec dugo da ce se lomit oko 200kn

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• StatusQuo
    • February 20, 2020 at 11:04 AM
    Quote from harpun

nije ovo najnovija odluka ali je jasno

Program se provodi s ciljem da se iste ponude na prodaju i/ili za nagrađivanja radnika i menadžmenta

Društva i povezanih Društava, a sukladno odluci Glavne skupštine Društva od dana 11. lipnja 2019. godine

(„Odluka Glavne skupštine“).

Društvo planira otkupiti vlastite dionice na uređenom tržištu Zagrebačke burze.

Ne bih rekao da je skroz jasno, dio ce sigurno ic u program nagradjivanja to je jasno, sve je nemoguce da ide sad su na 300 miljuna vrijednosti dionica to ne mozes podijelit nikako, a da ce se sve prodat isto radnicima isto nemoguce, a povecavaju i dalje, a oni ce skupljat koliko mogu skupit ako skupe zavidan postotak sigurno ce ic u ponistavanje i tako ce ante na legalan nacin povecat svoj udio u temeljnom kapitalu s lovom od firme, jedno je poznato da ante sve sta radi, radi strpljivo i polako, ali na kraju svoje uvijek poveca, na duzi rok.

• StatusQuo
    • February 20, 2020 at 10:27 AM

Uff koja nervoza nekih

1. Privacy Policy
  2. Kontakt