- IGH ostatak po 140 (+45%) ali možda prerano
Posts by Sinner99
-
-
+ HPB po 444, mora jednom krenut gore, izgleda mi kao KOEI na 450
-
Zadnjih sedam dana se dosta toga odigralo. Na scenu stupaju novi igrači od kojih mi je KOEI najveće iznenađenje, dok drugi odlaze u ropotarnicu porošlosti, bilo zbog rasta (DLKV, IGH), bilo zbog toga jer jednostvano nisu uspjeli ( to ne smijem navoditi).
Stari rockeri, pardon ulagači sijede kose čupaju; tržište nam ovisi o povremenim epidemijama ekscesa granitiranih sa proročkim grafovima tehničke analize dok FA raznose mačci na repovima.
Zanimljivo kako KOEI nitko nije htio po 440/450, a imao je sve , osim sta nije bio u fokusu. Ja sam skroz izasao na 640, ali ići će još gore.
-
Prvi proboj rijetko kad uspije, sad se zbijaju redovi i pripreme za drugi, bitno da ima municije
-
VIRO ima li netko kakvo mišljenje, meni se na ovim razinama 48kn čini kao bestbuy.
Zbog cega ti se cini kao BB
Nakon pada sa 90kn vec dugo se cijena vrti na ovih 45 do 50 kn, cijena secera se nakon propada malo podigla i stabilizirala, fundamenti izgledaju ok koliko ih razumijem, mislim da je ok risk reward ratio, nemoze puno pasti ali bi mogla gore lako. Ovo mi nije bb za držati, uci na neko vrijeme , izaci sa + 15-20%, mozda samo zelja.
-
Za što, za Viro ili Opte ?
Moze i za Viro ?
-
- KOEI
+VIRO
IGH na cekanju, ako ode gore prodajem, dole kupujem
-
VIRO ima li netko kakvo mišljenje, meni se na ovim razinama 48kn čini kao bestbuy.
-
Ajmo preko 5, kasnije ćmo lako
-
- IGH dio
+ ATPL
+ VIRO
+ HPB
Vi ste prodavatelj 14 tisuca kom Atpl?
I prodavatelj i kupac
Na Atpl ja sam vječni kupac, ovo prije sam se naravno šalio.
-
- IGH dio
+ ATPL
+ VIRO
+ HPB
-
-14000 atpl, ostalo jos sitno
-
Ma u Ini je sve super, ipak se isplacuje sva dobit iz 2019.
-
Ulaganje u nekretnine jest sigurna luka i uvijek se može prodati uz diskont od 10%...
Dionice, lijepo se krenulo sa IPO THT-a i onda nastao problem, a tako i je... Navuklo se male kojima su dionice prodane skupo i kroz par manevara jadan narod pokraden...
Tko nam je ugradio u genetski kod lopovluk
To pricas iz iskustva valjda? Bliski prijatelj mi ima agenciju za nekretnine, na ove trenutne napuhane cijene tesko ces prodat uz 10% popusta, a i da prodas to je proces koji potraje. A sta se tice IPO HT, ako si ih kupio tada po 265 kn, i pokupio sve dividende do danas, ispada te da si platio dionicu HT ispod 100 kn. Agrokor je druga prica, ali i tu se imalo vremena za izaci, samo pohlepa je gadna stvar.
-
Dugo sam razmišljao o tome zašto je ZSE ovako ukiseljena.
Vidim dva/par razloga, ljudi burzu kod nas smatraju kao kladionicom za bogate. Mjestom gdje moraš igrat sa velikom lovom inače 100% gubiš.
Nitko nas u osnovnoj i srednjoj školi a ni na fakultetu (osim ako nisu odabrali baš to zanimanje) nije učio o različitim vidovima investiranja. Kod nas se još uvijek nekretnine smatraju kao potpuno sigurne investicije gdje samo možeš zaradit jer kako kažu rastu za 10% godišnje.
Trgovanje je kod nas jako skupo. Kako da ekipa sa 18-19 godina napravi prvu kupovinu i prodaju ako ga to košta 100 kuna. Pa većina ekipe tih godina može izvest curu za te pare.
Ne postoji dovoljno "sretnih" priča u eteru. Kada se one i pojave, tipa neki blog ili nešto, ekipa se uskuka, krene blatit čovjeka ovo ono... I liku/likici dosadi. I ne ne pravdam ovdje nikoga samo kažem da nema dovoljno sretnih priča. Možda bi bilo zanimljivo da nakon mira i dobra i nekih panorama imamo emisiju o burzi.
No ukoliko konstantno kokošarimo, nije potrebno ni očekivat neke veće promjene. Ponudi ono što želiš da dobiješ.
Istina je da vecina ljudi nema ni minimum poznavanja financija a kamoli ulaganja, najpametniji ulog za ovu drzavu bi bio da uvedu obavezni predmet u srednjoj skoli kroz sve 4 godine, nesto kao osobni budzet i raspolaganje vlastitim financijama. Ako bilo tko misli da je ulaganje u nekretnine sigurna luka, neka proba istu tu nekretninu brzo prodat kad se desi kriza,recesija ili neka osobna nevolja itd.
-
Sve pohvale, hvala.
-
Ovdje je dividenda redovna i to mi se najvise sviđa, a moze biti samo veća. Da , ovo je dobro sta nisu podijelili te dionice menadžmentu nego ih poništili, volio bi da ovo i Adris napravi sa silnim otkupljenim dionicama.
-
I sto to konkretno znaci ?
Pa valjda da sada dionica vrijedi vise, za razliku od dokapitalizacije kada se izdaju nove dionice a postojece vrijede manje, ako se ne varam.
-
Hvala, micem prodajni nalog...samo mi je tesko vjerovat da ADRS moze gore ako ce RIVP dolje...
Adrs ima i Croatia osiguranje , nije full turist, tako da mozda i moze gore. Vidjet cemo uostalom.
Ma iduce godine dividenda, barem mala. Ovdje je rijec o elitnom turizmu i gostiju nikad ne fali, plus podrska CO i Cromaris.
-
Iskreno mislim da je ovo jedna od najbolje vođenih firmi na ZSE, ovdje sam long, trenutno u minusu 5%, ako ne racunamo dividende. Uopće ne sumnjam u budućnost ove firme.