1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. verdi

Posts by verdi

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• verdi
    • March 30, 2023 at 1:10 AM

moje sigurno neće. tko je to napisao da ga tužimo zbog svega i svačega?

• verdi
    • March 30, 2023 at 12:17 AM

scenario je već vidljiv i sad tu nekako pronaći izlaz. ako se budu čekali američki izbori ajmeeee tko će to dočekati. pospani joe se opet juče izgubio u sj. karolini između nekakvih cat bagera. žalosno je to gledati. da hoće malo stvar da ubrzaju. ali... idemo stepenicu po stepenicu dole. epicentar dugova je u americi i kako će oni to sprovesti da im se ne otme kontroli bit će zanimljivo vidjeti. taj hebeni truli zapadni svijet je živio dobro dok smo mi imali lokalnu katastrofu i sad opet moramo sudjelovati u reprizi istog ali globalnog filma. ne bi se začudio da ko ban jelačić ili trenkovi panduri moramo ići tamo zavoditi red i novi poredak.

• verdi
    • March 29, 2023 at 11:06 PM

nisam sad ovo shvatio. tko je protiv kapitalizma? ja, kinezi ili...? ako tebi ovo u evropi liči na kapitalizam onda stvarno ne znaš šta je kapitalizam. subvencija na subvenciju. hrvatska? javna poduzeća, institucije na budžetu pune uhljeba? u završnim godinama socijalizma ovo nije postojalo. čuj u kapitalizmu banka ne može propasti ?! država garantira do 250 000$ i malo je falilo da ne garantira sve. to će biti slijedeći korak. šta to znači? nacionalizacija banaka. znači ti uložiš svoju lovu u xy banku, menadžment mlati praznu slamu, dijeli bonuse i kad dođe momenat da propadnu uleti država sa enter 200 milijardi $. ako je to kapitalizam onda sam ja stvarno u zabludi. država i banke preko vikenda izmišljaju neke zakone i provode ih u ponedjeljak. ja sam mislio da banke rade samo do petka. ovo već dugo vremena nema nikakve veze sa kapitalizmom i čisto sumnjam da će i budućnost imati veze sa njim. malo mi to liči na neku utopiju. jedino što su se gospodari novca ovaj puta okladili na one koji su bili zapostavljeni. nije da ih vole ali tu je veći koeficient.

• verdi
    • March 29, 2023 at 9:27 PM

sto godina ste vi za drvenim češljom. tamo na fakultetima imaš katedre na hrvatskom i srbskom jeziku. žali bože izgubljenog vremena u diskusiji sa pojedincima. keramika i fugiranje po bavarskoj je zakon. neka mi oproste keramičari ipak su oni majstori, pa čak i umjetnici. pravi naziv bi bio hilferi. u igri detekcije kroz nečije pisanje možeš brzo spoznati da li netko ima novce i dionice ili samo kibicira. rijetko kad neznanje i novac idu ruku pod ruku. ili barem idu do prve kladionice.

Quote from Shogun

Prica o resursima je smijesna. Zapad nema resurse? US je samodostatan i najveci izvozac plina u eu. Australija ima rudaca i metala koliko hoces. Kad jos europa podigne obnovljive izvore na vecu razinu ostade rusija, kina i bliski istok da trguju medju sobom u frnjama. Da kina je u pravu, dolazi najveca promena u 100 godina, samo nisam siguran da je to sto ona zeli....

zaboravio si i kanadu. to će opstati u aucus-u a ostatak ide u ropotarnicu povjesti.

• verdi
    • March 29, 2023 at 6:24 PM

nekretninski balon u kini je potrošena priča. kasniš.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• verdi
    • March 29, 2023 at 6:16 PM

ma kakva crna pozajmica da prodam bilo šta česima koji jedva da znaju plivati? česi peru prljave novce od plenkovića do vučića. zna se s kim se biznis u lukama radi. ja stvarno ne mogu vjerovati da netko to može podržati.

• verdi
    • March 29, 2023 at 6:11 PM

zapadne stope rasta su lažne i utemeljene na tiskanju novca bez pokrića. ovo je sukob realne ekonomije sa balončinom koja puca. kupovna moć po glavi stanovnika? već 2017. je kina sa amerima bila egal a sama istočna obala koja ima preko 300 miliona stanovnika je prestigla ameriku. svi žele živjeti u G7? svaki uspješan programer teži doći u kinu jer se tamo kuje budućnost, keramičari i tesari idu u evropu jer ovi više ni to ne znaju. stereotip da je ruska ekonomija red veličine jedne španjolske valjda nikom normalnom ne trebam objašnjavati. oponentima ove teorije (koji kao da žive u tom G7) preporučam da se strpe još malo pa ćemo opet da suprostavimo razmišljanja. samo što će onda biti kasno.

• verdi
    • March 29, 2023 at 5:50 PM
    Quote from Normani
    Quote from verdi

nemaju oni love. ovo je sve neko prelijevanje iz šupljega u prazno.

Ako "nemaju love", baš čudno, zašto su onda u studenome prošle godine osnovali društvo koje tri mjeseca kasnije dogovorno preuzima na sebe dionice od drugih (neslužbeno povezanih?) društava i prelazi kontrolni prag od 25%? Vidi se da je to svjesna i organizirana akcija.

Dakle, sve to pokrećeš, organiziraš i dogovaraš međusobne transakcije i prijenose dionica ne bi li se sve dionice na kraju slile u jedno društvo, sve to činiš iako "nemaš love"? Ako je stvarno tako, onda je to u najmanju ruku čudno...

društvo staro tri mj. bi da preuzme luku koja tu stoji od rimskog carstva i uz pulu je bila strateška luka austrougarske. treba li još nešto pojasniti?

• verdi
    • March 29, 2023 at 12:23 PM

nepovratno ga nadmašio. dovoljno ti je pogledati tko je u G7 da skužiš koja je to šaka jada. nema energenata, nema resursa, nema ljudskog potencijala. samo promašena ideologija. lgtb i dr.

• Birtija

• verdi
    • March 29, 2023 at 8:15 AM

luđaci će čačkati toliko dugo dok iz postojećih podjela demokrati-republikanci stvarno ne izazovu stvarne sukobe. ako je drug vladimir rekao da će se stvari normalizirati 2030. pa nek bude i 2028. strah me je i pomisliti šta se još po planu i programu mora desiti.

za sad se jako malo pažnje poklanja AI za koju kažu da će biti tehnologija koja će se NAJBRŽE implementirati u povjesti tehnologija. posljedice toga će biti neviđene. u prvom valu nestat će potreba barem za 20% radnih mjesta. ako se tu ne primjeni nekakva ozbiljna regulativa nastat će opće ludilo. npr. uzeo si kredit 200 000$ završio za ekonomistu i sad i u buduće nikada više neće postojati potreba za tim zvanjem jer AI to riješi u sekundi. bezbroj profesija je takih.

• Forex - Trgovanje valutama

• verdi
    • March 28, 2023 at 10:40 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from verdi

ja u opće nemam ušteđevinu. treba mi bar dva dana da dođem do ozbiljnije love. sve je uloženo. na burzi 90% ljudi gubi a 10% dobija. to se zove izuzetak.

Ako se smije znati u kojim imovinskim klasama držite imovinu. Onako okvirno.

Vidim da su ljudi većinom u eurima ili nekretninama. Kod mene mix svega i svačega. Ali opet velika izloženost kešu i euru i dolaru.

nekretnine, dionice i nešto sitno zlata. sjetio sam se da imam i cca tonu super likvidnog otpadnog građevinskog željeza. trava raste i smeta mi. raste i cijena. inače bi bez ikakve zahebancije preporučio otkup bakra, mesinga, olova i td. čekanje cijene i po mogućnosti prodaju u italiji.

• verdi
    • March 28, 2023 at 8:52 PM

euro je zapravo presvučeni dolar i on je već otpisan. proces će malo potrajati ali to je 1/1. kisinger je to rekao prije 5 godina.

• verdi
    • March 28, 2023 at 8:10 PM

odmah vidiš indexovu laž. 2/3 trgovine između kine i rusije ide u rublja/yuan 1/3 ostale valute. s. arabija je od neki dan i sa afričkim državama počela zaobilaziti $. inače interesantan podatak na 1$ u americi iz realnog sektora dolazi 17$ iz financijsko špekulativnog sektora. koliko to odgovara recimo naftašima i bilo kome drugom koji nešto proizvodi. na toj osnovi ide raskol jer je bankarski sektor odavno prekardašio.

• verdi
    • March 28, 2023 at 5:53 PM

nemaju oni love. ovo je sve neko prelijevanje iz praznog u šuplje. ponudit će minimum jer toliko mogu skupiti pa tko upadne. cerp i mirovinac ako prodaju po tim uvjetima svima po 10 g. robije bez suda. pa tek onda suditi za podizanje kazne. kinezi će uvijek dati barem 3x više nego što ovi ponude. ovo je svima normalnima strateška luka duboko u kopnu osim RH.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• verdi
    • March 28, 2023 at 9:35 AM

kripto ima jednu veliku manu koje se nikada neće riješiti. velika volatilnost. npr. ako kreneš da kupiš auto sa btc i ne realiziraš to odma na početku si imao za bmw ali na kraju mjeseca možeš kupiti ferari ili corsu. svi iskusni igrači će vam reći da je to čista špekulacija i ništa više.

• Brokeri i brokerske naknade

• verdi
    • March 27, 2023 at 10:04 PM

da se ne bi nadali sniženju cijena moram vas malo razočarati. inflacija je prodrla svugdje pa i u naše poduzeće. provizija mi je uvijek bila najmanji problem.

Poštovani klijenti,

na našoj internetskoj stranici možete pronaći novi Cjenik usluga koji će biti u primjeni od 1.4.2023. Koristimo priliku da Vas informiramo kako smo izmjenili sljedeće provizije i naknade:

1. Naknada za korištenje eTrade brokerske usluge na 5,00 eura kvartalno,
    2. Naknade za trgovanje vrijednosnim papirima u inozemstvu: izmjena minimalne brokerske provizije za tržišta Kanade, Poljske i Švedske te izmjena brokerske provizije izražene u centima po dionici za tržište SAD-a na 1 cent po dionici,
    3. Trošak namire pojedinačne transakcije za naloge zadane putem eTrade aplikacije kod KBC Bank sa 9,29 eura na 12 eura,
    4. Konverzije valuta – izmjena marže sa 25 na 30% iznosa koji predstavlja razliku povlaštenog i službenog tečaja banaka,
    5. Polugodišnja naknada za obračun poreza i prireza za dividende primljene iz inozemstva s 21,24 na 25 eura (od 1.7.2023.).

Za dodatna pitanja možete kontaktirati svog brokera.

Srdačan pozdrav,

FIMA-VRIJEDNOSNICE d.o.o

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• verdi
    • March 23, 2023 at 11:06 PM

moj deda i baba su živjeli preko sto godina i nisu bili toliko lakomi kao ovi sadašnji penzići. imali su razumijevanja za mlađe. ovi sadašnji su produkt bivšeg sistema. po meni oni su bezobrazni. daj im sad i odma. a šta ste vi iza sebe ostavili? raz.ebali ste jednu, drugu i petu državu. živjeli su u idealnim okolnostima kad je cijeli svijet napredovao i na kraju se upetljali u ideološke razmirice kojima nisu bili dorasli. to je jedan gordijski čvor koji se teško može raspetljati. možda nešto ko danci. ideš u mirovinu, svima slični prihodi, dovoljni da živiš . a ne ono ja sam puno zarađivao pa puno izdvajao pa mi opet puno treba. ako ni si zaradio do sad ne ćeš nikada. ja samo ne znam kako njih nije sramota tražiti nešto kad znaju da su njihove uplate potrošene u suludom ratovanju i krađi njihovih pulena. i još na izbore idu ko ovce i svaki put nas vrate deceniju nazad. njima je politika glavna zabava. alooo deda pogledaj neki dokumentarac i opusti se.

• Birtija

• verdi
    • March 23, 2023 at 10:26 PM
    Quote from Ledica
    Quote from st-brajo

bravo, momci!

ja znam samo usitno nešto popravit :/

I ja samo nešto sitno znam popraviti, suprug ni to. 😂

popravljam sve. čak sam se i u struju krenuo petljati. smatram da je to obveza sviju nas da nas ne naprave potrošačkim robovima. materijal koji koriste se stvarno teško popravlja. obično smeće. više košta transport nego što to vrijedi.

• Porez na nekretnine

• verdi
    • March 23, 2023 at 10:01 PM

nema radnika nigdje. sami paraziti. ja sam ko dijete znao raditi više nego on sa 40. g. zato je ovaj poremećaj toliko bolan. moraš ga dovesti do gladi da nešto korisno počne raditi. a indijci i kinezi te pojedu za marendu. bogu hvala onaj koji to planira vidi da ovaj prostor koristi samo 15% svojih kapaciteta. da li će mo mi to iskoristiti ili će neko drugi uletjeti u ovaj bogom dani prostor najviše zavisi od nas samih.

• Porez na nekretnine

• verdi
    • March 23, 2023 at 9:34 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from verdi

stan u utrinama je totalno građevinsko smeće. hajde sad ti reci koliko to vrijedi? ko tri kuće u slavoniji. i šta bi sad da te netko oslobodi poreza na imovinu od 100 000€ koja objektivno ne vrijedi ništa. normalne države porezom nagrađuju one koji žive u ruralnim prostorima i "kažnjava" one koji se trpaju u utrine.

utrine su još super kakav je donji grad, e to tek trebaš vidjeti X/

bankarski sektor je sa lažnim novcima poremetio osnovne vrijednosti. dva kvadrata balkona vrijedi ko nečije imanje. ova kriza će eskalirati sa osnovnim prehrambenim problemima. sad malo dramaturgije, šta ćeš jesti kad tvoj posao u utrinama ovako ili onako nije vrijedio ništa. za tim poslom nema potrebe. on je umjetno održavan. za krompirom uvijek ima potražnje. naši su gradovi mali, naslonjeni na nekakva sela. ali probaj zamisliti megapolise. tri dana da se prekinu lanci opskrbe nastaje ludilo. ko na filmu. a ni su ni te filmove snimali bez veze.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt