1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. rambo_5

Posts by rambo_5

• Istovremeno postavljanje naloga za kupnju i prodaju dionica

• rambo_5
    • September 1, 2020 at 3:23 PM
    Quote from PoAskuBidu

pa ne prodajem sam sebi. kupim po 7,80 prodam po 8... o čemu vi :D

Ne znam samo kako ti se to isplati kad ti izbiju brokersku naknadu, kod mene (HITA) je 0,035 po transakciji, znači 0,7% za kupi - prodaj. To je u ovom tvom slučaju 6 lipa, skoro trećina trejda. Em je sića zarada na kraju, em ti je rizik trejdati nešto što je već napucano jer u svakom trenutku može nestati podrške na bidu pa si izgorio. Ne znam kako ti se da zaj...ti sa tim.

• Istovremeno postavljanje naloga za kupnju i prodaju dionica

• rambo_5
    • September 1, 2020 at 3:12 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from PoAskuBidu

ma ne, nisi me shvatio kolega. Imam xxxx komada DLKV kojeg ne diram. A u međuvremenu trejdam kako sam gore napisao. Evo me opet sa 2000 komada na bidu.

ma shvatio sam.

al ne možeš u isto vrijeme biti i na bidu i na asku bez 2 računa.

a mislim da to nije dopušteno.

jedino da te poklopi na bidu, pa da odma trčeš na ask.

Može, ali ne može prodavati sam sebi

• IGH (Institut IGH d.d.)

• rambo_5
    • August 31, 2020 at 5:23 PM

Kolega, IGH nije ubijen, dapače trži se ko Tesla. ADRS je ubijen. RIVP je ubijen. ADPL je ubijena. Lenac je ubijen. Jadran je ubijen. Viro, Đuro, Dalekovod, IGH, Tehnika nisu ubijeni nego napucani preko svake mjere. Ali zato imaju mali free float pa je moguće raditi vlakiće na njima, zato ih narod voli...

Ps: Amerika i zlato rastu zbog nadolazeće inflacije, ali to je tema za drugi put...

• rambo_5
    • August 31, 2020 at 2:15 PM

Trenutni book je -40 mil.Kn.

Da bi se opravdala trenutna cijena na tržištu (155 kn po dionici), book bi trebao biti +95 mil.Kn

Ovih cca 1.5 mil. Kn dobiti je 2.44 Kn po dionici.

Prema tome da bi ovim tempom opravdali trenutnu cijenu na tržištu, trebat će nam u prosjeku 90 ovakvih kvartala (22.5 godina).

Naravno ako se dogodi kako optimisti ovdje predviđaju pa se trend poslovanja preokrene, možda i kraće, ali sigurno ne u sljedećih 10 godina, JAKO POZITIVNOG poslovanja. Znači bar 10 mil.Kn dobiti godišnje, što nije malo.

Plus mora to poslovanje biti transparentno da bi mali dioničari imali išta od toga.

Nije baš malo za očekivati od kroničnog gubitaša sa katastrofalnom povjesti odnosa prema vanjskima da postane pozitivac u svakom pogledu i to ODMAH...

Mislim da ste se malo prenaglili sa ovim vlakićem i svojim očekivanjima...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• rambo_5
    • August 31, 2020 at 1:16 PM

Zaboravili ste na THNK, nekadašnju "zvijezdu" ZSE ^^

• rambo_5
    • August 31, 2020 at 1:15 PM

Negativan kapital + zanemariva dobit = +80% vrijednosti dionice

Samo na ZSE ^^

• Što smo danas tržili

• rambo_5
    • August 31, 2020 at 12:18 PM

+RIVP, dno je tu negdje

• Best buy

• rambo_5
    • August 29, 2020 at 11:14 AM
    Quote from abbadon
    Quote from buMBum

Best Buy u narednom periodu je AK 45 ili 47 ili još bolje dionice proizvodjača raznih vrsta naoruzanja kod nas i u svijetu, ili najbolje obadvoje! Ulazimo u period izuzetno visokih naprtosti i neizvjesnosti u svijetu koje će potrajati do sredine siječnja 2021.

Kazaljka na satu je se pomakla na 2 minute do 12!

Drugi razlog je obveza RH prema NATO savezu koja se odnosi na godišnje investicije u naoruzanje u iznosu 2% BDP. Za one koji ne znaju danas smo na nekih 1,68. Naši su se obvezali da će postići obećano u naredne dvije godine.

Ako iz ovoga ne mozete isčitati tko će ovdje najviše profitirati i zašto je bio plan predati Djuku za kikiriki poznatoj skupini onda vam zaista ni NB a ni ja ne mozemo pomoći. :)

Pored toga navedeni % moze biti osnova za izračun buduće vrijednodnosti Djuke Bećara iz Slavonskog Broda. Btw. Povijest Djuke je izuzetno interesantna i vrijedna čitanja. Npr. sam odabir lokacije koja je oduvijek imala vrijednost koju je teško izraziti u novcu. Provjerite zašto - nije teško pa neću daviti više!

bilo bi interesantno vidjeti IPO HS produkta na ZSE.... vjerujem da bi podigli mrtvilo nelikvidnosti ako ništa drugo....

Display More

E, to je firma u koju bi uložio, a ne Đuro... Naravno, ovisi o cijeni dionice, ali ta ekipa zna svoj posao...

• rambo_5
    • August 28, 2020 at 1:27 PM

Kolega BudFox, nije vam baš usporedivo gledati Crobex sad i prije 10 godina. Skoro ni jedna sastavnica od onda nije sad tu, pogledajte samo Agrokoruše. Kruške i jabuke...

• rambo_5
    • August 28, 2020 at 11:16 AM

Hebala vas korona... Svi vi što ste navijali za lockdown bi sad trebali ovo platiti iz svog džepa, a na kraju ćemo platiti cijenu mi ostali kako bi vi mogli "spašavati baku"... Mrš...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• rambo_5
    • August 26, 2020 at 12:20 PM

Zašto postotnu. Razlika je u glasačkom pravu, a to market cijeni kao 60 kn. Kako cijena raste / pada tako se i % mijenja.

• rambo_5
    • August 26, 2020 at 12:18 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Backdraft

Po tome ce adris 2 doci na razine adrisa

Hm, da. Uvijek je postojala premija na R-A. Jel zna netko ovdje koliko je to povijesno bilo u prosjeku? Nisam dugo pratio ovu dionicu, ali po sjećanju bih rekao da je bilo oko 20%. Ako je suditi prema ovom grafu da će ADRS2 nastaviti sa rastom, onda je ADRS trenutno podcijenjen i pratit će u rastu. Trenutno je premija 13,75%.

Oko 60 kn u prosjeku, što znači da je ova korekcija prema gore bila očekivana s obzirom na cijenu R-A od 320 kn. Sad smo opet u očekivanom omjeru.

• rambo_5
    • August 26, 2020 at 9:37 AM

Kolega, ovu razinu ludila i neodgovornosti FED-a nitko nije očekivao, sad ćemo umjesto teške recesije imati stagflaciju od čega nema goreg. A sve da bi se lopta prebacila malo dalje, bar par mjeseci. Kao teški ovisnici o heroinu koji bi prodali mater za još jedan šut...

Što se luk više napinje, to će reakcija biti žešća, akcija - reakcija.

Ne možete imati pad BDP-a i rast TK.

Ne možete upumpati trilijune u sistem i ne dobiti inflaciju.

Trebali bi se i vi zabrinuti o onome što nas čega, a ne tu jadno drukati da bi dobili svoju dnevnu razinu bureka. Pojest će nadolazeći reset i vas i taj burek...

• rambo_5
    • August 26, 2020 at 8:40 AM

Ljudi, pad BDPa će ove godine biti - 10%, vani isto plus što se očekuje gadna inflacija, a ovi fantaziraju o nekom rastu, balonima...

Treba znati kad je vrijeme za brojati pare, a kad za kupovati konzerviranu hranu...

• OPTE prodaja - kladionica

• rambo_5
    • August 20, 2020 at 1:31 PM

Ništa nije sigurno kolega osim smrti i poreza. A stavljati u neki događaj 100% sigurnost je zavaravati samog sebe i dovoditi se u opasnost zbog čiste lijenosti da bi se potrudilo napraviti najbolji mogući risk / reward ratio sa trenutno dostupnim informacijama.

Ukratko, složit ću se da je velika vjerojatnost da će se Optima prodati, ali nije 100%. Isto tako pitanje je po kojoj cijeni i kada. Treba napraviti aktuarsku tablicu vjerojatnosti i na temelju nje procijeniti po kojoj cijeni vam je risk / reward prihvatljiv za ulaganje. Tablicu redovito kontrolirati i ažurirati kako su dostupne nove informacije i kako se mijenja situacija na terenu. Bez tog alata smo ko ćorava kokoš što ćoka po podu - možda i ubode zrno, a možda i crkne od gladi...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• rambo_5
    • August 19, 2020 at 1:47 PM

Onda bi proces prodaje mogao trajati puno predugo ako obje strane malo ne smanje svoje apetite. I tako se vraćamo na početak...

• rambo_5
    • August 19, 2020 at 10:23 AM

Kako reče jednom davno Franky Boy: If you make it here, you'll make it anywhere, it's up to you ZSE, ZSEEEEEE!!! :)

• rambo_5
    • August 17, 2020 at 11:48 AM

Cijena ATGR nije strašna, čak bi rekao jako konzervativna, ali trenutno na ZSE ima puno povoljnijih opcija tako da ću ovo zaobići za sad.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• rambo_5
    • August 17, 2020 at 10:01 AM
    Quote from jgalt
    Quote from rambo_5

Pazi ovo, ženska ima 8 (osam!!!) dionica ADRS i tuži firmu da povuče sve odluke sa Glavne skupštine. Koje su ovo igrice...

Dovoljno je da imaš samo jednu pa ako si u pravu...

Tehnički je tako, ali ovo očito radi u nečije tuđe ime. Čak mi ni nije mrsko to šta pokušavaju, ne bih se bunio da se izbore za dividendu ove godine s obzirom da je firma puna ko brod, ali bi bilo bolje da se glavni pokretač pojavi imenom i prezimenom da vidimo o čemu se radi. Ovako izgleda blesavo i neozbiljno...

• CORONA virus

• rambo_5
    • August 16, 2020 at 10:14 AM

Mislim da ste oboje u pravu. Svejedno covid 19 nije vrijedan globalne recesije i svog jada i patnje koju ona nosi...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt