Otkud ste sad svi počeli izvlačiti 6.7 kn?
Posts by Trotter
-
-
Ako je Ana otpustila veliku količinu dionica, kako to da se nitko nije pojavio na njenom mjestu u top 10 s tom količinom?
Može pojašnjenje pliz?Kako nije? Pa pojavio se skrbnički.
Imaš pravo, totalno sam ga preskočio.
-
Ako je Ana otpustila veliku količinu dionica, kako to da se nitko nije pojavio na njenom mjestu u top 10 s tom količinom?
Može pojašnjenje pliz? -
Moje mišljenje: da nije bilo tog njezinog manevra, nakon nedavne uzbune oko zema, vert integ optimističnih najava ministrice itd
Cijena sigurno nebi bila gdje je sad,a svjedoci smo već nekoliko puta naglih eksplozija i valova na ovoj dionici...
Koje su njezine namjere ja ne znam ali njezin postupak ima očiti efekat koji nekom sigurno odgovara
A taj netko je onaj tko ima novac i tko će možda ući među zadnjima. Taj netko sigurni ne grize nokte na forumu... Moje mišljenje
Ovo mi se čini kao dosta pametno razmišljanje.
I tajming "prodaje" gospođe H, misterij oko toga jel uopće prodano, prebačeno ili tko zna što, sve je nekako tu. Čini mi se da je previše faktora u igri da bi netko poput UG prepustio stvar sreći i pustio cijenu da ide kako hoće..
Do sada su pokazali da dosta dobro vuku konce i baš u tom trenutku dolazi i ZEM.
Rekao bih da je ovo dost dobra partija šaha. -
-
Ne znam jel nas se ovo tiče, al ovo mi je zapelo za oko..
https://www.index.hr/vijesti/clanak…as/2235288.aspx
"Na nacrt prijedloga ZEM-a tijekom javnog savjetovanja, koje je završilo u ožujku ove godine, upućeno je više od 600 prijedloga i primjedbi medijskih nakladnika i druge zainteresirane javnosti, a ministrica Obuljen Koržinek je izjavila kako je Ministarstvo prihvatilo "veliki dio primjedbi" iz javne rasprave."
-
Očito su stari prijatelji u igri:
https://united.group/bc-partners-co…f-united-group/
"Morgan Stanley and LionTree acted as advisers to BC Partners while Credit Suisse advised United Group."
-
Ne znam jel vec bilo, ali nisam uspio naći tu niti na starom forumu:
1.) koliko otprilike košta provođenje 1 km optičkog kabla?2.) koliko otprilike košta marketinški (ako se može nekako izračunati) da se pridobije 1 novi korisnik?
Sjećam se da sam negdje vidio te informacije i sad ih ne mogu naći.
Tnx
-
Evo i susjedi su čuli trač, vjerojatno prepisuju, al nema veze..
-
Dobio sam odgovor od AZTNa na pitanje "Što konkretno znači da Postupak treba biti transparentan i tko odlučuje o tome je li postupak prodaje objektivan?"
Vezano uz Vaš upit pojašnjavam kako slijedi: transparentnost i objektivnost postupka dezinvestiranja ciljnog društva u uvjetno dopuštenoj koncentraciji znači da se provode na način i u vremenskim rokovima propisanim Rješenjima AZTN-a. Ostale informacije i detalji potpadaju u sferu poslovne tajne koju je AZTN obvezan štititi prema trećima, bez obzira o kojoj je stranci u postupku riječ. Za male dioničare Optime, informacije o poslovanju Optime potrebno je dobiti od samog poduzetnika, u okviru njegovih izvješća o poslovanju za dioničare.
-
A je to
Double bottom, to je to.........
Znači vadiš pare iz čarapice?
-
Ljudi, ajmo malo stat na loptu.
Ono što znamo je kada god smo pisali AZTNu smo dobili i odgovor. Kakav - takav, ali smo ga dobili.
Ja ću im pisati, ali volio bih vidjeti što nas točno zanima, a da smo 100% sigurni da je u njihovim ovlastima da nam daju informaciju.
Npr.:Temeljem rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske od 9. lipnja
2017., HT treba započeti s postupkom prodaje svojih dionica u Društvu najkasnije između 1. i
31. siječnja 2020., putem međunarodnog konkurentnog natječaja te će imati pravo prodati
dionice Društva koje drži ZABA uz određene uvjete (pravo povlačenja u prodaju, engl.“dragalong right”). Postupak prodaje treba biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran te u skladu s najboljim praksama
Tu možemo od njih tražiti odgovor na pitanje što konkretno znači da Postupak treba biti transparentan? Što znači da treba biti objektivan i tko odlučuje o tome je li objektivan?
Nadalje:Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug i/ili mogu biti odbijeni u bilo kojem trenutku i/ili od
njih može biti zatraženo da pojasne ili ponovno predaju svoje ponude, bez bilo koje obveze za
Prodavatelja da navede bilo koje razloge vezano bilo koje odbijanje ili za bilo koju drugu
odluku koju Prodavatelj donese vezano za ovaj Poziv.
Ako ponuđač može biti odbijen bez da navede razlog, kako takva prodaja može biti u skladu s "najboljim praksama"?
Volio bih kad bi mi netko pomogao s konkretnim pitanjima, ja ću poslati mail.
Hvala -
A kome ćr je prodati kada oni koji bi je kupilo ne mkgu jer je traljava država napravila traljavi zakon koji jos nije niti na izglasavanju da je ne mkze nitko osim HT kupiti. Nije tunproblem HT nego je problem nesto drugo.
Pomalo oko zaključaka.
Ajmo sačekati prvo čitanje pa ćemo biti pametniji.
Ja bas mislim da je tu kljuc cijele price.
Kad je čitanje na dnevnom redu, jel se zna?
-
Ovo nisam očekivao, al takva mi je godina :-/
-
Nadam se da su procurile informacije..
-
Svi samo nagađamo , kao i ja , a kinezi rade .
Mi njima trebamo , jer smo u Europi
Drito mi trebamo kinezima. Samo da nas nađu na karti...
-
Jel to ono kolega - Vjeruj mi stigle su ponude.
Izvor: Majke mi
Ma samo da si probao pitat nekog frenda koji zna frenda.
Al nisi već si došao tu pljucat po forumu..
-
JosefBeuys : a sto kazete na kombinaciju netko osnuje Novu firmu kojok UG posudi novac za kupnju OPTE ? Dakle UG nije vlasnik nego samo posudi novac? Zakln zaobidjen. 😉 Kao kada nemate novaca u vlastitoj firmi pa posudite novac iz privatnog dzepa za place zaposlenika I jednog Dana so Taj ISTI novac vratite. Sve legalno 😊
Kolega, ne kažem da je nemoguće ali shvaćate da su to kombinacije i pusta nagađanja. Dokaza jednostavno - nema. Netko je na temelju takvih napisa i nagađanja kupovao Opte na 8,xx i sad čeka 20 kn jer su mu razni naimi napisali da to toliko vrijedi. Želim im sreću, ali trenutno nema nikakvih dokaza da postoji zainteresiranih a kamoli da će netko toliko platiti. Bez kupca Opte vrijedi 0 kn.
Povlačiš me za jezik!
Neću komentirat koliko ponuda je došlo. Samo ću te pitat znaš li nekog tko zna nekog? Znaš sigurno..
Netko zna točan broj ponuda koje su došle za kupnju OPTE. -
kad je ta procjena dana? prije nego što je pošast korone prošla svijetom
samo uzmite u obzir ako se obistine tvrdnje s onog bloga ili što je već postao jedan kolega da će se prodaja provući u 2021. g ili, ne daj bože, na kraju da prodaju ne odradi HT
a može se dogoditi jer su vremena za 'q_rac' a ne za prodaju ičega
trenutno HT prodaju uvjetuje vraćanjem pozajmice sebi a to je dodatni uteg na cijenu koju preuzimatelj mora isplatiti vlasnicima
a OT ne može bez tih pozajmica jer osim vraćanja dugova iz PSN mora nešto i ulagati da bude konkurentan
drugo, PSN je još uvijek aktualna i bit će koliko ono? do 2023. g
ili će i to platiti zubić vila?
dakle kolege koji govorite da je ulaz po 6 kn dobar, baš me zanima čime se vodite? kristalnom kuglom?
Kolega accountant
a kada su predane ponude kupnju Optime? Isto prije nego što je prošla pošast korone..
Točno 19.3. je krenuo graf uzbrdo što se tiče slučajeva zaraze u svijetu.
Baš me zanima što vi mislite koliko ponuda je došlo za kupnju? -
[…]
U najboljoj mogućoj soluciji možete očekivati upravo ove razine, 5-6 kn
Tu će biti odrađena prodaja i u to bih se mogao kladiti (već kad smo i na temi kladionica)
Sjetite se trgovanja LRH-om, ubrzo nakon objave prodaje cijena se digla na razine na kojima je i prodana (čak je bila par postotaka iznad)
A ekipa nazvat ću ih drukera smišljala je valuacije prema cijeni nekretnina precijenjujući fakt da cigla i mort ništa ne znače ako ne privređuju, tako da se ispostavilo na kraju jedino vrijedi Ebitda puta multipla
Slično tome ovdje imate situaciju da bez HTovih pozajmica Optima - ne funkcionira!
Mala smo vreća s krokodilima i stvari se brzo saznaju, velike količine prebacuju se simo-tamo, a otpor na 6 kn je očigledan
Postoji li neka službena procjena za LRH prije prodaje? Ne govorim o nagađanjima forumaša već netko tko je napravio i u nekom službenom dokumentu zapisao procjenu?
Recimo na OPTE ima 7,31 od prije par godina (prije spajanja s H2) i nedavno je netko izvukao iz izvješća HTa procjenu na oko 8 ako se ne varam.