Znaci slanje sumnjivih stvari vezano uz kresu i doticnu koja je prodala po visoj te za doticnog korigiranje cijene za ekipu
Posts by airfire
-
-
Dug koliko vidim je sve zajedno 174mil, ako bi se oduzeo od cifre 639mil i podijelio s brojem dionica svatko dobija 6.7 kn cifra koja nam je poznata 😁. Ali s obzirom da je navedeno da ce oni dobiti manje od prosjeka racunam da se dug odbija od njihovog dijela sto onda ispada da ht i zaba su dobili 4.94 kn po dionici sto i je u skladu s izjavama
-
Svasta smo tu racunali ali misljenja sam da ce ic premija jer sad se ne dogovaraju samo sa jednim prodavacem kao sta je bio slucaj HT koji je zastupao sebe i banku.
HT je isposlovao 347M za 54 %
U prvom valu, koji je završio krajem siječnja, Telemach je dobio zeleno svjetlo da formalno preuzme 54,31 posto Optime od HT-a i Zagrebačke banke za 347 milijuna kuna. Sad u drugom valu, koji će se odvijati u narednim mjesecima, planira preuzeti preostalih 45,69 posto Optime. Točan iznos za koji to kani napraviti zasad nije poznat.
Od ponudenih 639M za 100% je preostalo 292M za nas male.
Po tome 292 manje dug od cca 125M (dio duga je zatvoren kod HTa ) izade ispod 5,36 i ako tako misle preliti krekitiranje od HT prema Optimi ( gdje se HT osigurao da ce prilikom prodaje biti isplacen u cijelosti, cini mi se) onda nikada ne sakupe ni 70%
Jednostavno, sada nas ima mnogo u papirima i ako ne stave dobru ponudu na stol pa da odrade posao, tesko ce nas dobiti vecinu.
Onda je bolje za njih da se nisu ni prikazali u javnosti te sramotili.
Ne stoji vam racunica, prema tome ispada da su ht-u i zabi platili iznad tromjesjecnog prosjeka tj negdje oko 7.5 do 9 kn po dionici a znamo da to nije tako. Mislim da od onoga novca sto su njima dali se isplacuje dug od 174 mil. I prema tome ispada da su im dali negdje oko 4.9x po dionici sto bi i bilo ispod prosjeka, a ostatak se dijeli na nas ostale odnosno 4x% sto nam daje oko 8.2 kn po dionici.
-
Ja sam mislio mjesec dana od preuzimanja
-
20.02 je zadnji dan za ponudu tako da ili danas ili sutra stize ponuda ne vjerujem za subotu ili nedjelju.
-
Kako je to kontam prosjek cijene je bio 5.36 i naveli su da ce ht i zaba dobiti ispod prosjeka sto ako bacimo racunicu i ispada. Kad od novaca koji su dani ht-u i zabi izbacimo dug od sveukupno 174 mil. Dobijemo da su dobili po dionici 4.9x, pa prema tome ostatak novcica je za ostale dionicare sto ispada 8.2 kn po dionici
-
Ovo je burza a ne dijecije igraliste, nema garancije za nista ulozite samo onoliko koliko ste spremni izgubiti. Sto se tice ostalog prosjek cijene je bio oko 6-6.5 ne znam tocno u tom vremenu kad su oni kuhali. Isplatili su 300 i nesto miliona za 54% dionica, dionica optima ima 69 i nesto miliona. Kad sve to podijelimo i pomnozimo dobijemo da su isplatili po vrijednosti oko 9.2 kn po dionici. S obzirom da su rekli da ce dobiti nize od prosjeka sto ispada nize od 6-6.5 prema tome su dobili lovu i za dug pa prema tome ispada da ostatak od 600 i nesto miliona sto su rekli da ce platiti i kad oduzmemo ono sto su platili za dionice ht i zabe ostatak podijelimo s ostalim brojem dionica i dodemo da cifre odokativne koliko bi mogli dati
Prema nekoj gruboj racunici ispada 8.4 kn po dionici, to mozete i sami izracunat sve cijene i parametri su u clanku. Zato kontam da 6.7 po mom nece biti problem. To je moje razmisljanje
-
Iz ovih brojki vidim da su platili dionicu 9.2 kn a rekli su da ce dobiti ispod tromjesecnog prosjeka sto znaci da nisu dobili 9.2 kn po dionici jel to i nije tromjesecni prosjek nego je to sve skupa s dugom onda znaci da 6.7 kn je neupitno
-
Cekamo paru 😄. Ja se isto nadam da nece ispod 6.7 kn po dionici po toj cijeni dajem im sve i ne povlacim neka pitanja po medijima, europskim uredima za korupciju i tako to moglo bi stvarno svasta izaci na vidjelo. Sa tom cijenom sam ok ocekivao sam puno vise ali ne mozes protiv krese, N.N. koji prodaje s minusom i ostalim muljatorima. Tako da samo cekam objavu.
-
Ako se ništa nije promijenilo čekamo jedan petak 15:30 za javnu objavu.
Kontam da ne mora biti petak
-
Znaci docekali kraj, u kojem vremenskom roku moraju dati ponudu za preuzimanje ostalih dionica
-
Nekako si mislim da ce to biti puno prije ovo se vec oteglo do iznemoglosti. Ali opet s druge strane ako oduze i stopaju cijenu mogu pokupiti od nesigurnih jos koju dionicu da bi odlucnima mogli dati premiju. Ja sam odlucan 😁
-
Mislim da bi sljedeci tjedan mogla pasti ponuda i da vidim hoce li nam ispuniti ocekivanja
-
Smijem pitat sto nije ispunjeno. Vlada promijenila zakon, hakom poslao atznu na misljenje i odluku, atzn donio odluku na koju se moglo zaliti do 13.12 , jednino ako se netko zalio onda cekamo nastavak trakavice ako nije kad dostave , daju telemahu odluku krece ponuda i preuzimanje. Jesam li dobro sve to shvatio ili mi nesto promaklo
-
Zivci tanki a mi cekamo objavu, 😄
-
S obzirom da je danas 14 a do 13.12 su se mogle primjedbe poslati, kako ce mo saznati jel ima primjedbi ili ne
-
Ja mislim da trebamo sacekati ponudu da vidimo koju cijenu nam daju ovako izrazavamo frustracije bez neke osnove. Sto se tice nasih institucija one su tu da djeci oduzmo lizalo iz usta 😁. Imaju europske koje ce pogledati sve prste u pekmezu. Minimum ocekujem cijenu koju je dobila doticna gospoda, jel ona se naplatila prije tako da kontam da je dala 10% ispod, ali opet to je moje misljenje a za sve ostalo tu su institucije
-
Jel mi sad samo cekamo ponudu, ako se ne varam sve je odobreno i rjeseno ili ima jos nesto
-
Mene zanima tko je na kupnji na 5.04
-
Vjerovatno se sve dogovara u uredima s obzirom na kamate banke i pozajmnice koje su davali optimi (ht s kamatom od 8% a maticnoj obveznice sa 0.1%) moja je pretpostavka da su dogovori ili da spuste kamatu ili ce zatvoriti sve financiska dugovanja i zaduziti se drugdje ako treba e sada mene samo zanima zasto oni ne sudjeluju na forumu i sve objasnjavaju