1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • December 1, 2020 at 12:40 PM

Što li su potencijalni investitori uvjetovali, pitam se pitam.

Dobro je, došao je ĐĐ pred zid, nema više muljanja.

Pa tko kako voli, nek izabere

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• mikromakrto
    • November 30, 2020 at 11:03 PM

I dalje mi nije jasno zašto bjesomučno praćenje je li cijena na 4,80 kn, 5,50 ili 8,00 kn ako svi čekamo preuzimanje i cijenu koju će dati novi vlasnik?

A za koju su svi, ili barem ogromna većina, uvjereni da će biti znatno veća od ovih nabrojanih brojki? Tu osim zadovoljavanja nekih unutarnjih potreba ne vidim rezona. Ali dopuštam, svatko ima pravo na svoje mišljenje, nije moje najtočnije.

Pa neće novi vlasnik dati cijenu prema tome koliko je koštala dionica 30.11., 15.2. ili nekog trećeg datuma, već onoliko koliko njemu vrijedi. Plus još malo da zadovolji apetite HTa i ZABAe. A do tada, dao Bog što nižu cijenu

• CORONA virus

• mikromakrto
    • November 27, 2020 at 8:51 AM

Treba raspisat nove izbore, to je očito način da suzbijemo pandemiju

• mikromakrto
    • November 25, 2020 at 2:56 PM

Samo da se nadodam na prethodni post, nemam već dugo dionice ĐĐa, ali kao što rekoh, iz mnogo razloga želim im sve najbolje.

S Česima, Hrvatima, Bugarima, Amerima, Švabama ili nekim petim.

To što sam gore napisao je čisto moje mišljenje, a mišljenje je k'o guzica, svatko ga ima.

• mikromakrto
    • November 25, 2020 at 12:06 PM

Nakon što su se slegli dojmovi, da dam svoj nevažni komentar...

Đuro mi je bio prva dionica koju sam ikada kupio, vezan sam za tu tvornicu na x načina; pola familije mi je tamo zaradilo mirovinu, a druga polovica uživala u gradu kojeg je Đuro gradio i hranio. Užasno mi je teško gledati na što se Đuro, odnosno ovo što je od njega ostalo, srozao. Još je teže to sve gledati dok pet metara dalje, unutar iste kapije, Montaža, TEP, Alatnica i hrpa drugih firmi nastalih iz ili zbog Đure, rade dobro, rastu, zapošljavaju, napreduju. Dakle, nije problem u sredini u kojoj rade, nije problem u državi, zakonima, porezima, može se.

Što se tiče Bakićevog poteza, u prvom redu, on kao i svi drugi sa svojim dionicama može što želi i ovo samo po sebi nije znak ničega.

Kao kad je ulazio u Đuru, svi su očekivali da "cveta cveće", a dogodilo se što se dogodilo. Isto tako, njegov izlazak sam po sebi ne znači ništa, ni dobro ni loše, to će vrijeme pokazati.

E sad, glavno je pitanje, tko je doveo Čehe. Moje je mišljenje da ih je našla država, da oni isplate Bakića po nekoj cijeni, očito većoj nego trenutnoj na burzi, a Česi i država će u drugom pokušaju provesti razvodnjavanje. Zašto bi Česi razvodnili sami sebe?

Jer ako/kad se razvodne, nakon ovog ulaganja i kasnije dokapitalizacije, to će i dalje biti puno manje nego da idu skupljati na burzi ili van nje po ovim cijenama pa još otplaćivati dugove godinama, ako ne i desetljećima. Česima je ĐĐ sa svojim proizvodima i referencama odlična nadopuna na njihov proizvodni program, sigurno se tu mogu ostvariti sinergijski efekti. Naravno, oni neće trpiti razne sindikalne prohtjeve, stotine radnika viška i bojanje vagona ručnim kistovima. Ali će sigurno biti puno poštenije nego je danas. Pa i ako ne bude išlo, stjerat će sve u stečaj bez da trepnu i doviđenja.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• mikromakrto
    • November 24, 2020 at 9:09 PM

Da.

Nakon što su sedam godina upravljali s njom, stjerat će je u stečaj.

Nakon što je podmirila hrpu dugova iz predstečajne, stjerat će je u stečaj.

Nakon što su proveli jedan natječaj i provode sve što im je AZTN naredila, stjerat će je u stečaj.

A sve uz Zagrebačku banku koja sve to gleda sa strane, kao najveći dioničar.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • November 24, 2020 at 10:32 AM

Opet na 1700 bodova.

Na razini s kraja 2015. godine.

U međuvremenu smo pro/eživjeli Agrokor i Koronu.

S obzirom da se stanje i imanje u državi nije značajno promjenilo u tih pet godina, mogu reći da Crobex odlično pliva, čak i preoptimistično prikazuje naše gospodarstvo.

• mikromakrto
    • November 20, 2020 at 8:43 AM

Imao sam cast/srecu poslije faksa raditi u velikoj multinacionalki gdje je vecina managementa bila iz stranih zemalja. Nije mi tad bilo jasno zasto tu nema domacih ljudi, sad godinama kasnije je sve jasno... Nama kao drustvu trebaju ljudi koji ce ici van, steci iskustvo i vratiti se na top pozicije. To ne ide preko noci

• mikromakrto
    • November 18, 2020 at 3:02 PM

Da mi je ova pamet prije 5-6 godina i ja bih tako ili barem slično.

Vrlo slično rezonira i Greenblatt sa svojom formulicom, ali razlika je u nultom koraku - efikasnom tržištu.

NYSE se smatra jako efikasnim tržištem gdje prije ili kasnije sve dođe na svoje.

ZSE se smatra slabijom pijacom, a ne efikasnim tržištem. Ipak, i tu su moguće ogromne zarade, ali i ogromni minusu. Opravdani, u svakom slučaju

• Hrvatski ETF fondovi

• mikromakrto
    • November 18, 2020 at 2:09 PM

I kako sad vrednovati taj ili bilo koji drugi etf? Ako crobex10 poraste 30%, treba li onda i etf tako cijeniti, ako ga potpuno kopira?

• Američki predsjednički izbori 2020

• mikromakrto
    • November 18, 2020 at 2:07 PM

A realno, tako je u cijelom kapitalistickom svijetu. U onom dijelu svijeta koji se 1945-1990 borio s komunizmom, bas i ne. Najbolji primjer je Njemacka koja i 30 godina nakon ujedinjenja ima ogromne razlike izmedju istoka i zapada. Dok je zapad Njemacke jedan od najbogatijih i najprivlacnijih dijelova svijeta, istok je, izuzev Berlina, tek nesto malo privlacniji od Poljske ili Hrvatske.

Nije da Amerika ima nesto posebno sto nitko drugi nema. Oni imaju srecu sto zadnjih 150 godina nisu imali rat na svom teritoriju dok se u istom tom periodu u Europi dogadjaju ratovi kakve povijest ne pamti i koji unazadjuju svaku zahvacenu zemlju po par desetljeca. Ako itko to zna, znamo mi.

• mikromakrto
    • November 17, 2020 at 11:18 AM

ovo iznad tvog posta, novi ETFovi

• mikromakrto
    • November 16, 2020 at 9:49 PM

A zavisi tko kako gleda.

Realno, tih par posto gore-dolje u vlasništvu mu u ovom trenutku ništa ne znači. Ni njemu ni drugim dioničarima.

Ovdje ili ide rezanje kapitala (što je nedavno odbijeno) ili će netko donijeti jako puno kofera novca (što još nije ni na vidiku).

U međuvremenu im nema druge nego da režu sve nepotrebno i fokusiraju se na ostvariavanje dobiti.

Kako im to ide, vidi se u zadnjih dvadesetak kvartalnih izvještaja u kojima im to ne uspijeva.

• mikromakrto
    • November 16, 2020 at 9:44 PM

Nisam siguran koliko je kupio, a koliko samo vratio/prebacio s drugih računa.

I gospođa Bakić je svojevremeno bila tik ispod TOP10, nisam pratio kako je to završilo kroz tih par (ne)uspjelih dokapitalizacija zadnjih godina.

Na kraju krajeva, nije ni bitno ima li Bakić 17, 18 ili 24%.

Bitno je kako popraviti:

1. bilancu

2. operativno poslovanje

• mikromakrto
    • November 16, 2020 at 10:35 AM

S obzirom na broj zaposlenih, trebali bi proizvoditi nosače aviona, a ne šarafe.

Nije dovoljno da "samo nešto rade" za NATO, jer bi i to radili s gubitkom, s obzirom kako su loše organizirani. Bez aktivnog privatnog vlasnika nema ovdje sreće. Hoće li on doći pod uvjetima postojećih dioničara, ja nemam pojma.

Ali ovako kako rade, da printaju lovu i to bi uspjeli izgubiti

• mikromakrto
    • November 16, 2020 at 10:07 AM

Leteci borbeni vagoni :D

• mikromakrto
    • November 16, 2020 at 9:35 AM

U ŠBB-KBB soluciji da dođu Amerikanci, odnosno BAE, šta će oni s proizvodnjom vagona? Strojnom obradom? Energetikom?

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • November 11, 2020 at 9:09 AM

Kupuju TDR natrag za puno manje od onih 500 milijuna za koliko su prodali?

Ogulili su Amere u nagodbi?

Prodali su Maistru?

Otkrili naftu u Rovinju?

• Američki predsjednički izbori 2020

• mikromakrto
    • November 9, 2020 at 10:55 PM

Odlična grafika, ne znam ubacit sliku pa nek admin bude dobar :)

https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C4D2…wgQLqeACMMVUWNc

• mikromakrto
    • November 9, 2020 at 1:30 PM

Vezano za ove vijesi o cijepivu koje danas puštaju Pfizer i AstraZeneca, treba parafrazirati meštra iz Velog mista: "Raspast se more Austrija, krepat moredu svi kraljevi i carevi, ali napredak će ostat"

Svijet uvijek ide naprijed, i za vrijeme svjetskih ratova se napredovalo. Za par godina ćemo na ovu histeriju gledati sa sjetom i podsmjehom.

Ne bih licitirao s pričama o cijenama nekih dionica, ali lijepo je za nadati se da ćemo se vratiti barem na razine iz drugog mjeseca, kad već nema municije za rast

1. Privacy Policy
  2. Kontakt