Ima li ovdje mesa?
Ima li ovdje mesa?
Svaka hotelska kuća koja drži do sebe pridržava se mjera na isti način. Tako je bilo i prošle godine u 9. mjesecu u Plavoj laguni u Poreču. Vjerojatnost za pokupiti COVID19 u takvim hotelima je ista kao i dobiti na lotu.
Nisam se još odlučio, ali mislim da ću znatno podebljati ulog. Stop - limit funkcionira bez greške, kapital je zaštićen, pa se može i više uložiti.
Moram početi sa futuresima.
Mene je brinulo ovo, pa nisam znao kamo će ... sad je lako.
Mene je poklopilo na Cardanu na 1,4$ taman kad sam bio na kavi, inače bi bio postavio malo niže. Ušao po 1,42$ par sekundi nego je opet krenulo gore. Malo nesreće - malo sreće.
Mitkko valjda si otišao is shorta. Nešto je okrenulo.
Mislim da je emil definitivno nešto pogriješio - nalog bi se izvršio bez pogovora da je dobro zadan, pogotovo na BTC gdje je ogroman volumen i nema preskakanja niti za 1$ niti za manje od toga.
Na Binance-u ima raznih stop naloga, čak i uvjetnih naloga tkzv OCO:
An One-Cancels-the-Other (OCO) order combines two market orders, where if one is fully or partially fulfilled, the other is canceled.
A na Binance-u da nema bid-a su mokri snovi Fish tradera (po Mitkko-voj poker definiciji).
Ne bi smjelo ako je dobro zadano. Zavisi jesu li sredstva u Walettu na Spot, Margin, Futures i td. Mora pisati i količina ako si dobro zadao nalog.
Ovo je primjer na malom trade-u na Marginu.
Koliko je to lakše sve podesiti na računalu? Ja se mučim sve vrijeme na mobitelu.
Mittko to radi ozbiljno, a ja se zezam sa DOGE i Cross 3x Marginom na sitno. Ali nikako da uđem u trade, kad sam stavio kupovni nalog prenisko. Kao da sam sebe odgovaram. (c:
Kao stari dioničar, a nimalo crypto fanboy, u nekoliko dana 40% zarada. Naravno sa smiješno malim iznosom od par stotina kuna. Pitanje je sad:
da li bi se tržište ponašalo isto da sam kupio za ozbiljiniji novac?
da li bi se ja ponašao isto da sam kupio za ozbiljniji novac?
Trenutno opet čekam u keš poziciji od par stotina kuna + 40%.
Kad se već gubi na DLKV ....
Kratak osvrt na podatak da je ugljen "out":
Trenutno opskrbljuje oko 32% primarne energije svijeta. Obzirom da proizvodnja i potrošnja svijeta raste, raste i u apsolutnom iznosu i količina ugljena koja se koristi. Trenutno je u fazi energetske ekspanzije Indija i subsaharska Afrika koje će isto tako trebati sve više energije, cementa, čelika, umjetnih gnojiva, ... To su i mjesta gdje je prirast stanovništva još jedino velik. Ugljena će trebati još puno, puno ....
Nemojte se samo uzdati da će Todorić bilo što napraviti za male dioničare. Iz njegovih poteza prije jasno je vidljivo da mu je najmanje bilo stalo do manjinaca.
Ali ovaj Gamestop ....
Vjerojatno da Norvežani upravljaju, dobit bi bila "nešto" viša.
Kako je ono bilo - zelena energija, smanjenje potrošnje fosilnih goriva ....
https://www.poslovni.hr/svijet/rio-tin…mpanije-4273537
a Kinezi po svome ...
Oprostite ali ovo moram komentirati - GREENER VEHICLES - električni automobili koje proizvode od:
1. čelika
2. baterije - litij i rijetke zemlje
3. elektronički sklopovi
4. električna energija dobivena 90% iz ugljena, nafte, zemnog plina, nuklearne energije ...
Gdje je tu zelena tehonologija - jedino na ulicama gradova - ali ukupna količina CO2 ispuštena u atmosferu sve veća i veća, i to po službenoj statistici Kine .... zeleno
Danas nakon lijepe vožnje na biciklu na suncu, optimizam, pa se kladim da griješim da će ići po 6,5 Kn.
Display MorePozdrav.
Evo jedne za one kojima se ne žuri. Ako bude dividende ( krajem godine ) dionicu dobivate badava.
FENG - Phoenix New Media
https://www.finviz.com/quote.ashx?t=FENG&ty=c&ta=1&p=d
Cijena dionice trenutno 1.36 $
Dividenda ( već dvije godine uzastopno ) 1.35 $
P/E 0.73
P/B 0.27
Cash na računu 5.02 $ po dionici
Ovo izgleda predobro da bi bilo istinito.
Najradije bi kupio 10.000 kom pa neka stoje godinu dana. Ali bez gledanja u međuvremenu.
Ovu dionicu sam kupio 1996.
Drago mi je da sam izašao prije dolaska ovog “stručnjaka”!