Poučen vlastitim iskustvom pušem i na hladno jer su me istisnuli iz PBZ-a. I ne samo iz te dionice…više ih je, nažalost! Mali investitori su neželjena djeca koje nitko ne štiti na ovom tužnom tržištu.
Posts by marcel
-
-
Je li sutra dan kada ćemo saznati dividendu ?vidim objava je bila 10.03.2021. i 10.03.2022. ?
Na stranicama HT možete vidjeti njihov kalendar u kojem je navedeno:
Objava revidiranih rezultata za cijelu 2022. god. i prijedlog upotrebe dobiti je 23. ožujka 2023. ih r
-
Kako bi Prljavci rekli: "Uzalud vam trud svirači..."
Zvao sam centralu 01 636 0000 i spojili me s gđom. zaduženom za naš tužni investitorski slučaj.
Rekla mi je da isplata istisnutih ide do 10. 04.
Volio bih da to nije istina i da nam daju divku koju zaslužujumo.
Sretno investitorima u Hrvatskoj kao i onima koji su tužili. Ja sam prestar za tužakanje po hrvatskim pravosudnim bespućima.
-
Skupština banke 27.04.22., prijedlog dividende 59,40 HKN za dioničare upisane na taj dan.
Bojim se da se ta dividenda neće isplatiti malim i istisnutim dioničarima.
Naša priča je, nažalost, završila...
-
Smijemo sanjati višegodišnju dividendu, jer snovi nisu zabranjeni. Jedino je to skidanje s aska (!) na mizernom prometu tako da...hm.
-
Baš me zanima koliko će roknuti...tipujem na 60,00
S kime je to uprava razgovarala o odlasku s burze? I odakle vama insajderska informacija?
Za takve tvrdnje bilo bi korektno navesti bilo kakav dokaz ili održivu pretpostavku.
Insajderska informacije jest upravo takva: insajederska pa prema tome se ne može navesti dokaz niti navesti bilo što bi potkrijepilo navedeno. Sumnjam da bi kolega izmislio insajdersku informaciju kako bi nas ovdje plašio. Samo, je li iznošenje insajderskih informacijana na forumu kažnjivo? Zar vas nije strah podijeliti takvu informaciju s tisućama nepoznatih ljudi?
-
Prodao sam dobar dio ERNT krajem prošle godine (1500 kn) nakon dividende pretpostavivši da ću jeftinije kupiti prije godišnjeg izvješća. Kako se cijena nakon isplate dividende vrlo kratko korigirala, ali i jednako brzo oporavila, ponovno jačanje pozicije mi je bilo preskupo...i možda, (ne)opravdano, s obzirom da su tada zarađivali 67 kn po dionici.
Iako sam u ERNT od 2008. s manjom ili većom količinom dionica, ovih današnjih 1840 kn izgleda nestvarno.
Zar su očekivanja toliko dobra s obzirom da još nema ugovora s nekada vrlo isplativih tržišta ZND?
-
na koji nacin se sada rijesiti dionica PBZa?
Njuškalo.
Pokušajte na Hita vrijednosnice. Cijena i promet su , nažalost, simbolični.
-
U pravu ste Parica...jesenas je bilo najava da će delistirati dionicu, ali su onda povukli odluku. S obzirom da me ne zanima prodaja preko oglsanika...gubitak mi je siguran. Volio bih da nas vrijeme demantira i razveseli.
-
Kupuje optimist koji se nada da neće biti istiskivanja malih dioničara te da će guverner dignuti rampu za isplatu dividende.
Ovdje sam spušio lovu...
-
U ERNT sam od 2008. s manjom ili većom količinom dionica. Do sada sam kroz dividendu (ako me bilješke ne varaju) dobio 1642 kn po dionici i to je jedna od rijetkih dionica (uz ADRS, JDOS...) koja mi nije natjerala suze na oči.
Ipak, ovo me ponašanje dionice nakon isplate dividende malo iznenadilo. Obično bi cijena nakon ex dividend date pala za iznos dividende, a nakon toga bi slijedio oporavak. Ne računam ovdje godinu i cijenu Agrokora koju su gotovo sve dionice gubitkom vrijednosti platile (1.1.2019. je ERNT vrijedio 1010 kn), a neki su "znalci" s drugog foruma ovo "fondovsko smeće" vidjeli i ispod 900 kn.
Nedavno sam skratio poziciju mislivši ponovo ući prije godišnjeg izvješća koje je obično bilo krajem veljače. Ovaj put se cijena nije korigirala i moram priznati da mi je za kupnju sada dionica malo skupa. Ako se ne varam, zarađuju nešto manje od 67 kn po dionici, a na nekada vrlo isplativom tržištu ZND (Kazahstan, Bjelorusija, Azerbejdžan, Moldova...) još uvijek nema naznaka većeg oporavka i rasta 5G mreže. Vjerujem da sljedeća dividenda neće biti veća od ovogodišnje. Jesu li novi ugovori za e-zdravstvo Bjelorusije i domaće tržište dovoljan razlog za optimizam i ovu cijenu? Rado bih kupio po prošlogodišnjoj cijeni (1400 kn)...
Znam da će se mnogi nasmijati...("I tata bi, sine")...ali, kakva su vaša očekivanja?
-
Poštovani, otvorite sliku koja je u prvom postu admina.
Student 300 points
Intermediate 900 itd.
Jeste li vi plavi01 s P.D.?
Dobro došli...
-
Uglavnom, jako tužna vijest za hrvatsko tržište kapitala i mene osobno, ne samo zato što sam u gubitku 1000 €.
Podsjeća me na ona davna vremena kada sam na bolniji način spoznao što znači squeeze out i kad su me s popričnim gubitkom Austrijanci istisnuli iz
BLSC-R-A i isplatili s, također, pravičnom naknadom zahvaljujući zakonima koji su im to omogućili. Koliko je to bilo pravično možete zamisliti ako se sjetite strmoglavog pada vrijednosti dionica i prometa od 2008. pa do trenutka istiskivanja.
Biti dioničar na ZSE je jedan oblik mazohizma. Nažalost!
Nisam zainteresiran za "pravičnu naknadu" i isplatu po prosječnoj cijeni u zadnja tri mjeseca.
U slučaju da poželim prodati u budućnosti, ostaje li mi Njuškalo jedina opcija?
Hvala
-
Kolega, Neo!
Vidim da ste počeli kupovati nakon što nas mjesec dana nepotrebno zatrpavate svojim crnim prognozama. Lijepo...
Znači li to da nas u svibnju očekuje zelenilo i da neće biti ništa od vaših prognoza? Čitate li vi svoje postove?
Napisali ste, a ja mislio stigao nam je guru:
- Pa i ne treba drukanje kad se ionako čeka propad svih dionica. Samo je pitanje trenutka.
- Ma svibanj je crven garant.
- Kakav ce ovo biti povijesni pad. Tu vise nemam nikakvih sumnji.
- SP500 u prvom valu pao sa 3400 na 2200, dakle slijedi pad 2840 na 1600 minimalno
- Nafta ce duze biti na cca 10 dolara.
- Crobex 500 mi postaje sve izglednije
- Uskoro ce nam Ina placati da ulijemo gorivo.
-Neki i dalje sumnjaju u pad.
- Mislim da nije vrijeme za imati ijednu dionicu. Neke dionice ce s ovih razina pasti i preko 70%.
Znam da je u svemu bitan kontekst i tajming, ali možete li se malo uozbiljiti?
Svojim pisanjem podsjećate na one cirkusante koji su se prije 2008. hvalili kako se svojom municijom tuku protiv fondova. Vrlo brzo su njihovi nickovi nestali pa smo se pitali koja je svrha takvog pisanja. Tinejdžerska hvalisavost?
Trejdajte koliko vas volja, ali poštedite nas više ovakvih prognoza.
-
Danas bi nam trebalo stići izvješće za Q1
Je li jučerašnjih -2,5% znakovito?
Vidjet ćemo uskoro...
-
Gdje pise koji su kriteriji za status pocetnika, studenta, intermediate itd.? Hvala!
Kriteriji za određivanje statusa korisnika su vam napisani u prvoj puruci ove teme.
-
Kolega tollway,
razumijem vaš altruizam i brigu za društvo u cjelini, ali nitko od nas koji smo na burzi nije socijalna ustanova jednako kao što ni kapital niti na jednoj burzi nema emocija. Sad je vrijeme da spašavamo svoje stražnjice jednako onim vremenima 2008. na dalje. Nemojte se, prema tome, ljutiti na nas koji očekujemo (u zemlji u kojoj jedna kriza zamjenjuje drugu i budimo se u njoj neprestano kao u onom filmu Beskrajan dan) da se povrat na naš uloženi kapital vraća na adekvatan način. Nismo nimalo sebični jer svojoj državi uredno plaćamo porez.
Evo, prije dva dana je matica u Švedskoj izglasala 1,5 SEK koje će isplatiiti dioničarima u dva navrata. Nemam ništa protiv da se i naš ERNT koji također ima sličnih problema u poslovanju, jednako odnosi prema svojim dioničarima. Iskreno, nemam ništa protiv 2% dividendnog prinosa i mislim da bi bio realan, ali sam siguran da nam se ne može dogoditi scenarij iz 2014. kada je matica odlučila kroz brutalnu dividendu povući znatno više (DY preko 25%). Dionica je nakon toga pala znatno više i tko nije surfao na valovima, nije se lijepo proveo. Kretanje cijene je gotovo predvidivo...
Imam ERNT od 2008. i za mene ona nikad nije bila fondovsko smeće.
-
Poštovani, Admin!
Lajkao bih ovu vašu poruku ali ne mogu. Bit ću strpljiv...
-
Lajkao bih Vaš post kolega goldfinger, ali ne mogu.
Ne znam čemu opće to ocjenjivanje, like-disllike?
Koja je to sujeta, samoljubivost ili egocentrizam da nas uzrujava kada nam netko zalijepi prst dolje. Trolanje i negativne emocije su naša svakodnevnica nažalost, i ne možemo je izbjeći jer živimo u vrijeme u kojem vlada kult amatera.
Mislim da bi bilo bolje da ocjenjivanje uopće ne postoji.
Objavite svijetu najveći istinu koju možemo zamisliti i budite sigurni da će se naći puno onih koji ća vam dati palac dolje. To je naš svijet.
Što u pogledu relevantnosti, istinitosti, argumentacije za jedan post znači ocjena koju nam je netko dao?
Što sam po sebi primljeni broj lajkova govore o autoru?
Mislim, malo toga.
-
Poštovani, zašto se odjednom pojavilo moderiranje i čekanje na objavu?
Jedan od razloga zašto su ljudi hrlili ovamo jest upravo taj što smo na onom drugom forumu morali čekati danima da se nešto odobri.
Hoćemo li i ovdje morati koristi šifre, odnosno ne spominjati neka imena kako se post ne bi obrisao?