1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Hrx84

Posts by Hrx84

• Birtija

• Hrx84
    • January 2, 2023 at 5:09 PM
    Quote from verdi

od danas je na snagu stupio basel 3 sa rokom provedbe 5 g. krovne banke će morati povećati kolateral na izdane kredite nekih 4x. u prevodu to je kraj dužničke ekonomije i potrošačkog društva. tko ima suficit u međunarodnoj robnoj razmjeni bit će mu super dok oni koji imaju deficit će ga prisilno smanjiti ili propasti. neki će sigurno propasti.

što se tiče energije plan je tako gadan da vam ga radi prazničkog raspoloženja koje još vlada neću ni iznositi. uživajmo još malo na titaniku zvanom euro zona. onaj briselski konjušar nas je radi svojeg osobnog političkog probitka uveo tamo misleći da će biti zapisan u povjesti. budite uvjereni da će mu zbog toga za koju godinu svi hebati mater.

Rado bi pročitao i taj plan što se tiče energije. Po mogućnosti s dosta detalja ako vam se da pisati

• Kolike prinose ostvarujemo

• Hrx84
    • December 28, 2022 at 8:10 PM

Kod mene je sada -1,5%. I zadovoljan sam tim rezultatom jer sam imao -7% tamo u srpnju. Cijelu godinu bio vrlo defanzivan te držao preveliku keš poziciju. Igrao bunker kao Grčka. Nadrljao ozbiljno na kontejnerašima, ostalo je ispalo ok.

• Što smo danas tržili

• Hrx84
    • December 23, 2022 at 5:38 PM

vratio sam se u NMM po 25.85$, 200 komada danas pa neka stoji.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Hrx84
    • December 22, 2022 at 9:39 PM

Svi papiri koje želim kupiti su u samo simboličnom minusu, ono ništa. Nikakve koristi od ovih padova, a Teslu bi možda na 1/2 ove cijene

• Hrx84
    • December 22, 2022 at 9:27 PM

Došlo je do nove runde pucanja balona na Nasdaqu. Na ovom forumu se to od davnih dana očekivalo.

Volio bi da neki papiri ozbiljnije padnu da ih mogu kupovati po nekim normalnim cijenama, ali teško.

• Čudna vremena

• Hrx84
    • December 22, 2022 at 12:28 PM
    Quote from verdi

za početak bit će dobro ako se na svjetskoj razini ne stvori previše generacija onih koji su upamtili glad u mladosti. za kredite ćemo lako. ni prije to nije bila ovolika pošast pa su ljudi bili sretniji. glad kao tema se zanemaruje, a ona je realnost barem za milijardu ljudi. moj otac se sjeća gladi i oskudice. posebno babinih postova. svaki petak normalno ali bome i u srijedu mu ga uvali. i tako mic po mic pola godine provedeš u postu. htio ne htio.

Svašta je moguće. Ali mi nekako takav Mad Max scenarij ne izgleda ni blizu ni realno.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • December 21, 2022 at 2:48 PM

Ali je zaj..no čamiti i u kešu. Eto Božićni rally uz poskupljenje svih commoditiesa te pogotovo naftnih papira se nastavlja.

• Birtija

• Hrx84
    • December 19, 2022 at 7:26 PM

Za državu od 4 milijuna stanovnika Hrvatska je zapravo jako poznata.

Po jadranskoj obali i nogometu. Znaju ljudi za Zagreb, Split i Dubrovnik.

Zapravo domaći političari, korupcija, tematika Ustaša, partizana i četnika te domovinskog rata nije baš poznata globalno, generalno o tome rijetko tko nešto zna i to nikoga ne zanima. Dobro ima nekih youtube Armchair generals i fanatika povijesti koji to znaju.

Pa eto zar su od Hrvatske poznatije npr. BIH, Bugarska, Slovačka, Gruzija, Armenija, Litva, Letonija, Albanija, Turkmenistan, Honduras, Kostarika...mislim da nisu.

Prije bi bili u grupi recimo s Irskom, Finskom, Belgijom, Portugalom, Austrijom, Grčkom, Izraelom itd.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Hrx84
    • December 15, 2022 at 7:33 PM

I ja nekidan kupio ARNT. Nakon dugih godina skupoće konačno više nije skupa. Cijeli turizam prvi put nakon dugo godina nije skup ako izuzmemo onu anomaliju u vrijeme Covid panike.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Hrx84
    • December 15, 2022 at 7:26 PM
    Quote from emil
    Quote from jocaAMsterdam

Kako se onda zove ono kad iskoristavas nekoga za svoje vlastite ciljeve i ujedno ga poticas da nastavi neku borba u kojoj ima minimalne sanse za pobjedu ?

Samoobrana. Obrana slobode.

Tako su i nas u Hrvatskoj oslobadjali srbi od nacista ustasa itd....

takodjer smo i mi imali minimalnu sansu za pobjedu jer je JNA bila 4 ARMIJA SVETA. na kraju su traktorima svi bjezali.

Tako ce i ruski trolovi prije ili kasnije morat pobjec u svoje rupe.

ne mogu vjerovat da admin dozvoljava ruskim trolovima da ovdje pisu.

Display More

To da je Jna bila četvrta armija svijeta je mitomanija. Sve je na "ovim prostorima" mitomanija od srednjeg vijeka do danas.

• Nekretnine opcenito u HR

• Hrx84
    • December 15, 2022 at 4:08 PM
    Quote from KultLicnosti

Stan: Split, 60.00 m2, novogradnja

3000 kvadrat. Parking misto 19000. Lokacija u međuzemlju, između groblja, divljeg naselja i ceste. Živim za dan kad će im crknit krava.

Šteta da ih ne možemo šortat.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Hrx84
    • December 15, 2022 at 12:27 PM
    Quote from Barikb

ZSE općenito ne vrednuje kvalitetnije dividendene dionice, tako da jednokratni porez zbilja nije od utjecaja, čak ni razlog za druk na dolje. Bolje poslovanje stabilizacija nakon korone i rata u bliskoj budućnosti i imperativ ulaganja mirovinaca, možda i euro, možda i Šengen i (opet) rekordni priljev turizma preteže na rast, kao i galopirajuća inflacija. Sirovine, radna snaga, su drugi problemi. Presudit će ponuda i potražnja kao i uvijek.

Meni je super kad market ne vrednuje kvalitetnije dividendne dionice.

Ja sam to vidio samo 2009. godine te se priča da je tako bilo i dok sam bio klinac.

San bi mi bio da se marketi trže po p/e 5 i da dividende budu dvocifrene a da nije nuklearna zima ili smak svijeta.

• Birtija

• Hrx84
    • December 15, 2022 at 8:47 AM

A tko bi htio gledati Hrvatsku i Maroko u polufinalu, zar ne bi bilo bolje da su išli Brazil i Portugal, valjda je to bilo da kladionice okrenu pare

• Hrx84
    • December 15, 2022 at 6:52 AM

Bilo kakvo dalje zatezanje s ovih razina nije potrebno. Jedino ako mu je cilj izazvati kaos na emerging marketima te chaptere11 to je nešto drugo. Do danas je sve ovo odradio izvrsno, dalje bi bilo preoštro.

• Hrx84
    • December 14, 2022 at 9:28 PM

Koliko vidim zadnjih mjesec dana je nadrljao onaj tko je držao dolare

• Birtija

• Hrx84
    • December 14, 2022 at 5:20 PM

Imat ćemo finale u nedjelju i Underdog malo finale u subotu.

• Nekretnine opcenito u HR

• Hrx84
    • December 14, 2022 at 5:18 PM

Nekretnina više nema normalnu funkciju stanovanja ili najma kao nekad. Danas je osim toga postala kolekcionarski predmet, stvar prestiža, zamjena za novac, te ima i nekadašnju funkciju zlata. Za razliku od zlatnog standarda nekad, danas smo na nekretninskom standardu.

Eto, zgrada u kojoj sam morao kupiti stan je djelomično prazna, a svi stanovi prodani davno. Po mojoj procjeni u njoj se živi u 20% stanova, 20% ih je za booking u sezoni, ostalo je ušteđevina kojoj bi trebala "rasti cijena".

• Birtija

• Hrx84
    • December 14, 2022 at 12:27 PM

Čestitke igračima na ulazak u polufinale.

Jedino ne sviđa mi se nogomet kojeg igraju. To je kao Rehagelova Grčka iz 2004.

Nema udaraca na gol, nema prilika. Sjetim se samo one reprezentacije iz vremena Bilića ili Kovača koje su igrale lijep nogomet.

Ovo je drugačiji nogomet, ide se na 0:0, produžetke, penale i to je to. Ovog puta je dalo povijesni rezultat, još bi mogli i uzet broncu, a da je bilo manje sreće ispali bi od Belgije.

• Hrx84
    • December 12, 2022 at 12:26 PM

A jedino to

• Hrx84
    • December 12, 2022 at 12:21 PM
    Quote from lebowski

Hrx, jednako razmišljamo.

A znam. Nisam za jednoumlje, volio bi čuti i zašto netko misli da bi DAC trebao znatno dolje, recimo na 500 mil$ ili možda i niže.

Mislim, znamo svi da će recesija. Jedino se još ne znamo hoće li to biti obična recesija ili smak svijeta kojeg poznajemo te reset trenutne globalne partije Monopolija.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt