1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. komot

Posts by komot

• Politika - općenito

• komot
    • November 15, 2021 at 12:36 PM
    EuropeYieldDay%WeeklyMonthlyYTDDate
    United Kingdom0.9000 0.022-0.02%0.05%-0.24%0.71%12:30
    Germany-0.2600 0.004-0.00%-0.01%-0.11%0.32%12:30
    Russia8.1200 0.03000.03%-0.10%0.62%2.21%Nov/15
    Italy0.9420 0.017-0.02%0.05%0.05%0.43%12:27
    France0.0900 0.014-0.01%0.00%-0.11%0.43%12:30
    Switzerland-0.1650 0.0228-0.02%0.03%-0.07%0.38%12:29
    Sweden0.2850 0.01000.01%0.04%-0.08%0.25%Nov/15
    Spain0.4510 0.0149-0.01%0.02%-0.04%0.40%12:30
    Greece1.1990 0.036-0.04%0.11%0.22%0.57%12:30
    Ireland0.1650 -0.0220-0.02%-0.02%-0.09%0.47%Nov/15
    Norway1.6750 0.03410.03%0.11%-0.05%0.71%Nov/15
    Netherlands-0.1320 0.003-0.00%-0.01%-0.10%0.36%12:30
    Portugal0.3640 0.019-0.02%0.03%-0.02%0.30%12:27
    Austria-0.0250 0.00300.00%0.00%-0.10%0.40%Nov/15
    Belgium0.0540 0.06950.07%0.07%-0.03%0.44%Nov/15
    Denmark0.0040 -0.0150-0.02%-0.01%-0.13%0.45%Nov/15
    Finland-0.0060 0.00400.00%0.02%-0.03%0.40%Nov/15
    Hungary3.9200 0.0300-0.05%-0.04%0.25%1.74%Nov/12
    Lithuania0.4790 0.00500.01%0.41%0.35%0.05%Nov/12
    Latvia0.5490 0.00000.00%0.00%0.00%0.00%Nov/12
    Turkey18.7100 -0.0500-0.05%6.61%5.72%6.80%Nov/12
    Poland2.9330 0.05100.05%0.07%0.40%1.68%Nov/12
    Bulgaria0.7000 0.00000.00%0.30%0.30%0.30%Nov/15
    Croatia0.4810 0.00000.00%-0.34%-0.37%-0.22%Nov/15
    Iceland4.0590 0.00000.00%0.81%0.98%0.61%Nov/15
    Romania5.3100 0.04000.04%1.96%1.81%0.82%Nov/15
    Slovakia-0.0820 -0.0220-0.02%0.21%0.21%-0.22%Nov/15
    Slovenia0.2030 -0.0110-0.01%0.35%0.34%-0.10%Nov/15
    Czech Republic2.7910 -0.0080-0.01%0.05%0.27%1.51%Nov/15
    AmericaYieldDay%WeeklyMonthlyYTDDate
    United States1.5562 0.0137-0.01%0.06%-0.03%0.65%12:29
    Brazil11.5800 0.06000.06%-0.31%0.66%4.60%Nov/12
    Canada1.6620 0.013-0.01%0.07%0.06%0.98%12:26
    Chile5.8000 0.00000.00%2.97%2.98%2.69%Nov/12
    Venezuela10.4290 0.00000.00%0.00%0.00%0.00%Nov/12
    Colombia7.9390 0.12900.13%0.11%0.48%3.10%Nov/12
    Mexico7.3740 0.15000.15%0.09%-0.03%2.07%Nov/12

Baš gledam malo, dobro su nekad pjevali: Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska. Amerčka desetegodišnja obveznica 3 puta skuplja od naše, engleska duplo, a rumunjska kojoj se toliko divimo i koja nam je kakti nedostižna 10 x skuplje plaća svoj dug. Stvarno da ne povjeruješ do čega je došlo.

• Politika - općenito

• komot
    • November 15, 2021 at 7:49 AM
    Quote from Infinity
    Quote from komot
    […]

https://m.vecernji.hr/amp/vijesti/sl…vatskoj-1415042

Jel ovo ta mišja rupa ?🙄

Naš narod se razbiža a ostatak na kolinima promatra kako se bagra preliva u hr. Djedovinu.

Sve smo rasprodali da bi preživili

Ja drumom, vi šumom.To što stranci kupuju skupe nekretnine na obali je super stvar za nas. Dolazi nam friški keš, zaradili su i građevinci i opčina i država i investitor. A ti ljudi ovdje borave i troše, a vjerojatno će u penziji većinu godine ovdje živit i trošit svoju mirovinu. Samo trebamo biti pametni i zarađivati na tim strancima.

• Ulaganje u solarne elektrane

• komot
    • November 14, 2021 at 7:59 PM

Evo da oživim temu, spremam se na jedno ulaganje u elektranicu od 10 kw. Natječaj za poticaje je kroz 3 tjedna. Kad sve prođe, bit ću pametniji i izvijestit ću ovdje kako je prošlo. Uglavnom, koliko sam ja shvatio, ovo je ekstra isplativo za područja od posebne državne skrbi jer država vraća 80 posto. Meni nažalost svega 40 posto. Prema proračunu, uz državne subvencije, ulaganje bi se trebalo vratiti kroz 7-8 godina. Mislim da to nije loša investicija, samo treba ići na veću elektranu od barem 5-6 kw jer treba još dodatno uložiti u novi ormar tako da za uštedu 200 - 300 kn nije isplativo ulazit u proceduru.

• Politika - općenito

• komot
    • November 14, 2021 at 7:30 PM
    Quote from Marin83
    Quote from 5. Element

Kreditni rejting, tj. kamata na drzavni dug, osim o financijama jako puno, a u navedenim slucajevima mozda i presudno, ovisi o politickim faktorima.

Te sve drzave su u sukobu s EU centralom zbog svojih neliberalnih demokratovanja i to se hoces neces poima kao rizik od Polexita, Huxita i sl.

Dok je nas Plenki cvrsto na probriselskoj liniji, pudlicarenje do kraja. To uglavnom nije dobro za interese zemlje, ali u ovom slucaju evo ispalo je dobro. Bar nesto...

U čemu to Plenković pudličari ,osim što im verbalno povlađuje, a onda doma radi isto kao i ove gore spomenute zemlje. Šta primamo imigrante, postali smo hot spot?!. Ja ti kažem da ima barem deset puta više ilegalnih imigranata u Mađarskoj i Češkoj, nego u nas. Vanjska politika , pogotovo prema EU mu je izvrsna, ospasipaju nas parama,imamo velike koriste od povoljnog zaduživanja, radimo što i kako želimo, a vidim i prema SAD-u nam je dobra politika, jer su nam ukinuli vize.

Ne znam što ja vama ljudi, kad se napravi izvrsna stvar treba reći, napravljeno je izvrsno, ali ne samo kudit dobro i loše.

EDIT: zar ste već zaboravili HAC i njegov ogroman dug, kada ga je SDP htio dati u koncesiju, a ovi su uspijeli refinacirati gotov cijeli dug sa kamatom tek na prvoj decimali, te je HAC prvi put u povijesti postao profitabilan.

Uostalom što mislite da bi firme na ZSE osvarivale ovakve dobiti, da se male kamatne stope nisu prelile i na njih, što je posljedica pudličarenja. ;)

Display More

Što se tiče vanjske politike, zgodno se sjetiti kako su Slovenci za vrijeme Milanovića brisali pod s nama, a sad su u mišjoj rupi.

• Politika - općenito

• komot
    • November 14, 2021 at 12:49 PM

U svakom slučaju, ovo povećanje rejtinga ipak je znak da se nešto pozitivno dešava. Otprilike nam se jednak broj ljudi useli kao i odseli, bdp je značajno porasao, raste izvoz, obnova od potresa još nije ni krenula, finanacijska pomoć stiže iz europe, od socijalističkih mastodonata je propalo do sad sve što je trebalo, kamate na zaduženja su nikad niže. Sve su to znakovi da počinjemo slijediti scenarij ostalih bivših socijalističkih zemalja koje su se značajno razvile poslije ulaska u EU.

• Politika - općenito

• komot
    • November 14, 2021 at 12:38 PM
    Quote from tizian1
    Quote from komot

Ministar Marić odskače u grupi ministara, od komunikacije do stručnosti, ostali nisu takav kalibar. Od korektnih do smiješnih poput Grlića Radmana. Premijer je isto klasa. Ajmo reći dvoje kapitalaca, ostalo tako tako, ali i to je dovoljno da budu najbolji jer su prethodnici bili jako loši i ne manje korumpirani samo se nije smjelo ni pisat o tome niti su institucije išta radile, sada ipak prilično velike face završavaju ako ništa po istražnim zatvorima.

Ozbiljna pogreška Plenkovića je ta da oko sebe skuplja ljude inferiorne sebi.

Morao je pronaći način da okupi ljude koji znaju, za početak ponuditi plaću ljudima od struke (50.000 kn ) pa da vidimo jel bi ih to potaklo da se jave...

Slažem se, s time da je i to premala plaća za stručnost i odgovornost koja se očekuje od ministara. Premijer bi trebao imati barem 100 000 kn, a ministri 80 000. Postavlja se pitanje što motivira ljude koji govore nekoliko jezika, radni dan im traje 24 sata, stalno su pod novinarskim povečalom i stresom da rade za 17-18 tisuća kuna. Bojim se da večinu motivira to što na tim pozicijama uz umjerenu korumpiranost mogu osigurati za sebe i pokoljenja lagodan život. Prosječnom Hrvatu je nažalost i tih 17 000 kn previše, da se provede anketa kladim se da bi većina zaokružila da premijer i ministri rade za minimalac. Nije lako ni poštenom političaru uz ovakve glasače.

• Politika - općenito

• komot
    • November 14, 2021 at 10:23 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

Evo ti jedan primjer, Zračna luka Split kojoj je na čelu HDZ-ovac Lukša Novak od početka 90-tih...Zračana luka je svojom zaradom izgradila novi putnički terminal, novu pistu, novi autobusni kolodvor, ogroman parking, te su kupili susjedne kaštelanske plastenike koji su u stečaju, 260000 kvadratnih metara elitnog terena prvi red uz more.

Sad mi objasni kako to HDZ-ovac od zračne luke Split napravio zračnu luku broj jedan u državi po prometu, sve plaćaju kešom, nikakav dug,nikakvi EU fondovi, nikakve koncesije, kao vi u ZG-u??

Nemojte me krivo shvatiti, ne kažem ja da ekipa u HDZ-u nije sposobna, već naprotiv, jako su sposobni i ovo govorim bez podsmijeha ili cinizma.

Moje osobno mišljenje je da je ministar financija Marić najbolji ministar financija u hrvatskoj povijesti i direktno je zaslužan za ovo povećanje rejtinga,

a sjećam se kako su financijski nepismeni novinari prije par godina graknuli na njega da zašto ne refinancira obveznicu po 6-7% kamata, a čovjek poslije pričao da nije spavao cjelu noć i na kraju napravio pravu stvar i sada su kamate na obveznice oko 0 ili 0,2%.

Problem je sa prikrivenom korupcijom, koje nikako da se riješe, ali Hrvatska trenutno nema alternativne stranke, koja ih može

pobijediti. Pa pogledajte samo ovu ekipu oko Tomaševića u ZG, pa ne znaju ni osnovne stvari, ljudi koji nešto znaju im se smiju,

a grad klizi u bankrot. To je kao da daš djeci da upravljaju najvećim gradom, potpuno van njihovih mogućnosti i dosadašnjeg

iskustva kao nekakvih aktivista ili nešto tako, skok iz vrtića na fakultet.

Display More

Ministar Marić odskače u grupi ministara, od komunikacije do stručnosti, ostali nisu takav kalibar. Od korektnih do smiješnih poput Grlića Radmana. Premijer je isto klasa. Ajmo reći dvoje kapitalaca, ostalo tako tako, ali i to je dovoljno da budu najbolji jer su prethodnici bili jako loši i ne manje korumpirani samo se nije smjelo ni pisat o tome niti su institucije išta radile, sada ipak prilično velike face završavaju ako ništa po istražnim zatvorima.

• Politika - općenito

• komot
    • November 13, 2021 at 10:08 PM
    Quote from tento
    Quote from nascar

Kako je Hrvatska iznenadila agenciju Fitch: Rezultat je najbolji kreditni rejting u povijesti, ali što to zapravo znači?

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…aign=Naslovnica

Ne znam, samo na glas razmišljam, ima li kakve veze rejting s dobrim poslovanjem u državi ili s prisilom na cijepljenje od strane države. Ako nastave s tim ne bih me začudilo da u slijedećoj objavi budemo još razinu više dobili.

Opet ću malo bijes forumaša izazvati, ali slobodan sam izraziti mišljenje da je ipak ova recentna vlast kudikamo ozbiljnije od ičega što smo do sad imali u 30 godina nezavisnosti. Čak i uz sve afere ministara i kohabitaciju s pokojnim banditićem.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• komot
    • November 13, 2021 at 12:11 PM

Ovdje je uz fundamentalnu podcijenjenost veliki forte sposobnost organskog rasta koja više ne može biti slučajna. Kontinuirani višegodišnji rast mora kad tad povećati cijenu dionice.

• BCIN (BC Institut d.d.)

• komot
    • November 9, 2021 at 10:29 PM
    Quote from Ivan1902

Sve stoji, ali tko zna, zna zašto nije dioničar BCIN-a... ja sam bio davno, znam zašto sam izašao...

Možete li nas prosvijetliti. Imam fetiš na čudne i nelikvidne dionice.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• komot
    • November 9, 2021 at 10:19 PM
    Quote from marcel
    Quote from Roki

Baš me zanima koliko će roknuti...tipujem na 60,00

Quote from Roman

S kime je to uprava razgovarala o odlasku s burze? I odakle vama insajderska informacija?

Za takve tvrdnje bilo bi korektno navesti bilo kakav dokaz ili održivu pretpostavku.

Insajderska informacije jest upravo takva: insajederska pa prema tome se ne može navesti dokaz niti navesti bilo što bi potkrijepilo navedeno. Sumnjam da bi kolega izmislio insajdersku informaciju kako bi nas ovdje plašio. Samo, je li iznošenje insajderskih informacijana na forumu kažnjivo? Zar vas nije strah podijeliti takvu informaciju s tisućama nepoznatih ljudi?

Najbolje da vam navedem ime i prezime insidera ovdje na forumu. A čak i da to napravim opet bi bilo protuargumenata. Vjerojatno da je netko prošle godine na pbz forumu iznio takav inside bi ga popljuvali i rekli da druka jer hoće jeftinije kupit. Tko hoće nek vjeruje, tko neće ne mora. Meni je svejedno. I to što se razgovaralo o tome, ne mora ništa značit, ljudi razgovaraju o svakakvim opcijama.

• komot
    • November 9, 2021 at 4:41 PM
    Quote from Roki

Delistiranje nije baš cool ali nije problem poput squeeze out-a, e to ne bi bilo baš ugodno. Koliko je meni poznato, za squeeze out je potrebno imati 95% vlasništva što Unicredit nema, ima 84,48% ali Unicredit i Allianz imaju zajedno 96,2% vlasništva. jesu li oni povezani i koliko, pojma nemam. E sad, mislim da bi za otkup od Allianza morala kapnut masna premija da se to dogodi. Da otkupe cijeli njihov dio po cijeni od 63 kn, to bi izašlo 2,36 milijardi kn. Zaba to iskešira bez problema, samo Allianzu nema smisla prodati ovakvu zlatnu koku ako premija neće biti jako jako masna, kad bi morao bubnuti rekao bi bvps 2-2,5 ali tko to može pretpostaviti...

-Na temelju ovog mog intelektualnog proljeva usudio bih se reći da je squeeze out vrlo vrlo malo vjerojatan (osim ako Allianz sa Unicredit nema nekakve vrlo vrlo prisne odnose ili sl.)

-Za delistiranje pojma nemam. Imam hrpu zabe i držim ju isključivo zbog dividende. Tu nikad ni nisam očekivao neko podizanje vrijednosti iz više razloga, neda mi se sad o tome... Ugl ako delistiraju, ne prodajem, držim i skupljam dividendu a nek se onda moja djeca z@jebavaju s prodajom dionica preko hite za 50 godina kad ja krepam...

Ja sam još prošle godine iznio ovdje na forumu inside informaciju da uprava razgovara o izlasku s burze. Bio sam žestoko popljuvan i apelirano je da se briše takav drukerski post bez ikakvog linka i službene objave. Ne znam samo od kud bi izvukao link ako je informacija insiderska, Nisam nikad drukao na forumu niti imam niti kupujem zabu što se može vidjeti jer sam jedan od rijetkih koji transparentno periodički objavljuje portfelj. Eto, još jednom sam se izložio bijesu forumaša, ništa ne tvrdim da će se desiti, samo sam dobronamjerno prenio informaciju jer tome forum služi.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• komot
    • November 4, 2021 at 10:46 PM
    Quote from mitkko
    Quote from tizian1

Sve iznad 5 kn na brokerskom je dobro... ^^ ^^

Nekada je bolje i ne imati casha, manja je mogućnost brze pogreške.

Imam problem da uvijek moram kupovati neki okrugli broj komada dionica. Tako mi je sada ostalo 20-ak tisuca kuna koje nemam na sto potrositi jer cu si pokvariti kolicine vec kupljenih dionica.

Znam, bolesno. 🤷

I ja imam isti problem. 😄 Ako ne mogu na 10 zaokružit barem neka bude na 5. Pa kad skupim za još 5 bit će okruglo.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• komot
    • November 3, 2021 at 10:42 PM

Nije ni spomenuta Argeta pala s neba. - Uz dužno poštovanje nije mi jasna poanta te rečenice kao i većine ostalog u postu. Argeta koliko vidim se i u Americi prodaje, u Austriji je broj 1, o Vegeti ne treba posebno pričati u koliko se zemalja izvozi. Saponija radi korektno i ima određenu regionalnu snagu, za proboj na zapadna tržišta nema ni financijske snage niti nudi nešto bolje i kvalitetnije od spomenutih multinacionalki. To je činjenica. Ne znam što je tu nejasno.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• komot
    • November 3, 2021 at 9:53 PM
    Quote from Roman
    Quote from mikromakrto

Najveći problem Saponije, uz brutalnu konkurenciju u vidu najvećih svjetskih FMCG kompanija, je tržište ex-yu na kojem plasira najveći dio proizvoda. Ta se tržišta smanjuju iz godine u godinu, potrošača je sve manje i manje, konvergencija na tim tržištima prema EU standardima je gotovo nikakva. Ukratko, potrošača je sve manje, a i sve su siromašniji u odnosu na EU potrošače.

Dakle, treba se okrenuti EU tržištima. U prvom redu najbliže susjedstvo; Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska... Tu su standardni igrači poput P&G i Unilevera brutalno jaki, imaju i svoje tvornice, ali postoji i jedna sitnica zvana Orbico preko koje se sigurno može duboko penetrirati na ta tržišta.

Tako se Pliva okretala US i EU tržištima pa je nestala s tržišta. Odnosno preuzeta je. S druge strane Krka je igrala na Istok i regiju i dan danas posluje, raste i isplaćuje dividendu.

Ne ideš tamo gdje se tuku veliki snagatori nego tamo gdje već jmas potrošače ili ih možeš pridobiti. A ako te pritom uzme neki privat investor ili preuzme netko od velikih, opet dobro. Pogotovo ako te i pošteno plati. Saponija ce biti dobra priča, a još bolja kad se cijena približi fer vrijednosti. A do tamo ima još puta….

Nažalost, ne umanjujući vrijednost firme, saponija jednostavno nema brendove vrijednosti argete, vegete ili bajadere. Niti financijsku snagu, niti veliko tržište. Na ruku joj ide trenutačna povećana potreba za dezinficijensima i firmom se solidno upravlja. Ali realno, nema tu snage za veći iskorak u vidu povečanja prodaje i širenja na zapadna tržišta, preveliki su tu igrači.

• komot
    • October 30, 2021 at 3:01 PM
    Quote from accountant

Kol Goran, presuda je točno takva kakva treba biti. Iako sam laik (nisam pravnik) znam dosta dobro objasniti zašto.

Ugovorne odredbe koje nisu odredive (nejasne, pogrešno postavljene) ili nepoštene (jedna strana sama može mijenjati bitne odredbe, kao što su kamate odn. cijena kredita) su ništetne. Ono što je ništetno, i neodredivo, kao da nikada nije postojalo. I što sad? Sad dolazimo do sudske prakse koja je u EU već ujednačena i koja kaže da ako su glavne odrednice ugovora o potrošačkom kreditiranju poput kamate i glavnice (zbog valutne klauzule i ona nije poznata) neodredive i nepoštene, cijeli se ugovor poništava i, pazite sad, svaka strana vraća drugoj ono što joj je plaćeno. Vi banci početnu sumu a banka vama sve anuitete pa se prebijamo.

Kod recimo 30 god kredita ispada da je nakon polovice plaćanja anuiteta, čak i ranije, banka već vama dužna razliku. Plus zatezne kamate. Što idemo dalje, cifra se penje, i glanice i ztz kamate.

Nama EU odluke sudova, čiji smo sastavni dio, trebaju da bi i ovdje ujednačili praksu. I suci se utjerali u red. Približili pravo pravdi.

Na kraju, to će banke dosta koštati.

Eto ako ima koji pravnik neka me slobodno dopuni...

Display More

Ja sam razgovarao svojedobno s jednim pravnikom iz zabe i on mi je ispričao ovako nešto kao i vi. S kreditima koji su tek krenuli u otplatu nije neki problem za banke, ali ovi koji su već dobrano otplaćeni....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• komot
    • October 29, 2021 at 5:11 PM
    Quote from Marielena

A i petak je kod nas dan za rasprodaju😅

Takozvani crni petak. Mene upozoravaju već danima, iskače mi black friday na mobitelu svako malo.

• CTKS (ČATEKS d.d.)

• komot
    • October 29, 2021 at 12:38 PM

Da, firma u kontinuitetu postiže zavidne rezultate, a dionica je jeftina. Ovdje treba biti strpljiv jer s takvim poslovanjem jednostavno moraš kad tad biti nagrađen. S vremenom će i dividenda, a onda će to biti sasvim druga cijena.

• Razotkrivamo portfelje

• komot
    • October 21, 2021 at 9:28 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

Imate dva mentalna sklopa ljudi:

-ja radim za novac ( ako ovde zapnete , nema vam spasa)

-novac radi za mene

Vi se striktno i u potpunosti držite prvog pravila iz knjige “ Siromašan otac, siromašan sin “, ali kad bi svi imali tu mogućnost i sreću biti u grupi “ novac radi za mene” onda nikog nebi bilo u prvoj grupi, a i ta vaša druga grupa u kojoj ste sada nebi postojala. Tako da.....ta dva mentalna sklopa ljudi kako ih vi vidite , jedan bez drugog ne postoje.

Svima nama je valjda ovdje jasno da se poštenim radom može dobro živjeti, ali obogatiti teško. Jednostavno je tako sustav posložen i nije to loše, eksperimenti koji su pokušali drugačije su loše završili. Međutim, čak iako zaradimo milijune investiranjem, dobro je za fizičko i psihičko zdravlje, za odgoj djece, za doprinos društvu, raditi nešto fizički i kreativno. Govorim iz vlastitog iskustva jer sam imao različite faze u životu, dobro je zadržati dodir s prirodom, s fizičkim umorom, s kreacijom nečega opipljivog, uključiti obitelj i prijatelje u to, počastiti se nakon napornog rada. Nakon betonaže popiti pivu, žedan i s osječajem da je zaslužena i s ekipom koja je pomagala - neprocjenjivo.

• Razotkrivamo portfelje

• komot
    • October 20, 2021 at 8:49 PM
    Quote from Philidor
    Quote from komot

Evo mog porfelja, ipak je tema razotkrivamo portfelje.

JDOS 9,52 %
    VLEN 1,92 %
    CROS2 4,61 %
    MDKA 36,87 %
    PVCM 24,14 %
    SPNV 1,10 %
    TSHC 16,79 %
    CTKS 5,05 %

Da se razumijemo stvarno mi se sviđa vaš portfelj iz fundamentalne perspektive, ali točno vam se ne isplati gledalicu otvarati više nego jednom kvartalno 😂

A ne isplati se, u pravu ste, ali pogledam svaki dan. Teška nelikvida, osim vlena kojeg imam simbolično. Ali ja sam zadovoljan, dy mi je preko 5% i to mi dobro dođe za život jer imam i dosta kredita. A i porasla je solidno vrijednost portfelja tako da sam dosta zadovoljan osim kaj sam saponiu prodao na 280 kn, to me dosta boli. Od 2016. Do danas sam od izdvajanja iz plaće došao do skoro pola milijuna portfelja tako da nije loše za moja radnička primanja. I da odgovorim na pitanje vezano za pevex, cijenim ga na 110 000 kn/dionica.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt