Jel se smije ovdje bacat grah?
Ja navijam za korekciju, edabi ukrco ono što još nisam, jer, eto, nisam
Vidim divergenciju (žuto), vidim RSI da je pregrijan i da opada i molim se Sv. Satošiju da korigira do cca 31k (do fibonačija 61,8%)
Jel se smije ovdje bacat grah?
Ja navijam za korekciju, edabi ukrco ono što još nisam, jer, eto, nisam
Vidim divergenciju (žuto), vidim RSI da je pregrijan i da opada i molim se Sv. Satošiju da korigira do cca 31k (do fibonačija 61,8%)
Ma Calypso misli da će cijena dolje jer ne zna da TNPL mora ponuditi 53,5.
Nisam baš siguran da će dobiti željene količine sa tom cijenom..
CERPićke će dat po kolko treba
(njima je ciljana cijena bila cca 49€ https://www.poslovni.hr/domace/cerp-pr…-lagune-4377170)
... i onda još malo i evo ih na 50%+1
Gotovo 800 dionica HPB kupljeno pri cijeni od 194-195€ fino, fino se se udara po asku.
Volio bih upoznati onog koji je pisao The Program za 300 dionica...
ili, možda, ipak ne bih...
Ne znam, malo mi je glupo da kupovinu od ukupno 65 keka ojra netko zove programom...to je malo bolji auto.
Kaže do ukupno 1% temeljnog kapitala, koji je 161.970.000 €, znači 1% je do 1.619.700 €, podijeljeno na cijenu 192 € dođe do Junijusovih cca 8.435 dionica
Tko donosi odluku kako utrošiti 65 keka ojra u 2 godine, pa toliko se janjetine pojede na D1, ne znam...
max dnevna kupnja 300 dionica.
Meni se poprilično čini da je to ukupna brojka
oli će dvije godine kupovati 300 komada, alo?
Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, Zagreb, Jurišićeva ulica 4 (dalje: Banka) objavljuje da će se dana 7. studenoga 2023. godine održati sjednica Uprave Banke na kojoj će se odlučivati o usvajanju Programa otkupa vlastitih dionica, sukladno odluci Glavne skupštine od 30. kolovoza 2023. godine o davanju ovlaštenja Upravi Banke za stjecanje i raspolaganje vlastitim dionicama
joj daj Junius, u proljeće si skako kao malo dijete i pitao kad će preko 40...
Po meni je u buy zoni. Zadnja par dana uzimam. Tako da mislim da je linija otpora jaka..
Klin ne gledam. Fibo. I prijasnje potpore i otpore.
Mislim da je predvodnik u padu i da ce prva odletiti.
moja buy zona je bila 34, tvoja je još bolja
Arnt ronja preko svih potpora, gledam je i gradim svoj stoički karakter imaoca...
jedina svjetla točka, koja je moguća i točka preokreta, je negativna divergencija - žuto
bude se formirao klin, pa proboj padajućeg kanala, tad bi mudri kupili
Ajmo vako, jesu li ovim dokapom povećali ili smanjili udio free floata?
Kako cijena reagira na smanjenje a kako na povećanje?
Pitam za frenda...
edit:
drugo, i dalje nema nikakvih vijesti o CERPovom paketu koji je početkom godine bio najavljen za prodaju, wtf?
oke, i zašto je onda tržišna ispod minimalne iz dokapa?
ko je tu lud?
Meni je cudno da nitko od malih neće u dokapitalizaciju, jer realno svatko pametan će uzet sve do 54-55 eura što se nudi
Ja to obavio zadnjih tjedana kad je palo ispod 50
Također, samo se prevrću potencijalne akcije drugih, analiziraju razni scenariji velikih a nitko od malih se ne izjašnjava da li će sudjelovati u dokapu.
Vrijeme je prilično ograničeno...
p.s. prema svemu službeno objavljenom, čini mi se da ni AP ne želi sudjelovanje malih, ali su ostavili neki nejasan prozorčić da bi ipak bili donekle transparenti - a onda mi mašta i obrnuta logika kaže: ako oni ne žele nas, znači da bi ipak trebali sudjelovati
Evo nam se nakon par mjeseci opet "izravnale" cijene ATPL i SPAN, baš simpa ...
Činjenica je da je netko kupio 48000 dionica u jednom kliku. I da ne želi da se zna, tko je.
Da i?? U dokapu ce jos trebati kupiti 24000 da ima isti udio koji je manje od 5%. Da mu i Bilbija proda a (siguran sam da bi to masno naplatio) i CERP(mislim da bi se onda HDZ mogao pozdraviti s vlascu u Gradu) zavrsio bi na 30 ak % pa bi svaku odluku morao donositi u borbi s ostalim dionicarima koji imaju preko 50%. Ali kao sto sam rekao sve je moguce kod nas, dalo bi se tu lijepo zaraditi.
Ne vidim problem u prodaji cerpovog paketa i veze sa padom ljubavi hdz-du, ionako je prije pola godine najavljena prodaja dijela tog paketa
...ne kužim ovo sa RIVP, obično se žene vesele najavljenim sezonskim sniženjima, akcijama i popustima...
šta kako ćemo, pa, kupovat ćemo, jel?
na 4,16 i 4,07
oće drhtavci kupovat nazad što su danas prosuli?
Najgore od svega je što će vjerojatno inercijom globalnog tržišta opet kroz neko vrijeme dobro zarađivati, opet će biti hvalospjeva o kraljici i siloviti uzlet, gdje će brzi pokupit vrhnje a spori investirati dugoročno, a uprava si isplatiti paru dekretom, bez preuzimanja rizika.
na ATPL vidljivo struganje po dnu u mizernom prometu, RSI divergencija vrišti (žuto), MACD u podrumu... menščini da bi mogla gore, barem neka korekcijica od 7-10%
Još da prdonje izjave (naprave) nešto o cerp udjelu, dokapu ili biznisu, bilo bi lijepo, a ne da bacaju banane svako par mjeseci i onda šutu ka p*zde ...
Pa da je normalne države u rvata, HPB bi po defaultu opsluživao državne firme, ali, kako bi onda CEOići drugih banaka dobili svoje provizije i zemljišta?
Ja ne vidim divergenciju na RIVP (ljubičasto)
Vidim možda neki trokutić u nastajanju sa žutom donjom crtom, od koje bi se mogli odbiti...
Ali zato na BTC vidim divergenciju, slabljenje i curenje iz kanala, đe će?