Inace, za informaciju, Rusi i Finci su samo u novijoj povijesti ratovali cetiri puta. Njima medjusobni rat nije nista strano.
Posts by LodeRunner
-
-
Kad su je pitali da li u što ulaže, rekla je da ima 3. mirovinski stup i još dobiva poticaje od države za njega
Pitanje jel i to. Sigurno se boji da fond ne gecrkne ulazuci u ZSE pa izbjegava mirovince kod nas.
-
Lako što je bilo danas, a što će biti sutra???
Moze li ovo jos nize il ne?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
" Na skupštini će se raspravljati io izvješću o primicima članova Uprave za prošlu godinu. Čelnici Ivani Gažić ukupno je isplaćen bruto iznos od 1,05 milijuna kuna, od čega fiksni dio iznosi malo manje od 861.000 kuna."
ne smijem ni zamisliti kulike bi imala da je išta sposobna
Pa kako nije sposobna?
Koliko tu od nas zaradi od dionica bruto godisnje milju kuna?
-
Ne znam da li tko zna, ali Crobex je među najboljim indeksima u svijetu ove godine.
Pa kak? Pokopali smo malog jadnog Grobexa i iz pepela se pretvorili u "The Great Crobxy". Od sad u svakoj krizi svjetski kapital prvo bjezi kod nas!
-
Ma sve je u redu. To vam je "novo normalno".
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Dijonica je zasigurno trenutno na preparatima, ali ako netko misli da ce EU dozvoliti da joj jedna od najvecih, ako ne i najveca grana industrije propadne kao kora od banane na suncanom asfaltu - grdno se vara.
Budemo vidjeli jos malo dna na Plastici, ali dugorocni nece promasiti.
Ovi pravi dugorocni - ne ZSE tjedno dugorocni.
-
Ma divno! Drugi dan nakon dizanja cijena za 140% Zabin ZB trejder otisao u vjecna lovista.
Da su spustili cijenu za 140% i dalje bi bilo preskupo.
-
-
Svi znamo da mi i oni tamo Ajmerikanci nemamo puno veze jedni s drugima, ali u ovoj "daj sto das" panici vani i "najbolje panicari prvi panicar" kod nas treba pogledati i malo siru sliku.
Realna inflacija, radi dolara kao i radi vec vrlo vidljivog smanjenja potraznje, je u laganom padu.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Svaki puta kada CNBC opali naslov "Market in Turmoil" generalno treba kupovati.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Naravno, kad te panika ugrize bjezis i od zelenih proplanaka.
-
Ima ona izreka: "If you must panic, panic early. Be scared when you can, not when you have to. "
Ima i jedna kraca i jednostavnija: "He who panics first panics best."
-
Koji je smisao toga?
Prvo trebas shvatiti sto rade market mejkeri. No, osim njih, postoji jos jedna klasa.
Drugo sto trebas nauciti je sto rade market fejkeri.
To su ti ovi sto lupaju po jedan komad da bi porihtali cijenu za daljnje trgovanje unutar dana ili zavrsnu dnevnu cijenu. I jedni i drugi imaju svoju svrhu. Ovi drugi nesto manje nego ovi prvi.
-
Ht, Zaba, Agr, Ernt, Span, Kodt, Adrs
Samo pazi, nebi ja HT - oni su ti stalno na telefonu i nista ne rade.
Budi oprezan sa Zabom, kradu lovu od klijenata preko Svice.
Kod Atlanica prati direktora, stalno nesto muti po klubovima.
Pitaj doktora za Eru, oni jako zrace sa 5Gom.
Nadgledaj jako Span, nikad ne znas jel pala SAPN ili narastao SPAN.
Bjezi od Koncara, oni su konstantno pod naponom.
A taj Adris, jos dan danas ne znamo jel su oni ribolovci, osiguranici ili samo spremacice u hotelu.
-
Zaba i Agram prikazuju dobro. Mozda jer je prosao blok 3000kom po 1620kn.
-
Problem je da su jucer pronasli samo jednog dugorocnog ulagaca na cijeloj burzi.
-
U zadnjih 25 godina imali smo samo dva datuma kada su S&P500 buducnosnice u minusu vise od 3% a istovremeno su buducnosnice 10 godisnje USA drzavne obveznice u minusu vise od 1% - 09.10.2008. i 18.03.2020.
A danas smo blize -4% i -3%.
Nesto je implodiralo gadno. Ovo danas jako smrdi na likvidacijsku prodaju.
-
majke ti, šta je ovo?
netko bacio nuklearku na NYSE danas 😅
Samaranje sa obje strane!
Hm, malo sam zbunjen. Zasto tuzne reakcije na gore prenesenu vijest?
Nisam to stavio zato jer mislim da je to lose za Plastiku, ali nisam ni stavio zato jer mislim da je dobro. Jos ne znamo kakav ce to imati utjecaj, pa mi je prvenstvena namjera dobiti komentare drugih. Najvaznije misljenje kod investiranja je ono koje je u suprotnosti s vlastitim.
Vezano za vijest, rekao bi da nesto znamo. Donekle.
Ako najbolji prijatelj Plenkija krene s takvim planovima to visoko dize vjerojatnost da ce ruska strana napraviti isto. Dvije tvornice se gube. No sto je sad sa ruskim udjelom kod nas? Trenutno, taj udio nije pod sankcijama niti blokadom.
Obzirom da su te tvornice odokativno vrijednosti ekvivalentne udjelu AVTOKOMPONENTY, medjusobnim prebijanjem Plastika kao dionicko drustvo ne bi smjela izgubiti ista, mozda cak i dobiti na vrijednosti. No, sada ide pitanje - je li se to uopce moze napraviti i koliko bi trajalo?
Moje razmisljanje je da je vijest za sada samo prijetnja, mozda cak i samo izjava novinarima radi umirivanja javnog misljenja. Krenuti tako nesto raditi opet ce osjetno vise kostati Europu nego Rusiju. Naravno, kad je rat onda se ne razmislja o racunima dok se ne postigne pobjeda, samo ce ti racuni biti ogromni. Rusija je drugo po velicini trziste za Renault, a taj Renault je medju prvih deset u Francuskoj po prometu.
Rekao bi da mozda nismo jos na apsolutnom dnu na Plastici, ali takodjer bi rekao da je ova vijest relativno neutralna za Plastiku. I po obicaju, vjerojatno cu biti u krivu.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Michel: Russian frozen assets should be confiscated
QuoteThe president of the European Council is the first EU official to encourage the confiscation of €30 billion in assets connected to blacklisted Russians and Belarusians, which have been frozen by the European Union since Russia launched its military operation in Ukraine.
-
Backups for backups. One is none, and two is one.
Decki, ne znam kako vi, ali osobno bez dva brokeraja kao i duplog Interneta ne trgujem. Previse stvari krepava svima na dnevnoj bazi da bi tako nesto ostavio slucajnosti.
Ili, kako Moller kaze, mozda i neslucajnosti.