Mintzy sa nekoliko vrlo prakticnih pogleda na prijevoz raznih tipova tereta. Za one koji jos misle da je brod samo brod.
Posts by LodeRunner
-
-
al od dans smo opet crveni
Dotaknuli smo lokalno dno i odavde moze samo u jednom smjeru. Ove crvene oscilacije su samo zabava za narod.. Tko je jos u ikakvim shortevima topla preporuka da izadje sto prije jer vecina kratkotrajnih indikatora ukazuje na reli.
Za one koji vole pojedinacne dionice imate spekulativni signal za kupnju na Appleu. Amazonu, Googleu i Tesli. Cak je i DAX dao signal za spekulativku kupnju, pa se mozda nesto prelije i do malog Crobija.
-
pa burze su uvik crno ili crveno.
evo, mi danas ne radimo, a vani dostojno slave Dan antifašističke borbe.
jedino je VIX "ekološki osviješten"
Don't worry, be happy. Za sada vozimo prema 3850 uz malu mogucnost zarona do 3500.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ako se taj trend povećanja nastavi ovim (ili i većim?!) intenzitetom, središnje banke će doslovno morati 'hodati po jajima' da ne induciraju neku recesiju. Nightmare scenarij je stagflacija. Postoji dosta manja šansa da do toga dođe, nego do recesije, ali nije zanemariva.
Ne zelim nista implicirati ovim grafom, niti ista pogadjati slijedecim recenicama. No vrlo je zanimljivo da samo jos jednim povecanjem kamatnih stopa FED prelazi povijesnu crtu gdje bi uvijek stao. Jednostavno zato jer rastuci javni dug postaje tako velik da je opasnost od servisiranja kamata kao i recesije osjetno veca nego opasnost od inflacije.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
To je netko očigledno kupio blok transakcijom onog vječitog prodavača .
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 46.000 2.318.400 0,53 Skrb. račun Dobro oko. Tin nam nije unutra a i dalje prati pozicije.
-
Sto je ovo bilo?
treba dobro paziti da nas opet ne izvaraju, centić vamo, centić tamo i evo ti opet pravične promjene
PostRE: Utjecaj uvođenja eura na tržište kapitala
[…]
Ne znam, možda ima neka obavijest na ZSE, ne mogu ništa naći, a 01.07. je za malo više od mjesec dana.
Evo našao sam nešto sa neke konferencije
https://www.hanfa.hr/vijesti/financ…e-ulaga%C4%8De/
"„Projekt uvođenja eura strukturirano je vođen od strane Ministarstva i nacionalnih regulatora. Svi naši komentari u zakonu su prihvaćeni. Voljela bih da ima više ovako vođenih projekata. Puno pričamo o euru. No, prosječni građani su skeptični da ćemo uopće uvesti euro kao valutu. Dok…BudFoxMay 24, 2022 at 2:34 PM BudFox je nesto spomenuo ali za sada nista konkretno. Pretpostavljam da ce i dalje biti vrlo pravicno za njih a nesto manje pravicno za nas.
Glavno da je prosjek pravican.
-
Proslo je 48 godina a danas mi ce cini relevantnije nego za godinu kada je film izasao. Nevjerojatno koliko govor pogadja trenutnu, zapravo recentnu a mozda i buducu, situaciju u svijetu.
QuoteI don't have to tell you things are bad. Everybody knows things are bad. It's a depression. Everybody's out of work or scared of losing their job. The dollar buys a nickel's worth, banks are going bust, shopkeepers keep a gun under the counter. Punks are running wild in the street and there's nobody anywhere who seems to know what to do, and there's no end to it. We know the air is unfit to breathe and our food is unfit to eat, and we sit watching our TV's while some local newscaster tells us that today we had fifteen homicides and sixty-three violent crimes, as if that's the way it's supposed to be. We know things are bad - worse than bad. They're crazy. It's like everything everywhere is going crazy, so we don't go out anymore. We sit in the house, and slowly the world we are living in is getting smaller, and all we say is, 'Please, at least leave us alone in our living rooms. Let me have my toaster and my TV and my steel-belted radials and I won't say anything. Just leave us alone.' Well, I'm not gonna leave you alone. I want you to get mad! I don't want you to protest. I don't want you to riot - I don't want you to write to your congressman because I wouldn't know what to tell you to write. I don't know what to do about the depression and the inflation and the Russians and the crime in the street. All I know is that first you've got to get mad. You've got to say, 'I'm a HUMAN BEING, God damn it! My life has VALUE!' So I want you to get up now. I want all of you to get up out of your chairs. I want you to get up right now and go to the window. Open it, and stick your head out, and yell, 'I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!' I want you to get up right now, sit up, go to your windows, open them and stick your head out and yell - 'I'm as mad as hell and I'm not going to take this anymore!' Things have got to change. But first, you've gotta get mad!... You've got to say, 'I'm as mad as hell, and I'm not going to take this anymore!' Then we'll figure out what to do about the depression and the inflation and the oil crisis. But first get up out of your chairs, open the window, stick your head out, and yell, and say it: "I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GOING TO TAKE THIS ANYMORE!
Paddy Chayefsky, Network [1976]
-
Od ovih koji se danas žale da nema trgovine ili da je cijena nisko, je li itko kupio i komada danas?
Ma nema ovdje takvih. Tu svi kupe na dnu pa se onda mole bogu od burze da drugi kupuju.
-
“If you’re betting on sports, the amount of people on one side of the bet or another can only influence the odds, not the outcome,” said Steve Sosnick, chief strategist at Interactive Brokers in Greenwich, Conn., a major options brokerage. “In the case of options, it can actually change the outcome.”
Al' puno je već i kada znamo da ne znamo
Ali mi znamo. Motori se turiraju, ide reli.
sa ovih 20 kn samo su potvrdili da je netko znao što će se predložiti i izglasati, naročito ovaj zadnji udar, taj je izgleda mobitelom trgovao nakon dojave, transparentnost im je oduvijek bila jača strana u kraljevini
To sto je netko znao nazalost je prirodna pojava na ovoj nasoj lokalnoj bari. Osobno me puno vise pogadja da se tome koji je znao zivo fucka i za sve nas koji ocito vidimo da je znao kao i za tamo nekakve Hanke.
Moglo se prodati i ne tako vidljivo. Ali nije, cemu trosit vrijeme kad ovako ide.
-
Treci svjetski rar zapocinje samo ukoliko Kina krene u "specijalnu vojnu operaciju" na Tajvanu. I, naravno, ukoliko Amerika odgovori izravnom intervencijom. Do tada je ovo ostaje - "War by proxy."
-
U trgovini na polici gledam jednu pored druge boce Jamničke i Kale kalničke vode ATGR. Što kupiti, proradila mi je građanska svijest o jednakosti pred zakonom i prevarenim dioničarima JAMN i već znate odabralo sam?
Romerquelle?
-
Obozavam ekipu koja crnjaci na dnu.
Ma ne biti zlocest prema LeChucku, ima jos vremena da bude u pravu..
Inflacija u jednoj slici - prije i poslije.
Slijedi bullcina kakve nema.
-
Chuck, gdje si mi?
Eto jedan za tebe..
ovo je vrlo korisno i viđam to na nekim mjestima
može info odn. izvor? odakle čupaš to?
znači imamo povečanu kupnju zbog isteka put opcija plus neke gapove za popuniti iznad na SPX
3900-3820
4015-3960
naravno ima nešto i u fundamentima koji se, znamo svi po vijestima, pogoršavaju
tako da idemo gore ali ne treba očekivati čuda, puno će ovisiti o korporativnim i makro vijestima
SpotGamma | Options Software and Market AnalysisSpotGamma provides proprietary market data and twice-daily expert insights to empower all traders to see what's actually driving the markets.spotgamma.comOsobno ga citam jednostavnije - najkasnije do tocke gdje gamma prelazi u pozitivu moram biti kompletno vani iz long pozicija.
Za sada se treba spremiti za vrlo vjerojatnu volatilnost tijekom dana radi bilijuna dolara u opcijama kao i radi EU vijesti.
+ATPL, ako sam pogrijesio sve vas zovem na glavu na pladnju.
-
Očekujem bounce negdje na jesen, prije izbora u USA
Tu ide vjerojatno vrlo osjetni skok ali tko ne razumije da slijedeci tjedan, sa medvjedjim opexom iza nas, takodjer idemo gore neka se okani burze.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.