Ekipa kakvo je stanje ovdje? Nitko nist ne pise....
Posts by Roki
-
-
Bit ce jasnije krajem mjeseca kad izađu rezultati za Q2. Nakon Q3 bit ce stvar jasna ko dan...
Ovo prije toga su sve nagađanja, al da je ovo ugodno vidjeti, nije...
-
Zdenko Adrović, glavni direktor Hrvatske udruge banaka, naglašava da će banke izgubiti nekoliko milijardi prihoda godišnje na ime prihoda od transakcijskih međuvalutnih procesa, ali da će koristi za čitavo gospodarstvo, a na kraju i za banke, biti višestruko veće. On je ponovio da će prelaskom na euro nestati valutni rizik za kredite u eurima, kao i transakcijski troškovi, te da država, poduzeća i građani mogu očekivati niže kamate.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-erm-2-15007675
Jel moze netko malo stručniji prokomentirati ovo...
-
Jel ADPL radi išta za FCA Kargujevac?? Čini mi se da nešto rade za srpsko tržište ali nisam 100% siguran...
-
ADPL prvi po prometu na ZSEu i to s rastom. pa ovo nije stvarno jako dugo viđeno. Šta li se tamo dešava...
-
Pozdrav svima i isprike što tek sada pišem
Za sada je sve kao i kada smo ponovno pokrenuli proizvodnju,nema nekih naznaka da će biti drastičnih promjena na bolje,ali trenutno niti na gore.Radi se,i dalje u dvije smjene.Čak je evo i danas bio normalan radni dan za proizvodnju.
Kolega, dugo niste pisali. Dajte nam malo informacija iz prve ruke
-
SDP je jučer uspio kao nikad do sada - jer sve su učinili da uspiju u svojem stvarnom naumu. Da vas ne zavaraju ona "tužna lica" jedva su suprezali osmjehe od zadovoljstva, naročito Bero. Sjećate se onog ekspres ministra koji je "živio" u limenki u Samoboru i kada su ga pitali za koga je to što radi dobro? - rekao je "Pa za mene naravno".
SDP se uspješno profilirao u stranku odlučnih namjera da nikada više ne dođu na vlast, ali da uživaju sve privilegije bivanja pored lonca ne radeći apsolutno ništa dok ne odu u mirovine. I za sada im odlično ide. Može li bolje? Mislim da je trenutno najbolja opcija biti član SDP-a saborski zastupnik, bolji posao nigdje na ovoj planeti nećete naći.
On je rekao da je radio u najboljoj namjeri. Novinarka ga je potom pitala ''u najboljoj namjeri za koga?'' On je odgovorio ''pa za sebe''
-
st-brajo,
Ne vidim stvari tako. Birači HDZ-a nisu uz Plenkovića zbog njegovog navodnog prosvjetiteljstva nego zbog očekivanog koruptivnog potencijala kojeg pobjeda nosi sa sobom. Prevladava razmišljanje kud Plenki tud i ja. Složio bih se da je prekretnica u kampanji bila objava pomoći eu i nepodnošljivo loša završnica koalicije predvođene Berom, ali tu su veliku ulogu odigrali i mediji koji su cijelu kampanju sveli na njih dvojicu što nije slučajno nego i te kako proračunato.
Ne vidim da je Plenky posebno korumpiran politicar. Vise mi se cini da je Skoro oko sebe okupio isluzene lokalne hdzovce koji kod nas predstavljaju ono sto zovemo uhljebima. A osim paradnog domoljublja i samoproglasenog postenja su isprazni. U praksi mislim da bi bili veci i destruktivniji populisti od Mosta.
Bio plenki korumpiran političar ili ne, to ti nije ni bitno. Bitno je da je doveo hdz na vlast, znači oni su ti koji će još četiri godine raspolagati našim i eu novcem i utjecajima na zapošljavanje, namještanje natječaja, nepotizam, trejdanje, itd. A kako da ja tebi objasnim da je HDZ = korupcija ako ti to ne vidiš sama. Znači cijela ta ekipa će opet imati poluge moći koje će iskorištavati kako bi uzimali mrvice gdje god stignu, unište kruh zbog jedne šnite iliti izvuku 5 mil kn a unište firmu od parsto radnika koja vrijedi 50 puta više. Pogledaj šta se događalo sa ministrima u svakoj HDZovoj vladi. Eo sadmo jedan podjsetnik, HDZ je bio optužen da je kriminalna organizacija što i jesu, ozakonjeni organizirani kriminal. Ne oni svi, ali to je suština. Bio Plenki poštenjačina ili korumpiran, njegov privi iza njega je korumpiran, pa zbog toga i jesu u HDZu jer je HDZ interesna skupina.
-
Zanimljivo je stanje na ADPL. U zadnje vrijeme promet je mizeran, danas 0 kn. Očito dok nema fondova u igri, nema ničega, eventualno pokoji trejder okrene 20-30 komada za burek. E sad kako bi se to protumačilo? Nitko ne želi izać iz papira po ovoj cijeni ali boga mi nema ni novih zainteresiranih za ovaj papir po ovoj cijeni. U svakom slučaju nije mi drago da je dionica ovako nelikvidna...
-
Tip of the day: Bolje da ni ne otvare
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ktome ovo da s banira netko jer je dao krivu prognozu je besmisleno. Pa ovdje nitko nikoga ne placa za ikakvu prognozu i nitko nikoga ne tjera da slusa preporuke. Sto se mene tice forumas Neo bi trebao imat posebnu temu samo za sebe pa onda svima kojima smetaju njegove prognoze nek ne citaju tu temu. JA cu se odmah pretplatit na nju
Dost dobra ideja.
-
Jasno je ko dan da će sva dobit biti zadržana kako bi se bar donekle pokrpale rupe nastale od korone. Zanimljiv bi bio podatak kad bi znali koliko ove godine adpl ima kredita za vratiti i kako će se to zakrpati. Vrlo zanimljivo će biti kada izađu podaci za Q2, to će isto biti potop.
Samo bih napomenuo da je ovo moj osobni, subjektivni stav.
Vjetrovatno nece trosit novac na dividende mislim da cak i ne mogu isplacivat s obzirom da su uzeli poticaje jer koliko se sicam mislim da je to zabranjeno, treba uzest u obzir da su uzeli i poticaje pa im ja hladni pogon bio koliko toliko manji trosak, mislim da im ova godina ne bi trebalo bit upitna sta se tice likvidnosti i nekih vecih problema oko toga osim ako prodaja nakon korone bas padne na 30% iako ce to vjerovatno bit oko 60-70%, ali sve to je tesko predvidjat.
Mišljenja sam da autoindustrija neće past na koljena, neki proizvođači možda i hoće ali će onda njihov tržišni dio kolača preuzeti netko drugi. Teško mi je povjerovati da bi ljudi dugoročno počeli sve rijeđe kupovati nove automobile tako da očekujem da bi pad prodaje došao na nekih 70% od prošle godine, ne niže. Što se tiče krpanja troškova slažem se da im je subvencija (ugrubo 11000 kn x 2800 radnika=30 mil kn) države donekle pomogla pa tu ne očekujem nekakve velike gubitke ali me puno više brine što je s kreditima. Ponavljam, bilo bi zanimljivo vidjeti podatak koliko se novca mora potrošiti na vraćanje kredita u 2020. a i u narednim godinama. Iz kvartalnog izvještaja za Q1 vidljivo je da su kratkoročne obveze 205 mil kn a da su dugoročne 438 mil kn. Priznajem da nisam ekonomski potkovan da bih mogao protumačiti što je tu točno šta pa bi možda netko kompetentniji mogao odgovoriti na to pitanje. Dalje u izvještaju se spominje da su dugovanja bankama oko 250 mil kn ali to je ukupan dug, bez plana otplate...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Utvrdit će se prijedlog odluke o
upotrebi dobiti 2019. godine,Jasno je ko dan da će sva dobit biti zadržana kako bi se bar donekle pokrpale rupe nastale od korone. Zanimljiv bi bio podatak kad bi znali koliko ove godine adpl ima kredita za vratiti i kako će se to zakrpati. Vrlo zanimljivo će biti kada izađu podaci za Q2, to će isto biti potop.
Samo bih napomenuo da je ovo moj osobni, subjektivni stav.
-
Best buy su svakako slijedeće dionice:
VLEN
JDRN
INA
OPTE
HPB
KABA
ZABA
BADEL
ATPL
SAPN
IGH
VIRO
INGR
DLKV
RIVP
A za mene su best sell samo navalite, sve rasprodajem
Pošto nudiš zabu? Ja bi jedno dvije kile od buta...
Čisto da ne dobijem block zbog bezveznog komentara eo link za futureses
Sve se danas vrti oko nule, ništ s ničim...
-
da, to je jedan od uzroka lijepog zelenila vani.
"Futures jump after surprise fall in May unemployment"
https://www.investing.com/news/stock-mar…bs-data-2193318
Džaba im sve, kad se korona vrati, uz požare, jer će ovo biti jedno od najsuših ljeta, pa će to još više raspiriti rasne nemire.....
Pomalo skupljat brašno, germu i wc papir i pomalo rasprodavat dijonice u ovom /kod nas slabašnom/ rastu.
Aaaaaa ti si taj koji previše nakupuje germe i wc papira!
-
Srezali su financije svim odjelima već sada,najavljuju se otkazi,svima koji ostaju smanjenje plaće cca 10% i tomu slične stvari.Ništa od ulaganja i razvoja.REVOZ čak po meni radi i bolje od očekivanog,ali ko zna do kada će to,jel naruđbe koje nama šalju,odnosno koje oni sada odrađuju su stare ( prije covid-19 ),ko zna što i kako će biti kada dobiju nove,vjerojano će bit još smanjenja posla u odnosu na ovaj "početak".
Kolega, čisto da vas napomenem, svi ovdje čekaju vaš tjedni izvještaj. XD
Kolega mi vas i dalje čekamo
-
počelo je, taj pad, jel.
Evropa otvara u minusima....
Čak ninive mjere nisu spriječile crvenilo
https://www.poslovni.hr/europska-unija…darstvu-4235616
Samo loše vijesti:
sad će to Bero naš pogurati kada preuzme vlast, smanjiti će troškove jer će sjedovati na Cvjetnom umjesto stolovati na Markovom trgu,
Ne brinite se vi za Beru. On će ostati u oporbi a Škoro će odraditi ono što je Most odradio na predzadnjim i zadnjim izborima.
Hint: ''mi smo protiv svih i nećemo ni s kim''.
-
nece biti isplata dobiti ni 2021.izgleda za one koji su koristili potpore
je li ovo još pod upitnikom ili je sigurno tako?
-
Mislim da ste nešto krivo skužili. Ne mislim da će cijena past na 100, zapravo uopće ne razmišljam o tome jer nisam trejder. A i da sam trejder, pa kako da prodam nešto što mislim da će rasti. nešto ste pobrkali
2. Predvidjeti cijenu na našem nelogičnom tržištu je čista sreća. Ovdje ti se uključi jedan fond s naizgled nelogičnom prodajom ili kupnjom i pomrsi sve račune... Q2 će biti katastrofa i logično je da cijena nakon toga drstično padne. S druge ADPL je popularan za dugoročnu kupnju i moguće je da će puno ljudi čekati taj trenutak da ulete ili dokupe, uključujući i velike igrače. Moguće je da će do tih rezultata cijela naša burza pa tako i ADPL narasti još 10% pa da nakon tih rezultata cijena niti ne padne puno ispod sadašnje. Moguće je da ode i na 100 iako sumnjam da će uopće prići blizu onih 92-93 koliko je bila na onaj crni ponedjeljak kad je crobex pao na 1300 i kusur. U drugu ruku, moguće je da je ovo sve već ukalkulirano u cijenu i da većih oscilacija nakon rezultata Q2 neće biti. Istina je vjerojatno negdje između.
3. Jedino što znam je da će Q2 biti katastrofa a to zna svako tko je pratio ADPL tjekom korone.
4. Prethodni pa tako i ovaj moj post (a i ovakvi postovi generalno) nisu nagovor na kupnju, niti prodaju. Naglasio sam da je to samo moj stav.
-
Podaci zorno potvrđuju prethodni post.
Zašto bi netko kupio sada auto. Pogotovo kada se radi o EU (a valjda ADPL tamo radi)? Opcepoznata je cinjenica da se vani auti mijenjaju samo tako, svi se nastoje rijesiti rabljenih auta (oni koji se bave time znaju da se takvi auti prodaju za kikiriki, druga su stvar nasi nameti i porezi i homologacije...)
Sada toga vise nema. Kriza je. Strah, neizvjesnost, zovi kako to hoces. Average Hans ili Jurgeni ili Francois ce shvatiti da mi je u ovoj situaciji dobar prvi auto (limunzina 2016 godiste) i a supruzi je dobar twingo (gosiste 2015). kad prodje kriza Hans Jurgen Francois ce navaliti na kupnju novih, ali dotada.... dobri su i ovi...Iskreno ja ne znam tko ovo drzi na 145, po trenutnoj situaciji i buducnosti ovo bi treblo biti blize 100 kn nego 140
Pa ADPL trenutno vrijedi jako malo, u pravu ste, možda 100 kn a vjerojatno i manje jer će ove godine poslovati s gubitkom i to vjerojatno velikim. Ali ljudi, pa tako i ja, gledaju dugoročno. Vjeruju da će ADPL prebroditi krizu i da će za cca 2 godine biti firma koja će generirati veliku dobit uz velika ulaganja kao i do sad. Ne kažem ja da sam u pravu ali ovo je moj stav i zato ne prodajem. Bilo je nekoliko dana nakon korone već prilike da izađem iz dionice u plusu. Nisam jer sam ovog stava. Da je bilo najpametnije možda prodati pola pa kupiti nekoliko kratkoročno perspektivnijih dionica, sigurno da jest, ali valjda sam preoptimističan.