1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • August 7, 2020 at 7:06 PM
    Quote from StatusQuo

Zanimljivo kako je vijest oko optime utjecala na prodaju vecine dionica ehhhh

Zanimljivo kako jedan mail AZTN-u u kojima ih se upozorava na njihovu obvezu transparentnosti u vođenju postupka te njihova dopuna priopćenja može baciti u bed cijelu forumsku zajednicu na Opte , uzdrmati burzu , pokvariti mnogima vikend , a sve iz dobrih namjera . Sorry.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • August 7, 2020 at 6:56 PM

Dokupila još malo Opte 😀

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • August 7, 2020 at 6:40 PM
    Quote from barbosa

kol. Parica, ali HT NE mora prodati svoje dionice opte niti je ikada MORAO niti ga i jedan zakon ili dr. podzakoski akt može natjerati na to!

A sto znaci gubitak upravljačkih prava ?

Gubitak prava na sudjelovanje , raspravljanje , odlučivanje , glasanje na skupštinama društva , gubitak prava na dividendu , gubitak prava na informiranost .... znaci gubitak svih prava temeljem statusa dioničara društva .

Kad izgubite sva ta prava praktički ste izgubili vlasnistvo na dionicama .

Prijenos upravljačkih prava na neku drugu pravnu osobu ?

Sto bi to konkretno značilo ako se radi o nedopuštenoj koncentraciji ? Izigravanje propisa ?

Apsurdno!

HT se zbog nedozvoljene koncentracije mora riješiti Optime iz svog vlasništva .

• Ledica
    • August 7, 2020 at 3:25 PM

Dodatno priopćenje nije ni dobra ni losa vijest za imatelje dionica Opte .

To je samo podatak koji nam je AZTN trebao podastrijeti već u prvotnom priopćenju , ali ako je to učinio tek na poticaj i upit zainteresiranog malog dioničara to je dobra vijest jer znaci da institucije ipak rade svoj posao .

Zakuhala , prespavala , idem sad u shoping 😀

• Ledica
    • August 6, 2020 at 11:57 PM
    Quote from abc1
    Quote from LeoNT

Gledajte, ponude koje su dosle su neobvezujuce ponude. Radi se samo o okvirnim i pocetnim iznosima koje kupci nude za Optimu.

Naravno da ce se ti iznosi korigirati nakon due dilligencea i obzirom na ponude konkurenata (a nađe se vec nacin da se sazna kolike su one). Poslovanje firme je dobro, EBIDTA stabilna i malo raste, dug pada. Tko god kupi dobiti ce telekom u dobrom stanju.

Pa ne znam, da su ponude , ako ih ima, došle bez toga?

Da , ponude su došle bez toga jer dubinsko snimanje je predviđeno za one ponuđače koji uđu u drugi krug . Meni je to otpočetka bilo pomalo sumnjivo jer teoretski može se desiti da ponude u drugom krugu budu manje od ponuda onih koji nisu ušli u drugi krug natjecanja , a tko je u prvom krugu otpao mislim da ne može naknadno ući u igru .

Ovakva dvostepenost postupka kad je due dilligence predviđen samo za odabrane u drugi krug može biti plodno tlo za razne manipulacije .

Pošteno bi bilo svim ponuđačima koji udovoljavaju uvjetima iz natječaja omogućiti u prvom krugu dubinsko snimanje nakon kojeg bi podnijeli konačne odnosno obvezujuće ponude i šlus.

• Birtija

• Ledica
    • August 4, 2020 at 11:55 AM
    Quote from my moon

ma oke, ovdje gajim imiđ sirovine koja govori šatrovački i s griješkama. koristim to u svrhu dodatnog naglašavanja rečenog, striktno romanizacija poruka no u smislu višeg estetskog nivoa, u rangu dosijetke.

dosta često, vjerojatno u 70% poruka

Dosjetka 😀

• Best buy

• Ledica
    • August 3, 2020 at 10:18 AM
    Quote from Moller

ja sakupljam od corona pada i nadokupio na Jakino razmišljanje o prodaji, ako ne proda dobro, onda ću ja razmišljati kuda s njima :)

Ako je JAKO ko LEKO bit će to sretna priča 😀

Korona nebi trebala imati znatniji utjecaj jer predstavlja samo ekscesnu situaciju koja se vjerujem vise neće ponoviti .

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • August 2, 2020 at 11:10 PM
    Quote from calypso
    Quote from zlocesti

UG proširuje poslovanje.

Za ovo su potrebni korisnici fiksne telefonije ?

https://www.lider.media/poslovna-scena…-prodaje-132623

Ja bih prije rekao da je ovaj clanak platio netko tko zeli da se cijena malo digne tako da moze pecat u mutnom...

Meni pak je intrigantna ova izdašna donacija nacionalnom Stožeru civilne zaštite , pohvalna je ta humanitarna aktivnost ......

• Turističke dionice i perspektive

• Ledica
    • August 1, 2020 at 2:04 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from MarioPotra

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…sezonu-15011305

Svakim danom sve bolja i bolja popunjenost plaža.

I od tog paradajez turista netko živi kad kupi sok za 15, pivu za 15 u dućanu.

Pogledaj kafiće po Makarskoj rivijeri-poluprazni navečer,prije nebi mogao naći mjesto.

Bio tamo prošli tjedan.U dućanima ne čekaš na blagajni-mislim da ti to dosta govori...

Domaći su samo digli cijene misleći da će se kompenzirati broj ljudi, a dobili su kontra efekt jer struktura gosti nije kao prije i ovi koji dolaze ne troše toliko jer razmišljau o jeseni. Pogledaj što se piše za Njemačku.

Display More

Dobro ste primijetili , mi opet brojimo dolaske i noćenja gostiju uspoređujući brojke s istim vremenskim periodima prošle godine , ali to je ipak neusporedivo .

Struktura gostiju lošija , vise je onih koji traže jeftiniji smještaj i manje troše , a zbog ovog “ novog normalnog “ u prvom je planu sunce i more .

Kafiće , restorane , izlete , muzeje ....... velik broj gostiju izbjegava .

Osim kupanja i sunčanja sve ostalo se pomno dozira i planira pa i odlazak u dućan u koji vise ne trčimo svakodnevno i po svaku sitnicu koja nam padne napamet .

Uglavnom , i oni koji imaju novaca zbog cijele ove korona situacije troše puno manje .

Ja sam već bez ikakve želje i potrebe za štednjom u posljednja dva mjeseca na moru jako puno uštedjela , jedemo u kući , pijemo kavu uglavnom u kući , čak ni ljetne rekvizite ove godine nismo obnovili jer ima svega za plažu od prije , a sunce i more je besplatno 😀

• Ledica
    • July 31, 2020 at 12:00 PM
    Quote from BudFox

Ne znam za vas, ali meni je ovo prilika za iskrcaj, jer mi se ne da cekati jos godinu dana...bit ce jos prilike..

Buy on rumours, sell on NO news ^^;)8)

Tek je podne , ima još vremena za vijesti danas ili u ponedjeljak

• Ledica
    • July 30, 2020 at 6:43 PM
    Quote from Jubito
    Quote from naim

E ja se ne slazem s ovime. HT je dužan odmah po saznanju obavijesitit investicijsku javnost. Ne mislim da bilo sto mora učiniti sutra ili nakon tog datuma. Konstantno se zaboravlja da HT nije sam u procesu i da njegovo odugovlacenje može izazvati pritužbe kupaca pa čak i sporove koji mogu proizaći iz činjenice da se otezalo namjerno otezalo s procesom i nekome pogodovalo. HT odlučuje o tome jesu li ili nisu ponude prihvatljive, al o tome mora obavijestiti i kupca. Drugim riječima ne može kupca obavijestiti prethodno pa onda odugovlačiti tu objavu prema ostaloj investicijskoj javnosti.

Nisam ni sumnjao da se ti s tim nećeš složiti, ti se i inače s nikim i sa ničim što drugi misle i pišu ne slažeš, ali ne objavljuješ niti jedan provjerljiv argument ili dokaz u prilog svojim tvrdnjama.

Obzirom na izneseno, molim te odgovor na sljedeća pitanja:

1. Po kojem djelu Rješenja AZTN-a ili po kojem zakonu je HT dužan obavijestiti javnost?

2. U kojem se djelu teksta natječaja bilo tko obvezao na bilo što o ovome o čemu ti pišeš i za povredu koje odredbe zakona ili natječaja bi kupac mogao tužiti HT?

Evo ga tu da ti skratim vrijeme:

https://www.t.ht.hr/webresources/t…enje_ponuda.pdf

Uostalom, i potencijalni kupac može saznati da je izvisio istovremeno kad i svi drugi, odnosno nakon što Povjerenik o tome obavijesti AZTN.

HT može otezati prodaju do sutra, ali od sutra mora odlučiti imaju li kupca ili nemaju.

Na koncu, HT se ogradio od svega jer u natječaju lijepo piše:

"Prodavatelj se ne obvezuje prihvatiti bilo koju ponudu koja je poslana kao odgovor na ovaj Poziv te pridržava pravo organizirati natječajni postupak na drugačiji način. Prodavatelj pridržava pravo izmijeniti bilo koji aspekt ovog Poziva u bilo koje vrijeme tijekom trajanja postupka.

Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug i/ili mogu biti odbijeni u bilo kojem trenutku i/ili od njih može biti zatraženo da pojasne ili ponovno predaju svoje ponude, bez bilo koje obveze za Prodavatelja da navede bilo koje razloge vezano bilo koje odbijanje ili za bilo koju drugu odluku koju Prodavatelj donese vezano za ovaj Poziv. Prodavatelj pridržava pravo pristupiti pregovorima s jednim ili više Ponuđača po svojoj isključivoj diskreciji."

Display More

Kolega Jubito , najviše se mi sviđa vaša konstatacija da do sutra HT mora odlučiti ima li ili nema kupca 😀

Stvarno teška odluka😀

A ja mislila da je to HT saznao 18. 3. poslije 12 sati po srednjeeuropskom vremenu .

• Ledica
    • July 30, 2020 at 10:42 AM
    Quote from naim

Ma nije samo to nego se stalno insistira na nekim pravima u privatnoj prodaji. Ako ti prodavatelj ne želi reci koji je trenutni status kupoprodajnih aktinosti, neće ti u tome pomoći tamo neka agencija koja uopće nije meritorna za tu prodaju osim sto je temeljem njezine odluke ta prodaja prvotno incirana.

Pravo na informiranost se ne odnosi na činjenicu da svaka informacija mora i može biti javno dostupna pogotovo ako može utjecati na sam tijek kupoprodaje i aktinosti kupaca i prodavatelja. To je subjektivno i preširoko tumačenje tog prava. IMHO

Mislim mogu oni napisati da aktivnosti idu primjerice predviđenim tokom al onda se postavlja pitanje koja je tu nova inoformacija? Odnosno sto je i koja je razina informiranja koju treba podastrijeti javnosti. Ja nisam apologet ni zastitinik prodavatelja, al ne mislim ni da treba stalno insistirati na nekakvim očitovanjima koja sama po sebi neće dati javnosti ni dioničarima neke specificne informacije koje oni na koncu i očekuju.

Možda nisam bila dovoljno precizna jer sunce piči u ekran mobitela i prži mozak , a more 26• C zove , evo ovako , nije poanta u tome da se nešto insinuira u privatnoj prodaji , kad AZTN u svojoj javno objavljenoj odluci nešto odredi , naredi , , naloži , obveže , zatraži ...... , a to može imati utjecaja i na prava ostalih dioničara onda informacija da li je to ispoštovano ili nije i kako je ne može ostati tajna .

Regulatorne agencije nisu ničija privatna prčija one štite javni , a ne privatne interese .

Mislim na rok 31.7. , angažiranje Inv.Banke ...

• Ledica
    • July 30, 2020 at 9:58 AM
    Quote from naim

Pa odakle ti znaš da je bilo kakva promjena nastupila? I o čemu bi te netko onda trebao obavještavati? Imaš sumnje neke, načula ili sto?

U najmanju ruku bilo bi korektno da se sama obratis sa tim tezama AZTN pa da cujes ili vidiš sto će ti oni na tvoju zamolbu priopćiti.

Da , štovani kolega Naim , nešto sam načula pa ću samo s vama podijeliti insajdersku informaciju . Navodno , šuška se da će se dogoditi promjene u vlasničkoj strukturi Optime . Eto odgovora .

• Ledica
    • July 30, 2020 at 9:34 AM
    Quote from verdi
    Quote from Jubito

Verdi, stari druže, jel ti to ozbiljno ili se zezaš?

ozbiljno. ja jesam navikao na razne prevare ali postavlja se pitanje nekog zakonskog okvira. njih bar 50 posjeduje insajd info, a nas niti bilo ko šta pita ili ne daj bože pravodobno informira. apsolutno sve moram raditi na sedmo čulo.

Pravo na informacije i obaviještenost je jedno od temeljnih i najvažnijih prava dioničara uz pravo na dividendu i sudjelovanje u donošenju odluka na skupštinama dioničkog društva .

Prelazak ili pad ispod određenog praga vlasništva u društvu povlači za sobom obvezu objave takve informacije stjecatelja na ZSE investicijskoj javnosti .

Prodaja dionica od strane HT i Zabe bitno mijenja vlasničku strukturu društva i uz to stvara obvezu javne ponude za otkup dionica od ostalih dioničara . Takoder ovdje se radi se o prisilnoj prodaji zbog nedozvoljene koncentracije uz kontrolu i monitoring procesa od strane regulatornih institucija .

Ako Opte , HT i Zaba nemaju obvezu obavještavati ostale dioničare o tijeku postupka prodaje vlasničkih udjela , možda će , na upit , AZTN ocijeniti da neke info investicijska javnost ipak ima pravo saznati .

Nisam ništa novog ili nepoznatog napisala , vidjet ćemo narednih dana kako će se situacija razvijati.

Možda se kolega brajo potrudi opet jedan mailić uputiti na adresu AZTN ?

• INGR (INGRA d.d.)

• Ledica
    • July 29, 2020 at 11:19 PM

Ingra je islužena raga koja živi na staroj slavi i poslovnim vezama još iz socijalističkih vremena , prazna ljuštura i paravan za lukrativne poslove ljudi iz vlasničke i upravljačke strukture preko svojih d.o.o i j d.o.o. što je u stvari njihov primarni interes , takav je barem moj dojam u kratkom i površnom kontaktu u vezi jedne moguće transakcije .

Kad se malo dublje pronikne u bit i počinješ otkrivati i povezivati osobe , razne male firme i njihove međusobno isprepletene iodnose onda postaje jasno zašto je Ingra danas to što jest .

• Ledica
    • July 28, 2020 at 11:58 PM

Kolega Digga , vjerojatno ste u pravu i ako je točna info vaših kolega o vrbovanju korisnika to može biti jasan znak da će se prodaja Optime realizirati do 31. 7.

Evo još malo.......

HT se obvezuje da će za vrijeme koncentracije, a s obzirom na ranije trendove poslovanja Optime, osigurati takvo upravljanje Optimom koje na kraju razdoblja trajanja koncentracije neće dovesti do toga da Optimina imovina bude podkapitalizirana u odnosu na stanje na početku razdoblja koncentracije. Konkretno, riječ je o imovini koja predstavlja Optiminu korisničku bazu (broj korisnika, prihod) te Optiminu infrastrukturu (količina vlastite ili unajmljene infrastrukture sposobne za pružanje konkurentnih usluga Optiminim korisnicima, brzinom pristupa i kvalitetom koja je dostupna većini korisnika na tržištu). HT se obvezuje da će na kraju razdoblja koncentracije Optimina imovina kvalitativno i kvantitativno u bitnome biti održana. Kao početno stanje za usporedbu uzet će se stanje Optimine imovine na kraju tromjesečja koje prethodi početku koncentracije. HT se obvezuje da će u roku od 30 dana od stjecanja kontrole nad Optimom, Optima povjereniku i Agenciji dostaviti podatke o početnom stanju svoje imovine.

• CORONA virus

• Ledica
    • July 28, 2020 at 3:37 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sa/2201417.aspx

Ovaj WHO nam je otkrio toplu vodu , stvarno , nadmašili su sami sebe .

Da nam nisu rekli mi bi i dalje živjeli u uvjerenju da ljeti nema korone 😀

I još nisu sasvim sigurni , čini im se . 😀

Ljeto ide , korona na ATH , svaki dan novi rekordi u broju oboljelih . A njima se čini 😀

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • July 28, 2020 at 3:29 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Moller

pa što nije bila dobra taktika, a oni misle neki tamo BSG od prije 50 godina drži imunitet, a budala ^^

važno da je sluznica dezinficirana, a ruke tko šiša ^^

jedino me čudi zašto zatvaraju tvornicu duhana u Kanfanaru kad je bio neki članak i da cigarete pomažu? :/

Nije neki članak , u pitanju su ozbiljna naučna istraživanja , znanstvenici dokazali da se virus teško hvata na pluća obložena katranom.

A ovaj BAT odlazi zbog pusinga na Agrokoru .

Eto kakav je život , Ramljak i Peruško spašavali radna mjesta , a ugrozili živote ljudi 😂

• Ledica
    • July 28, 2020 at 3:03 PM

Zašto bi trenutne valuacije bile bitne kad je natječaj završen 18.3. i pristigle ponude morale su imati definiranu ponudu cijene za cijelo društvo . Pretpostavljam da je ponuđena cijena u dijelu na koji utječe financijsko stanje Opte bila temeljena na FI za 2019. g.

Ponuđači koji su ušli u drugi krug mogli su prilikom dubinskog snimanja baciti pogled i na izvješće prvog kvartala .

Takoder , izvjesno je da je dubinsko završeno jer bilo bi suludo da još uvijek u Buzinu ponuđači prevrću papire i lupkaju po Digitronu u pokušajima da odrede cijenu dionice . Baš !

Ako se postupak prodaje oduži to sigurno neće biti iz razloga sto se ponuđaći ne mogu odlučiti koliko nude za Opte .

• CORONA virus

• Ledica
    • July 28, 2020 at 1:13 PM

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sa/2201345.aspx

Moramo prigrliti” novo normalno “do pronalaska cjepiva jer sve je vise pokazatelja da posljedice preboljelog virusa mogu biti kobne za sve , a ne samo za stare i bolesne .

1. Privacy Policy
  2. Kontakt