1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • June 12, 2021 at 12:35 PM
    Quote from Optimistcro
    Quote from dionicar

Kolege. Jeste primjetili po ZG ili općenito po HR.. vozim se sad bikeom uz slavonski u ZG.. i prije savske primjetin plakat.. HT 1GBits/s. Do sada su nudili 500 Max. Ne znam je li ovo otimanje za korisnike pred finale ili što.. ili se baš sad poklopilo..

E sad stvarno stvarno ali stvarno pretjeruješ kolega...

Nemojte biti takvi prema kolegi dioničaru, on se potrudi da nam uredno dojavi svaku i najmanju promjenu koju primjeti, ima dobar dar zapažanja, a možda je i u pravu, pokazuju se mišići, moraju se nekako zadržati postojeći korisnici , a po mogućnosti i privući novi. Stiže konkurencija. ;)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • June 11, 2021 at 9:37 PM
    Quote from Meri

Ne. Ht uvijek upravlja svojim dionicama jer je to njihovo vlasnistvo. Ne upravlja vise drustvom. Dionice nikada teoretski ne mora prodati niti pristati na cijenu, ali nece upravljati poslovanjem pa postaje kao ti koja imas dionice ali nikakva utjecaja na poslovanje, bez prava glasa. Ti imas glas ali je blizu nule nhf. Agenciia se ne bavi vlasnistvom nego utjecajem na poslovanje.

Zaba ne mora prodati ali ce bolje prodati paket s Htom s upravljackim pravima

Ovako kako vi kolegice tumačite, raskidom ugovora između Zabe i HT -a dolazimo u situaciju da HT uopće ni ne treba prodati svoj udio u Optimi jer sa 17% udjela postaje skoro pa beznačajan, pogotovo naspram Zabe koja ima duplo vise , 38% i najveći je pojedinačni dioničar.

Čemu onda sav taj cirkus 7 ili 8 godina ?

Raskidom ugovora sa Zabom HT gubi pravo upravljanja Optimom i postaje samo jedan dioničar sa 17% udjela.

A prava vezana uz vlasnistvo na dionicama, premda deklaratorno pod ustavnom zaštitom jako su relativan i rastezljiv pojam.

Npr. gospon Ramljak je mjesecima prije nego su vjerovnici počeli razmisljati o nacrtu Nagodbe u Agrokoru , svečano pred Božić 2017. g. objavio dioničarima, ne Agrokora nego vrlo uspješnih društava izlistanih na ZSE, perjanica hrvatskog tržišta kapitala da njihove dionice vrijede nula kuna.

O, da, nismo izgubili vlasnistvo , samo je naše vlasnistvo izgubilo vrijednost u potpunosti.

Nije šija nego vrat.

• Ledica
    • June 11, 2021 at 9:12 PM
    Quote from Sheriff

zaba može sama prodati ali opet stjecatelj mora dati ponudu za preuzimanje (25%)

To se podrazumijeva, Zaba ima cca 38%.

Ako HT ovlasti neku drugu banku za prodaju svog udjela,kupac Zabinog udjela javnom ponudom za preuzimanje olakšat će joj posao.

• Ledica
    • June 11, 2021 at 5:45 PM
    Quote from Meri
    Quote from Jubito

A ugovor ili bilo koji drugi dokument o prodaji dionica HT-a i ZABA-e će potpisati ili dogovore s investicijskom bankom voditi Meri i Jubito na osnovu usmenog dogovora sa većinskim vlasnicima. ;)

A dobro. Mislila sam reci da investicijska banka vodi postupak prodaje a ne Zaba. Zaba svakako daje suglasmost za prodaju kao i Ht. Ht iako ne vodi vise prodaju ne mora pristati na cijenu, to dogovara a vjerovatno je vec dogovorio sa Zabom.

Sve što ste napisali je netočno.

Nakon 10.7. HT gubi pravo upravljanja svojim i Zabinim dionicama

Ugovor između njih o upravljanju Optimom automatski se raskida.

Optimom će upravljati Zaba,, zato su već i imenovali članove NO.

HT mora ovlastiti ZABU ILI DRUGU. BANKU da proda sve dionice Optime u vlasništvu HT-a.

AZTN u svome Rješenju ne navodi da i Zaba mora prodati svoj udio u Optimi, jasno , Zaba nema problem sa nedopuštenom koncentracijom.

Zaba ili druga banka za prodaju HT- ovih dionica Optime vise ne treba dopuštenje, suglasnost ili privolu HT-a jer nastupa trenutak prisilne prodaje.

Upravo to je intencija i svrha svih rješenja regulatora kojima se rješava problem nedopuštene koncentracije .

Zaba ne mora prodati svoj udjel u Optimi.

Zaba može samostalno prodati svoj udjel u Optimi kome hoće i po cijeni koju ispregovara.

To je moje razmišljanje odnosno tako ja shvacam tijek i završetak ovog postupka.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • June 11, 2021 at 2:06 PM
    Quote from LodeRunner

ZaBa opet u banani. Cijeli web se raspao jerbo se studentarija opet igra u vrticu pa sje...a certifikate.

Tko ulaze u ovo zbilja nije normalan.

Stvarno, a ja mislila da imam loš signal jer sam na otoku 😥

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Ledica
    • June 11, 2021 at 2:01 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…61f8a6f47d9.pdf

Vinko Mužić na broju 8 iz top10 povećao udio.

• Ledica
    • June 11, 2021 at 1:50 PM
    Quote from BudFox
    Quote from fond300

Do 10.7 ne do kraj godine definitivno da

Istok sam mišljenja kao kolega, zainteresiranih za kupnju ima, samo kada se HT

makne iz Upravljanja i bude primoran prodati Optimu, onda će se prodaja i dogoditi.

Dakle, čekamo drugu polovicu godine i prigodnu objavu za Božić ispod bora :)

Može li prigodna objava za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5.kolovoza?

Ili malo kasnije, 15. kolovoza na Veliku Gospu da se ukaže kupac?

Lijepo bih zamolila.

Imam u planu krajem ljeta kupovati neke druge dijonice 😂

• Ledica
    • June 11, 2021 at 1:24 PM
    Quote from Meri
    Quote from Jubito

...

Temeljem ono malo znanja o trgovačkom pravu, HT i ZABA prvo trebaju regulirati nove međusobne odnose (vezane za upravljačka prava i ovlast ZABA-e da proda sve HT-ove dionice) u skladu sa Rješenjem AZTN, a obzirom na otezanje HT-a ne sumnjam da će i to potrajati neko vrijeme, pogotovo što se bliži sezona godišnjih odmora. Tek nakon toga ZABA može nastaviti proces prodaje i bilo što ugovoriti sa eventualnim kupcem. Ispravite me ako griješim.

Po meni, to će se otegnuti najranije do jeseni.

Glavna skupština

Rješenje AZTN

Ne nastavlja Zaba postupak prodaje nego odabrana investicijska banka.

Display More

HT je prema Rješenju AZTN-a dužan ovlastiti Zabu ili neku drugu banku koja će prodati sve njihove dionice Optime.

• Što smo danas tržili

• Ledica
    • June 10, 2021 at 3:36 PM

danas nešto sitno jednog turista, a sutra je petak i idem u kupovinu ostataka što se nije prodalo kroz tjedan, nadam se barem ma lom popustu, danas prodavači još drže visoke cijene robi koja mi je na piku.

• Ledica
    • June 9, 2021 at 9:48 PM

Ja sam uvjerena da ćemo ipak ove godine pronaći tog vražjeg kupca koji se uspješno igra skrivača s nama. Tako dobro se sakrio da se izgubio. Ali pronaći ćemo mi njega i izvući na svijetlo dana kad tad 😂😂😂

• Ledica
    • June 9, 2021 at 1:20 PM
    Quote from tepra

sad kad je 4.77 hoćemo li u stečaj ili prema 25?

šta kažu dežurni ekstremni ulagatelji?

Ni jedno, ni drugo nego malo po lojtrici gor pa po lojtrici dol, a u srpnju , negdje oko 11- tog kad sunce zapiči i sprži mozak budemo se našli na donjoj prečki lojtrice.

Al’ ja se čvrsto držim za tu lojtru, ne može me se lako otresti 😂😂😂

• Ledica
    • June 9, 2021 at 12:31 PM
    Quote from Flight
    Quote from sasab

Raifica prekjucer minus 25K lagano spusta. Da mi je znat da li se netko krca medu prvih 50 dionicara i vidi ovu situaciju kao priliku za dokup nakos sto je nastala ”panika” bez pokrica i srusila nas na niske grane..

ako netko kupi knjigu a ima je od prije 10tak dana pa da usporedi i podjeli sa nama, bio bi zahvalan

Pa naravno! :)

Što naravno, za Rajficu , knjigu ili oboje? 😂

• Ledica
    • June 8, 2021 at 3:40 PM
    Quote from Moller
    Quote from dionicar

Moller hvala na lajku statusa. ali mene zanimaju brojke..? što drugi kazu ? se oduzima dug od tog ili ne ?

naravno da dug mora netko platiti, a to će izgleda morati kupac, mene sada više brine kako su svi pozabili onoga potentnog kupca,

"Hrvatska kompanija koja nema veze sa telekomunkacijskim biznisom"

jeli se to namjerno zaboravlja ili ......

Ništa se ne zaboravlja, na sve se pazi. Bumo vidli .... možda nebu Telemach nego Telemais.... meni svejedno.... oba ponuđača su galantna 😂

• Ledica
    • June 8, 2021 at 1:04 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Miron

Pa doći će i taj 10.07. crni vrag ga odnio skupa sa HT i ŽABOM.

Ja HT-ovcima vjerujem, pa ako su oni rekli, tj. napisali da nema ništa od prodaje do kraja godine, onda nema ništa do kraja godine.

Osim ako ne odluče prisilno naplatiti zajam koji dospijeva 30.06.2021., a i to je moguće.

Kod nas je sve što je abnoralno i pokvareno moguće, a sve što bi bilo normalno i pristojno je malo moguće ili nemoguće.

Ja im ne vjerujem jer oni gube s 10.7. pravo upravljanja Optimom i što je još važnije dolaze u obvezu ovlastiti Zabu ili neku drugu banke da proda sve njihove dionice Optime.

Tako je navedeno u rješenju AZTN-a.

Pa zar su konzultirali vidovitog Milana i on im je predvidio da Zaba ili neka druga banka neće do kraja godine prodati njihov udio?

Ugovor između HT-a i Zabe automatski se raskida 10.7. i Zaba može krenuti samostalno u prodaju svojih cca 38 posto dionica jer nema vise nikakve obveze prema HT-u.

A HT može za prodaju svog udjela ovlastiti neku drugu banku koja će i nadalje otezati s prodajom ali najdulje sve dok kupac Zabinog udjela ne objavi javnu ponudu za preuzimanje ostalim dioničarima jer tada prestaju svi razlozi i opravdanja za nemogućnost prodaje.

Game over.

Prisilna naplata dospjelog potraživanja nije isključena, ali vjerujem da postoji negdje neka banka koja bi bila voljna refinanacirati dug tik pred prodaju Optime.

Nakon osam godina urednog ispunjavanja obveza iz predstecajne nagodbe nije mi izgledna opcija tjeranja Optime u stečaj. Pojedinačno najveći dioničar Zaba prva to neće dozvoliti jer onda, kako se kaže, džabe su godinama krečili.

• Ledica
    • June 8, 2021 at 9:28 AM
    Quote from Flight

Mislim da si napisao jednu od najvecih gluposti. Uključujući i onu vezanu za cijenu koja (usudio bih se tvrditi) sigurno nije i neće biti dvoznamenkasta.

To je i inače problem ovdje oduvijek bio. To stvaranje nekakvih nerealnih ocekivanja. Realna ocekivanja su bila od 6-10 kuna u normalnim (ne Covid) uvjetima uz korektno i profesionalno upravljanje HT. Došao je Covid, a ni HT nije upravljao profesionalno i korektno. Zna se kako se računa EV, a zna se kako se računa i Ebitda. Cijena je po mojem osobnom sudu trebala upasti izmedju 6,5 i 8 EV / Ebitda, a to znaci do EUR ili malo vise. Sve preko toga je u ovakvim uvjetima i u ovakvom odnosu snaga - preambiciozno.

Ako se vi kolega usudite tvrditi da cijena sigurno nije i neće biti dvoznamenkasta onda se ja usudim ustvrditi da sigurno vi imate insajderske informacije.

I nekako mi se činite u zadnje vrijeme konfuzni, zbunjeni i dezorijentirani u postovima, malo lijevo, malo desno pa opet po sredini. ;)

• Ledica
    • June 7, 2021 at 11:02 PM
    Quote from deny_09

To i je draž burze. Psihologija na djelu. Veliki prodaju cijena ide dolje, tko vjeruje da vrijedi i tehnicari kupuju, tko ne vjeruje ili nešto više zna od drugih prodaje...😉. Prije neki dan je bilo slično na ADRS2 istresanje velikih po 408, a sad je cijena 424,00 + 12 kn dividende. Svatko igra za svoje novce. Tko ce biti u pravu vidijeti cemo. Nekad se utakmica dobije nekad izgubi, ali glavno da smo u igri. HŽV...Livaja ostani...😉

Adris je ispao iz nekakvog regionalnog indeksa pa su ga strani investitori bili prisiljeni rasprodati. Akcija je kratko trajala i ja sam na toj cijeni uspjela nešto kupiti, a bila bih i puno vise da sam taj dan saznala razlog istresanja. Kupovala sam i slijedeci dan, naravno po višoj, ali još uvijek prihvatljivoj cijeni jer bilo je očito da je rasprodaja završila i cijena ide gore.

• Ledica
    • June 7, 2021 at 8:55 PM
    Quote from Flight
    Quote from MickeyM

To ti se veliki igraju malenih i peglaju cijenu.

Jel možete kolega Flight malo pobliže objasniti zbog čega je bitna cijena na burzi i zašto je veliki moraju peglati ?

Nije valjda da je kupac tolika škrtica pa će nas na kraju isplatiti po tromjesečnom prosjeku?

Moje dionice u tom slučaju neće vidjeti osim ako me na silu istisne, ostavljam ih unucima ako ću ih jednog dana imati.

• Ledica
    • June 7, 2021 at 8:45 PM
    Quote from MickeyM

Ako ovo ne "smrdi" na dogovoreni stečaj evo glave! Nek se zna tko je gazda!

Opet gazda?

Zar nismo dovoljno nastradali već s jednim Gazdom?

Jel se opet formirala nekakva grupa Borg?

• Ledica
    • June 7, 2021 at 3:59 PM
    Quote from trial
    Quote from Moller

moglo bi biti da je to u stvari ta cijena, ali se OAna odlučila odmah uzeti lovu, možda i ona gradi kuću, a znano je da je beton svakim danom sve skuplji i ako je radi toga išla brza isplata, već joj se isplatilo

Možeš biti siguran u to, da kad bi to bilo tako, niti cijena na burzi ne bi pala ispod 6 kuna.

Točno , ali mi nikad nismo vidjeli procjenu crno na bijelo, nije bilo objavljeno pa možemo samo nagađati. Da je procjena vrijednosti objavljena cijena dionice na burzi vrtila bi se samo iznad.

• Ledica
    • June 7, 2021 at 3:38 PM
    Quote from Optimistcro
    Quote from Flight

Ne mudruje se. Kad daš nekome u zalog dionice za kredit onda si mu defacto i deiure dao te dionice u vlasništvo dok ne otplatiš kredit. To se zove također otpuštanje u korist treće osobe. REPO nije ništa drugo nego kratkoročna pozajmica uz zalog dionica ili nekog drugog vrijednosnog papira.

ja vjerujem da je ona prodala, al to ne mogu tvrditi niti tvrdim, za razliku od uobičajenih insinuatora koji sve znaju, a zapravo nemaju pojma.

Flight pošteno.... Ali ako je prodala po 6.7 kn......koji je po Vašem mišljenju scenarij prodajne cijene za ostatak živopisnog društvanca? Zašto pitam, jer ta taj broj 6.7 kn sigurno nije bezveze određen

Možda je ta cijena određena prema procjeni koja se radila krajem 2019. prije raspisivanja natječaja?

Onda je to minimalna cijena i sve ispod toga smatra se neprihvatljivom cijenom prodaje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt