1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. frank8

Posts by frank8

• PLAG (PLAVA LAGUNA d. d.)

• frank8
    • September 27, 2023 at 10:51 AM

Poreč se zeleni, što može biti indikativno i za kapacitete Plave lagune:

+13% za rujan (sredina)

Marina Poreč zabilježila uspješnu turističku sezonu - Poreština.info - novosti iz Poreča i okolice, Vrsara, Funtane, Višnjana, Lovreča, Kaštelira, Tara
    Marina Poreč, jedan od omiljenih odredišta nautičara, završila je još jednu uspješnu turističku sezonu. Ova sezona je privukla brojne zaljubljenike u more i…
    porestina.info

...a ima se i za investicijsko održavanje i dizanje standarda soba, ugradnju el.punjača (...) :)

Radovi na investicijama i održavanju – Natječaji — Plava laguna

• frank8
    • September 19, 2023 at 2:30 PM

Likovi koji prodaju po dvije dionice... već tjednima. Dvije dionice. Što, neka srednja škola ima account za vježbu trgovanja na burzi?

A najveća profitabilnost u turističkoj branši tijekom ove godine, dolazi novi izvještaj i (vjerojatno) još bolji kvartal :D

Stavi sve odjednom na prodaju da ne nabijam naknade za po dvije dionice.

• frank8
    • September 14, 2023 at 3:29 PM

Dodatak: Imam običaj s vremena na vrijeme pogledati recenzije hotela/grupacija koje kupujem i to u smislu provjere/indikacija popunjenosti i broja recenzija u posljednje vrijeme. U ovom slučaju subjektivne ocjene su nebitne. Blago možete pronaći u negativnostima koje gosti navode.

Heiku je negativno što dugo čeka u redu, no vjerujem da svakog dioničara Plave lagune vesele dugi redovi pri čekanju na večeru na dan 14.09., debelo iza kraja glavnog dijela sezone.

Također, na današnji dan, 14.09., samo za ovaj hotel danas je napisano, do 15h, 8 recenzija (!). Za jučerašnji i 2-3 dana iza, prosijek je 10-15 dnevno. Za primjer, od 01.08. do 06.08. dnevni prosjek recenzija ovoga hotela bio je od 4 do max 8. Meni ovo otkriva puno. Sretno :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• frank8
    • September 14, 2023 at 10:46 AM

Ovu vijest pokažite onima koji se budu bunili nekad za 2-3-6-12 mjeseci na "jako visoke kamate na kredite", zbog kojih im je nedostatna kreditna sposobnost za stan, torbicu ili mobitel.

• frank8
    • September 14, 2023 at 10:43 AM

U iščekivanju izvrsnih rezultata za 3Q, malo slinjenja:

• Hotel Materada Plava Laguna, te kamp Camping Ulika Poreč dobitnici Travelers Choice Tripadvisora za 2023.
    • Rast noćenja u komercijalnom smještaju (hoteli, kampovi...) - i domaćih i stranih; link http://www.novilist.hr/novosti/gospod…risticke-sezone
    • Post-sezona u punom jeku: praćenjem outdoor/zabavnih aktivnosti do stvaranja potražnje za smještajem u mjesecima izvan sezone:

Nova godina

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Više od 1500 prijavljenih (+ ekipe!) za Plava laguna Ironman (triatlon) u Poreču (i to krajem listopada!)

Triatlon

-

U iščekivanju izvrsnog 3Q i izgledno isto takvog 4Q :)

• frank8
    • September 7, 2023 at 1:48 PM

Ima li tko uvid tko konstantno prodaje po 2, 5 ili 7 dionica po cijenama 10 EUR nizim od prvog slijedeceg sell naloga?

• frank8
    • September 1, 2023 at 7:00 AM
    Quote from KikiRiki

banana država -> banana burza 😁

Tko mi može objasniti zašto cijena pada?

i zašto OMF krati poziciju?

Top komentar. Manipulacija? Mozda spustaju da kupe jeftinije prije isteka sedmog dana od donosenja odluke o isplati dividende? 😀

• frank8
    • August 21, 2023 at 9:49 AM
    Quote from Junius
    Quote from Damir1952

Ponovno crne najave, zar nemaju novinari neke druge teme za pisati ^^

Znači vlada želi da se poveća NRS stopa po koja se računa varijabli dio kamate kod 65% kredita sa promjenjivom kamatnom stopom, jer želi povećati trošak zaduživanja banaka na domaćem tržištu (oročeni depoziti)...zanimljivo...

A onda ćemo iza toga ići štiti dužnike. Perpetuum mobile državnog intervecionizma

• frank8
    • August 21, 2023 at 9:23 AM

Većini je doseg Google Translate, prenašanje i modificiranje ino članaka za domaće potrebe. Samo što nisu svjesni da nitko neće raditi biznis bez zarade. S ovakvim člancima stvaraju si preduvjete da im kamate na kredite (i kartice), budu više (ako input platiš više, output mora biti skuplji... a marža mora biti zadovoljavajuća ili barem dostatna, jer u suprotnom taj biznis nečeš raditi - ili nećeš financirati, odnosno, financirat ćeš manje).

Banka ne prodaje ni kolače, ni gaće, pa da biznis može doći u pitanje. Prodaje novac, a novac je najkonkurentnija roba. Ključ je u upravljanju likvidnošću i kreditnim rizikom - u slučaju HPB zadnjih godina gledamo izvrsnu izvedbu u tim segmentima. Prema tome, ovi što pokušavaju, s ovakvim člancima na cijenu banke mogu utjecati samo privremeno i to kod nepismenijih.

• Birtija

• frank8
    • August 11, 2023 at 1:08 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from frank8

Imam 5 poznanika koji su u jednoj od banaka, nije HPB, orocili od po 100k EUR do 1,0m EUR, najvisa kamata 3.5% i to za jednog od 1,0m EUR razbijeno na 10 osoba po 100.000 EUR, radi "sigurnosti".

I nije 'drlog' banka.

Dogovoris sastanak, dobijes povlastenu ktu... to se zove trziste. Ne treba gledati cijenike.

samo me zanima je li Erste u pitanju?

Cuj ovoga iznad. Ja govorim ono sto znam sa 100%-tnom sigurnoscu.

Nije Erste.

Za njih nisam ni cuo da su davali vise stope. Jedina prica u vezi njih je bilo nagovaranje klijenata na kupnju obveznice.

Ono sto znam je da vise stope daju i da su podlozni dogovorima - ZABA i Kentbank. HPB daje, ali na jako duge rokove (3-4 godine). Ako imas lovu dogovori sastanak s direktorom centra tamo gdje zivis...

A tko sumnja - ima brojeve telefona po webu, zovi, pitaj i vidjet ces tko je u pravu. A dijelom mi je i zao za ovu info zbog ovog lika iznad, no vjerujem da isti nece profitirati od iste 🙃

• Birtija

• frank8
    • August 11, 2023 at 11:41 AM

Imam 5 poznanika koji su u jednoj od banaka, nije HPB, orocili od po 100k EUR do 1,0m EUR, najvisa kamata 3.5% i to za jednog od 1,0m EUR razbijeno na 10 osoba po 100.000 EUR, radi "sigurnosti".

I nije 'drlog' banka.

Dogovoris sastanak, dobijes povlastenu ktu... to se zove trziste. Ne treba gledati cijenike.

• frank8
    • August 11, 2023 at 9:31 AM
    Quote from Philidor
    Quote from Philidor

Kamate na štedne depozite će se početi dizati točno u onom trenutku kada kritična masa ljudi počne dizati novac s računa uslijed čega bi se bankama smanjila adekvatnost kapitala. Dok god banka ima adekvatnost kapitala na razini cca 30%, nema razloga za dizanje kamata na štedne depozite jer banke ne osjećaju taj pritisak odnosno potrebu da zadrže stare štediše i privuku nove...

Ali to je već stvar i neke financijske pismenosti građana. Zašto ljudi drže taj novac na računu, a ne kupe npr. ZG Holding obveznicu, dionice, uplate si životno osiguranje, treći stup ili što im je već po volji pa da si uzmu tih x% prinosa i uštede nam svima još jedan birokratsku intervenciju gdje istoj nema mjesta?

Ovi naknadni porezi na ostvarenu dobit nisu u skladu s kapitalizmom i značajno povećavaju rizik za poslovanje, neovisno o tome koga bi takav porez zahvatio smatram da je isti pogrešan (kao što je to bio i lanjski). Npr. već godinama uvjerljivo najveće dobiti imaju supermarketi ako će se gledati po branšama (neovisno o onim mjerama zamrzavanja cijena pojedinih artikala), zašto bi veća dobit banaka u jednom ili dva kvartala zahtijevala hitnu zakonodavnu intervenciju, a price gouging hrane je valjda

Moje čestitke ministru financija (ali i cijelom ministarstvu) što se nekoliko dana nakon komentara mene, random forumaša, sjetio da novim izdanjem obveznica može povući dio likvidnosti iz banaka i tako prisiliti banke na povećanje kamata na depozite odnosno izbjeći taj glupi porez

Poprilično glupo.

Po izvjescima HNB, nakon te "narodne" obveznice s prvim kvartalom 2023. imovina banaka smanjila se za 6%, a najviše Ersteova - za nekih 10% (izracunaj od ukupne aktive) - toliko da su (Erste) izdavali obveznice po +4%.

Takve akcije stvaraju zametke za "run on the bank", sto ugrozava stabilnost banaka. A depoziti, za imalo upucene, nisu ni 0,1%, ni 0,2%, nego preko 2% čak i za manje iznose, 2,5% za 100-injak tis. EUR na 12 mjeseci, +3% na 24 mjeseca. Veci iznosi i na 12 mjeseci idu preko 3%.

Taljigate bezveze. Na razini polunovinara nekog portala s crvenim bannerom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt