Što, toliko defetizam samo zato, jer TPNG nije ostvarila rast u kratkom roku?! Šaraj malo kolegice...
Bome saram kolega zadnjih tjedana😂
Marija Elena, um Gotesvilen!?
Što, toliko defetizam samo zato, jer TPNG nije ostvarila rast u kratkom roku?! Šaraj malo kolegice...
Bome saram kolega zadnjih tjedana😂
Marija Elena, um Gotesvilen!?
Nakon godinu dana na ovoj burzi, zakljucujem da se ovdje nema sto investirati. Osim mozda u 3 dobre dividendne dionice, sto ima smisla samo ukoliko imas par milijuna kuna na brokerskom racunu. Ovdje se dobra vijest ili dobar izvjestaj koristi da se fondovi mogu nekoliko iducih tjedana iskrcavati.
Cilj je valjda i zadnjeg malog ulagaca potjerati sa ZSE bez kune.
Ako ima bilo sto smisla, onda je to cekanje iskrcavanja nekog velikog pa uletiti i onda za 2 do 3 dana van sa +10%. Bilo kakvo "investiranje" vodi samo u gubitke.
Ovdje je jedino cash kralj.
Brezobraznik jedan, ne vriđaj damu!
daj Bože.
ali to nitko ne može znati.
pratio sam te vozarine jedno barenko dvajst godina...
I na temelju 12 god pracenja nemas misljenje di ce sad ic?
sori, uopće ne pratim.
osim šta san bacija zeru graha.
atpl u dvi kanalizacije: jedna srednjoročna, gravitacijskog tipa, a druga kratkoročna (unutar srednjoročne), tipa pumpaj me-napumpat ću se.
postoji utjeha u nepopunjenom gapu između 254 i 265.
to će se popuniti- prije ili kasnije.
s obzirom na to, ove razine su dobre.
a što ne znači da neće biti još boljih razina.
Pa predviđana za duži rok i jesu još veći rast vozarina.
Gospodarstva tek sad napokon kreću rasti nakon pada zbog korone, tako da se zna što to znači i što možemo očekivati
daj Bože.
ali to nitko ne može znati.
pratio sam te vozarine jedno barenko dvajst godina...
a,što prije tog a, a što poslije toga ..priča totalno nikakve veze sorry..
zbog tog kratkoročnog pogleda cijena i ide gori-doli...kada bi INVESTITORI bili sigurni u srednjoročnu (npr. 5 godina) perspektivu ATPL-a, vjeruj da bi nastala gužva...uz konstantan up trend barem 2-3 godine...
Kumuliramo i mi, bez brige, samo neka troše dionice.
Ali nitko normalan ne bi išao prodavati sada ispod 2xx kada se zna da je 2020. završila zapravo odlično, a sada smo već u dobrom plusu
BPI 20.000, BSI 15.000 USD, u 2020. prosječno bili cca 50% niže.
Treba li što dodati??
kratkoročno razmišljanje.
sad bi, kao, cijena trebala biti una paloma blanka jer će po godine ili tri kvarta godine biti dobro.
a šta posli toga?
opet daun d river sajd.
Pa sama cinjenica da su ovdje i mirovinski fondovi imali velike gubitke, je znak da se ovdje nema u sto investirati.
Samo npr Dlkv, kupovali su ga na 1500, pa "jeftino" na 250 pa prodavali na 3.8 kuna.
Sada je jedva 7 kuna.
Pa Igh, Viro i sl "perjanice" sluze samo za gubljenje novaca bilo kakvim ozbiljnim investitorima.
ovdi vam je opasan igrač brkolina777.
vrti veliku lovušu, za sebe i druge.
čuvajte se njegove ruke.
udara po bidu i asku ako treba- istovremeno.
Kolege, jel itko od vas tehničara šarao i gledao vlen, kuće, đeće, štaće sljedećih dana??
- tu je bilo vidljivo da će pozitivne divergencije prijeći u negativne te je iz aviona bilo vidljivo da će pasti do 11kn.
- zbog toga sam i prodavala VLEN.
- više o tim divergencijama vam može reći gospon Vlad11111111111111111111111111111....
- ali ja sam više nego sigurna da će pogriješiti, pa mogla bi se kladiti u 100.000kn da nema pojma kuda će taj VLEN.
lako ćemo mi za VLENNNNN...(je li to viktor lenac?)... iđen nazvat onog maloga od Palube... ima lipe remontiće po Italijama.
nego, rade li još uvik los testosterons abav aper lip?
vjerujem da na većini dionica fondovi doslovno šišaju ovčice male...s par sto tisuća na nekoj dionici napraviš čuda...
Netočno, nekoliko "malih" ulagača, rade što god hoće po ovoj burzi. Malo se dogovore, imaju samo koji mionček kuna i sve riješeno.
Fondovi to možda isto rade, ali "mali" su daleko uspješniji.
može biti, ne pratim...
vjerujem da na većini dionica fondovi doslovno šišaju ovčice male...s par sto tisuća na nekoj dionici napraviš čuda...
Ako fondovi šišaju ovce, kako onda uopće ne napreduju već nerijetko i gube?
ako ošišaju ovce, ne znači da nisu u gubitku...recimo (što je krajnje karikiranje), ako su kupili ATPL na 3.500...ah, ta vremena...
Netočno, nekoliko "malih" ulagača, rade što god hoće po ovoj burzi. Malo se dogovore, imaju samo koji mionček kuna i sve riješeno.
Fondovi to možda isto rade, ali "mali" su daleko uspješniji.
ako je to točno, onda se na FORUMIMA ne isplati baš ništa pisati.
analizirati.
bacati fažol.
skuvati FAšta-fažol.
bolje samo pratiti.
a ne drukati kao neke koljege.
Nakon godinu dana na ovoj burzi, zakljucujem da se ovdje nema sto investirati. Osim mozda u 3 dobre dividendne dionice, sto ima smisla samo ukoliko imas par milijuna kuna na brokerskom racunu. Ovdje se dobra vijest ili dobar izvjestaj koristi da se fondovi mogu nekoliko iducih tjedana iskrcavati.
Cilj je valjda i zadnjeg malog ulagaca potjerati sa ZSE bez kune.
Ako ima bilo sto smisla, onda je to cekanje iskrcavanja nekog velikog pa uletiti i onda za 2 do 3 dana van sa +10%. Bilo kakvo "investiranje" vodi samo u gubitke.
Ovdje je jedino cash kralj.
prilično realno...u što ulažeš? zaba, kodt, ernt...?
Display MoreMrtva burza, mrtav forum Poslovni, mrtav ovaj forum...mrtvi ulagači- pa tko će ulagati?
Bez svježeg kapitala zainteresiranog za burzu ista će nastaviti spavati u svom mrtvilu...
Hoće li uskrsnuti??
Teško.
Ne vidim da će u Hr nastati neke nove firme, atraktivne, profitabilne, a koje će privući ulagače.
Ne copraj, Tepeš.
ne da Svevišnji coprati.
ih šprehe absolut realistiš.
Šta je ovo? Neki antiklimaks nakon objava rezultata?
Ne znaju ljudi u sta bi ulagali...
Mrtva burza, mrtav forum Poslovni, mrtav ovaj forum...mrtvi ulagači- pa tko će ulagati?
Bez svježeg kapitala zainteresiranog za burzu ista će nastaviti spavati u svom mrtvilu...
Hoće li uskrsnuti??
Teško.
Ne vidim da će u Hr nastati neke nove firme, atraktivne, profitabilne, a koje će privući ulagače.
Da, trenutno stanje je takvo da se BTCI digao 50 posto i da dalje nije dovoljno. Ako zelimo viditi buduci smjer tankerasa, pogledajte zadnje mjesece i rast cijena njihovih dionica, pogledajte i danasnji rast svakako je impresivan.
Kako će rasti ako nema novih ulagača, a velikim ulagačima svejedno?
Možete prodavati jedni drugima...
P.S.
Nije provokacija, znao sam staru gardu iz Tankerske, iskoristili ljudi priliku... (nemoralno, ali zakonito).
čoviče, vi prodajete jedni drugima...
šala, vjerojatno dijelom.
ne pratim događanja, ima li u zadnje vrijeme prekrcaja dionica između velikih igrača?
tu su moguće svakakve kombinacije. top 10 posjeduje 42,43% dionica. oni koji bolje prate vele da IB ima više računa. na sadašnjoj cijeni to je cca 130 milja kn. dakle....
A ima li Aj Bi jos koju veliku investiciju? Lani je prodavao...
ovo je ključno i u potpunoj suprotnosti od nas;
"Ova situacija s GameStopom je možda indikator kako stiže nova investicijska sila, budući da se mali investitori okupljaju na jednom mjestu i slijede jedan drugoga u veliku investiciju."
zato svako malo netko ostane delistiran, squezan po nekakvim čudnim elaboratima i tako nam i treba
Pa i mi se skupljamo na jednom mjestu.... da bi se svadjali
neee...da bi jedan drugom uvalili nelikviduše... mislim ZZZZZZZZZSE dionice...
No po meni je tu prilika za nas s jacim novcima...
- što preporučujete za nas s slabijim novcima ???
- za britvicu uvijek imate.
Ovisi iz kojeg kuta gledate.........vozarine su ključ svega.......ja ne vidim niti jedan razlog zašto bi u narednom periodu ukoliko vozarine ostanu visoke ili nastave rasti bilo tko prodavao dionicu u narednom periodu u rasponu od 182-194 kao što imamo situaciju u zadnjh tjedan, dva........
a nebitno je tko če i kad kupovati značajnije količine atpl jel ako dođe do preokreta u poslovanju netko sigurno hoće.......neki kupuju več jučer, jel i ovih cca 30 - 40 tisuča dioniča u zadnjih 10 dana negdje je završilo (dio i iztrejdano), a neki če kupovat nakon izvješća za q1, ili za q2 po cijeni koja bude nakon toga, kao i uvijek.....
e to je bit svega i pitanje koje me najviše tišti!! kad je krenuo ovaj zadnji rast do 192 kn, ponadao sam se da će to ozbiljnije porasti. a onda se nađe netko sa SAMO 10 000 kom i zabetonira cijenu i niže odakle je krenula. free float je popriličan i može se uvijek nači netko takav. a nas 20-30 koji pratimo, ne možemo to izgurati.
slažem se sa hugh, ali bi i to moglo potrajati. vjerujem da nismo svi toliko entuzijastični kao migra i čekati deset godina!
čoviče, vi prodajete jedni drugima...
šala, vjerojatno dijelom.
ne pratim događanja, ima li u zadnje vrijeme prekrcaja dionica između velikih igrača?
ovo je super firma, super fi, ali slaba dionica za zaradu.
ne daju joj da raste, lako je kotrolabilna...
A jos slabija za pogubit novce sto Vi kao iskusni ulagac itekako znate...
istina.
ali ne možeš izvući malo veći novac ako ti treba.
Drevil je prešao u fundamentaliste, odrekao se graha.
on je uvik nešto filozofira o velikim prinosima na nelikvidušama...
to mi pak malo puno anril zgledi....
ne možeš na nelikvidušama prebacivati lovušu kako poželiš.
a on, Hudini naše burze, to radi bez mučo truda i kad poželi.
pa mi malo sumljiv.