Display MoreObjavili na stranicama dokumente i obrazac punomoći.
Kao što rekoh idem na skupštinu, 08./09.05. i 16./17.05. ću biti u Dubrovniku.
Mislim zamoliti druge dioničare da podrže prijedlog kvartalne dividende na sljedećoj skupštini.
Sve ću glasati za, ovo su tehničke odluke koje društvo mora donijeti.
Cijenim podršku, što je više dioničara uključeno, veće su nam šanse za uspjeh.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. TThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Treba li punomoć ovjeriti kod javnog bilježnika ?
Posts by Bartolomeo
-
-
Moram komentirati ovaj ogroman promet na jednoj i jedinoj kraljici burze, ATPL
Ljudi moji zar je to moguće 429 000 ojra (3,2m kuna) do sada, a tek je 14h, respect
i čestitam imateljima! Lijepo sam vam prije tjedan dva preporučio kupnju na 48-50
ojra, pa vidite tko želi najbolje svima na forumu, jer dobro se dobrim vraća
Zar vi niste onaj koji je do prošli tjedan zazivao propad i bdi i kraljice i oporavka u kini samo da bi dokupio sto jeftinije?
-
evo da se podsjetimo malo što je hugh pisao nedavno
Mislim da se iza Hugh i BudFox krije isti lik
Evo, časna pionirska da sa gospodinom Hugh-om nemam ništa zajedničko.
Mislim, čitam njegove postove kao i svi drugi, a čovjek me je dobro i izvrijeđao
2021. kada je tvrdio da ja imam nešto sa Slavonskim fondom i slično, što isto
nije bilo istina, ali ok, već je prošlo dvije godine od tada, pa nije ni bitno. Već
dugo nisam čuo ništa smješnije od ovoga da sam ja Hugh .
Nemojte poslije reći da vam nitko nije ništa preporučio sada na dnu
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Čim imate potrebu opravdavati se znači da ste se upecali. To da vas je Hugh izvrjeđao je također predstava za mase, kao da se ne skuži da se iza oba nicka krije isti čovjek. Vaše namjere i ciljevi pisanja na forumu su očigledni i vidljivi iz aviona.... i pomalo jadni
-
Pa nekidan vam je kolega napisao da je 900 idealno za ulaz. Šta se mi obični smrtnici imamo uopće misliti na 800
Da nebi bilo da se samo zaj... na temi evo doprinosim sa Eurodry vozarinama:
http://www.eurodry.gr/fleet/fleet-employment.html
Neke su baš super, leftoveri iz boljih vremena a neke novije i nisu baš.
Favorit mi je ovaj panamaks, baš ono blessed luck
BLESSED LUCK Panamax 76,704 2004 TC until Jan-23 $8,000 Tasos Panamax 75,100 2000 TC until Feb-23 $4,000
meni je još bolji ovaj gore po 4000$ do 23.02........
ima još jedan po 4000$ do istog datuma.....
njih dva dijele prvo mjesto.......tko prvi uhvati vozarinu što bliže nuli je pobjednik.....
konkurencija za hvatanje sve većih minusa postaje svakim danom sve veća.......
to svakako........jel vrijeme je kad kamate rastu a kompanija se visokim dugom počinje negativno poslovati na neodređen vremenski period.......takva su ulaganja visoko rizična i recept za gubitak novca......
evo da se podsjetimo malo što je hugh pisao nedavno
Mislim da se iza Hugh i BudFox krije isti lik
-
Ma priča o zaduženosti drži vodu kad brodari voze s gubitkom, a ne kad grcaju u kešu. U ovom trenutku, uz polumrtvu Kinu mi imamo 30.000$ dnevno prosjek, ok, ATPL je sigurno manje od toga, ali na 20.000$ dnevno smo imali koliko god dobiti u 1q, da se sad ne vraćamo na te brojke.
Događa se to da sad pokušavamo na silu doći do nekog zaključka zašto se ATPL trguje s diskontom od 30-50%, potencijalno i mnogo većim ako se ispuni Joakimovo predviđanje o super cycleu.
Sve se to može ignorirati neko vrijeme, ali ne svo vrijeme. Nemoguće je da uprava ne napravi i ne objavi revidirano izvješće i nemoguće je da ne dođe poziv na glavnu skupštinu. Moguće je da ne bude predložene dividende, ali ja u takvu mogućnost ne vjerujem nimalo.
Sve ostalo su rakete.Ako ove godine i ne bude dividende, nemoće je da je neće biti slijedeće godine.A ona će biti izdašna,sigurno oko 100 kn po dionici što je 20ak % prinosa s obzirom na trenutnu cijenu dionice....
-
Ovde očekujem raketu, vrlo skoro...brodarine jako dobre i dalje rastu...drugi kvaratal će biti brutalan...Ja i dalje očekujem divku, sa malim zakašnjenjem...opet kažem, nema razloga da je neisplate... I dalje kupujem po malo...
Rekao sam sto mislim o isplati dividende...prvo da vidimo revidirano izvjesce...pa poziv na GS....ako je opet ne odgode...a do tada ce se vidjeti kuda plovi svjetsko gospodarstvo...
Očekujem da će revidirano godišnje izvješće biti ugodno iznenađenje kao što je bilo i zadnje kvartalno...transparentno i odlično...i naravno, očekujem i dividendu
-
Ovde očekujem raketu, vrlo skoro...brodarine jako dobre i dalje rastu...drugi kvaratal će biti brutalan...Ja i dalje očekujem divku, sa malim zakašnjenjem...opet kažem, nema razloga da je neisplate... I dalje kupujem po malo...
Rekao sam sto mislim o isplati dividende...prvo da vidimo revidirano izvjesce...pa poziv na GS....ako je opet ne odgode...a do tada ce se vidjeti kuda plovi svjetsko gospodarstvo...
Zar Vi Chuck niste bili rekli da ćete nas ostaviti na miru, da nećete više dobronamjerno upozoravati na loše stvari oko ATPL
-
Ne radi se o navijanju za neku od strana nego o namjernom izvrtanju teza iz ne znam kojih razloga....iz razloga navijanja za neku od strana?
Recite koju tezu sam ja izvrnuo?
Kada sam ja ucio trgovati dionicama,
uvijek i svagdje je pisalo da treba kupovati
dionice kada su jeftine (mali rizik, osim ako firma ode u bankrot), a prodavati kada su skupe (veliki rizik da ce cijena pasti, a svi vec znaju da firma dobro posluje). Posto otvoreno pozivate na moj linč, molio bih da mi objasnite.
Vani je ista stvar, kupi jeftino, prodaj skupo.
Jedino tako mozes zaraditi novac.
Godinama sam trgovao iskljucivo vani, pa mi jos nije jasna logika Zagrebacke burze.
Jedino sto mi pada na pamet je da ekipa ovdje hvali dionicu kada je zele prodati (postoji ogranicena likvidnost), a pisu protiv neke dionice kada je zele kupiti, pa time nagovaraju ostale da im prodaju jeftino svoje dionice.
Koju ste tezu izvrnuli? Rekli ste da je kolegica napisala da kako cijena dionce raste tako se i rizik ulaganju u dionicu smanjuje...Procitajte sto ste napisali.Van svake pameti
-
Ne radi se o navijanju za neku od strana nego o namjernom izvrtanju teza iz ne znam kojih razloga....iz razloga navijanja za neku od strana?
-
Dragi kolega, ja sam Atpl kupovala na puno manjim cijenama. Nekoliko puta manjima kada je kupiti bilo veliki rizik.
Puno veci nego danas po 500 kuna.
Sklona sam rizicnim ulaganjima. Nekada upali, nekada ne. Ali svejedno Atpl jos ne prodajem i imam pravo komentirati.
Usporedba Spana i Atpl meni nema smisla. Span je IT sektor.
Kolegice, sada mi je sve jasno, hvala na pojašnjenju. Dakle, kako cijena dionice raste rizik se smanjuje, tako ste bar napisali. Zato sada više ne kupujete jer je rizik trenutno premali, a vi ste investitor sklon rizičnim ulaganjima.
Ne nam koja je poanta vaseg izvrtanja teza.Kolegica je napisala da je rizik sada manji .Nije napisala da kako cijena raste rizik se smanjuje.....Vi i sami znate zbog cega je rizik ulaganja u ATPL sada manji i ne razumijem ovakav nacin pisanja i izvrtanja teza.Admin vam to ne bi trebao dozvoliti jer trolate i ne doprinosite raspravi na kvalitetan nacin
-
Realno je 40 kn dividende ove godine ....kao što je realno da dogodine dividenda bude 100 kn... i neka 2023 bude 60 kn, to je 200 kn po dionici od ljeta 2022 do ljeta 2024. To je skoro 40% na trenutnu cijenu dionice na ZSE.
-
Sve u svemu nakon proučenog izvješća i kretanju na tržištu....ne bude li N.W....idemo prema 300 + miliona kn neto profita u 2022 god.Još čekamo razvoj događaja s dividendom za ukupnu ocjenu .
Što bi značilo da bi dividenda iz dobiti u 2022 god mogla iznositi 100 kn po dionici.To je dividendni prinos oko 18% na današnju cijenu....TOP!!!
-
Da pitam, je li netko ovdje razmišljao o izlaznoj strategiji najvećeg dioničara? S obzira m na to da je on investicijski dioničar koji je silom prilika postao strateški, nisam siguran da mu je cilj do kraja života držati dionice ATPL, a nisam siguran da na ovoj cijeni može dogurati do 25% ili više.
Mirovinci su se onih godina, ako se dobro sjećam, prilično opekli na brodarima pa ne znam koliko su im sada seksi, nema ih u top10.
Najveći trenutno ima 90 milijuna kuna u Atpl, a kad bi to krenuo prodavati na burzi, dionica bi vjerojatno završila na 200 kn, možda i na 100.
Koja bi tu, dakle, bila izlazna strategija?
Meni je najlogičniji izlaz kroz dividendu.
Sigurno najveći neće izlaziti redovitom prodajom na burzi.To će vjerojatno biti dogovorena prodaja po određenoj cijeni nekom velikom igraču (fondu).....S obzirom da je na Rivpu izasao nakon sto mu je dionica odradila X10-15 vjerojatno slican cilj ima i na ATPL...ako je ulazio po 150-200 kao sto neki ovdje pišu to bi značilo da cilja barem 1500-2000 kn ATPL
-
Kolege meni nije jasno tema je atpl. Što grad neke stanove ili ? Pročitaj sve ovo sve o stanovima.. ne kužim
ni ne sekirajte se......od te gradnje mi ni lipe nečemo vidjeti.......odabrani će dobiti "dividendu" od te gradnje i to je to........a eventualno je loše i to što bi ove god mogli ostati bez dividende da se izfinancira gradnja.......
Takvi projekti se najčešće financiraju kreditom.Potrebno je cca 10ak mil eura za isfinancirati gradnju, to je oko 75 mil kn,platit ce na to kamata oko 0,5 mil kn to je oko 80 mil kn.Prihod od toga posla bi trebao biti oko 200-250 mil kn. Znači ovako u grubo ostaje čistih 100-150 mil kn zarade na ovom poslu. Matematika je jednostavna.
Cjena stanova će biti 4.500-5000e
Ako je tako onda bi se ocekivani prihod od prodaje stanova popeo na 25 - 30 milijuna €
Cjena stanova će biti 4.500-5000e
Ako je tako onda bi se ocekivani prihod od prodaje stanova popeo na 25 - 30 milijuna €D
Daaaaa....Zarada je 15-20 mil eura
-
Why signs of an improving supply chain are an illusionDeclining container prices and fewer ships at port don't mean the supply chain is fixed.qz.com
Čini se da oporavak lanca opskrbe nije ni blizu kako se mislilo...
-
Ustvari zvuči logično, kada znamo kako stvari sa velikim hotelskim tvrtkama izgledaju vani. One samo upravljaju, a vlasnik su samo manjeg dijela nekretnina. A stranci su vlasnici Valamara pa oni znaju što treba napraviti.
A imaju odlične partnere u mirovinskim fondovima koji imaju novaca na bacanje i ovakav oblik (sigurniji) ulaganja (direktno u nekretnine) im odgovara.
Kakav će utjecaj ovo preslagivanje portfelja ima dioničere RIVP, odnosno na cijenu dionice na burzi???
-
Pa si sad vi mislite...........
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kolega čija je ovo analiza?
-
Normalizacija opskrbe bi mogla potrajati...
-
Jedno je sigurno a to je da kolega Neo pise suprotno od onog sto radi.Sada pise da Atpl ide natrag na 150 znaci da kupuje.....
-
Vani danas ronjenje na otvaranju:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. BudFox pa vi ste prije godinu i pol kad je dionica bila na 450 kn govorili ide to na 600.Pa jeli vi stvarno mislite da ce netko kupiti ili prodati dionicu na osnovu toga sto vi napišete na forumu?