1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. safarick

Posts by safarick

• 1
  • 2
  • 3
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• safarick
    • July 13, 2023 at 9:27 PM
    Quote from D_artagnan

A sto je najbolje sad je i bolje cijena od dokapitalizacije, jer tamo ako ponudis manje od 60€ postoji mogucnost da izvisis 🫣

Quote from D_artagnan

Ja neznam sta tebe muci? Pa samo iskoristi priliku u dokapu, u biti ni ne trebas cekat dokap, jer ti je sad cijena i bolje nego ce tamo biti….

A ajmo sacekati prospekt da vidimo koja svrha i sta i kako planiraju. U svakom slucaju bolje ovako dokap nego da se zaduzuju kod banaka po ovim kamatama za ostatak iznosa novog broda 😀

U neka daleka vremena na ovakve vijesti cijene dionica su letjele samo tako. Danas nova vremena, nova ekipa.. jbga

U neka daleka vremena su se zarađivale/gubile pare na ingri, transadriji...i da sad ne nabrajam. Uvijek su zaradili oni sa pravim informacijama u pravo vrijeme. Mali dioničari su ovdje za sad slijepi, ali ajmo vidjet.

ja dokupljivat neću jer sam ionako previše izložen...

• safarick
    • July 13, 2023 at 5:03 PM

uprava je netransparentna i ulijeva povjerenje.

Dokap???nitko ne zna za što će biti utrošena sredstva?...Na skupštini ni riječi o dokapu??

Btw....pa tko želi dokupiti može sad na burzi povoljnije.

Imam puno ovih papirića i nisam pametan što napraviti ali sam bliže kraćenju nego dokupljivanju...ova uprava jednostavno ne ulijeva povjerenje....niti su pokazali poslovnu sposobnost niti ih briga za male dioničare.

Njima je cilj i dalje musti ovu sisu....

...

• safarick
    • June 28, 2023 at 12:13 PM

Da se ne lažemo...imam dosta dionica atpl i bio bih sretan da se pare utuku u preuzimanje jadroplova.

Međutim potezi uprave mi ne ulijevaju povjerenje...ništa od obećane transpatentnosti...bilo loše ili dobro poslovanje ..upravi je uvijek super a malima kiflice....Sad kad gledam reakciju tržišta žalim što nisam barem sa pola jutros izašao

• safarick
    • June 28, 2023 at 11:15 AM

Slažem se. Ide se na razvodnjavanje malih.

Koja je to ekipa...užas. Samo nama i nama i nikad dosta

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• safarick
    • June 14, 2023 at 4:09 PM

Nije baš duplo veći bio...ali ok.

D&St ima dobar management.

I KPT ide u proširenje kapaciteta za 40% fo kraja 2026.

Kao što sam rekao...potrebe na tržištu rastu a kapaciteti tvornica premali. Uz to usa i eu ne žele trafiće iz kine.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• safarick
    • June 14, 2023 at 12:01 PM

Ovo je najbolja firma u končar grupi i sa velikim potencijalom.

KPT je isto tako dobar ali je 51% vlasnik siemens-energy.

Trenutna situacija na tržištima transformatora je takva da tko naruči sad trafo dobit će ga za 2-3 godine....kod pojedinih tvornica i duže.

Ulaganja slijedećih 20ak godina u off-shore elektrane su enormna, a kapaciteti tvornica transformatora to ne mogu pratiti. Uz to nije lako podići nove tvornice jer trebaš stručnu radnu snagu koje nema. USA imaju velik problem sa tim stvarima.

Zaključak....ovo ide nezaustavljivo prema gore u narednim godinama.

• safarick
    • June 13, 2023 at 2:48 PM

Baš me zanima čisti li ovo trezor za ekipicu iz uprave..

• safarick
    • May 20, 2023 at 8:56 AM
    Quote from mikromakrto

Ja bih više volio da firma posluje duplo bolje, a dionica bude duplo jeftinija...

Slažem se pod uvjetom isplate izdašnih dividendi.

na nivou 5-10% vrijednosti dionice.

Dioničari moraju imati koristi od firme bilo kroz cijenu dionice ili dividendu.

Inače nema smisla posjedovanje dionica. Čemu?...Da samo uprava ima koristi?

• 1
  • 2
  • 3
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt