1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. jorganson

Posts by jorganson

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• jorganson
    • April 28, 2023 at 6:17 PM

kod Adrisa nema više nominale od kada je uveden euro.novu nominalu u eurima tek trebaju dogovoriti.mislim da će bit dosta veća.

ovo povećanje temeljnog kapitala će ići po približnim cijenama na burzi ,čak postojeći dioničari neće imati nikakve povlastice ni pravo prvenstva

koliko sam ja skužio.

• jorganson
    • April 27, 2023 at 3:01 PM

nije problem što ulažu u turizam u hotele i kampove visoke kategorije jer to se najprije popuni i najbolje naplati.

nisko su zaduženi a i dobit će možda već ove godine biti bliže 100 mil.eura.

mislim da će od CERPa kupiti blizu 31% CROSa po cijeni od 1000-1200 eura po dionici.

vole biti skoro 100% vlasnici što se vidi po Maistri.CROS ima 50 mil.eura godišnje dobiti tako da će uloženo brzo vratiti a toliko će uskoro i turizam pa sa 100mil. eura godišnje može se svašta.

• jorganson
    • April 27, 2023 at 12:17 PM

možda sa tih 18% novih dionica i ovih što imaju u trezoru što bi bilo skupa preko 25% izađu na stranu burzu .

možda izgrade solarnu elektranu. tko će ga znati.

• jorganson
    • April 27, 2023 at 11:35 AM

čitajući članak 9 u pozivu na glavnu skupštinu gdje piše da će u roku do 5 godina (kada bude naj povoljnija cijena)doći do povećanja temeljnog kapitala za nekih 18% izdavanjem novih dionica čime bi po sadašnjoj cijeni(a cijena će ići gore)skupili preko 170 mil. eura.

sigurno misle nešto kupiti. najvjerojatnije od države.možda ostatak CROS ili ACI a možda odu u Sloveniju.živi bili pa vidjeli.

• jorganson
    • March 7, 2023 at 9:35 AM

tko voli uspoređivati P/E neka usporedi u istoj branši MAIS,ARNT ,RIVP.

MAIS -P/E15,5 RIVP-29, ARNT-38 da MAIS ima P/E kao RIVP cijena dionice bi bila 74eura,a kao ARNT cijena bi bila 98 eura pa zamislite koliko bi to podiglo cijenu dionice ADRS. maistra se slabo trguje jer ima malo slobodnih dionica dok se druge dvije puno trguju iako im je P/Etako visok i zaduženost im je puno veća. iste banke koje su im dale kredite drže i fondove koji nabijaju cijenu i tako štite njih i sebe.

• jorganson
    • March 6, 2023 at 1:15 PM

da se osvrnem na kolegu Paulie i njegovo spominjanje adrisova duga.imate analizu intercapitala na tportalu od 20. 5 .2022.pa malo pročitajte.

u toj analizi piše da bi se adris mogao zadužiti još za još 533 miliona eura da bi preša granicu od 3 puta EBITDA koja je mjerilo zaduženosti.tu granicu su već prešli ADPL,ARNT,,RIVP...pročitajte članak neće škoditi.

zaboravio sam dodati da od svih perjanica naše burze najmanje su zaduženi HT pa onda ADRS pa onda ostali.

• jorganson
    • March 6, 2023 at 12:26 PM

vrijednost adrisa je u nekretninama maistre i CROS koje nisu fer vrednovane. koliko su otišle cijene nekretnina gore proteklih godina.

čovjek kupi ili napravi apartman i ove godine daje u najam za120 eura po danu a cijena apartmana kao nekretnine mu naraste 10% godišnje.

adris napravi hotel od 285 jedinica i naplaćivat će ove godine 500 eura po jedinici i njegov hotel kao nekretnina ne raste.

vrijednost svih adrisovih hotela a svi su ili će biti visoke kategorije kao i nekretnine CROS a tu spadaju i sve stanice za tehnički pregled vozila

nisu fer vrednovane. u prethodnom postu sam samo ukazao na to koliko je gdje upucano para i kolika je to velika cifra i ta lova nije bačena

badava jer ona se negdje krije i nije nam vidljiva dok ne dođe do preuzimanja i tek tada se sve obračuna.

ako hotel od 285 jedinica u splitu bude popunjen 70% tokom godine to je 200 jedinica puta 500 eura ili 100 000 eura na dan ili 36,5 miliona

po godini.plus dodatni sadržaji u sklopu hotela. pola od te cifre neka je godišnji trošak .ne bi pravili hotele najviše kategorije da se to ne isplati.

ova cijena smještaja od 500 eura je rečena u turizam hr emisiji.

• jorganson
    • March 6, 2023 at 9:41 AM

po mome gornjem postu Adris vrijedi 122 eura po dionici. možda više možda manje najbolje se pokaže kod prodaje.

sjećam se kada je adris kupovao HUP Zagreb cijena na burzi je otišla gore oko 35%.adris ima para i mislim da će u budućnosti prije kupovati nego

prodavati.možda kreni u energetiku.

• jorganson
    • March 6, 2023 at 9:22 AM

cijenu ADRS koči niska cijena MAIS koje ADRS ima 92,26% i po sadašnjoj cijeni ona čini 25 eura u cijeni ADRS.kada bi MAIS sa omjerom cijene i knjigovodstvene vrijednosti kopirala PLAG i RIVP cijena bi joj bila oko 55 eura i ušla bi u cijenu ADRS sa 33 eura odnosno podigla bi cijenu adrisa za 8 eura.

pošto adris drži tako velik udjel u maistri tom se dionicom slabo trguje i cijena stoji na mjestu od 2017 g.

čitajući izvješće za 2019 piše da je adris u turizam i hotele do tada uložio 10 milijardi kuna i u iduće 3 godine planira uložit još 3 milijarde.

kada to podjelimo sa brojem dionica maistre vidimo kako će dotična biti skupa udavača kada se bude prodavala.

na to treba dodati barem 2 milijarde uložene u CROS i plus Cromaris .kada to zbrojimo to je oko 2 milijarde eura .i sada koliko vrijedi adris?

• jorganson
    • March 5, 2023 at 10:16 AM

ako je na krilima rezultata iz 2019 u veljači 2020. bio na cijeni oko 66,5 eura ne vidim zašto na još boljim rezultatima iz prošle godine ne bi bio na još većoj cijeni plus inflacija i rast cijena nekretnina a samim time i usklađivanje vrijednosti ADRS nekretnina.

• jorganson
    • March 4, 2023 at 8:11 PM

ispravak moga krivog navoda .trezor Adrisa ima još mogućnosti za kupnju jer mogu imati 10% dionica ADRS2 sada imaju 8,51% isto tako i 10% dionica ADRS

a sada imaju ispod 2%.

• jorganson
    • March 4, 2023 at 12:44 PM

mislim da trezor po zakonu smije imati najviše 10% vlastitih dionica .firma koja kotira na burzi 10% a koja ne 20%.

ADRS je to već nakupio jer imaju dionica ADRS-P 8,51% a koliko se sjećam imali su oko 1.5% ADRS-R.

od 27.12.prošle godine nisu ništa kupili. čitajući obavijesti na stranici burze nije zabilježeno,

Inter Capital sada to rade kao MM po250 komada na kupnji i prodaji i povlače se prema gore ili dolje zavisno od pritiska

oni su MM i za neke druge dionice i tako i tamo rade.

trezor bi trebao podijeliti dionice umjesto dividende tako bi sačuvao novac za investicije a u prazan trezor bi mogao po malo kupovati

koliko bude imao viška love.u trezoru ima dionica da može izgraditi hotel u Splitu.

• jorganson
    • March 4, 2023 at 10:00 AM

da dodam na moj prethodni post u vezi cijene dionica jer sam gledao 2019 g. a ne veljaču 2020 kada je počela korona

tada je ADRS bio 66,36 E ,RIVP 5 E ,PLAG 217 E. znači PLAG je debelo prešle tu cijenu RIVP treba još 10% da bi dostigao tu cijenu a

ADRS treba rasti još oko 25% da bi dostigao tu cijenu a da bi držao korak sa PLAG trebao bi narasti još 40%.

• Što smo danas tržili

• jorganson
    • March 3, 2023 at 8:35 PM

spalato je u pravu kada kaže da ADRS sada treba biti veći od 60 E jer gledajući najnižu, najvišu i sadašnju cijenu unazad godinu dana vidimo koliko su drugi rasli ARNT sa 28,67 na 36 više od 25%,PLAG sa 200 na 300 tj.50% a PODR sa 72,73 na 96 tj.30%.

gledajući cijene u veljači 2019. prije korone ADRS-58,5 ,PLAG-219 ,PODR-49,5

ADRS ni na 70 E ne bi bio skup

1. Privacy Policy
  2. Kontakt