1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Turističke dionice i perspektive

• zdenkic
    • July 10, 2023 at 8:26 PM

pa zato sam i napisao da racunica ne stima, radi neceg je ovakav osjecaj

i vjerojatno ce biti kao sto je kolega napisao da se broj turista malo razvukao tokom godine a ne fokusirao na 7 i 8 mjesec kako je kod nas oduvijek bilo

od infrastrukture bas nema napretka od prosle godine, osim sto su zavrsili ipsilon drugu traku do/od tunela ucke

vjeruj mi da je sigurno turistima ugodnije kada mogu normalno obitavat okolo nego se guzvati na cesti, u ducanu, na plazi, itd

a i nama domacima

• zdenkic
    • July 10, 2023 at 8:14 PM

nisam nikada napisao da ce biti podbacaj sezone u smislu broja turista, vec u trosenju, to su dvije razlicite stvari

ako kazu da turista ima vise, onda ih ima vise, ali ja taj visak ne vidim nigdje

niti po ducanima, niti po kampovima, niti po restoranima a niti na cestama

guzve u ducanima nema, parkinga ima, i mjesta na plazi ima

sto se toga tice, meni puno bolja sezona od prosle gdje je guzvi bilo od pola sestog mjeseca

iznio sam moje iskustvo sa trenutacnom situacijom koju ja dozivljavam i mogu usporediti sa prijasnjih 50 sezona, u istri, za ostalo, kao sto sam napisao, ne znam

apartman ne iznajmljujem, tak da meni ni iz djepa ni u djep od turista

EDIT:

evo da napisem koga ima vise ove godine, migranata

posvuda su, leze po parkovima, autobusnim stanicama, gdje obavljaju malu i veliku nuzdu

domaci i turisti zaobilaze u cudu i redovito zovu policiju koja je nemocna jer su zasticeni

e sad kolko ce to uzet maha i dal ce to utjecat na buduce sezone, biti ce zanimljivo pratit

• zdenkic
    • July 10, 2023 at 6:11 PM

mislim da je najveci problem sto turisti , barem naizgled manje trose, tj nema ih nigdje, normalno da trose vise novaca radi inflacije ali u biti manje

ono sto sam pisao prije par dana nisam pisao u smislu da, kako je kolega rekao anti nema tko biti u apartmanu, vec turista "nema nigdje"

prosli tjedan sam igrom slucaja prosao kroz nekoliko gradova i prosetao se kroz par kampova i jednostavno turista "nema"

kaufland/lidl koji su inace dupkom puni austrijancima i njemcima, su relativno normalno popunjeni, kafici/restorani beach barovi poluprazno

guzvi po cestama, naspram proslih godina, jos nema...ima ih u luckom da, ali gdje se onda izgube nemam blage

ja jos ni jednom nisam zapao u guzvu dok su prosle godine u sedmom mjesecu policajci zatvarali centar radi prometnog kolapsa

moj dozivljaj je da je trenutacno nesto kao prosle godine sesti mjesec, eto takav imam osjecaj

ima vise nocenja, ali isto tako ima puno vise smjestaja dostupnih, i imam osjecaj da su svi "doma" i ne idu nigdje

nesto ne stima u cijeloj racunici, al ne znam sta

ovo pricam za istru, kako je drugdje nebih znao

• zdenkic
    • July 7, 2023 at 7:15 PM

mislim da u globalu turisti manje trose, barem ono sto vidim iz prve ruke, restorani i kafici su poluprazni

tehnicki je vise novaca , ali to je radi inflacije, s obzirom da je sve poskupilo, a neke stvari cak i do 100%, pogotovo usluzne djelatnosti

evo jedna slasticarna je od prosle godine i 2 kune kuglice dosla na 2 eura, kolko je to posto poskupljenje, 600%

onu pizzeriju koju sam spominjao prije par mjeseci, gdje je pizza dosla sa 50 kuna na 15 eura, sada zjapi poluprazna naspram prosle godine gdje nisi stol mogao naci slobodan

ima i jako puno praznih apartmana i kuca, iako je gostiju vise, ali je od prosle godine doslo previse apartmana i mnogo njih ce ove godine popusit

sve u svemu, mislim da cemo sljedece godine vidjet pravi feedback nakon sto se ove godine gosti razocaraju u cijene

lidl/kaufland takodjer nema guzvi kao proslih godina, eto danas bio u lidlu, radile 2 blagajne, bez guzvi

isti lidl je prosle godine bio dupkom pun od 6 mjeseca, sa svih 10 blagajni u pogonu non stop

dapace, meni pase ovako jer prosle godine nisam isao u lidl radi toga

sve u svemu, moje osobno iskustvo je da je ova godina mlaka

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • July 6, 2023 at 6:13 PM

cek , vrijeme za upis je bilo jedan dan, danas, od 9 do 14? s time da je obavijest o upisu bila danas u 8:43?

tko je tu lud

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • July 5, 2023 at 1:01 AM

te kamate nisu iste. jedne su kredit, jedne stednja, velika razlika

ako bi kamate na kredit (obveznice) postojale, ili bile visoke, taj kredit bi automatski postao skuplji, fizickoj osobi, korporaciji i drzavi

u krajnosti to znaci vise zaduzivanja a kod korporativnih kredita i na kraju skuplju uslugu krajnim korisnicima

• Porez na kapitalnu dobit

• zdenkic
    • July 4, 2023 at 2:57 PM

cim je vidis znas da je social justice warrior, ne treba je ni slusat, crazy eyes

vidi je kako je zapjenjena, hahahahahaha

zasto sam uopce kliknuo na play, unisten mi dan

idem na pivo

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • July 4, 2023 at 11:09 AM

to je kapitalna dobit, znaci da, nema poreza ako prodas nakon dvije godine, ako prodas prije, ima.

ali pricamo o kamati na obveznicu, posto je to kredit, mislim da se porez na kamatu ne placa

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 8:41 PM

a gle, senf nema ni jedan dan radnog staza, a kamoli da je poduzetnik

od malena zivi na grbaci drugih, od raznih udruga, donacija, i sada grada

kako bi rekli, lako tudjim kurcem slamu mlatit

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 8:39 PM

Invesco enters global equity price war with Europe’s cheapest All-World ETF (etfstream.com)

ne znam ako koga zanima i dal je dobar podforum, ali novi najjeftiniji all world etf je izasao, expense ratio 0.15%

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 8:05 PM
    Quote from barbosa 2.0

odavno iskusio na svojoj koži... na 4% div/kta imaš više prinosa nego od nekretnina a razliku angažiranosti odnosno uloženog rada i vremena između kta ili nekretnine uopće ne treba niti spominjati, čisti gubitak kvalitetnog vremena i resursa...

nekretnina je dobra jer cijena same nekretnine ide gore, zato kod nas i svi lupaju u beton

takodjer, za nekretninu mozes dobiti kredit, a gotovinski za obveznice ce ti tesko netko dati, takodjer ,kamate su puno vece

problem kod nas je sto nije zakon o najmu uredjen, i ljudima se neda zajebavati sa obiteljima, majkama djecom i neplatisama

zato kupe stan, zjapi prazan, i za 5/10 godina ga preprodaju

treba rijesit zakon, i puno vise ljudi bi se odlucilo iznajmljivat stanove, e onda bi cijena najma potencijalno pala

takodjer, nekretninu je dobro imat na moru pa imas nesto za raditi dok iznajmljujes turistima, i prinos je puno veci

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 8:01 PM

nemoj me drzat za rijec, ali mislim da se kod nas obveznice ne oporezuju

za drzavne znam da ne, ali nisam siguran sto je sa korporativnim

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 7:58 PM

pa to je jedan primjer, takodjer postoji jos tisucu razlicitih scenarija

mozda obveznica ima prinos 1%, mozda defaultira, mozda bude nelikvidna a trebaju ti pare a padne 20% uslijed krize, itd itd

takodjer i nekretnine, mozda si kupio super stan na super mjestu pa je u pet godina kvadrat narasao 50%, a mozda ti je srusio potres, mozda je stan na moru pa iznajmljujes turistima i mozda ti je u donjem miholjcu (bez uvrede:) pa ne iznajmis nikome

al na kraju nisam skuzio sto zelis reci? :D

gle, solucija kod nas nisu veci porezi i vise poreza, nego manje trosenja drzave

nema veze dal oni dignu porez i na dobit, i na dividendu i na apartmane, kada trose ko ludjaci i nista im nece biti dosta

pa pogledaj graf , stanovnika manje a uhljeba vise

tako da, dok god oni trose nemilice, mi samo srljavmo u veci ponor

a poanta je da se smanje porezi svima

skupina kojoj se uzimaju porezi je sve manja i manja, i normalno da ako trosis isto ili vise, porezi moraju biti veci

a time ce jos vise ljudi otici pa ce se broj poreznih obveznika jos manjiti

Imamo pola milijuna ljudi manje, ali 100.000 više u javnom sektoru -  Index.hr

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 6:39 PM

jel igdje pise kada ce izdati?

poanta izdavanja je da otplate prijasnje koje dolaze na naplatu sredinom sedmog, a to je jos 10ak dana..

nekako mi se cini da su spori

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 6:22 PM

meni ovo usporedjivanje investiranja i rada je tako glupo, da mi je nepojmljivo da takvi ljudi postoje

i uvijek su anegdotalni primjeri "tamo jedan direktor ce sebi..."...

da, taj direktor koj je sebi zadrzao dobit je srz problema hrvatskog gospodarstva ekonomije i socijalno demokratke politike

nekretnina je vec duplo placena jer nije se nekretnina kupila od gospona powella koji je naprintao novce , vec je to netko zaradio

netko tko je kupio stan je taj stan otplacivao 30 godina, i svaku ratu kredita koju je platio je platio vec porez na to

uracunajmo tu i kamate , i ta nekretnina nakon 30 godina vrijedi trzisno duplo, a vlasnik je na nju potrosio sigurno troduplu vrijednost da bi je otplatio

i sada bi povrh toga jos i porez uveli, pa da ta nekretnina bude preplacena pet puta do kraja kredita

ali svi i dalje o tome kako ce cijene pasti kad dodje porez, nesto kao sto ce i u francuskoj biti mirnije kada uvedu jos malo migranata

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 12:56 AM

ja mislim da bi jedan porez na nekretnine sve to rijesio

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • July 3, 2023 at 12:52 AM

evo malo vise informacija, prezentacija i dokumenti su objavljeni, kome se cita, a kome se ne cita, najbitniji screenshot:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• zdenkic
    • June 29, 2023 at 6:25 PM

kupujem ht dionice

ponude u imbox

pozz

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• zdenkic
    • June 25, 2023 at 12:20 PM

dividenda zabi sluzi kao izvlacenje para svim managerima u vidu njihovog bonusa

ne vjerujem da ce se toga odreci

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• zdenkic
    • June 22, 2023 at 4:48 PM

zar se na hrvatskoj burzi ne koriste botovi?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt