1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. baggio89

Posts by baggio89

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• baggio89
    • November 4, 2021 at 11:28 PM

Danas nesto kratko nvax out-in. U poziciji i dalje, dobri su u afteru, konzenzus je da je izvjesce na razini ocekivanog a najave i bolje od toga. malo preko 50% prinos za sada, i dalje sam unutra nekako osjecam da ce ici i vise 😏

Sto se tice danasnjeg trcanja i rekreacije 2 kruga oko jaruna, taman prije nego sam krenuo u autu bacim pogled na kripto vidim duboki zaron shibainu, kupio, stavio prodajni nalog odmah, odradio 2 kruga, 300 $ u dzepu.

Kad dobivam dobivam sitno, kad gubim ili propustam to je ugl na veliko.

• baggio89
    • November 3, 2021 at 9:59 PM

planira li tko sutra lovit ocgn oko 10$? 🤣

• baggio89
    • November 3, 2021 at 7:46 AM
    Quote from zlocesti

Vi ste, držim još u studentskoj dobi ?

Kava u 14 h, trčanje potom, i još dobar izgled ? :)

Hahahaha da bar... nisam nisam 🤣 trudim se samo iskoristiti vrijeme 😉

Quote from accountant

A mene zanima rižoto. Očito je u tome stvar. Još kažeš odličan bio.

Šalji recept.

^^

Ma nema neke filozofije, riza se fino skuhala, na bijelom je bio. Ako je do neceg, do maslaca je to koristim 😉

Mjenjam ukusan rizoto za 30-40 posto prinosa u sat vremena 😁

• baggio89
    • November 2, 2021 at 8:50 PM

Priča ide ovako... sjedim na kavi s frendom 14:00h.

I pričamo o phunu i kažem ja da bi moglo danas-sutra gore. I dođem doma pojedem rižoto koji sam skuhao (odličan je bio). I prije nekih sat sat i po na 3,5 $ šaljem ja njemu poruku da ulazim, imam nekih 5000 $ raspoloživo pa na instinkt probat. I reko odo na trčanje pa kad se vratim ću vidit na zatvaranju. 12ak km ruta i 20ak min prije kraja na nekom 8 km nemogu pretrčat slavonsku na crveno nikako, gužva. I mob u šuškavcu i izvadim i pogledam 5 $. 20 minuta psovanja sam sebi u bradu do doma uz acdc.

Komplimenti na račun dobrog izgleda mi nisu nikakva utjeha, a nije mi ni ovo priznanje pomoglo. 👿 😁

Pa kažu dobro je zdravo živit.

Vjerujte ljudi svom instinktu. Više sreće želim svima sutra. ✌

• baggio89
    • November 2, 2021 at 3:25 PM
    Quote from accountant

GOGL $8.50

NM $5.20

SWN $5.00

sve kao kupac

bio u napsti i za ZIM, al' malo mi visoko pa da ne dodajem bzvz na poziciju jer ga ionako držim dobar chunk

Meni pobjegao NM za 5 centi dokup 😏 a nema veze ako se vrati super ak ne i dokup na ovakvom padu je ok.

Nvax me izvlaci 😁

Zim ako padne ispod 50 ulazim, sad mi se ne zuri s njim.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• baggio89
    • October 28, 2021 at 4:43 PM

Ovako na prvu sveukupni dojam jako dobar. Dobit dobra, krvna slika dobra, novcani tok dobar, rashodi financiranja znacajno manji, kratkorocne obveze se znacajno smanjile. Jos jedan brod vise na spotu.

I sve su to uspjeli sa prosjecnim vozarinama od 15.400,00.

Izgleda da su ovi ti dugorocni ugovori stvarno losi.

Kad se tu iznivelira cijena sa spotom bit ce to 💣 samo takva.

• baggio89
    • October 27, 2021 at 3:54 PM
    Quote from accountant

jel kolega izašao sad iz NVAX?

eno ga jumpnuo 11% danas, prilika samo takva

- NVAX 152,50 $. Ponovo usao na 148 $.

Meni vrag neda mira.

• baggio89
    • October 25, 2021 at 10:33 PM
    Quote from BSOD
    Quote from baggio89

Nista nisam trgovao danas postavljao sam 150 kvadrata plocica sa starim, napominjem da se radi o plivajucim plocicama, 60x60, nema ljepljenja ni fugiranja. Majstora ispod 15.000,00 kn nema. pretpostavljam da mi se to moze priznati ko dio zarade bar 🤣

Ima i kod mene pločica za postavljati....

Pa..

:)

Drage su mi pare al i vlastiti obraz. Nije mi struka pa ne bi riskirao 😜

• baggio89
    • October 25, 2021 at 7:04 PM

Nista nisam trgovao danas postavljao sam 150 kvadrata plocica sa starim, napominjem da se radi o plivajucim plocicama, 60x60, nema ljepljenja ni fugiranja. Majstora ispod 15.000,00 kn nema. pretpostavljam da mi se to moze priznati ko dio zarade bar 🤣

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• baggio89
    • October 25, 2021 at 7:00 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

Neš ti savjeta...bilo bolje da si joj savjetovala da se uda za desetak godina starijeg lika koji radi dobro plaćeni posao, pa da nasljedi njegovu dobru mirovinu (dobro 75% nje).

Ah kolega , pa te od 26 razmišljaju o filerima za čube, umjetnim noktima,i trepavicama, nacrtanim debelim obrvama, ekstenzijama, povećanju sisa Itd, one malo pametnije misle na budućnost, ali ni jedna u toj dobi ne razmišlja o tuđoj mirovini .😀

Iznenadili bi se... znaju one jako dobro . Bar ove koje drze do sebe i redovito odrzavaju trepavice, nokte, sise itd... da vidite kako znaju koji odvjetnik dobro radi, koji je gradevinac pogodio posao, ciji tata ima hotele a ciji nocni klubove... ali razliku izmedu kajgane i jaja benedict rijetko koja zna.

Ali dobro nemoze ih covjek ni krivit kad su ih vise slupale o g**icu nego o tavu 🤣

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• baggio89
    • October 25, 2021 at 6:54 PM
    Quote from zlocesti

Nije to baš tako.

Moj susjed nije nikada uložio ni kunu na ZSE, al' je uredno ulagao u vanjske ETF

Ljudi iz računalne podrške na poslu odavno trguju preko Binance. ZSE ni virnuli

Pa i sa foruma je otišlo van trgovati barem milijun kuna.

A da smo financijski nepismeni , kao nacija u cjelini.. jesmo. Moja se nećakinja u dobi od 26 godina boji uložiti u treći mirovinski fond. Jer što ako fond propadne :/ . Njen je strah iracionalan, jer niti jedan racionalni argument ne pomaže.

Super da zna za treci mirovinski fond. moje kolege, prijatelje, poznanike odbija pomisao da uloze novac u dionicu. 98% njih. A da se razumijemo radim u korporaciji, i u privatnoj firmi odradujem jedan dio dodatno. uglavnom su to obrazovani mladi ljudi, jednostavno ih ne zanima. I klasicna prica kad se zarade neki novci pa se ulozi u stan ili putovanje, lako je tebi.

S druge strane dobar sam s dosta ekipe iz amerike, isto generacija (ja imam 32 god) i njima je neshvatljivo da neko ne ulaze visak sredstava izmedu ostalih u trzista kapitala. Oni kad pregovaraju o placi najvazniji dio im je ugovoreni paket dionica. Jako tesko im objasnjavam to.

Tako da proci ce jos dosta save ispod jadranskog mosta da se nesto promijeni kod nas.

• baggio89
    • October 21, 2021 at 2:52 PM
    Quote from accountant

ja čekam... na brodarima bude i jači dip, kako sad izgleda

evo nakon FI se i DOW nećka, malo do 61, pa natrag na 59,50

ako još padne možda i tu probam dnevnog kaj uzeti, još nisam na njemu hvatao to

uglavnom, prevladava crvenilo... mudro je pričekati nakon otvaranja

likvidnosti za trejd ima da se ulovit 😁

Ovo za brodare vrlo lako moguce, oko 16:00-17:00 da krenu dolazit notifikacije s investinga da je palo 5%. Kolebljivo otvaranje pa odlazak u crveno, vec mnogo puta viden scenarij. Spreman sam ispod 6 cekati NM.

• baggio89
    • October 21, 2021 at 1:57 PM
    Quote from BSOD

Kaj bumo danas tržili?

Sve je nekak tromo?

Jučer me NVAX izbio iz cipela, pa ja njega pa on mene pa....

Ja sam ostao bez cipela.

:)

Gogl po 9,68.

i probati prodati nvax iznad 140 😅

• baggio89
    • October 20, 2021 at 8:33 PM

+nvax 133.35 $.

Svrbili su me prsti. 5% bi mi puno znacilo u dan dva da se odbije.

• baggio89
    • October 20, 2021 at 7:12 PM

ja prijavljujem prodaju ZIMa. 5 i kusur $ po dionici zarada.

Tjesim se da je bolje prerano nego prekasno. Poklopilo me dok sam bio na nogometu. 🤷‍♂️

• baggio89
    • October 20, 2021 at 4:07 PM
    Quote from BSOD

Da mi je samo znati kuda će ovaj NVAX bio bih bogat čovjek, i ne bi me bilo na forumu...

:P

Za 10 centi mi je pobjegao, na bidu sam cekao i sad gledam odbijanac i propustenih parstodolara 😪

• baggio89
    • October 15, 2021 at 8:46 PM
    Quote from zlocesti

A da svrnete malo pogled i na siromašnu braću tankere ?

EURN danas 6,70% gore, preporuka Strong Buy

Files

IMG_20211014_100914.jpg 134.22 kB – 0 Downloads

• baggio89
    • October 15, 2021 at 6:33 PM
    Quote from accountant

aha, sad kužim

preračunato u cijenu dionice

a prije 38 min napisao je i ovo:

Actively buying and trading $ZIM, so don’t take my word for it, but I believe this is $50-$55 next week and over $60-$65 range in a month. Bet. Hold me to it! #shipping

zanimljivo!

taj lik je dobar. Ima dobrih i zanimljivih analiza i komentara

• baggio89
    • October 10, 2021 at 11:33 AM
    Quote from zlocesti

Brravo za školski odrađen trade !

Svaka čast.

Ima li ovdje itko da se pokajao što je išao trgovati vani ?

Ozbiljno pitam.

Ima.

Ja.

Što nisam ranije išao.

Fenomenomenalno trziste.

Osjećas se zapravo kao da stvarno imaš te novce koji ti tamo pišu jer uvijek i u svakom trenutku možeš izaći po trenutnoj cijeni.

A ima za svakoga ponešto, kao da si dijete u dućanu sa slatkišima.

Quote from looserst
    Quote from zlocesti

https://www.investopedia.com/top-shipping-s…q4-2020-5078985

https://finance.yahoo.com/news/this-craz…-094340766.html

Da li je itko popratio ZIM ?

Niste li pisali da je papir " problematičan " ?

Postoji par razloga zasto je "problematican":

- ZIM nema svoje brodove nego unajmljulje od drugih. U pravilu su ugovori za najam broda dugorocni a ovo sta kompanije placaju njima za prevoz kontejnera kratkorocni. Trenutno brutalno mlate pare ali u nekoj nepovoljnoj situaciji pada cijena vozanja kontejnera oni bi se prvi nasli u problemu.

- ZIM je prije par godina bio u bankrotu i spasen je od raznih ulagaca. Npr veliki su Deutche Bank i kontejnerska kompanija Danaos (ticker DAC). Oni ce svakako zeljeti kapitalizirati svoju dobit, neki pisu da to vec i rade i time pritiscu cijenu.

U medjuvremenu je papir pojeftinio pa je sve manje problematican ;) Zapravo je smijesno ds se trzi na 1,4 p/e ali takav je odnos prema brodarima generalno. Uz to ce sjesti masna dividenda u Q1 2022. Preporucio sam ga za trade, ne za long ali svakim padom cijene je sve zanimljiviji :/

Display More

Multiple su preniske da se ne bi kupio ovaj papir. Naravno uvijek može dolje, ali... kad ako ne sad i na ovim cijenama.

• DRY BULK

• baggio89
    • October 9, 2021 at 3:43 PM
    Quote from looserst
    Quote from baggio89

NM - That 7.375% bond due 1/15/2022 keeps inching up toward par - a couple of trades today for a million each right around $97.75
    It began the year around $52…

Znam da cu se ureci ali nekim divnim cudom NM jedini odolijeva ovom crvenilu na brodarima. Par tisuca komada u njem je ocito dobra luka ovih dana.

Blagi minus na ZIMu. Ali ide to gore brzo.

Svaka cast za NM, ko je to kupio ima cojones. Dugovi, grcka vjestica...ali isplatit ce vam se :thumbup:Mislim da ste i ZIM dobro uboli, malo su ga previse zakucali ;)

Da trebali su cojonesi ali da bi na burzi mozda ostvario izvanredni prinos sigurno moras napraviti stvari koje se vecina ne usudi 😁

Ps

Grcka vjestica ce biti grcka boginja ako se uspiju izvuci. Ja igram izmedu ostalog i na njezin interes tu jer ima veliki udio u NMu koji ima dobar dio u NMMu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt