Dogovorena kupnja na 36,20€, znači ima interesenata kojima je ovo jeftin ulaz...već sam počeo misliti da nešto krivo gledam u široj slici...
Posts by Junius
-
-
(...) S derutnom i neadekvatnom infrastrukturom možemo ciljati samo na sirotinju koja priča o kuglicama sladoleda...
Ček, hm, na ovoj temi o kuglicama sladoleda i njihovoj cijeni (porastu njihove cijene) priča ugavnom Zdenkić, ... hm, znači li to da...?
...
Sve najbolje o kolegi.
-
GDJE SU TURISTI? VELENIK: Problem nisu samo veće cijene. U Poreču se najprije popuni najskuplji smještaj.
Hotelski smještaj je jedini ostvario porast od 6 posto, dok dva posto manje bilježe privatni smještaj i kampovi.
-Sezona 2023. je složena, ali mi smo prilikom planiranja budžeta bili svjesni u što ulazimo. Ovo je prva „normalna“ post-covid sezona i sav akumuliran višak prihoda koji gosti nisu u pandemiji potrošili iskorišten je prošle godine. Cijene smještaja, proizvoda u trgovinama i restorana neprestano rastu, ali ni konkurencija u tom pogledu ne spava. Ogradio bih se od pojedinih komentara koji kazuju da je Hrvatska, odnosno da su Istra i Poreč skupi. Važnija je napomena da imamo ponudu za svačiji džep i da cijena odgovara kvaliteti.
Isto tako mislim da se previše opterećujemo brojenjem noćenja, a premalo činjenicom kako smo ta noćenja kvalitetno servisirali. Podatak da se najskuplji smještaj najbolje popunjava govori nam da moramo na svim razinama poraditi na kvaliteti.
Tu i leži tajna održivog turizma – manje turista, ali da su kvalitetniji, dovoljno parkirnih mjesta, dovoljno mjesta na plažama, dovoljno mjesta u restoranima, rasterećenje prirodnih resursa (vode, struje, komunalija) i slično. Poreč (čitaj: Valamar - op. Normani) je u tom pogledu znatno ispred sličnih destinacija na Jadranu, smatra Velenik.
https://www.istriaterramagica.eu/novosti/turiza…uplji-smjestaj/
Počelo je ljudima dolazit u glavu...mi trebamo ciljati na europsku gornju srednju klasu, te bogataše kroz nautički turizam... te jako ulagat u infrastrukturu, gradovi i mjesta uz obalu su nam zapeli u 70-tima i 80-tima, a sa derutnom i neadekvatnom infrastrukturom, možemo ciljati samo na sirotinju, koja priča o kuglicama sladoleda...
Također ono što je po GUP-u zacrtano kao stambeno naselje, ne može se pretvarati u apartmane i točka. Ovog se neophodno držat iz mali milijun razloga.
-
Od 2019 do danas, stavka vrijednosna usklađenja iznosi 0 kn/€....hahaha
EBITDA:
-2019., 31.3milijuna eura
-2022., 29.51 milijuna eura
-----------------------------------------------------
Kako to oni naštelaju da ispadne 2022 konačni rezultat jadan naspram 2019.
-
https://www.jutarnji.hr/naslovnica/are…na-eura-3258860
Ovako je bilo 2007 godine.
Iz vašeg linka: Prema kretanju cijena na Zagrebačkoj burzi, gdje je dionica Arenaturista danas dostigla rekordnih 640 kuna, procjenjuje se da je Goldman Sachs za 64,494 posto dionica platio oko 116 milijuna eura.
-
Ova Arena je u zadnjih cca 10 godina obnovila skoro sve svoje smještajne kapacitete i to u pravilu na veću kategoriju, proširili se na nove hotele, ostaje im još obnovit hotel u Puli( za koji je već odavno osiguran kredit za renovaciju, a prije par mjeseci i građevinska), max su smanjili utjecaj litnje sezone na prihode firme, a cijena dionice je ko da je 1993, a hoteli im puni izbjeglica izbosne. A da ne govorim koliko ime BVPS nerealno mali., puste novce uložiš u nekretnine, a da im vrijednost nije značajno porasla(kako da ne), a gdje je još utjecaj inflacije..nikako mi nisu jasni...
I da, po njjihovih zadnjim tablicama, cca 60% svih ulaganja su već amortizirali.
-
Citiram: Detalje o otvaranju novog zagrebačkog hotela i novim planovima Arene možete pročitati u idućim danima u Poslovnom dnevniku, u ekskluzivnom razgovoru s Borisom Iveshom, predsjednikom nadzornog odbora Arene i predsjednika PPHE Grupe, u čijem sastavu Arena posluje.
Ajde da i ovo vidimo...
-
Inflacija u SAD-u ., lipanj 3%
-
s obzirom na kuglicu sladoleda, portfelj ti sigurno nije ispod 10 miliona eura
Uhhh ni blizu, jeste ga sad zapucali
-
Nemoj se Vule rugati malim investitorima i njihovim malim portfeljima. Postoji više teorija kako bi se mali investitor koji tek počinje trebao ponašati sa svojim malim portfeljom, na koji način učiti, kakve investicijske strategije primjenjivati, mijenjati ih kroz vrijeme… No, to bih ostavio svakom da za sebe odluči, uči iz teorije i kroz iskustvo.
I onaj koji ima samo 10 dionica može s njima raspolagati pametno. Ali predložio bih ipak malo veće minimalne količine čisto da se ne udara u one neke minimalne brokerske provizije. To je meni bio problem kad sam tek počinjao, morao paziti (mada nije bitno dugoročno, ali nije ugodno).
Danas mi je portfelj nekih 532 puta veći od mojih prvih investitorskih dana kad sam investirao svoje skromne ušteđevine od skromnih studentskih poslova ali nikad ne bih podcijenio stotine i tisuće puta manje kolege investitore!
Ma slazem se, ne podcjenjujem samo kazem da je receno da drzi 15 god a nista o vrijednosti. Ja sam isto mali i poceo prije par godina sa 30 k kuna sad imam vise na kontu ali 90% je ulozeni vlastiti novac, a da bi zaradio moram prodavati za burek pa da kupim drugo, a ne vjerujem u dugorocne jer na ovoj burzi nista nije dugorocno dobro. Inace prvotni mi je plan bio osigurati starost kroz dugorocno ulaganje nakon sto sam ispusio 50% love u pbz invest fondovima 2008 ali vidim da to nije ni vamo moguce ili moras imati srece ko da dobijes jackpot.
Problem kod malih iznosa je što ti 5% zarade nije dovoljno, nije ni za burek. Kad uletiš sa bubam 200k kuna i uzmeš 5%, sljedećih mjesec dana možeš objesit kopačke o klin i iz prikrajka čekat drugu priliku...sada mi je portfel toliki da mi već 10% zarade omogućava za hrvatske pojmove lagodna život sljedeće dvije godine.
-
Ali problem je što prodaju i što su spremni prodavati nisko, to su onda oni prodavali ono po 151 neki dan.
Kažem, vjerojatno su prešli max dozvoljenu izloženost u pojedinoj dionici, kad prodaju koliko trebaju više neće...
-
CO u četvrtak odradila lijepu prodaju, od 1800 dionica, vjerojatno imaju limit sa koliko mogu biti izloženi u jednoj dionici pa krate, kako cijena raste...ne bacajte se sad po bidu, čekajte FI za 2Q. da CO ne prodaje cijena bi već bila na 200€
HPB FOND ZA FINANCIRANJE RAZGRADNJE NEK -220 -0.01% 53,805 2.66% 8.99M CROATIA OSIGURANJE D.D. -1,800 -0.09% 41,070 2.03% -
ok HPB za long, pogotovo ako krenu sa dividendom ali to čisto sumnjam, međutim, po meni, za long ADPL ima bolje potencijale i do 100% dok HPB teško da ima potencijala za više od 20-30%...barbosa 2.0July 10, 2023 at 2:10 PM Kako je bilo priča lani u ovo doba??? To je to...a naraslo još 70% od lani...
-
Lipanj je bio hladan, tako da neće biti velikih troškova klimatizacije hotelskih objekata, cijene električne energije, cijene goriva, propan-butan plina za ugostiteljstvo su pale znatno od lani...
-
čak ste pisali i da ste prodali pa kroz koji dan brzo trk nazad,
Jer nisam ni bio svjestan koliko novca HPB ima u centralnoj banci i po kojim kamata ga drži tamo, pa je kalkulator radio i eto me nazad...
-
Netko je od dugoročnih odlučio kapitalizirati dio dobiti na Hpb
Lijepo nas krca na 170 kn
Što ćemo reći, hvala mu
Zašto li me Hpb podsjeća na Atpl u rastu od 180 do 320 kn
Svima vam je srmdila HPB na 135-150€, a lijepo sam vam par dana pisao, još malo i nestalo...
-
Meni je čudno da se ne hvale koliko je trenutno turista u Rh po E-visitoru...
-
Da ne zacopram ,ali izgleda da je na LRHC završilo prosipanje po bidu...
-
ja vas nis ne kuzim.
kakvo petljanje? pa porez na divku se automatski zuracunava i vi ne morate NIŠTA. dok pri izlasku morate na kraju godine obracunat porez i prirez a to je kao bio razlog izlaska
fakat mi nije jasno
jos da to radite na inozemnom trzistu ima smisla jer tamo stvarno morate izac prije divke jer inace imate petljanje s prijavom poreza na tu divku al kod nas ne morate ništa. (mene stalno iznenadi neka uplata na racun bez da ista moram petljat)- skroz sam iznenadjenj i zbunjen
pogotovo dugorocne ne kuzim da izlaze i ulaze nazad(sto znaci da nisu dugorocni nego trejderi) i stalno petljaju(placaju porez i naknade brokeru na ulaz i izlaz) umjesto do stoje i trpaju divku u djep i cekaju 2 godine za kompletan izlazak bez poreza.
U pravu ste, nespretno se izrazio. Htio sam reći da trenutno nije dobra situacija za atpl, i bez da puno kalkuliram (petljam, zbrajam, oduzimam, između ostaloga i porez), gdje će i kako će u narednih godinu dana, iskoristio situaciju prije divke i prodao. Sada može gdje hoće, a kada krene nabolje evo me odmah nazad.
To se kaže, kad cijena dođe na cca 50€, eto mene nazad.
-
Erste Broker u H1 2023 imao oko 1000 transakcija više, nego lani, 7400 vs 8400 ove godine...što ti znače najniže nakade i mogućnost ugovaranja brokerskog računa preko Đorđa.