1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Birtija

• Junius
    • November 3, 2023 at 5:00 PM
    Quote from Yieldchaser

i sad prodajes ispod 30 i navodiš "-2%"... Za koga je točno ta naznaka minusa i još važnije - tko bi točno trebao povjerovati u to?

Pa u to će povjerovati tko god me čita, jer sam ja karakter za razliku od tebe...eto nije -2%, već -2.7% jer sam zaboravio ukalkulirati brokersku proviziju, odnosno računao sam napamet.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Birtija

• Junius
    • November 3, 2023 at 4:36 PM

3211 dionica, sad pobrojao.

Ovoliko ostalo

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Od toga oko 550 neprodanih neki prosjek od 32€

Toliko od mene.

• Birtija

• Junius
    • November 3, 2023 at 4:14 PM

Povlačim se iz razgovora, ne da mi se više.

• Birtija

• Junius
    • November 3, 2023 at 4:04 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius
    RE: Što smo danas tržili

[…]

"Ovde" sam i ja kupio poveden tvojim primjerom. I nastavio dalje tih svibanjskih i lipanjskih tjedana. Mislio sam da će na 50. Nije moja krivnja što nije moglo žito iz Slavonije u Istru...
    Yieldchaser
    November 3, 2023 at 3:14 PM

Moja zadnja kupnja je bila 31.5.2023...imam još cca 1000 dionica, 550 dionica prosjek oko 32€, te još 450(zadnje kupljene) prosjek oko 35,50€...

ovih 550 prodam čim cijena poskoči iznad 32€, a ovih 450 prodam krajem godine da smanjim poreznu osnovicu, pa ih opet kupim...

Mislim kad je većinski vlasnik, član uprave i trezor kupili 25000 dionica po 31,40€ od OTP da je to jasan buy signal.

Ja sam sve usitno kupovao preko 10 mjeseci i usitno prodavao...jedino mi je žao što nisam iskoristio priliku i sve prodao po 37€, onih par dana nakon ex dividenda dana, jer je OTP indeksni tada kupovao kao lud. Imao samo relativno razuman target od 315kn, jbg nije išlo.

Display More

Na kojoj si tezi da je raniji prosjek? 29, nešto?

Display More

Nisam ja na nikakvoj tezi...sve je jasno navedeno...tvoj problem je što svoj bijes radi vlastitog neuspjeha na ARNT lani (kad si imao prosjek 315kn), pa opet ove godine(kad si ulazio na 35 i 37€), projiciraš iz nekog razloga na mene.

Žali se upravi firme, jer nije sposobna podignuti popunjenost kapaciteta na razinu iz 2019.

• Birtija

• Junius
    • November 3, 2023 at 3:31 PM
    RE: Što smo danas tržili

[…]

"Ovde" sam i ja kupio poveden tvojim primjerom. I nastavio dalje tih svibanjskih i lipanjskih tjedana. Mislio sam da će na 50. Nije moja krivnja što nije moglo žito iz Slavonije u Istru...
    Yieldchaser
    November 3, 2023 at 3:14 PM

Moja zadnja kupnja je bila 31.5.2023...imam još cca 1000 dionica, 550 dionica prosjek oko 32€, te još 450(zadnje kupljene) prosjek oko 35,50€...

ovih 550 prodam čim cijena poskoči iznad 32€, a ovih 450 prodam krajem godine da smanjim poreznu osnovicu, pa ih opet kupim...

Mislim kad je većinski vlasnik, član uprave i trezor kupili 25000 dionica po 31,40€ od OTP da je to jasan buy signal.

Ja sam sve usitno kupovao preko 10 mjeseci i usitno prodavao...jedino mi je žao što nisam iskoristio priliku i sve prodao po 37€, onih par dana nakon ex dividenda dana, jer je OTP indeksni tada kupovao kao lud. Imao samo relativno razuman target od 315kn, jbg nije išlo.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • November 3, 2023 at 2:59 PM
    Quote from Yieldchaser

-ARNT po 29,80(i manje nakon provizije..skupe su te provizije, ali radim plemenitu stvar jer hranim čitave obitelji brokera po pola godine i duže)

U travnju i svibnju sam dosta toga kupovao po 37, 36 i 35. Minus mislim da mi je nekih +45%.

Imam još nekih 1.250 komada i to kiselim za zimnicu, a prodat ću to na proljeće po 22, uz minus nekih +62%.

Evo sve moje prodaje ARNT u 2023, nema ni jedne dionice prodane sa minusom, a prodano 2095 dionica. ovde ću odgovoriti, jer je ovo tema za kupnje/prodaje i čisto da me se prestane neosnovano blatiti.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • November 3, 2023 at 2:23 PM

-ARNT po 29,80 €( gubitak mislim -2%)

i sa tim kupio:

+ERNT po 201 € ( puno bolja prilika za parkirati keš)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • November 3, 2023 at 2:19 PM

Također bi molio nekoga da piše HPB-u i traži objašnjenje, jel ovo knjigovodstvena greška???

Iz nekonsolidiranog FI za 3Q2023:

Iz konsolidiranog FI-a za 3Q2023:

Kojom to knjigovodstvenom metodom "Ostali administrativni troškovi" na razini grupe su upola manji, nego na razini same banke?:/

• Junius
    • November 3, 2023 at 1:42 PM

Nisam stigao sve dopisati pa ću ponoviti:

Vlada jasno navodi isplata 30% dobiti nakon poreza, te navodi da je obveznik ovoga HPB d.d.. dakle treba gledati nekonsolidirano revidirano izvješće za cijelu 2022. Tu badwill-a nažalost nema, a nema ga ni kod FI za 2022 NHB( pa da se njoj može naložit ispala).

On se vidi isključivo kao knjigovodstvena vrijednost(zato se na njega ni ne plaća porez na dobit)i to samo na razini Grupe(koja nije pravna osoba)pa da ista može isplatiti(da se radi o Holdingu, skroz druga priča).

Pravno, tu se može isplatiti 30% neto dobiti (poslije poreza) na iznos koji je 132,6 milijuna kuna, iako mi je glupo da sile HPB.d.d da daje 30% dobiti, kad je na razini grupe ostvaren gubitak od od 64 milijuna kuna( kad ne gledamo badwill).

Neko moje osobno mišljenje je da će netko u vladi vidjeti ovu nelogičnost, pa će se naći način da se zahvati i u badwill ili druga mogućnost da se ni neće isplatiti dividenda( jer je grupa poslovala sa dobranim minusom).

• Junius
    • November 3, 2023 at 1:19 PM
    Quote from barbosa 2.0

operativna dobit 2022 iznosi 195M kn(25,9Meur)

a dobit od povoljne kupnje (badwill) 1.019M kn (135M eur)

minus rezerviranja 235m kn, netto dobit iznosi 954M kn(130M eur)

sada treba vidjeti kako se i da li se knjigovodstvena dobit od povoljne kupnje (badwill) ob/uračunava u netto dobit 2022 raspoloživo za isplatu dividende jer ako ne, biti će to nešto mršavo:|

Vlada jasno navodi 30% dobiti nakon poreza, te navodi da je obveznik ovoga HPB d.d.. dakle treba gledati nekonsolidirano revidirano izvješće za cijelu 2022. Tu badwill-a nažalost nema.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • October 31, 2023 at 12:44 PM
    Quote from Marsovac

Opet su neki prodali u panici nepotrebno i to sve zbog priče o teškoj recesiju.

Istu priču slušam zadnjih 20 mjeseci...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • October 31, 2023 at 12:38 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Nevera

Strah im je, jer je tako dobar

Hoće li dionice u jednom valu na BVPS ?

Vjerojatno će metiljat na razinama do 197 €, dok se ne stvori novi momentum. Jedino ako bude baš, baš dobar Fi, recimo 25-30 milijuna €, tada probija 200€.

• Junius
    • October 31, 2023 at 12:00 PM

Hoće li taj Fi više???

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • October 30, 2023 at 5:04 PM

Gledam i ne vjerujem, depoziti u ZABA-i u 3 kvartalu porasli gotovo 1,2 milijarde eura i to usprkos nepostojećim kamata^^

Također i kreditiranje je eksplodiralo, te su ukupni krediti u 3Q veći za 1,1 milijardu eura. A mediji nas žele uvjeriti da je kreditiranje stalo.

• Junius
    • October 30, 2023 at 4:42 PM
    Quote from bjane
    Quote from Junius

Što očekujete od Fi kolege?? Ja bi bio zadovoljan sa min dobiti koja će gurnuti P/E ispod 10, a sa P/E 9 bi bio prezadovoljan.

28 mil.eurića:(

minimum minimuma.ako je suditi prema sektorskoj analizi.zaba,ikba.:?:

Teško je očekivati da će 3 kvartal zaredom ukinuće rezervacija doprinositi neto dobit. Samo zato očekujem oko 20 milijuna, nadam se 25 miljuna €, a sanjam 30 milijuna eura.

A i pitanje je, jel su svi troškovi spajanja sa NHB iskazani u 2Q ili će nešto biti i za 3Q.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Junius
    • October 30, 2023 at 4:27 PM

Ovo ni u ludilu prodavati ispod P/E 9 nakon 4Q, a to bi bilo nekih 600-700€ (ovisno od rezultatu 4Q). Kako kažete kolegice loš 4Q lani i izvjesno dobar 4Q ove godine će gurnuti P/E JAKOOOO dole.

• Junius
    • October 30, 2023 at 4:23 PM

Što očekujete od Fi kolege?? Ja bi bio zadovoljan sa min dobiti koja će gurnuti P/E ispod 10, a sa P/E 9 bi bio prezadovoljan.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Junius
    • October 30, 2023 at 4:11 PM
    Quote from zlocesti

Neto dobit 9 milijuna eura, 40% vise nego u istom razdoblju prosle godine

P/E ispod 7 zaronija, točnije oko 6,7 na cijeni danas pri zatvaranju.:) Još nam ostaje HPB(biti ili ne biti za mene)^^

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • October 30, 2023 at 4:09 PM
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52206

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52205

i t r .

Isplati im se, kupili dionice za 0.7 BVPS, rijetko di u turizmu ovo možeš napravit...

• Birtija

• Junius
    • October 27, 2023 at 9:15 PM

Jučer nam je forum oborio rekord, baš smo dobro čitani...

• Rekord: 1,388 Korisnika (Yesterday 10:11 AM)
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt