Samo SPCE na shortu, i to vec dugorocno. Spavam ko beba. Samo tu i tamo provirim da li meme ekipa ima ovu na horizontu.
Posts by Bankar
-
-
Archer aviation
Vrlo perspektivna firma
-
tako je već dulje od godinu dana.... i unatoč situaciji oko crvenog mora nafta također vuče dolje... ne mogu se oteti dojmu da je recesija na pomolu.
Je li recesija ili možda tržište polako počinje razmišljati u pravcu da FED neće baš tako brzo i naglo rezati stope?
I meni se tako cini. Bas sam pricao sa jednim makorekonomistom i kaze da je pritisak na korekciju placa ogroman u europi te da bi ova transportna kriza mogla biti vrlo skakljiva za potpaljivanje inflacije. Sa druge strane bilo kakve fiskalne intervencije ce biti limitirane zbog visokih kta stopa koje se u tome scenariju ne bi skoro spustale. Trenutni official base case je -50bps za ECB do kraja godine..a vec je velika sumnja. Bit ce veselo. Ja sam u shortu.
-
Mislite li da bi kriza u crvenom moru mogla imati inflatorni učinak na CPI vec u sijecnju, tu primarno mislim na Europu?
-
Oću reći , TRMD je primjer, ije bilo lako završiti po 10 x u dionici kojunje [forbes] proglasio najboljim small caps [ u konačnici].
No lakše je bilo u siječnju ući u Bitkojin, ko što sam ovdje najavio, a nisam realizirao, jer sam ugasio Revolut.. pa mi kao bilo komplicirano. a nije koplicirano par sati dnevno kopati za TRMD i sličnima i pogubiti sve.
Na Bitkojinu bi zarada bila 100 %.
valkda po sličnom arhetipu propadoše Maye, propo Rim....
Pa i My moon.
Pokrila nas džungla
Slicna prica. Mene uzeo short ko heroin. Imao u listopadu ytd 90% zbog izvanrednog (ali i rizicnog) shorta u rujnu/listopadu, otopio se na pola u studenom i sada bezglavljeno šibicarim na losim trejdovima, sa prefixom minusa. Znak za povuc se na 2w. Po drugi put u godini.
-
Evo da se pohvalim, jako dobar mjesec iza mene, rekao bi napokon na shortu. Odradio debeli short na SPCE i danas izasao zelo zadovoljan.
-
Robert P. Balan je počeo zauzimati short pozicije: Balan twitter 1 i Balan twitter 2
Nakon otvaranja, fino preokrenulo..pa i Balana potapsalo. Predah samo ili otrjeznjenje za Tech?
-
klasika.
BANKE u Njemačkoj podigle su kamatne stope na hipotekarne i kredite za gradnju više no što se očekivalo, a slabo ih podižu na štedne depozite, primijetio je Bundesbank u izvješću objavljenom danas.
Mora i ta sirotinja po bankama od necega zivjeti
Podsjeca malo na gorivo...ono kad skoci barel ne treba im ni 2 dana da dignu cijene na pumpi ali kad pojeftini ceka se tjednima i mantra o skupom mediteranskom trzistu.
Ukratko njemacke banke su cisti buy
Ajd da netko misli i na mene.
-
Aktivirao se SL, jako puno losih odluka u zadnjih 7 dana. Standardno brzanje odluka, nadoknadjivanje intra day lossova…klasika. YTD smanjen sa +42% na 25% u 7 dana….gasim se na neko vrijeme, hladjenje…odoh u Nizozemsku. ZSE me vadi big time, buy and hold strategija. Sretno.
-
Ja shortnuo teslu i nvdia, inace ne radim to petkom, al ne mogu protiv fundamenata. Koga j..e
-
Kupio sam Victoria secret na dnu.
Loše izvešće pa je roknula 11%.
kak mi bude.
ak već budem nosio gaće na štapu , nek bar budu tange
InAče p/e i to sve oke
I ja uletio. Tangice presudile.
-
Q1/22 nije bio toliko losa jer je RU bila u dobroj mjeri aktivna pa ne ocekujte iznenadjenja prema like to like komparaciji primarno po prihodu. Fokus su troskovi i marze.
-
Ne kuzim kako si mogao izgoriti ako je jučer bila natprosječno niska volatilnost za stock kojeg spominješ?
Govoriš o daytradingu, korištenju poluge ili sto?
Daytrade bez poluge - nikad ju ne koristim. Poanta je da sam usao kratko bez SL kojeg uvijek koristim na shortu, al eto zaboravio kliknut, ostavio mob na nekoliko sati i to je to. Nije toliko minus problem koliko neuobicajeno debeli ulaz, vjerojatno ohrabren sa nekim dobrim odlukama zadnjih par tjedana…reality check.
-
Kako sam izgorio na shortu danas na Nikoli…bez stop lossa, hitno morao van…docekala me samarcina.
-
RCL - jel sad momentum za kratko?
-
Morao sam shotrnuti teslu na 177, sto je previse je previse 😁
Hvala, bas si me nadahnuo na otvaranju, 4.5%👍
-
Jutro svima. Da li sam dobro pohvatao - samo oni koji glasuju protiv će biti predmetom ''obeštećenja'' po 6x,xx, drugim riječima, moraš do Županje po pare.
-
Ja usao u long pozicije i patim zadnjih 3w. Odustao od shorta, jednostavno nemam vremena niti snage za paralelni tok misli u mozgu..poso, deca, zena puno toga iscrpe. Ulozio izmedju ostalog (mimo mojih fundamentanih uvjerenja) u SPCE za klince…svojedbno sam to tvrdio za JMNC u 2009 i izasao taman prije raspada koncerna…
-
Stavite MULN / Mullen / na watch listu.
Pišu da je mogući short squeeze.
376,7 milijuna komada papira, 175,5 shortano
Bome aktivno prema gore. Lijep watch. Mislio ga piknut no nemam taj ticker na trade-u.
-
Slazem se za kruzere. Iako je doslo do prve vidljivije promjene trenda na norvezaninu po pitanju pozitivne EBTDA jos od pre-covida, bilanca je preosjetljiva. Zato sam u shortu, i to vec u povecem minusu (20%).