Ajmo si onda nakon izv. za 3Q uzet božićnicu. 50 kn da se previše ne natežemo.
Po starom dobrom običaju to izvješće ćeš vidjeti iza Božića, dakle ništa od božićnice.
Ajmo si onda nakon izv. za 3Q uzet božićnicu. 50 kn da se previše ne natežemo.
Po starom dobrom običaju to izvješće ćeš vidjeti iza Božića, dakle ništa od božićnice.
Pa i ja sam vam samo naveo da ću biti izuzetno sretan ako ćete vi rijesiti sve moje probleme sa ATPL i uvećati moje ulaganje. Sto kroz dividendu, sto kroz rast cijene. I nisam sarkastičan
Poštovani, drago mi je što ostajete dioničar ATPLa, te ćemo zajedno pokušati riješiti i povećati ulaganja. Nigdje nisam rekao da ću ih ja riješiti.
Pa sto čekate kolega?
Na potezu ste. Kao mali dionicar se jako veselim vašem planu i njegovoj skoroj realizaciji.
Nisam bio sarkastičan kao vi sada i prije toga kada ste spomenuli da tko nije zadovoljan neka se makne iz ATPL. Samo sam naveo i drugu mogućnost rješavanja problema. Za vas je očito sve protivno vašim stavovima nešto što treba ukloniti.
A koga zanima vaš respekt? Bitno je da li većina podrzava rad uprave, a koliko smo mogli vidjeti nije bilo većih primjedbi na njihov rad proteklih mjeseci. Uvijek je ulaganje u dionice i kapital individualna odluka, ".
Bitno je stvara li uprava dioničarima novu vrijednost ili ne stvara? Odnosno cini li to dobro i u skladu sa ocekivanjima ili ne.
Mislim da ne treba okretati pilu naopako ......."pa kome se ne svidja lijepo se riješi svog ulaganja i pronađe neko za njega prihvatljivije i bolje"......vrlo je jednostavno rješenje, mali dioničari onda izglasaju nepovjerenje upravi, izaberu novu i sami kontroliraju svoje ulaganje.
Evo kako to objektiviziraju brojevi uz potcrtani disclaimer. Ajmo promatrat
![]()
![]()
![]()
s naglaskom "is not that advisable"
To s ne dolaskom na skupštine i nepostavljanjem pitanja je nažalost tradicija u nas. Svatko tko ima značajniju sumu dionica…. Dakle recimo vise od 1000 komada (iako je to individualno) trebao bi se nacrtati na skusptini i aktivno sudjelovati. Pišem iz iskustva. I ja sam ratovao na skupštinama nekih naših društava, dok nisam shvatio da je to bez nikakve podrške - skoro pa suludo. Na jednoj od skupština na kraju smo bili dva kontrolna dionicara i ja. Već smo se tako dobro upoznali sa predsjedavajućim, komisijom i svima ostalima da vise nismo skoro ni pokazivali identifikacijske isprave.
Ove godine nisam mogao, al na sljedecoj skupštini sigurno ćeš imati nekog tko će postaviti ili postavljati sva bitna pitanja za društvo i njegov UO. Promise.
Mislim nije da nije bilo dionicara bilo ih je nekih cca 30 tak kao i prosle godine zato je to sve u svemu zacudjujuce taj angazman, mozda neki od njih saznaju detalje prije jer su lokalni znamo kako to ide vec ali sluzbeno je sluzbeno jer onda je javno. Mislim svaka skupstina je drugacija covjek se iznenadi cesto jer budu toliko razlicite. Pa evo recimo ja sam jedini bio taj dvije godine za redom koji je konkretno nesto ispitivao i doduse nisam bas morao ratovati, doduse prosle godine mozda je malo teze bilo neke odgovore dobit, ali recimo prosle godine sam pokusao iskomunicirati s celnicima oko ovih objavljivanja vozarina i koliko nam to znaci, sad koliko je to utjecalo da oni to naprave ili ne, ne znam, ali taj moj angazman zasigurno su primili na znanje jer sam to iskomunicirao mislim kako drugacije iskomunicirati nesto ako ne odes i ne pokusas stupiti u kontakt, a gdje ces nego na GS.
S cijenama i popunjenošću dubrovačkih hotela neće niti biti puno dioničara na GS ljeti.
Još da je par kolega sa foruma poslalo punomoć, protuprijedlog bi prošao. Za mizernih cca 12.000 komada. Šteta!
Šteta. To samo govori da su mali dioničari sila koju treba organizirati. To nešto košta.... ali se na kraju glas osjeti, Ovako smo samo "topovsko meso".
Neće te nitko nagraditi ako ne mora. Socijalizam više ne postoji. Oni se brinu za svoj džep.
Ne slazem se sa vama jer je dionicar broj 1 Igor, koji je upoznat sa nacinima kako oploditi svoje ulaganje, njemu je u interesu dignuti cijenu dionice pa mislim da bi cak i ove godine izglasao visu dividendu, ali eto, kao i Perisicu jos #nijevrime.
Ne mislim da će dividenda biti 60 kn, ali zar najveći dioničar želi do kraja ostati u ATPL? Ako ne želi, mora imati izlaznu strategiju, a izlazna strategija je da izađe iz dionica. Može izaći s manjom ili većom cijenom.
Dakle, u tom kontekstu nagrađujući druge nagrađuje sebe. To je kapitalizam, a ne socijalizam.Taman u isto vrijeme isto mislimo, da i vi ne pijuckate Adzica?
Jedini problem je što je #1 manjina i ne upravlja firmom, te sumnjam da bi većinski dioničari dozvolili da im vrijednost pada zbog upravljanja firmom, a pada upravo zbog toga. Zato su tu mali dioničari koji se trebaju organizirati.
Ono što sam pred koji mjesec naglasio je da obično ljudi koji upravljaju firmama nisu i većinski dioničari ili veći dioničari, a prihodi su druge vrste. Čitaj...... INA plinski biznis. Ne imputiram ništa, samo imam dovoljno godina.
Da su se neke stvari poslozile, i sam bih bio za 60 kuna. Ovako, uz dva broda trenutno u remontu, jednom izvan stroja, vozarine koje danima padaju a dolazi najbolji dio sezone, te svu ovu nesigurnost u svitu, i 20 kuna je dovoljno, pa ako se sve poslozi u sljedecim godinama nek nas bogato nagrade.
Neće te nitko nagraditi ako ne mora. Socijalizam više ne postoji. Oni se brinu za svoj džep.
mogla bi uprava predložiti i da se dividenda ne isplati ove godine...
Uprava je predložila, sada predlažu i odlučuju dioničari s dovoljno glasova.
Samo da ne počne rasti, onda će uprava biti u nevolji i morati će prihvatiti Vergilijev prijedlog.
Bez brige, vodi se računa o tome.
Vidim, netko se dobro brine.
Sve će to nama na Skupštini u tančine pojasnit tako da nemamo o čemu brinut.
A i dividendni prinos nam svaki dan raste. Još par puta da ponovimo ovu vijest u medijima i Uprava će s pravom moći reći "pa šta hoćete, imati najveći prinos na ZSE".
Samo da ne počne rasti, onda će uprava biti u nevolji i morati će prihvatiti Vergilijev prijedlog.
moram ovako sa strane priznati da su neki lijepo iskoristili ovu akciju oko dividende, još malo i uzeli su skoro svih predloženih 60kn, a neće se sigurno odreći ni onih 20 koje je ponudila uprava
Moraju smanjiti gubitke
Drugi brod ga je udario, znači krv je drugi?
OK onda njegovo osiguranje pokriva trošak popravka i gubitak zarade ? Kako je to regulirano osiguranjem?
Mislim da vam ovo "gubitka zarade" ne drži vodu . .
Ja idem na poslovni sastanak autom , netko me udari i ne stignem na sastanku dogovoriti posao od 1 mil EUR hoće li obvezno osiguranje druge strane meni isplatiti 1 mil EUR ?
Sjetite se kada padne mreža telekoma,.banalni primjer.. ako vi ne možete poslovati 2 sata npr. I firma u ta 2 sata izgubi iznimno da je jako mala firma 100 EUR, hoće li vam biti umanjen račun za ta 2 sata i još isplaćeno 100 EUR zbog nemogućnosti poslovanja ?
DA - ukoliko platiš osiguranje koje pokriva štetu nastalu u poslovanju do koje je došlo uslijed nesreće. Za sve postoje police osiguranja.
I moje su otišle direktno na ATPL s punomoći za Bojana.
G. Bojane, gdje da potpišem punomoć za mojih 2.000 kom?
Ajde da VAS VIDIM koliko nas ima i sa kojim količinama koji smo ZA!!!
700
Nedostaje ozbiljni kupac kao na SPAN-u. Sve sitni tapksroši i burekđije, korak naprijed nazad dva...
Da parafraziram...tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi..
Točka. Bez nastavka. Nemojte uspoređivati Span s brodarima koji imaju vrlo valovite cikluse...kao sto kazes upravo za trejdere, bez naziva buregđija i tapkaroš. Takva je kakva je. Mnogi su se već nasanjkali na nju i ne vjeruju prognozerima kojih kada dionica pada nema nigdje, a onda izađe izvješće za Q2 koje je isto kao i Q1 i najavkjuju ekspoziju do nebesa. Postoje oni kojima odgovara niska cijena dionice ......vidimo kako svakodnevno ruše cijenu čim počne rasti. Sva (ne)sreća da strani investitori ne čitaju naše forume, zato još samo mali nasjedaju tim pričama.
+0,67 % the day after.
Pa barem nije u minus ?
Ili.....tresla se brda rodio se niš
Display MoreDisplay MoreMa dividenda je mamac za šire mase da počnu kupovat i podignu cijenu. Službeno se to zove proširiti krug investitora. Trenutne opcije su:
- čarapa u hrk ili eur 0% godišnje
- oročena štednja 0,2% godišnje
- prosječni apartman 4% godišnje
- kripto/zlato - kako bog da
- dividendne dijonice - cca 4,5%
I sad što bi bilo sa cijenom da ATPL budu jedini papir u RH koji isplaćuje oko 10% godišnje? ... Ozbiljno razmišljam postavit protuprijedlog ako nitko drugi neće.
Ekipa koja je za zadržavanje love u firmi radi poreznih razloga ima svoje argumente, ali inflacija jednako jede 300 mil hrk na računu ATPL kao i naše privatne račune. Bez povećanja vrijednosti dionice u tom slučaju može ispasti neviđeni promašaj. Zašto riskirati?
Inače svaka čast na trejdovima tko ima vremena i volje. Ja uvijek preplatim jer mi se neda čekati
![]()
ako več sad ne žele isplatiti 40 kn divke jel su konzervativni bilo bi lijepo da ih netko ako bude išao na skupštinu pita razmišljaju li o izvanrednoj dividendi (od recimo 40 kn) ako npr dobit nakon q3 bude veća ili bitno veća od 150 mil kuna........
Eto dajem nekome punomoć za par stotina tko ide na skupštinu.
U malo manje od mjesec dana OTP indeksni fond kupio 737 dionica ATPL, to je dobar znak
8. ATPL-R-A 9. 9. OTP indeksni
+737 +0,05% +0,30M 13.784 413,00 13.07.22 5,69 0,99%
Omaklo mu se.
Samo treba imati m.da i kupiti sada dok zloćka i ekipa crnjače po forumu
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa zar nije divno kupiti dionicu koja vrijedi znatno više od kupovne cijene i onda malo biti strpljiv samo
...jer postoji i potencijal rasta...
![]()
Potencijal padanja je pokazala. Ostalo je mašta,