Eto sad se može kupovati jeftinije nego što je minimalna cijena u dokapu?
Tko bi rekao da je to moguće.
A tek kad izađe Q2 .....kao što rekoh dokap je fikcija po najavljenim cijenama
Eto sad se može kupovati jeftinije nego što je minimalna cijena u dokapu?
Tko bi rekao da je to moguće.
A tek kad izađe Q2 .....kao što rekoh dokap je fikcija po najavljenim cijenama
Stvar je vrlo jednostavna, Hrvatska je postala preskupa za masovni turizam pa nije ni realno svake godine očekivati veliki rast "volumenske" prodaje, odnosno ovog bjesomučnog brojanja glava, auta i svega s čime nas bombardiraju svake sezone.
I ove će godine, makar bili s volumenom na razini 2022., prihodi biti značajno veći jer cijene su izrazito porasle u odnosu na prošlu godinu. Hoće li to rezultirati i većim zaradama, vidjeti ćemo.
Ono što je sigurno je da stotine tisuća, da ne kažem milijuni, srednjoeuropskih turista više neće ići na ljetovanje u jeftinu Hrvatsku već u Albaniju, Bugarsku, a poslije rata i na Crno more.
Nama ostaje težiti tome da privučemo bogatije turiste koji žele odmor u svom dvorištu praktično i nije ih briga je li kugla sladoleda 3, 5 ili 55 eura.
A Valamar, a i druge nase velike hotelske kuće, baš takve traži i privlači ih. Tako da nema zime.
Ne može svaka šupa naplaćivati sladoled 5 EUR. Kao ni rentati kuće bez žbuke ili apartmane s okvirima kreveta izrađenim od betona. Nemojmo biti smiješni da je naš turizam elitni ako su cijene visoke. Elitni hoteli mogu imati sladoled po "55" EUR. Ako posjetite "jeftine" destinacije i odete u vrhunski hotel, cijene su visoke i usluga vrhunska. Nema priučenih konobara koji ne znaju poslužiti gosta. Ako odete u Tkalčićevu (iz ZGa sam) u jednu slastičarnicu, dok čekate podvorbu, možete vidjeti maloga kako žlicom grabi sladoled i onako ga usput jede unutra gdje ga kao nitko ne vidi. Vrhunski turizam, kvalitetne trgovine na većini naših lokacija propadaju i kratko traju. Elitni bredovi ne dolaze u Hrvatsku. Samo dobri hoteli i charter mogu dovesti vrhunske goste koji su spremni potrošiti. Ne podcjenjujem naše sjeverne susjede iza nekadašnje zavjese, ali još uvijek dolaze s velikim koferom s hranom. To su te glave koje država broji budući im je uzela porez od goriva i cestarinu. Od ostaloga država nema ništa.
Ajmo pričekati rezultate Q2, pa onda u kupovinu s novcima od ATPL divke. Sigurno ih neću vratiti nazad po dokap cijeni. Biti će puuuno jeftinije. Uprava je ko naša vlada...puštaju balone po forumima pa gledaju kojim će smjerom. Budući su toliko dugo šutjeli, povećalo se nepovjerenje i od svega toga ništa.
A vi mislite da oni idu u dokap radi novogradnji? Kako to da dokap na glavnoj skupštini nitko nije spominjao niti jednom riječju?
I kakav je to dokap koji nije potvrdila Glavna skupština nego je izglasan prije 4 godine kad je kompaniji prijetio bankrot. I zašto dokapom ne pokusavaju animirati institucionalne investitore? Nikoga nisu ni pitali od njih za dokap, zar to sve skupa nije čudno?
Jasno je kao bijeli dan da se ekipa zeli ukrcati sada dok vozarine grebu po dnu. Meni osobno to je signal da sudjelujem u dokapu. Cisto da ispratim, kad se vec nudi.
To ti je da kupuješ vino i dobiješ gemišt. Ako ekipa ima te novce da se u ovom trenutku dokapitalziraju po najavljenim cijenama...IMHO neka im.
balon je pušten, forumi se prate, te će sukladno tome biti izrađen "prospekt" za neke.
Zapamtite da dokapitalizacija prolazi po cijeni između 58-60,novac dobiven ulaže se u investicije,dionica do 28.07 biti će iznad 60 eura!Pa da vidimo ko je u pravu
Investicija koja donosi dobit? Kome? Batala to nije, ajmo dalje...mislim da je ekipa potrošila naivnost malih i mladih, a veliki ne ulaze u njihove igre.
Prognoza - Dokapitalizacija neće proći, cijena dionice nakon toga pada. Ovo je samo kratkoročno održavanje cijene.
Zašto bi itko u dokapitalizaciji platio sadašnju cijenu zse (bez divke) ili više za dionicu koja će realno vrijediti manje - osim ako ne objave veličanstveni plan za što će sredstva biti utrošena - kao što netko reče kupovina Tesle.
Ovako to radi RIVP..."Vrijednost programa za nagrađivanje određena je prema godišnjem povećanju tržišne kapitalizacije i godišnjem povećanju poslovne vrijednosti Društva, a ukupni godišnji iznos za nagrađivanje ne može prelaziti 10% iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima u toj godini"
i ne radi se o 5 ljudi koji se nagrađuju već o kompletnoj upravljačkoj strukturi koja je pozamašna
Sjde ozbiljna dam, da dad ne otvaram izvjesce
Kolika im je dobit ?
200k
Pola dana sam trubija da je izvjesce odlicno, da je Q4 odlican, da ne bacaju papire zbog knjigovodstvene stavke(Moler cc). Uvjeren sam da bi, da nije ovo izaslo zatukli dionicu u minus 2-3 posto, sad ce bar biti razumniji. Pojedinci znaju i za aktualnu incijativu koja je odlicna, ali eto, nema potrebe, uprava je razumna. Sad je ipak ugodnije biti u dionici nego van ;).
No ipak slušaju huk mase.....jer bi revolucija mogla pomesti sve dobro i loše
pa 0,2 je divka......
Znam, škrtci, imalo je još tu prostora...
Zadržana iz 2019. Možda se isprse za 2022.
Koja sam ja budala kada sam se prestrašio u 10 mjesecu prošle godine i prodao 700 kom po 8,10 eura😢😢😢😢😢😢( ostalo mi ih je još 1400kom)
Ja sam ih od straha kupio pa kud puklo ...
samo nek se CERP riješi dionica što prije.. mogli su i 2016.
moramo malo i izvješće škicnuti, možda nećemo biti pametniji, ali barem stariji
Bojim se da izvješće neće utjecati na vrijednost prema gore. Na to utječe odnos prema dioničarima. Pitanje je samo koliko vrijedi dionica koju nitko neće. Ne kažem da je to ATPL.
Hrvatska konačno izdaje ‘narodnu’ obveznicu: Evo zašto je ovo odlična vijest za građane
Ako bude kamata +4%, budem uložio 100k kuna...
meni su i ZSE "nekretnine" dobre, ako se malo pokrenu biti će još bolje, ne vidim u zadnje vrijeme više dionica s nekim velikim gubitkom, stabiliziralo se to malo i sve kao da samo čeka koliko će rasti
IMHO bolje se kockati s dionicama nego s državnim obveznicama u banana državi. S njima mogu samo izgubiti. Gdje su nam fondovi zbog i takvih ulaganja u obveznice.
227k € Promet već.
LAvovska Borba između lijevih i desnih u knjizi ponuda
Jedni ruše a drugi kupuju.
Ajmo pošteno reći - nije problem u visini poreza. Problem je što nema poreznih olakšica. U zapadnom svijetu je uobičajeno da kada kupuješ daješ svoj porezni broj, od McDonaldsa, kafića, nekretnine - dakle za sve i dobiješ račun koji ima u sebi porez koji se na kraju godine prebije s tvojim porezom koji si platio na prihode. Kada Hrvatska to uvede onda može reći da je u Europi, kome će onda biti u interesu plaćati majstora na crno, robu na crno itd. Jednim udarcem će se povećati prihod države s jedne strane i smanjiti porez onima koji novac troše.
Onda država neće biti samo daj, daj, daj...
Da nije ovih 7.161 dionica od predsjednika uprave što je dobio 7.315 komada pa stavio na prodaju?
Ukoliko je vjerojatno onda postoji i kupac.
Vezano za cipove, treba se pitati kako to da Tesla nema problema s nedostatkom istih.
Probaj naručiti Teslu - službeno 12-18 mjeseci za trojku. A možda i ranije kažu.
Jednako vrijede argumenti i za squeez i za status quo, prema dostupnim informacijama. Trebalo bi vidjet koliko je tu dionica malih mikro dioničara koje bi trebali otkupiti i to je neki trošak.
To je barem jednostavno za izračunat: mali dioničari (tu računam i PBZ OMF koji drži 0,67%) imaju svi zajedno 3,8% dionica, što u odnosu na broj izdanih iznosi cca 12,169 miliona dionica. Kada bi redovna godišnja dividenda bila recimo 7kn, to je godišnji trošak od cca 85 mil. kn na ime dividende (za banku zanemariv godišnji trošak). Kada bi išao squeeze out, po cijeni od recimo 60kn, to je cca 730 mil. kn jednokratno, što nije baš zanemariv trošak za banku. Ono što je meni recimo 'osigurač' da ipak neće ići squeeze, je ovaj OMF, a i činjenica da među malim dioničarima ima puno bivših i sadašnjih djelatnika banke, a i visokog managementa. Nadam se da se ne varam ...
Evo casha
Sjela dividenda i otišla drugima.
Previše optimista je bilo oko dobiti za Q3, rezultat je vidljiv na cijeni danas.
Danas zadnji dan za dobiti dividendu. Pomama.
Sutra smo na 360.