Ja ovim muljatorima i lažovima vise ništa ne vjerujem, da li se tu radi o stvarnom bankrotu veliko je pitanje, možda ipak plasiraju priču o fingiranom. lažnom bankrotu da elegantno iz vlasništva istisnu Ruse po batatelnoj cijeni jer su već najavili da se vise ne može govoriti o onom iznosu od prije cca 500 milijuna eura za gotovo pola ruskog udjela u Fortenovi nego zbog teške situacije u kojoj se našla kompanija( a situacija je ista već dugo vremena ) sada ruski udio od 49,9 % dakako vrijedi puno manje, a notornom Vujnovcu bas taj udio za sicu očito lijepo miriše.
Po nekim procjenama Fortenova sigurno vrijedi čak i bez sladoleda i super Konzuma koje su pročerdali , cca 3 milijarde eura.
Napraviti sav DD i relevantnu valuaciju koja će s postojećim i potencijalnim pravnim zavrzlamama iole realno prikazivati vrijednost FNG je muka Tantalova i stvarno me zanima do kojeg će iznosa doći Lazard i koji će u konačnici biti iznos po kojem će se transakcija izvršiti (ako će uopće). U dijelovima dokumentacije (RFP's) iz sredine 2016. koje su radili Goldman, UBS, Rotschild i Unicredit za IPO Agrokor Food-a (Ledo, Frikom, Jamnica, Dijamant, Zvijezda i PIK Vrbovec) se spominjao raspon od EUR 2,5 - 3 B. Koliko danas vrijedi i važnije, koliko je netko spreman danas platiti za cijelu FNG ja ne mogu ni pretpostaviti. Ali mislim da ovo još može otići u raznim smjerovima...