Ovo nije tema brodari ili se sada propaganda za brodare siri po svim temama i vise se nigdje ne moze komentirati trziste?
Posts by Chuck
-
-
Slabo je to kada vec sutra mozemo ocekivati novi pad. Vix je i dalje blizu 30, a to znaci daljnja volatilnost na stranim trzistima.
S&P i Dow danas u malom minusu, a Nasdaq u malom plusu. To mi vise izgleda kao predah od daljnjeg pada, nego kao neki novi rally.
-
Ovaj danasnji pad na Crobexu od -0,4% mi se cini kao nekakav usiljeni pad reda radi. Ovi vani padaju od -2% do -5% jucer i danas. Strani futuresi i danas u minusu. Mozda nas ova kriza ipak zaobiđe.
-
Vani danas rasprodaja
S&P 500
3,947.03
-3.47%
Dow 30
31,675.22
-3.00%
Nasdaq
11,484.72
-4.17%
-
eto, nakon WMT jučer, flop iliti miss danas i na TGT
ode moja nada za long poziciju
jbt ako consumer defensive dionice ne mogu rasti (uključiti inflaciju u svoje cijene) onda ne da nismo na dnu nego je dno tek počelo
sjetite se što je rekao onaj čiča u videu koji sam dao ovdje: dok god dionica nakon lošeg ER može jako pasti (ili da se ne vrati na početne pozicije krajem dana), dno je vrlo, vrlo daleko
SPX na 3.600
Prvo se u 3. mjesecu desio death cross na grafu S&P, nakon cega je poslije krenuo pad, te se u 4. mjesecu desila inverted yield curve, koja najvjerojatnije najavljuje recesiju iduce godine, tako da se nicemu ne treba cuditi, pogotovo uz postojecu inflaciju i dizanje kamatnih stopa od strane FED-a i uskoro u 7. mjesecu i ECB-a.
-
Samo privremeno, inverted yield curve najavljuje recesiju iduce godine, kao sto je death cross u 3. mjesecu bio najavio pad S&P indeksa, koji se poslije i dogodio.
Prinosi na kratkoročne obveznice postali su veći nego na dugoročne, a to je siguran znak recesije, reče na besplatnom predavanju u organizaciji Glasa poduzetnika u zagrebačkom UGP caffeu Vuk Vuković, koji se proslavio predvidjevši Trumpovu pobjedu na izborima i Brexit.
Ili znači da tržište procjenjuje da je trenutna inflacija (vrlo) privremenog karaktera te istu procjenjuje u mnogo nižim razmjerima u narednom razdoblju.
Stvar je malo kompleksnija od toga, uz pandemiju, tiskanje novca, povecanu potraznju poslije pandemije, ratna zbivanja u Ukrajini, znatno poskupljenje energenata i pretjeranu inflaciju od preko 8% u SAD-u i 7% u EU. Do sada su svi centralni bankari shvatili ukljucujuci FED, pa cak i ovi u ECB-u da inflacija nije tranzitorna, kako spominjete, vec ona gora koja ce duze trajati i koja zahtijeva agresivan pristup centralnih banaka u podizanju kamatne stope, sto opet ima svoje posljedice. Steta je vec nanesena i trebali su i ranije reagirati, tako da sada nemaju previse izbora.
An “inversion” of the yield curve has preceded every US recession for the past half century.
The latest inversion of the yield curve - where the two-year yield last week rose above the 10-year yield - came as investors worry that a rapid series of rises in interest rates by the Federal Reserve could cause a sharp economic slowdown.
The US central bank lifted borrowing costs for the first time since 2018 last month, and is expected to do so by a further 2 percentage points in the remainder of the year as it grapples with the highest inflation rates in decades.
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m
Nadam se da smo izasli iz negativnog ozracja.
Samo privremeno, inverted yield curve najavljuje recesiju iduce godine, kao sto je death cross u 3. mjesecu bio najavio pad S&P indeksa, koji se poslije i dogodio.
Prinosi na kratkoročne obveznice postali su veći nego na dugoročne, a to je siguran znak recesije, reče na besplatnom predavanju u organizaciji Glasa poduzetnika u zagrebačkom UGP caffeu Vuk Vuković, koji se proslavio predvidjevši Trumpovu pobjedu na izborima i Brexit.
Vuković: Pasivni, mirovine zaboravite, ulažite u S&P 500Mladi se genijalac kladi na pad indeksa, na recesiju, kaže da su cijene nekretnina napuhane, balon, ali da bi, nađe li što traži, nekretninu i preplatioexpress.24sata.hr -
Aj da malo detaljnije elaboriram trenutnu situaciju svog portfelja…
Trenutno sam 90% u dionicama, vise zbog spleta (ne)sretnih okolnosti nego strateske odluke…
- Prinos u ovoj godini mi je oko 17% i imam dobru zalihu u slučaju pada tržišta
- Da sam u zadnje 2 godine ulazio u keš svaki put kad bi bila najavljena kataklizma sad bi najvjerojatnije imao barem 40% manji portfelj
- ATGR, ide dividenda, Q1 je bio odličan, cijena je pala oko 16% od vrha, očekujem odličnu sezonu i odličan Q3, jako vjerujem u menadžment, kretanje cijene u zadnjih mjesec dana je tipično za ovu dionicu i uskoro očekujem pojačan interes fondova i rast cijene…ne vidim razlog da ovo prodajem po ovim cijenama
- ATPL; iscekujem dividendu, vozarine stabilne na iznimno visokim razinama, 4 pnmx-a voze po varijabilnim vozarinama, otvara se Kina i kreće u nadoknađivanje zaostataka (nadam se), objavljuju se izvješća ino bulk brodara koja će dodatno gurat ino brodare…
- KODT; ide dividenda, po ugovorenim poslovnima u Q2 mozemo ocekivat daljnji brutalni rast prihoda i dobiti, potentan sektor, bolesno dobra dionica i firma
- RIVP&ADRS&ARNT; očekujem brutalnu sezonu (+divka ADRS), za mjesec dana kreće „brojanje“ turista i članci po novinama o brutalnoj sezoni…ne dam prije 15.07.
- ERNT, VLEN; ide divka, dobra izvješća za Q2 (nadam se)…
- SPAN; ide divka, razvalili Q1, ako Q2 bude preko 10 mil kn neto dobiti pričamo o IT kompaniji sa P/E oko ili ispod 10, rastom prihod od cca. 30% godisnje i dividendom…
- Imam disperziran portfelj u blue chip dionicama i u slučaju panike lako ga rasprodam (nema problema sa likvidnosti)
- Vani se lijepo sve korigiralo i vrijeme je za mini bull (imho)
- U svakom trenutku moguce je da se rat u UKR zaustavi
I sad, molim da mi netko da barem jedan razlog zašto bi trebao prodavat trenutni portfelj osim da se ocekuje KATA KLIZMA za koju nitko ne zna kad će i hoce li biti…
Ovo od mene shvatite dobronamjerno i samo tako i pisem na ovoj aplikaciji. Vani kataklizma na dionicama tek pocinje, na kriptu je vec pocela, a kod nas jos nije ni pocela, jer dionice drze cvrste ruke kao vi. A kad krene kod nas, svi ce opet biti iznenadjeni, s time da racunate na odmak od nekoliko tjedana ili mjeseci u odnosu na trzista vani. Trenutno smo u 2022 (2008) i jos uvijek ima kupaca, a 2023 (2009) se sve vise blizi, a tada (2009) smo bili ostali bez kupaca. Dionice se prodaju na vrhu ili pri vrhu cijene, a ne kada padnu za 50%, tada je kasno.
Stable coin koji bi trebao biti u paritetu s dolarom je pao za 99%, a dionicka trzista i crypto trzista su u zadnje vrijeme, nakon sto su usli veliki fondovi, u korelaciji.
-
Sto se tice cup and handle patterna, handle je tek u nastajanju i trebao bi se tek formirati, dakle jos uvijek ocekujemo propad cijene na nekog crnog labuda zbog FED-a ili Rusije ili Finske itd..
Kada vec prenosite komentare sa stranih foruma, bilo bi korektno da ga prenesete do kraja, a komentar ide:
I stick with fundamentals in selecting stocks. I pulled the chart to check the dividend and found that between 8/31/21 and 3/7/22 this huge cup was formed and now we have the handle. Don't know that this makes a difference when we're fighting the Fed but I found it interesting
Dakle, moze biti, ali i ne mora doci do proboja.
U ovom gore konkretnom slucaju radi se o dividendnoj dokazanoj stranoj kompaniji i dionici, a nasi brodari pokusavaju biti korektni, ali im fali malo dosljednosti i postenja da privuku vece investitore. Nije cilj kako neki pisu rijesiti se institucionalnih investitora, da mali mogu voditi kolo, vec je cilj privuci dugorocne velike investitore.
Idem dalje analizirati strano trziste, cijelu noc sam radio izracun i izvjestaj. Futuresi opet danas padaju, kao i kripto.
Što ja prenosim sa drugih foruma? Vidi se formiranje cup&hanlde i znači tehnička "izvjesnost" targeta.
Što se tiće fight the FED, sve je već ukalkulirano, fear je na max fear, crypto bio na 9 što je povjesno drugi najgori ikada. Znači emocije drajvaju market vani, panic sell, likvidacije, margin callovi i ostalo.
Neko kaže to je to, neko da je tek početak pa kako ko izvoli.
Nisam se referirao na vas, vec na kolegu koji je objavio gornji graf.
-
Ne samo to, ako bude breakout i ide u cup&handle, hanlde je dubine cup-a. Znači 750kn.
Sto se tice cup and handle patterna, handle je u nastajanju i trebao bi se tek formirati, dakle jos uvijek ocekujemo propad cijene na nekog crnog labuda zbog FED-a i bear marketa ili Rusije ili Finske itd..
Kada vec prenosite komentare sa stranih foruma, bilo bi korektno da ga prenesete do kraja, a komentar ide:
I stick with fundamentals in selecting stocks. I pulled the chart to check the dividend and found that between 8/31/21 and 3/7/22 this huge cup was formed and now we have the handle. Don't know that this makes a difference when we're fighting the Fed but I found it interesting
Dakle, moze biti, ali i ne mora doci do proboja zbog svega nabrojanog. U ovom gore konkretnom slucaju radi se o dividendnoj dokazanoj stranoj kompaniji i dionici, a nasi brodari pokusavaju biti korektni, ali im fali malo dosljednosti i postenja da privuku vece investitore. Nije cilj kako neki pisu rijesiti se institucionalnih investitora, da mali mogu voditi kolo, vec je cilj privuci dugorocne velike investitore koji daju stabilnost kompaniji i dionici.
Idem dalje analizirati strano trziste, cijelu noc sam radio izracun i izvjestaj. Futuresi opet danas padaju, kao i kripto.
-
-Ima dividende, super, cijena samo raste
-Nema dividende jos bolje, cuvaju lovu, cijena samo raste
-Stiglo izvjesce, super, cijena samo raste
-Nije stiglo revidirano, jos bolje, valjda ne stignu zbrojiti sve te silne novce, cijena samo raste
-Stigla odgoda revidiranog, nema veze, cijena samo raste
-Stigla druga odgoda revidiranog izvjesca, dividende i GS, fantasticno, nikad bolje, cijena samo raste
Sumirano su gore svi postovi od jucer i danas. Sta reci ovo je klasicna hrvatska prica i firma u kojoj ima za janjetinu za sve osim za male dionicare. Ako je ovakvo ponasanje prema malim dionicarima kada su vozarine na sadasnjim razinama sta ce tek biti kada vozarine krenu padati. Poslije se ne treba cuditi ako cijena padne za 30% u dva dana kao pocetkom 11. mjeseca prosle godine.
-
Lijepo je biti se..nja!Ovisiš li o ovoj dividendi bolje da prodaš sve dionice koje imaš i zauvijek odeš u tri p.m.
Kolega, ovo baš nije bilo kolegijalno!
Tko smo mi da sudimo!?
Vidim pucaju zivci...lijepo sam govorio da ne kupujete dionice na margin...i ne racunate previse na dividendu...ako dodje dodje...kod nas stvarno nikad ne znas...
-
Nisam ni insider, ni sretan sto su ljudi izgubili novce. Jednostavnije ne mogu odgovoriti na pitanje. Ne znam da li ce biti dividende, ali me ljuti kada ljudi pisu kao da je to vec gotova stvar, a vidimo da jos nije. Na stranim trzistima ili ima ili nema dividende i to odmah objave uz kvartalno izvjesce, te se ne prepire toliko o tome, kao da je ta dividenda neki big deal. Ili imas ili nemas viska para za isplatu dividende.
Što si toliko zapeo za ovu temu?
Opusti se i uživaj!
U pravu si, zato si ti Milijarder.
Idem dalje raditi analizu.
-
Pisao sam prije par tjedana da nije realno ocekivati dividendu, pa se sada vidi da sam
bio u pravu. Nadam se da ljudi nisu dizali margin i kupovali dionicu Atlantske plovidbe iznad 550 kn zbog dicudende, jer stvarno zelim dobro ljudima.
Nisi odgovorio na jednostavno pitanje!
I drugo pitanje, kakav si ti to insider, koji zna da neće biti dividende!?
Nisam ni insider, ni sretan sto su ljudi izgubili novce. Jednostavnije ne mogu odgovoriti na pitanje. Ne znam da li ce biti dividende, ali me ljuti kada ljudi pisu kao da je to vec gotova stvar, a vidimo da jos nije. Na stranim trzistima ili ima ili nema dividende i to odmah objave uz kvartalno izvjesce, te se ne prepire toliko o tome, kao da je ta dividenda neki big deal. Ili imas ili nemas viska para za isplatu dividende.
-
Cekala se The dividenda desetljeca od Atlantske plovidbe, koja je na kraju odgodjena, ako ne i otkazana.
Jesi li sada sretan!?
Pisao sam prije par tjedana da nije realno ocekivati dividendu ove godine, pa se vidi da sam do sada bio u pravu. Samo se nadam da ljudi nisu dizali margin i kupovali dionicu Atlantske plovidbe iznad 550 kn zbog "najavljene" dividende od strane siritelja propagande.
-
Današnji dan obilježilo je oprezno trgovanje, rekao bi gospodin Kardum
Cekala se The dividenda desetljeca od Atlantske plovidbe, koja je na kraju odgodjena, ako ne i otkazana.
-
VIX je trenutno 29.64, a samo je 01.03.2020. prije Covida bio na visim razinama nego ovih dana i tjedana, pa ne vidim u cemu ste toliko optimisticni. Oni koji su me slusali i prodali na 570kn onima koji su kupovali zbog dividende sada mogu odahnuti, a gdje je sada toliko puta najavljivana dividenda? Ponekad treba skinuti ruzicaste naocale kako bi mogli bolje vidjeti ono sto nam je pred ocima.
Koliko mi je ostalo u glavi ste nas upozoravali prije objave 1Q da je precijenjeno i triba prodati zbog nekih dugova u $ a zaradama u kn ili tako nesto a mislim da tad nije bila 570kn
Mozda griješim,isprika ako grijesim
Znam sto sam pisao i stojim pri tome. Kupuju se novi brodovi za 130 milijuna $, te ce uz sadasnje zaduzenje oko 800 milijuna kuna, ako prodaju stare i kupe nove brodove imati preko 1 milijardu kuna duga, a ako ne prodaju stare brodove i do 1.5 milijarde kuna duga, te da nije realno da bude isplacena dividenda ove godine. A svi jos govore da iduce godine dolazi recesija i trzista vani padaju od pocetka ove godine. Inflacija je 8.5% i Fed ce ubrzati dizanje kamatne stope i uzrokovati recesiju. Sadasnjem americkom predsjedniku trzista uopce nisu bitna, te se svi vracamo u hladnoratovske teme kada se drzave medjusobno gledaju preko nisana.
Svi su mi lupali smajlije kao i sada i krenuo je druk sa dividendom i napucali su cijenu sa 450 na 570 kn. A sada dividenda vise nije ni bitna, jer eto, cijena poslije padne za iznos dividende, pa onda bolje da je i nema, samo zbunjuje ljude.
-
Sve je stvar percepcije, da li je casa poluprazna ili polupuna. S obzirom na padove na burzama vani zadnjih tjedana ovo bi se moglo protumaciti kao losa vijest, s obzirom da su vani padali i brodari koji redovno isplacuju dividendu.
Zavladao je bear market i danas je vani mali odbijanac, ali iduci tjedan slijedi daljnji pad, jednostavno jer za rast nema razloga. Spirala je pokrenuta, ali prema dolje.
Tko me je slusao, a ne one koji su drukali (neka se sami prepoznaju) na 570 kn da ovaj tjedan ide objava isplate dividende, vec su u plusu. Prica je jednostavna, treba dionicu kupiti kada je nisko, prodati visoko i ne slusati sta vecina ljudi pise po forumu. Mozda sam altruist sto to sve govorim, ne znam za to, ali tako nekako to ide.
Stalno i kontinuirano iznosite neistinu o padu brodara vani i promjeni smjera ...demantirao sam vas grafom koji prikazuje kontinuiran rast posljednja tri mjeseca...i moja je prognoza daljnji rast...pa ostaje da vidimo...nemam ništa protiv trejdanja...ali imam protiv laži i lažnog drukanja...i dalje ostajem pri svojoj procijeni od 750 kn za ATPL ove godine i dividendi od barem 30 kn...doći će i taj poziv na GS pa će mo moći usporediti tko je što pisao.
VIX je trenutno 29.64, a samo je 01.03.2020. prije Covida bio na visim razinama nego ovih dana i tjedana, pa ne vidim u cemu ste toliko optimisticni. Oni koji su me slusali i prodali na 570kn onima koji su kupovali zbog dividende sada mogu odahnuti, a gdje je sada toliko puta najavljivana dividenda? Ponekad treba skinuti ruzicaste naocale kako bi mogli bolje vidjeti ono sto nam je pred ocima.
-
Napetost je uvijek dobra jer drži gledatelje budnim i opreznim, a podiže gledanost .
Šalu na stranu, ali trikrat meri enkrat reži kažu Slovenci a ima i ona prvo ispeci pa reci.
Koja god Vam je draža dobrodošla je .
p.s. A ima i ona šećer dolazi na kraju......uh tko će sve popamtiti.
Sve je stvar percepcije, da li je casa poluprazna ili polupuna. S obzirom na padove na burzama vani zadnjih tjedana ovo bi se moglo protumaciti kao losa vijest, s obzirom da su vani padali i brodari koji redovno isplacuju dividendu.
Zavladao je bear market i danas je vani mali odbijanac, ali iduci tjedan slijedi daljnji pad, jednostavno jer za rast nema razloga. Spirala je pokrenuta, ali prema dolje.
Tko me je slusao, a ne one koji su drukali (neka se sami prepoznaju) na 570 kn da ovaj tjedan ide objava isplate dividende, vec su u plusu. Prica je jednostavna, treba dionicu kupiti kada je nisko, prodati visoko i ne slusati sta vecina ljudi pise po forumu. Mozda sam altruist sto to sve govorim, ne znam za to, ali tako nekako to ide.
-
Zanimljivo, koliko se ovdje pisalo o dividendi i drukalo zbog toga na porast cijene zadnjih tjedana covjek bi pomislio da je to vec gotova stvar, a bio je to samo dobar druk da se prodaju dionice iznad 550kn. Sada se treba cekati samo jos mjesec dana za eventualnu odluku za donosenje prijedloga o mozebitnoj isplati svetog grala dividende i vatrometa u Dubrovniku.
A revidirano izvjesce zapelo negdje po putu, bas me zanima objasnjenje za kasnjenje istog. Vidjet cemo razlog u izvjescu, sigurno su se nesto malo preracunali.