ovim tempom erste je vani do kraja tjedna...
Posts by pikolito
-
-
Izgleda je dignuta ljestvica na 212...
izgleda da se ljestvica tek počela dizati, možda bude Sotomayor, Bubka - ovisno tko koju disciplinu voli
-
sve štima i sam sam nešto slično napisao prije par dana, jedino kaj na burzi često ne ispadne tako - e sad će ovaj i ovaj izaći na toj cijeni pa ću se ja ukrcati itd...često pobjegne baba sa kolačima, a nama je onda teško platiti recimo 7-8% više, pa škrgućemo zubima i gubimo psihičko zdravlje gledajući kako dionica odrađuje rast - govorim iz osobnog iskustva
A nekad bude i suprotno od onoga što svi očekuju.
živa istina
-
Fond ima još cca 5500 kom. Očito ide skroz van, a za to mu treba sa ovom likvidnošću bar 10 dana. Čemu žurba i zašto plaćati više.
Niski start znači sprint i onda ajd u svlačionu i na tribine. Ljepše je trčati maraton sporije, sigurnije imaš okrepu i uživaš.
sve štima i sam sam nešto slično napisao prije par dana, jedino kaj na burzi često ne ispadne tako - e sad će ovaj i ovaj izaći na toj cijeni pa ću se ja ukrcati itd...često pobjegne baba sa kolačima, a nama je onda teško platiti recimo 7-8% više, pa škrgućemo zubima i gubimo psihičko zdravlje gledajući kako dionica odrađuje rast - govorim iz osobnog iskustva
-
Mnogi su u ovoj dionici u niskom startu
-
na 209 mirovinac izlazi, tko želi kupiti, staviti se na bid, nikakvo lupanje po asku...naravno, još neko vrijeme, onda nas iskustvo na zse uči u kom smjeru to ide nakon izlazaka velikih
-
Misliš, Ante se ugledao na ove iz TP pa sad namjerava ugrabiti od države ostatak crosa po kikiriki cijeni?
Što je TP?...tankerska, skužio
-
A kog se vraga zalijećete na ask ?
Pustite velike neka odrade prekrcaj, naslonite se na njih na bidu, ako vam se žuri
Pohlepa je vragu ispod suknje izašla 🙃
Radi ovog?
da ziher, 1.9 milja eura...treba biti strpljiv, meni se čini da bi ova dionica ove godine mogla cjenovno biti ono što je koei bio prošle, ali imaju veliki još municije
-
je li netko primjetnio transakciju 12500 eur danas odjednom? to nije malo za HR prilike...
i meni to upalo u oči, opet kada sam pogledao fundamente, brzo mi se zacrnilo pred očima...ili neka me razuvjeri neko upućeniji da od drveća ne vidim šumu
-
kupnja vlastitih se nastavlja:
-
Otprilike, odokativno mislim da Plavi ima još cca 7200 kom.
Cca 1,5M eura. Nešto se nakupilo kupnje do 204 nekih 700 kom dionica.
Ma svakako je puno za ovu razinu likvidnosti. Čudno da niko nije pokazao interes za neku block kupnju po ovoj cijeni.
Bravo Barakude, treba ulagati u srebro bravo
neće ni on imati municije dovijeka, vidim da se danas prosipalo po 209 čim bi se malo nakupilo kupnje
-
Ovo danas potegnulo, bloger ima dosta u ovome, ne bi me čudilo da dosegne i više razine...ruku na srce, fundamentalno vrijedi - doduše, vrijedilo je i prije pa je često bio ćorak
-
U svjetlu divljanja cijene nekih dionica iz srodne branše kao i ckml, dojma sam da je ova ponuda ograničavajući faktor za rast cijene, da bi dionica bolje prošla da nije ponude...krenule bi špekulacije o dividendi npr sa novim vlasnikom itd..
-
Prije neki dan sam stavio, ali evo opet:
stavak 12. članka 341. ZTK:
(12) Iznos pravične naknade i, ako je primjenjivo, elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice koji je revidirao neovisni ovlašteni revizor društvo mora u cijelosti učiniti dostupnim svim dioničarima i objaviti javnosti najkasnije pet dana prije dana održavanja glavne skupštine na kojoj se odlučuje o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom tržištu.
Ostala su 3 dana do Skupštine, a ja ne vidim da je negdje objavljen "elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice koji je revidirao neovisni ovlašteni revizor" iz članka 341. ZTK.
Jel netko zna di se može vidjeti taj elaborat?
Just in case, zovi ih i pitaj gdje je to objavljeno, ako nije, mogu se frigati...u svakom slučaju odi na gs i glasaj protiv, pogledaj taj čl 341, naravno svi neka budu svjesni da vart može riknuti svaki tren pa je onda sve tak i onak svejedno
-
Ovo mu je baš oportuno za izjaviti, da puno više vrijedi, s jedne strane veća cijena znači i veći trošak za Varteks pri otkupu, cijenu otkupa će određivati vještak , eto argumenta dioničarima ako ne budu zadovoljni sa cijenom
-
Ne radi se o fiksaciji, vec o zakonom propisanim radnjama... Dobrovoljnu mogu sada dati, ali kada predju tih 25% mogu samo sanjati o dobrovoljnoj jer... eto... zakon...
Bas me zanima sta ce sada biti sa dionicom... Jednom sam se vec zafrknuo zesce na OPTE jer sam cekao ponudu za preuzimanje valjda 2 godine... Sada me uopce ne interesira ponuda za preuzimanje, vec da izadjem sa dobrim plusom...
Bi li ti da si na njihovom mjestu s ponudom išao sada ili bi radije sačekao kraj dokapa?
objašnjenje pliz?
-
meni eto miriši da će tnpl pokupiti ovo do 53.6, indikativno mi je kako je Pavić rekao da nema dionica u prodaji u velikim količinama na burzi...vidjet ćemo, ne treba očekivati spektakularan rast cijene, ali bi se konačna cijena eventualnog preuzimanja mogla približiti 60, to je i gornja granica upisa
-
Sad sam tek vidio ovo kaj je izjavio Pavić:
Iako Tankerska iskazuje načelni interes za preuzimanje hrvatskih brodara, čelni čovjek zadarske tvrtke Mario Pavić zasad odbacuje spekulacije o operaciji preuzimanja Atlantske plovidbe.
Ovo je isti izjavio nakon kupnje prvog paketa tuho:
"Iz "Tankerske" su pojasnili da kupnjom 24,53 posto dionica "Turisthotela" nisu željeli prijeći prag od 25 posto jer bi u tom slučaju trebalo dati javnu ponudu, pa će preostali dioničari, žele li prodati svoje udjele, morati pronaći nekog drugog kupca ili čekati eventualnu javnu ponudu brodara u budućnosti."
-
oke, i zašto je onda tržišna ispod minimalne iz dokapa?
ko je tu lud?
polako, pa i na tpng su prve veće pakete počeli kupovati po 30ak% nižoj cijeni od konačne u ponudi
-
Njihov stil je već poznat. Kupovat će velike pakete ukoliko se pojavi još neki i sigurno će ići na ponudu za preuzimanje bez obzira hoće li biti obvezna ili dobrovoljna.
da, mene ovo neodoljivo podsjeća na tpng, čisto laički