Nisam se zbog otc i pink tržišta mučio na IB, već mi za takve dionice služi 212.
Grub je, neprecizan , ali valja.
Nisam se zbog otc i pink tržišta mučio na IB, već mi za takve dionice služi 212.
Grub je, neprecizan , ali valja.
težak je život nas Bezbitkojinaša.....
prvo je META zatuko sve što gmiže informatički a danas je SNAP, potom GOOGl i MSFT opet dizao. PI (Impinj) na kojem sa se hranio prije dosta vremena, slabolikvidan, otperiltao je 22% ap "zato jer je SNAP pokazao dobre rezultate".
za nesretnike koji se nisu snašli prilično je balav i teturav APP (Lovin) on još ne zna kud bi pa možete probat, šanse su 50/50.
Početkom svibnja kreću vam jednogodišnje dividende kod dvije zanimljive dijonice, RWEOY je prva a zanimljiva je jer je na dnu i u sedam dana su joj preobratili prognoze iz strong sell u strong buy ( što je prirodan proces, jer kad je na dnu tamo je došla ko sell a ako se misli dić mora biti buy).
sada je prinos i dividenda u svibnju oko 4 posto.
drugo je već spomenuti 10 postotni ENGIY.
Obje su teškoenergetske dijonice od nafte plina struje cjevovoda do vjetrova i sunca, Njemačka i Italija
30 % je većinom "porez" na dividende na 212.
Oxlc i još neke , CRT, recimo, mogle su se kupovati na IB, jedno godinu dana ne.
Zbog njih, i OTC tržišta trgujem [ponovno] i preko 212.
OXLC je dionica oko koje se lome koplja, ja je kupim ispod 5, ponekad i više, sad sam na 5.07, pa si mislim ak se zaleti zbog DD, a ak padne dokupim. dividenda je mjesečna ali porez ogroman. no gura se nekako.
ko oće radit, uvijek nađe posla
Display More
Ukoliko se neko navi dividendama [ ja da, sa pola portfelja] , možda mu olakšam:
dionica/ dividenda dej/ postotak m mothly q quaterly y yearly
Enviy 0105 9.94 y
agnc 28.04 15 m
oxlc 15.04 19 m
trmd 15.04 20 q
Provjerite DD možda je fulan koji dan, ovisi o portalu koji prenosi informatzije
Ispravak engiy a ne enviy
da, moglo bi se reći da se dividende "vode p0sebno", no uvijek uzmu porez, barem 212 i ibkr usa tržište.
sretno sa parkiranjem u dividenduśu. tj ovisi na koji rok, na više godina mislim da niti jedna mjesečna dividenduša nije pobijedila index.
Neki se samo dividendama bave, napr na seeking alpha to je p0sebna olimpijska disciplina a za mjesečn
ne dividenduśe sexpert je Rida Morwa. tj taj je najglasniii
Radim svašta :). ali sam uglavnom kratko i krotko u dionicama, moj pretprehodni post, te se dionice isplatilo pokupiti dividendu i onda polako izlaziti.
Prijavljujem na godišnjoj osnovi .
Tj prijaviti ću.
Još vučem [bolan] minus.
Iako sam u minusu , navodno, dužan sam prijaviti samo za evidenciju , dividende.Dobit od dionica, tj dok nemam dobiti, ne prijavljujem.
prijavio sam da trgujem vani. istina više se i ne sjećam kako ssm prijavio
Od svih mi uzimaju porez.
RHHBY sam fulao nešto pa mislim da nebum dobil dividendu. e kak to oporezuju obzirom da je otc tržište europske dionice u usa, dionicama nisam vlasnik jer trgujem preko 212, ne znam.
Niti meni nije 100% sve bistro
Ukoliko se neko navi dividendama [ ja da, sa pola portfelja] , možda mu olakšam:
dionica/ dividenda dej/ postotak m mothly q quaterly y yearly
Enviy 0105 9.94 y
agnc 28.04 15 m
oxlc 15.04 19 m
trmd 15.04 20 q
Provjerite DD možda je fulan koji dan, ovisi o portalu koji prenosi informatzije
ako se nekome love dividende...
dionica datum postotak ( y godišnje q kvartalno m mjesešno isplaćivanje)
BRSP 28.03 12 Q
AGNC 2803 15 M
RC 28.03 13 Q
CMTG 29.03 13 Q
DD koji su prošli nedavno pa ako se nekome lovi DIP
RHHBY 14.03 4,25 Y ( jako dobar dip :)!)
OXLC 15.03 19 M
Od dionica se pun o očekuje; izvješće mora biti izvrsno, po mogućnosti AI, ako nije tako, pad je velik i ośtar.
Naalje , nekako imam dojam da se dionice rasprodaju a kupuje Njegovo Visočanstvo Bitkojin
Meni je smijeśno kako financikske tiskovine/ portali blebeću o Buffetovim portfeljima i neportfeljima, lupaju prognoze o fondovima, a do danas o inflaciji pa ni danaśnjoj niti jedna pametna. niśta. projekcije, upozorenja, rasprave.
i onda ovaj pokolj.
Bitkojin na 50000.
Komorna drama.
A rast il pad....
ovo do prije dva mjeseca je bilo grdo. u svakom slučaju ako izađe pozitivna"recenzija" dionice ona pada. odma.
malo smo selo postali, pa ja napr nađen neku dioničicu sitnu, onako intimnu, i ide ona polako gore i onda paf 5% dolje. odma znam da ju je SA, Zack , Motley Fool il slično proglasio perspektivnom. il da je na Stockinvezstu Golden sztar.
Nije ni to bezvraga... Eto kako to ide, OCUP, mrtva usta fale, 600%ide gore, a onda izjava o "razvodnjabanju kapitala" i svi se prave mutavi.... jasno je da je u kolu insajderski drek.
Pogledajte Allovir...
Kak ste s Japancima?
Ovaj rast....
Odradio sam, no ne sad nešto spekt@kularno .
Komatsu, Panasonic, Mazda (!), Fuji heavy industru, tj Subaru, i SGIOY to je farmakologija japanska.
z@pravo bi se moglo reći da sam izašao na vrijeme.
Imatelvi kojeg Japanca za preporučit?
Makar i brodar
MPW, svrstao bi ju u zavjereničke dionice. Svi su je hvalili kao vrlo solidan blue chip, sigurno ulaganje. izračuni, proračuni.... Samo da bi se ekipa istrpavala, shortala longala...
Desetak sam ih ispratio, samo tu na forumu takvih dionica. Nikad to neće raditi sa "magičnim" dionicama, uvijek izaberu neki srednji talon koji potiho hvale pol godine, onda na najjače, hvaljenja i istrpavanja.
no da
General koji nije izgubio niti jednu bitku nije ni puno vojevao.
ili je u Bitkojinu.
imal se što reći o zadnjem izvješću nezaposlenih?
MPW je opal 30%, sad vam je dividenda 17%...
Tko oće špatat za penziju.
ane vjeruje Bitkojinu
bayer stoji loše, već su se zalijetali analitičari i proglašavali dno, no on propade dalje.
Roche, RHHBY, je dionica kojoj sam pogodio dno i odljepila se od istog, sada opet odrađuje rast, čekam oćel pst malo.
Općenito mi se Roche čini žilavijim, stalno nešto preuzimaju, odustaju od preuzimanja, registriraju, otkazuju im lijekove, priznaju nove.... čak su i veseliji u komunikaciji, čitao sm intervju s vlasnikom, ima tome... i tak realan momak, osvrnuo se na dionice i dioničare i rekao da čine što mogu d im bude bolje. Za razliku od biotech čuda koji čerupaju Alzenhajmera ovaj ej napr rekao da je borba neizvjesna i da on sam ne namjerava obećavati čudo. no da ako im uspije nešto nam tom polju da bi to bio lijep porbitak za kompaniju, tj to bi bio lijep probitak za bilo koju kompaniju. Tu je nekakva razlika naspram ovih manjih biotech kokodakavaca.
Nekad se ovo zvalo taking profit, a sada osveta šortera
At best, new EVs could command 50% of the market by 2030 or could only rise to 23% from the current 8% by that year. The CarGurus forecast predicts used EV share might inch its way from today's 0.4% of the market to either 4% or 8% in 2030 depending on conditions.
ovi baš nisu optimistični z platinu ( do 2026 godine !!!, po mjesecima !!!), mada ima i drugačijih mišljenja, da će sa sadašnjih 980 dolara rasti na 1100
Panamski kanal je prepolovljen zbog suše, Sueski neupotrebljiv zbog Huta, rt Dobre nade dodaje kako puno milja na ionako premalo brodova, sad bi se taj nedostatak trebao početi reflektirati na cijene.
Dosta sam se tih tankera navozio, TRMD mi natjero sijede i oćelavio sam. No, da, čini se da su Huti dobili uplatu od dosadašnjih shortera da to malo dignu
Baš smo neki dan sminjali tu mogućnost na vihoru mozgova....
nego, nafta, nafta....
Eto kao nafta je passe jer ćei svi preć na lektriku vodik sunce mu žarko i vjetrove. no Gvajana je našla puno ležišta nafte i sada se priča da ne znaju kid će s parama, a još nisu ni počeli sisat, i da ih oće i venecuela napast da im otme tu naftu. A nafta ne vrijedi.
što se tiče nafte:
Litij, citat sa SA
First, ON Semiconductor (ON), a key supplier of chips for automakers, issued downside guidance for Q4 revenues of ~$2B, below Wall Street estimates for nearly $2.2B, which sent the stock plunging nearly 22% on the day.
Second, battery maker Panasonic (OTCPK:PCRFY) cut its FY 2024 sales forecast to ¥8.4T, or ~$56B, down from a previous forecast for ~$57B, with sales at its energy division - which includes batteries and other products - lowered by ~15% to $5.9B, blamed in part on weakening demand for "high-end EVs."
Third, Citi analyst Jack Shang downgraded Chinese lithium miner Tianqi Lithium to Sell from Buy, saying lithium ore "price trends weaker amid oversupply in upcoming years," while cutting earnings estimates for 2023, 2024, and 2025.
That's on top of a raft of recent negative commentary, including at Bank of America, where analysts said they "expect to see a period of earnings and margin pressure across the value chain," as the lithium market balances shift to adequately supplied in 2023 and oversupplied in 2024-25.
Jefferies analyst Laurence Alexander said he foresees "a 15%-20% destock downstream to be necessary this fall and winter to clear the inventory overhang, unless the industry sees a sharp snap-back in demand before the Chinese New Year."
ako zakazuje EV, baterije, oćel onda platina nazad? jer to treba za katalizatore benzinaca i za platinastu dugmad, to je ono kod paljenja , motora.
Dionica o kojoj ovdje pišem, godinama, i koja je svašta prošla ( davno sam ovdje pisao kako ću uzeti dividendu, vanrednu dividendu i još neće past, sve zajedno jedno preko 10% u jednom danu
dakle platina , Južna afrika ( i Zimbabve pride), Impala platinnum, IMPUY, 65 posto minusa u godinu dana.
prije godinu i pol bila je na popisu tehnički ( poslovno, valorizacijski) najperspektivnih dionica na Seeking alpha, uvijek među prvih pet dionica najbolji od najboljih.
i onda je pala 65%.