Najveći pad zaposlenosti u HR je u djelatnosti posredovanja nekretninama.
Neka svatko izvuče zaključak za sebe.
A ja dobio 50 novih agencija. Jucer opet jedna nova. U petak stigla jos jedna. Ah i u cetvrtak. Dakle 3 nove agencije u 3 radna dana.
Najveći pad zaposlenosti u HR je u djelatnosti posredovanja nekretninama.
Neka svatko izvuče zaključak za sebe.
A ja dobio 50 novih agencija. Jucer opet jedna nova. U petak stigla jos jedna. Ah i u cetvrtak. Dakle 3 nove agencije u 3 radna dana.
Kupnju nekretnina na Jadranu treba razbiti u nekoliko kategorija; kupnja domicilnog stanovništva za stalan život, kupnja nekretnine za vlastiti odmor i kupnja nekretnine za najam.
ovo i ja govorim godinama...treba točno po gup-u odrediti namjene na stambene zone, poslovne odnosno turističke zone i zone kuća za odmor i shodno tome regulirati zakonom o kom. gospodarstvu kao i turističkim zakonom koji će regulirati iznajmljivanje u turističkim, odnosno poslovnim zonama, eventualno zonama kuća za odmor a rentjerstvo izjednačiti sa djelatnostima, odnosno zakonima koji reguliraju ugostiteljsku djelatnost na način da nema više paušala i svaštarenja, nego obrt ili tvrtka kao i kvalifikacija i kategorizacija te nastup javnog reda i mira odnosno radno vrijeme ug i trg kapaciteta,
dakle, zone stambenih namjena treba strogo odvojiti od turističkih zona i destimulirati turističko iznajmnljivanje u istima da se tur. rentanje obavlja u isključivo poslovnim, mješovitim i tur. zonama te eventualno u zonama kuća za odmor ukoliko nekretnina, opremljenost i kvalifikacija vlasnika zadovoljavaju zakonske odnosno ug. standarde.
prekasno je za to. . .
Mega kriza a la nuklearni rat ne bi srušila cijene nekretnina već bi srušila nekretnine. U krugu par stotina kilometara od svakog takvog događaja. To je scenarij koji nadam se nećemo gledati osim u kinima.
Kupnju nekretnina na Jadranu treba razbiti u nekoliko kategorija; kupnja domicilnog stanovništva za stalan život, kupnja nekretnine za vlastiti odmor i kupnja nekretnine za najam.
Ove zadnje neće srušiti niti ne znam kakva kataklizma niti rat niti neka zakonska odredba već razvoj hotelskog sektora. Hrvatski turizam i dalje, u volumenu, počiva na malim iznajmljivačima, dok se hotelski smještaj tek razmahuje. Za desetak godina će to biti dijametralno suprotno, to je normalan smjer razvoja turizma u skladu s rastom standarda . Danas su već cijene privatnog i hotelskog smještaja (skoro) izjednačene, a usluga je u prosjeku puno kvalitetnija u hotelima. Ljudi kad odvažu valute for money, sve više se okreću hotelima.
Kad se to dogodi, iznajmljivačima će biti isplativije prodati ili dati u dugotrajni najam onoj prvoj grupi, koji žive na Jadranu.
A oni koji traže nekretninu samo za svoj odmor, njih ne pate ni kamate ni cijene ni politika. Kad nađu što žele, to i kupe
to je samo dio . Slika je puno sira . . .
Treba platit radnike, energente, materijal, nije to samo stavit 30 milijuna eura u džep. Pogledajte neto profitnu maržu pa javite koliko ostane čiste dobiti.
Ima netko da to ne treba platiti pa da ih se natovarimo? 🤷🏻♂️🤷🏻♂️
Imam ja. Dobit 50%. Nula zaposlenih. Bez rizika jer je trošak vanjskih usluga fiksan. Uvijek je max. pola prihoda.
idemo dalje, u istom tonu
https://slobodnadalmacija.hr/split/splitski…-godine-1230275
...napominjući još da su već sada ljudi počeli ulagati višak novac u dionice i neke druge povoljnije investicije, jer su nekretnine jednostavno preskupe i ne isplati se ulagati u njih...
Kod mene je ponuda nekretnina smanjena za 20.000. Nema nekretnina. Mislim da se izvode krivi zakljucci.
A što da se sad napumpa cijena na 100 kn ?
Tesko. Jer ce mali izlaziti jer dobro poznaju ZSE.
Pa ako smo vidjeli kako su to radili na PBZu onda bi bilo blesavo prodavati ispod cijene radi kratkotrajnog delistinga koji će im poslužiti da prikažu niži 3-mjesečni prosjek.
Naravno da bi bilo "blesavo" ali kako ćete to spriječiti?
Nikako . Svjedoci smo vrhunsko "odigranog" posla na Optima telekom. A ni PBZ nije nista casnije postupio.
U koju tvrtku je otisao bivsi clan uprave?
HPB/Kapitalni fond d.d.d polako prodaje. Ne znam zašto prodaje, ali činjenica je da prodaje na kapaljku. Kao da hoda po jajima.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Hvala za info. Izgleda da nema velikog interesa za kupnju.
Nažalost danas sutra možemo očekivati trgovanje sa prvom znamenkom 7.
Ja ipak sad stavih na kupnju 101 po 81,- ali ne vidim da je nalog prošao ?
Osobni razlozi za ostavku mogu biti i neslaganja s "onima gore" ili s "onima sa strane" ali i "pravi osobni razlozi" kao i nesto trece. . . pa mi nagadjajmo jel ga netko "potjerao".
Pa to su sve profesionalci i znaju sto rade. Kako su samo dobro organizirali kupnju optime.
Razmisljam. . .
800 kn Erste
Koliko je u RH bilo zatvorskih presuda vezanih uz manipulacije cijenama dionica?
Ja tvrdim da iza kulisa stoje političke igre...dajte nam za 5,34 ili hrvatska neće dobiti 3.. operatera. A1 očito nije ni bio zainteresiran.. ili se sve odradilo ispod stola...
Da se igra moze odigrati do kraja moras dogovoriti s onim tko ti najvise smeta. Dogovor za stolom ili za sankom. . .
Ne kužim uopće koji mazohisti sada kupuju nekretnine pogotovo ne-novogradnje.
Nekretnine kupuju svi. Moje agencije vise nemaju dovoljno nekretnina u ponudi.
Mora se priznati vrhunski odigrana igra. A netko je sve znao.
Ovo je mrtvorođeno od onog dana kad je Krešo pobjegao. Žao mi ostalih malih dioničara. Al neznam što ste očekivali.
Mali kmet nista nije ocekivao. I sad koristi samo Nokia 3310 -2017.
Kako funkcionira ovo istiskavanje u ovom slučaju ? Se mora na skupštinu da bi se dobili novci ili ništa? Odregistrirat samo?
Ne treba nista. Sami uzmu. Novac stigne sam.
Da lopovluk po zakonu i dalje vlada RH. Razlog komentaru je scenarij objasnjen u prijasnjim komentarima. Mogu i dodati da smo slali na Ustavni sud jer Nijemci ciji je model zakona koristen imaju ugradjenu mogucnost uzimanja vlasnistva dok nas ustav stiti. Medjutim samo jedan je Ustavni sudac to znao dok su ostali glasali po partijskoj liniji. Preporuka. Investirati treba van ovog ludog trzista. Nazalost. Ili ici u politiku.
Preporuka je napustiti Hrvatsku. Ako ne vi sami onda djeca obavezno. Ovo nije mjesto za život. A i ne znam što bi rekla o opstanku.
Ja sam iz Australije vratio se u Hrvatsku i sad bi trebao opet u Australiju. Nece ici? Prije mene ce svi ministri morati otici.
Kako komentirate cijenu istiskivanja 830 kn?
Da lopovluk po zakonu i dalje vlada RH. Razlog komentaru je scenarij objasnjen u prijasnjim komentarima. Mogu i dodati da smo slali na Ustavni sud jer Nijemci ciji je model zakona koristen imaju ugradjenu mogucnost uzimanja vlasnistva dok nas ustav stiti. Medjutim samo jedan je Ustavni sudac to znao dok su ostali glasali po partijskoj liniji. Preporuka. Investirati treba van ovog ludog trzista. Nazalost. Ili ici u politiku.