Za vikend kuću u Biogradu plaćam komunalnu naknadu i uređenje voda, porez na vikend kuću 2 eura po 1m2 a po novom 5 eura po 1m2. Tzg biograda neki paušal. Onda spomenička renta paušal za struju i vodu plus potrošene u 7/8 mjesec. Za smeće plaćam svaki mjesec i to više nego u Zagrebu gdje živim 10 mjeseci u godini i mjesečni račun mi je niži nego u Biogradu. Parking se plača po satu a kad dođeš spadaš pod turističkog doktora ako oboliš. Kad to sve zbrojiš valjda je preskupo.
Posts by plavi01
-
-
Zovem grad biograd na moru da mi vele koliki je porez na vikend kuću za 2024.a odgovorna osoba mi odgovori da ne zna ali da će rješenja slati u 5 mjesecu pa se mogu žaliti.
Šaljem ja email poreznoj u Zagrebu i dobijem pristojan odgovor ravnatelja da je porez 5 eura po 1m2 u Biogradu i sa usporednim tablicama za cijelu hrv.
Interesantno da je porez na vikend kuće za Zadar i Split ostao 2 eura za 1m2 što piše iu novinama.
mašala
molim komentare
-
Bloomberg adria esg ocjena za upravljanje tvrtkama.
Adris 2,51-podr 5,68,ht 5,33, koei 4,21
Rivp 4,9,hpb 4,1
Konačno neka potvrda onome što ja pišem već godinama o kriminalnom upravljanju u adrisu. Loše dozlaboga loše. Zašto šute fondovi. Gdje je i malo potrebne transparentnosti.
-
Rusi su hakirali mikrosoftom koji to priznaje.
Dali to može imati i neke posljedice za njegove partnere gdje spada i span.
-
Bilo bi lijepo vidjeti TA za HT. Zadnja koja je bila nekih 28 eura ili idemo preko 30 eura. DT je među 10 velikana.
-
Po ovome kak se razvija situacija na burzi bakić daje prognoze kao i Vakula a Floki pogađa sa kodt i prodajom končara.
-
Ovo na kraju napisano moglo bi biti točno da će interes za kodt prestati i kupci će se okrenuti končar u pogotovo jer je NB napravio analizu u korist končara. No ima sada i neka kontra analiza čiji izračun ako se ostvari kodt bi vredilo 1500 eura.
Usput da napomenem FK prodaje končar.
Za grupu končar izgleda što god se kupi rizika nema.
-
Pa i najavljno je koliko se sjećam prvo snižavanje negdje za Uskrs no CRO vlakić je na svojim izbornim tračnicama a ekonomist Brkljača navodi 7 točaka vrlo izglednih da će se ostvariti u 2024.
-
Tko drži do sebe kupuje redovnu dionicu a prodaje povlaštenu. U razlici cijene ne pomaže ni MP svojom kupnjom. Adris grupa je loša za crobex i fondove no ima još šanse da se popravi do Božića
-
Njima to nije puno pa ni dug koji imaju. Mogu prodati nešto od hotela koje su jeftino kupili u CRO podmiriti dug, zaradu podijeliti i odseliti u zimske hotele jer sve je moguće.
-
Ministrica Dropulić je imala dionice ige i bila vjerojatno u sukobu interesa. To su bila vremena kad su purani letjeli po Dolcu i u jurišićevu. Pok. Jure nek je samo ne kaj pametno progovorila o poslu ige je letio u nebo.
-
Kupuju maistru, CO tu ima divke koliko hoćeš.
Zato i jesu cijene za kikiriki.
Nego ne znam dal su prodali dionice Slo osiguranja
-
IT/IC /aparat 70/30% privatizacija je odlično rješenje za daljnju privatizaciju državnih firmi.
Po meni bi adris tim modelom mogao dobro ušićariti daljnju suradnju sa državom koja u nekim firmama mora držati svoje interese.
EU traži daljnju privatizaciju. No mi sitni lajbek možemo samo promatrati ovaj perpetum mobile a la brodovlje, PV, plin za 1cent.
-
Ne oporeziva divka je pri kraju pa ne očekujem ni rast divke.
Cijena na TK odgovara očekivanju prihoda/zarade u budućnosti. Odgovor daje magazin J+delo.
Zato slovenci nisu ni prodali svoje osiguranje. Dokaz da su dobro napravili imaju u prihodima svojih osiguranja.
-
Upravo u toj konstataciji i leži odgovor u ovom slučaju za CO. IC aparat naštimam je tako da 30 % ide državi a 70 adrisu. Od tih 70% publici ide cca 20%. Exkluzive butik familije/adris grupe je dostatan. U padu prihoda je smanjenje trž. udjela i u CRO.
-
Ima se i nekretnina
Slo osiguranja bolja od CO?
Povrat na uloženo?
Divka?
Adris ne će propast to je točno ali po meni adris je podbacio u poslovanju u odnosu na financijski top koji je imao kako su se hvalili čelnici adrisa
-
Možda Amerikanac zna
-
Gdje letimo tu prognozu po meni jedino zna onaj igrač koji je dao prognozu za span da padamo do 43 eura i moram reći da je bolji od Vakule.
-
doktore zamolio bi Vas da nas malo sve prosvjetlite što se tiče adrisa. Ako ne sve a onda bar mene. Upravo na starom forumu navodim podatke iz JL, magazin J+ delo ima analiza. Pa da se ne ponavljam jer neki su se tak uzrujali da ne buju izgleda ni mogli spat.
.
-
Adrisu je potrebna akvizicija koja će uloženi novac početi vraćati odmah i to ne samo adrisu nego i njegovim dioničarima kroz veću dividendu i cijenu dionice čega nema već godinama.
A jučer netko kupio 30000 kom povlaštene?