1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• Best buy

• Ivana7
    • October 25, 2020 at 11:49 AM

Informanka.

- znam da ovo većini ide na živce ali ova Informanka održava ovu temu.

- velika većina investitora koja piše na ovom forumu su dnevni trejderi te ih neko dugoročno investiranje savršeno ne zanima.

- tako da imamo dvije vrste BB, dnevni kupi prodaj i dugoročni niste lovu stavili u banku nego ste kupili dionicu jer vam je tu dividendni prinos veći od kta. u banci i još imate mogući rast dionice.

- dionice su vam rizične pa se ponekad na njima i gubi (kao sada na koroni) ali dugoročno ne sumnjam u rast portfelja.

- ove godine sam u minusu, i sigurno ću je i zaključiti s minusom, trenutno je minus -9.8%.

- ovu Informanku pišem da vidite kako se taj minus polako smanjuje.

- možda se sjećate gospon Drevila, on je nakon velikog Korona minusa rasprodao portfelj kune pretvorio u eure i na banku.

- gospon Drevila spominjem jer je imao stil investiranja dosta sličan mojem tipu investiranja.

- i kod mene je bio jako veliki minus, ali protokom vremena, trgovanjem, taj minus se smanjuje i sada je podnošljiv.

- i stvarno je lijepo kad me ono iznenada pogode neke velike dividende (MDKA, ERNT), to je stvarno lijepi osjećaj, ali morate imati i te dionice koje vam nose tu dividendu.

• Best buy

• Ivana7
    • October 25, 2020 at 11:30 AM
    Quote from keciga

Eto sve je BB da ne bude samo pesimizam na temi lijepog imena

- skoro mjesec dana je prošlo bez komentara na ovoj zanimljivoj temi.

- zbog toga gosponu Keciga pehar za post o BB.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ivana7
    • October 25, 2020 at 11:24 AM
    Quote from kvart99

Drugim riječima, odnosno onih koji će ovdje uloziti neke poštene novce.......

- drugim riječima, ne očekujem od onih koji su popušili veću lovu da će ponovno na ZSE uložiti neke poštene novce.

- ti vam i na hladno pušu.

- a za neke mi je i drago da su popušili veću lovu.

- osnova investiranja vam je znanje a ne faktor sreće.

- ima tu investitora koji investiraju 100.000 kn pa se hvale da su na trejdu zaradili 100kn, a hebi ga ponekad se ne zaradi tih 100kn nego se izgubi 50.000 kn i više, ali zbog toga ne trebate plakati.

• Ivana7
    • October 7, 2020 at 1:22 PM
    Quote from Krokodil

Nakon ovoga s Maestralom, neznam tko će više kupiti bilo kakve dionice.

- vi prvi će te ih kupovati a slijediti će vas gospon Kvart99 i ........

- ponovno će te se nasukati na dionicama sličnog tipa.

- vi pravite greške kako bi iste mogli ponoviti.

- a da se probate malo naučiti kako investirati umjesto što pišete kako će biti plača, krv će teći i slične gluposti.

• Ivana7
    • October 6, 2020 at 2:58 PM
    Quote from zlocesti

Danas je protrgovano nečega u bloku, za 30 milijuna kuna

Da li itko zna gdje se može pogledati na što ?

izgubljeni u prijevodu

- ADRS.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ivana7
    • September 12, 2020 at 12:50 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Parica
    […]

- trebaju podići te poreze pa će cijelo društvo biti još više bogatije.

• Ivana7
    • September 11, 2020 at 3:00 PM
    Quote from komot
    Quote from Kostolany

Ako malo pročešljamo zse, naći ćemo 10 - 15 zdravih firmi i jeftinih dionica u koje bih uvijek radije uložio nego u napuhani nasdaq, za koji smatram da nije najbolji, uložit u barem 10 dionica. A to je i više nego dovoljno za jedan portfelj malog ulagača.

- gospon Komot ako vam nije teško pa da nabrojite tih 10 dionica.

- toliko da ponovimo gradivo.

- možda koju od tih 10 nisam primijetila.

• Best buy

• Ivana7
    • September 8, 2020 at 3:49 PM

Turizam.

- s mojim turizmom je gotovo za ovu godinu.

- promet (ne zarada) je ove godine u odnosu na prošlu godinu bio točno 7.5%.

- preživjeti ću, nemam kredita.

- evo vam za inf. od jedne moje prijateljice koja radi u jednoj turističkoj firmi čije su dionice na burzi.

- njima je promet pao 50%.

- relativno dobro su u turizmu prošli oni koji imaju bazene ili su u neposrednoj blizini mora (znači: kupanje i sunčanje) ostalo je pretežno katastrofa.

- kod mene dok god ne krenu kontinentalne avio linije neće biti nekog turizma.

- tako da se ni dogodine ne nadam prometu većem od 50% uobičajenog ako i bude toliko.

- ovim tipom turizma kojim se ja bavim se dosta zaradi, ali ova korona je to totalno uništila.

- ovih dana sam računala zarade, turizmom se bavim 6g. računajući i ovu godinu.

- za tih 6 godina sam zaradila 50% investiranog, ali sada ta investicija više vrijedi (tržišna cijena).

- za nekih 12 godina ću imati potpuni povrat investicije, i sada promislite isplati li se ili se ne isplati investirati u beton ???

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Ivana7
    • September 5, 2020 at 1:04 PM

VLEN.

- u zadnje vrijeme o VLEN se dosta piše, sada su tu prisutni kratkoročni dnevni investitori i dugoročni tjedni investitori.

- dizanjem cijene dionice podigli ste i P/E na 4.10 ali to je još uvijek dosta nisko.

- o VLEN ste dosta toga napisali pa ću napomenuti neke stvari koje niste spomenuli.

- prošli direktor kojem su talijani dali otkaz, je gledao odnosno bilo mu je najvažnije popunjenost kapaciteta brodogradilišta.

- uzimao je poslove na kojima je gubio samo kako bi mu svi radnici bili uposleni.

- novi vlasnici su brzo uočili u čemu je problem, podijelili su cca 100 otkaza, i promijenili poslovanje tako da nije važno puno raditi koliko je važno puno zaraditi.

- sada VLEN manje radi, ali više zarađuje, novi vlasnici sada rade s kešom i ugovaraju nove poslove a ovi domaći vare i tokare.

- ovaj tjedan smo došli na cijenu dionice po kojoj su to dobili novi vlasnici, ali nekako mi je naivno da je to netko prodao (većinski udio) po ovoj cijeni, firmu koja pozitivno posluje, stvara dobit, konkurentna je na tržištu, previše jeftina s P/E 3-4.

- a bivši većinski su to kupili za kunu skuplje nego što su prodali, ali kad su to skuplje kupili taj VLEN je bio u stečaju.

- i sada kada posluju u plusu to prodati ispod kupovne cijene.

- to vam mogu napraviti samo vrhunski HR menageri, ali znamo kako to ide, znamo kako se nagrađuju i kako na tim stvarima zarađuju vrhunski HR menageri.

- u svemu tome je dobro da je novi vlasnik stručan a i znaju raditi i poslovati s dobiti.

- ali ne vjerujem da su novi vlasnici po ovim cijenama dobili ovo brodogradilište, to se ne može dokazati, život ide dalje.

- doći će jednog dana u taj VLEN američki brodovi, a doći će i kvartalna izvješća, sve to će dizati cijenu dionice.

- možda dođe i dividenda, a to bi.....

• Best buy

• Ivana7
    • September 5, 2020 at 12:26 PM

Informanka.

- ovaj tjedan i više nego odličan, ali što će mi sve to kada dolazi recesija a ja u dionicama, koliko čitam na ovom forumu vidim da su svi dugoročni tjedni investitori u kešu.

- u ovom tjednu plus mi je preko +2%, tako da sam u ovoj godini konačno skratila minus na ispod 10% ili točno sam na -9.65%.

- za smanjenje minusa najzaslužniji mi je VLEN.

- znam da je većini vas koji ste dnevni trejderi ili dugoročni tjedni investitori jako čudno čitati ovo što ja pišem, ali to kod mene je jedan malo čudan tip investiranja isti onaj kad se čudite kako naši mirovinci investiraju.

• MDKA (Medika d.d.)

• Ivana7
    • August 29, 2020 at 1:48 PM
    Quote from bjane
    Quote from JosefBeuys

Ova dionica je divota. Inkasiraš preko 8% na cijenu i još ti ne padne za iznos dividende.

Nećemo je gledati još dugo na ovim razinama;!

- tu je najveći problem što se na nekim drugim dionicama može u jedan dan zaraditi 40% ili u tjedan dana 100% tako da taj div. prinos od 8% ne zanima 99% HR investitora.

- i taj prinos od 8% je na papiru jer kad vam država i općina oduzmu prinose i doprinose vi će te dobiti 7%.

- a tih 7% prinosa u jednom danu može zaraditi i najneukiji trejder da o kladioničarima ne pričam.

- na žalost ova dionica sljedećih godinu dana neće rasti.

- imamo stabilnog prodavača na cca 16.000 kn.

- da je uprava oglasila ovu dividendu prije mjesec dana imali bi rast dionice od 2.000 kn ali isto tako i pad veći od toga rasta nakon ex. div.

- sve u svemu i nije to ništa loše za nas cca 1% investitora jer će se dionica moći kupiti u narednom razdoblju za 15-16.000 kn.

- ako se dese koji potresi na tržištu eto nam MDKA i na 11-12.000 kn, to su tvz. prilike.

- jedino što od uprave očekujem to je stabilno poslovanje, neka oni i dalje prave neto dobit po dionici preko 2.000 kn, i što je najvažnije redovne dividende, pa mogu biti i manje od ove, važno je stabilno poslovanje.

- a tržište će odrediti kolika će biti cijena dionice.

- dobra je i ova velika cijena jedne dionice jer prosječan HR trejder nema toliko novaca da bi ulazio u ovu dionicu.

• Best buy

• Ivana7
    • August 29, 2020 at 1:22 PM
    Quote from buMBum

Best Buy, dionice proizvodjača raznih vrsta naoruzanja kod nas i u svijetu,

Drugi razlog je obveza RH prema NATO savezu koja se odnosi na godišnje investicije u naoruzanje u iznosu 2% BDP. Za one koji ne znaju danas smo na n

Ako iz ovoga ne mozete isčitati tko će ovdje najviše profitirati i zašto je bio plan predati Djuku za kikiriki poznatoj skupini onda vam zaista ni NB a ni ja ne mozemo pomoći. :)

- ako već kupujete DDJH tada jednostavno morate kupiti i hrvatski "Berkshire Hathaway", a to je Varteks.

- uz to silno oružje tu vojsku koja će to koristiti treba kvalitetno i obući.

- tu će ići 2% BDP.

- i tu ima sredstava za jednu lijepu obuću naše vojske s njihovim vrhovnim zapovjednikom gospodinom Zoranom Milanovićem.

p.s. u taj tip dionica je ne investiram jer ja se zalažem za mir u svijetu.

• Best buy

• Ivana7
    • August 29, 2020 at 1:02 PM

Informanka.

- iz tjedna u tjedan sve bolje, to je stvarno neobično za kolovoz, rast bi trebao uslijediti u rujnu.

- ovaj tjedan je plus +0.6% što je smanjilo ovogodišnji minus na -11.6%.

- u ovom tjednu me je obradovala i velika dividenda koju će za mjesec dana podijeliti MDKA, a u mom portfelju tih dionica kao kod trejdera dionica IGH, (imam i ja malo tih dionica IGH).

- a što će vam ta MDKA kad se na ovim čudnim dionicama može zaraditi velika lova.

- velika većina vas gleda svoje portfelje na ATH, a moj je u minusu.

- više ima prstiju na jednoj ruci nego što ima investitora na ovom forumu koji investiraju na moj način.

- stoga stvarno nema potrebe za pisanjem ove Informanke na kraju svakog tjedna, dosta će biti jednom mjesečno ili na kraju godine.

• MDKA (Medika d.d.)

• Ivana7
    • August 27, 2020 at 9:30 PM
    Quote from JosefBeuys

Divka 1320, da bi reč rekel;)8)

- stvarno ste mi uljepšali današnji dan.

• MDKA (Medika d.d.)

• Ivana7
    • August 27, 2020 at 3:42 PM
    Quote from JosefBeuys

Divka 1320, da bi reč rekel;)

- a gdje to piše da kupim još par komada ???

• Best buy

• Ivana7
    • August 26, 2020 at 11:05 AM

Best Buy.

- ovaj put bi za najbolju kupnju predložila jednu čudnu dionicu još čudnijeg imena Apple.

- tu će se krajem mjeseca desiti nešto što se naziva split (nema veze s Hajdukom), dionicu će podijeliti tako da će od jedne napraviti 4.

- kad se takve stvari naprave uobičajeno ide rast cijene, ja očekujem cca 4%.

- ali što će vama jedno zaostalo preduzeće koje se bavi jabukama kada vi na tržištu imate jednog tehnološkog diva DDJH koji raste samo do podne 40%.

• Best buy

• Ivana7
    • August 22, 2020 at 8:35 PM

Informanka.

- ovaj tjedan zanemariv rast od +0.2%, ali je u kontinuitetu što je stvarno neobično u mjesecu kolovozu, da nije bilo pada OPTE ovo bi bio fenomenalno dobar mjesečni prinos.

- i na godišnjem nivou se polako smanjuje minus koji je trenutno -12.2%.

- kad se sjetim ne tako davno 20/3 minus mi je bio -26.7%.

- od kad je ove korone previše sam trgovala, prodala stvarno dosta ADRS, ADPL, ZABA, DLKV, ove prve tri u nekim boljim vremenima ću ponovno kupovati.

- kupovala sam dionice na kojima barem ja tako mislim ću "manje izgubiti": MDKA, VLEN, OPTE. ERNT. TPNG, JDGT i HT, pored tih dionica imam malo veće pozicije i u KODT i IKBA, imam još toga ali to su manje pozicije.

- s ovim malo izmijenjenim portfeljom sam uspjela smanjiti minus za 14.5%.

- imam portfelj dionica za koje "mislim" da će i u ovoj krizi kako tako pozitivno poslovati (najveći rizik mi je kod OPTE, ali i tu je dosta cijena pala tako da se je rizik smanjio).

- do kraja godine možda dođem kako naši privrednici vole reći "pozitivne nule" ali u ovoj čudnoj godini mislim da će biti sasvim o.k. poslovati s gubitkom od nule do minus -10%.

- na ovo gledam kao jednu lošu godinu, moj turizam je totalno podbacio, nikad manje dividendi ali život ide dalje, vidim bolje sutra, a biti će u narednim godinama i tih zarada, najdraže su mi one auto srednje klase zaraditi u tjedan dana.

• Ivana7
    • August 20, 2020 at 11:17 AM
    Quote from BudFox

Tko uopće više kupuje dionice u Hrvatskoj, e

to je ono što mene zanima, a Short ...

- ja sam jučer kupila jednu dionicu, ne reklamiram ju, P/E 6, mislim da je to povoljno.

- jednog lijepog dana ako ju ne delistiraju ću je vama prodavati po puno većoj cijeni, a do tada ću uživati u dividendama.

- a Short.

- ja se bavim i tim sportom, o čemu se tu radi možda zna 0.00001% stanovnika ove male zemlje.

- gospon BudFox nemojte misliti da je to lako, i na tom šortu se gube novci.

- pogledajte temu Best Buy nedavno sam vam preporučila šort zlata.

- ja sam tu zaradila neke novce, nemam hrabrosti za više, a moglo se na padu u dva dana zaraditi milijune.

• Ivana7
    • August 19, 2020 at 6:32 PM
    Quote from Moller
    Quote from noviulagac
    […]

Ispravak krivog navoda.

- gospon Moller, građani nisu ništa izgubili na Agrokoru.

- na Agrokoru su građani stekli ili dobili jedno veliko iskustvo.

- gospon Moller, vi kao dugogodišnji investitor bi morali znati kako se svaka školica plaća, netko dobije papire a netko novce.

- nitko vama nije otuđio vaše dionice Agrokora, druga je stvar što i sami znate da to ništa ne vrijedi.

- po vašem trgovanju, odnosno vi pišete o tome pa vidim da je taj Agrokor u vaše trgovanje unio dosta straha, (e to je ta škola).

• Birtija

• Ivana7
    • August 15, 2020 at 12:39 AM
    Quote from snupy

Nemojte Ivani vjerovati na riječ i sama je prije 2 godine prodala oko 5000 komada na 5 kn u nadi da će je srušiti.

- gospon Snupy, ne vjeruj ženi koja laže.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt