Informanka.
- znam da ovo većini ide na živce ali ova Informanka održava ovu temu.
- velika većina investitora koja piše na ovom forumu su dnevni trejderi te ih neko dugoročno investiranje savršeno ne zanima.
- tako da imamo dvije vrste BB, dnevni kupi prodaj i dugoročni niste lovu stavili u banku nego ste kupili dionicu jer vam je tu dividendni prinos veći od kta. u banci i još imate mogući rast dionice.
- dionice su vam rizične pa se ponekad na njima i gubi (kao sada na koroni) ali dugoročno ne sumnjam u rast portfelja.
- ove godine sam u minusu, i sigurno ću je i zaključiti s minusom, trenutno je minus -9.8%.
- ovu Informanku pišem da vidite kako se taj minus polako smanjuje.
- možda se sjećate gospon Drevila, on je nakon velikog Korona minusa rasprodao portfelj kune pretvorio u eure i na banku.
- gospon Drevila spominjem jer je imao stil investiranja dosta sličan mojem tipu investiranja.
- i kod mene je bio jako veliki minus, ali protokom vremena, trgovanjem, taj minus se smanjuje i sada je podnošljiv.
- i stvarno je lijepo kad me ono iznenada pogode neke velike dividende (MDKA, ERNT), to je stvarno lijepi osjećaj, ali morate imati i te dionice koje vam nose tu dividendu.