1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ivana7
    • January 29, 2021 at 12:10 AM
    Quote from zm1

Eh da mi je dobit na eurojackpotu nekih 300 do 400 milijuna, što i jesu nagrade za glavni zgoditak, šta bi prašio po dlkv, ddjh i ostalima, dizalo bi ih u danu po 50 %, šta bi bila pomutnja, šta bi se dogovori uznemirili, a ne bi znali ko, kako i zašto, uh šta bi bilo dobro

- kod nas možete kupovati ali kad krene prodaja problemi.

- onda taj "šort" kod nas ga nema, ne možete se kladiti na pad, vani to radim, kladim se na rast ili pad, nemojte misliti da je to nešto gdje se laganini zgrće velika lova, puno toga se mora znati, a važan je i faktor sreće, evo ja dobijem na jednu kombinaciju glavi zgoditak jedne igrice HL, e da je to sada bio "eurojackpot" ali nije, ja sam skromna, dobro mi dođe i ta sića.

- i OPTE, ja sam to srušila, na vrhu, sa ne baš puno prodanih dionica, veći strah je izgleda izazvalo moje kucanje prodajnih naloga.

- još imam dosta te OPTE, s većim dijelom idem do kraja, ako ju još srušite krećem u kupnju.

- trenutno sam na kupnji 4 dionice, polako, akumulacija.

- i za kraj, ove godine mi je krenulo, napravila sam veliki plus cca 10%, OPTE, VLEN...

- dosta sam prodala ERNT, kapitalizirala zaradu od cca 50%.

• Ivana7
    • January 22, 2021 at 12:21 AM
    Quote from st-brajo

di smo trenutno?

- neki u kešu.

- neki u dionicama i zarađuju lijepe nofce.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ivana7
    • January 19, 2021 at 4:30 PM
    Quote from DiAbLeRo

I nismo mi skupa ovce čuvali da smo na "TI".

- evo da se i ja malo uključim u zanimljivu raspravu.

- mene zanima s kim ste čuvali ovce vi gospon Lero ???

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Ivana7
    • January 16, 2021 at 6:40 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from migra
    […]

- nekad davno sam na ovoj temi pitala jednu osnovnu stvar:

- koliko tu ATPL prosječno dnevno košta jedan "Panamax",

- napišem poduži post a ono glavno nisam napisala:

- nikada nisam dobila odgovor koliko dnevno košta jedan brod tipa "Panamax".

- nikad nisam ni naišla na neku inf. toga tipa, a možda sam slabo istraživala, a možda sam imala i pametnija posla.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Ivana7
    • January 16, 2021 at 6:33 PM
    Quote from migra
    Quote from alias
    […]

- evo ja se veselim kada drukeri gube lovu.

- na samoj temi ima i onih koji razmišljaju svojom glavom, što je pozitivno.

- nekad davno sam na ovoj temi pitala jednu osnovnu stvar:

- koliko tu ATPL prosječno dnevno košta jedan "Panamax", (uključujući plaće posadi, srazmjerno upravi, troškovi održavanja i ostalo sve što čini trošak tog tipa broda.

- koliko taj tip broda zarađuje možemo znati iz raznih indexa koje dnevno tu postate.

- kada znamo trošak i zaradu lako je izračunati profit.

- sada u tu računicu ubacimo kredite, neke dodatne radove koji se moraju napraviti (np. neki pročistaći).

- tek sada ćemo znati stvarnu zaradu.

- još možemo izračunati koliko im vrijedi flota, ali za nešto takvog izračunati prvo bi morali znati koliko imaju brodova i koliko su stari.

- eto kad sve to izračunate biti će vam jasno koliko vrijedi jedna dionica, je li to skupo ili jeftino.

- a znati će te, ima li tu materijala i za kakvu dividendu i kolika bi mogla biti.

- evo toliko od mene, neću vam više dosađivati, pa vi lipi moji drukaje i dalje koliko god vas volja.

• Ivana7
    • January 3, 2021 at 11:54 PM

Informanka.

- u zadnjem tjednu plus od +1.5%, zadnjeg dana je bilo malog dizanja cijene na nekim dionicama, kod mene JDGT i HT.

- godinu sam završila s minusom -2.8%, stvarno super kako je to bilo.

- 20/3 minus je bio na 26.7% i sada doći do -2.8%, iako je u minusu, za mene je uspjeh, a i tih -2.8% mi je ATH od tog minusa 20/3.

- ovu informanku sam svaki tjedan pisala zbog onih koji su se razočarali padom, rasprodali portfelj, to promijenili u eure i na banku.

- dosta sam trgovala ove godine, rasprodala sam ADPL, ADRS i ZABU a dosta sam toga imala.

- kupila sam i jednu manju nekretninu, lijepi auto, rasprodala svo zlato, s lijepom dobiti.

- povećala sam poziciju u MDKA za više nego duplo, pogodila s dividendom MDKA.

- dosta sam dokupila i ERNT tu sam pogodila s rastom cijene i dividende, možda sada malo toga i prodam.

- ostalo su bile manje kupnje: VLEN, OPTE, KODT, JDGT, HT, TPNG, TSHR.

- kupila prodala DLKV.

- po malo nadokupljujem ADPL i ZABU, sada sam skinula nalog za kupnj ZABE (nema dividende).

- morati ću povećati keš poziciju, na prodaju će možda ići manji dio MDKA, VLEN, OPTE i ERNT.

- sigurno ću prodati manje pozicije koje imam: IGH, PODR, HPB....

- i u 2021. mislim i više nego aktivno trgovati, nisam navikla gubiti novce.

- svima želim sve najbolje u Novoj 2021. godini, uz zdravlje nama dioničarima su veliki prioritet i ti prinosi, da budu što veći.

• Best buy

• Ivana7
    • December 27, 2020 at 12:46 PM

Informanka.

- u ovom tjednu, u par trgovinskih dana i moj portfelj padne za dodatnih -0.6%, to bi bilo u ovoj godini -4.3% i još sam u računicu uzela i lijepu dividendu od ERNT.

- najveći uzrok ovog pada su, nećete vjerovati, dva narodna heroja VLEN i KODT, na žalost ovaj tjedan su oba pala.

- još par trgovinskih dana u idućem tjednu i zaključiti ćemo ovu stvarno lošu godinu, ne ponovilo se.

- srećom iduću godinu moj obračun kreće od nule.

- stvarno ne vidim ni jednu jedinu lošu dionicu u portfelju.

- svima želim sretan Božić.

• Best buy

• Ivana7
    • December 19, 2020 at 6:46 PM

Informanka.

- u ovom tjednu sitan plus od +0.2% što je godišnji minus smanjilo na -3.7%.

- MDKA mi je najveća investicija, a ta MDKA je i najviše rasla, imam dojam da mi je velika većina dionica u portfelju (a imam dosta toga) u laganom padu.

- do kraja godine imamo još dva skraćena tjedna za trgovanje, e sada hoće li fondovska industrija dizati cijene dionica da bolje izgledaju njihovi prinosi, ili će ostaviti ovu godinu u gubitcima a s sljedećom krenuti u pozitivu, sve će moto vidjeti jako brzo.

- mene još čeka lijepa div. na ERNT, ali ta div. i neki manji plus ne vjerujem da će mi omogućiti završiti ovu godinu u plusu.

- nema veze, i manji minus je dio života, u idućim godinama će biti bolje.

• Best buy

• Ivana7
    • December 13, 2020 at 6:08 PM

Informanka.

- zanimljiv tjedan, početkom tjedna mi portfelj krene u lijepi minus, a u četvrtak sam već u solidnom plusu, da bi tjedan završila na nuli (ili točnosti radi +60kn), tako da ovogodišnji minus ostaje isti -3.9%.

- od trgovanja, kod pada nisam micala naloge pa ste mi uvalili ZABU, je najniža cijena, ali je to skupo, bar meni.

- evo dobila sam izvješće od mog mirovinskog fonda, u zadnje dvije godine minus od -1.71%, u ovoj godini -2.07%.

- možete i sami bez pomoći tih mirovinaca ostvarivati minuse na burzi.

- e sada kada gledam koliko su rasle strane burze, koliko je raslo zlato, i kada vidim kako je njihova glavna investicija 70% državne obveznice kojima će idućih godina prinosi biti sve manji, jednostavno ne vidim neke velike dobiti, možda malo na korekciji cijena dionica, zarada ili prinos na obveznicama neće im u sljedećim godinama pokrivati trošak poslovanja.

- ovo je samo moje mišljenje koje ne mora biti točno.

• Best buy

• Ivana7
    • December 4, 2020 at 10:56 PM

Informanka.

- prošli tjedan, portfelj zanemarivi plus od +0.2%, ali ovaj tjedan plus od +1.8%, tako se ovogodišnji minus spustio na podnošljivih -3.9%.

- kako je krenulo možda ovu godinu završim i u plusu.

• Best buy

• Ivana7
    • December 4, 2020 at 11:11 AM
    Quote from gta1

Je li DDJH trenutno bb?

- ne nije.

- jučer vam je trenutno bila BB ULPL, dosta je bila popularna na cijeni 43kn.

- a sutra bi trenutno mogla biti BB MGMA.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • November 29, 2020 at 1:10 PM
    Quote from Hafid
    Quote from accountant
    […]

Više nema para za DDJH, all in.

- ako nije tajna, s kolikim postotkom portfelja ulazite u DDJH ???

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • November 27, 2020 at 10:44 AM
    Quote from Kivi
    Quote from accountant
    […]

de ak neko zna NB-a nek ga pita po kolko je prodo.. da i mi znamo jel ćemo zaraditi za burek

- to sve imate na gosponovom blogu.

• Best buy

• Ivana7
    • November 22, 2020 at 11:32 AM
    Quote from zlocesti

Pridružite nam se na drugom topicu, Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima

Svaka nam je ideja dobrodošla, a rado i dijelimo. Ideje.

- to ne bi bilo pametno, jer moje bezporezne ideje možda bi bile dobrodošle i gosponu Mariću.

- nedavno je jedan Covid ministar srušio cijenu moje MDKA s idejom nacionalizacije ili tako nešto, mislio je da će s tom idejom lijekove dobiti besplatno, tržištu je trebalo mjesec dana da kuži kako RH neće...

- imam velike igrače koji igraju ovu igricu protiv mene.

• Best buy

• Ivana7
    • November 21, 2020 at 3:50 PM

Informanka.

- i ovaj tjedan sam smanjila minus te je trenutno na -5.7%.

- prodala sam zbog delistiranja PBZ, dugo sam mislila što kupiti u zamjenu, pa sam odlučila banka za banku ZABA.

- od bankarskih dionica najviše imam IKBA.

- mogla sam umjesto ZABA kupiti i nešto pametnije, ali znate ono disperzija rizika i slične gluposti.

- u ovom tjednu sam naučila puno toga o ETF, a ono što mi nije bilo jasno nazvala sam izdavatelja, stvarno su ljubazni.

- mislila sam čak otvoriti račun na IC zbog kupnje ETF bez provizije, ali kad sam čula njihove provizije 2% plus minimalna 200kn stvarno se čudim onima koji preko njih trguju.

- te EFT ću svakako kupiti, imam lovu za tu namjeru (ali ne veliku), još ću čekati, znate ono covid i slične gluposti i mogli bi ti ETF ići malo dolje ili ako zlato raste dionice obično padaju.

- na ZSE zbog poreza ne trejdam, ali vani trejdam svakodnevno, u petak sam na Au zaradila veću lovu, mislim da će zlato i dalje rasti, šteta je to ne pratiti i ne zaraditi bezporeznu lovu, imam neki osjećaj kako se jedino ja u HR bavim tim sportom. a stvarno je šteta jer bi zajedno bili puno pametniji.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Ivana7
    • November 20, 2020 at 12:10 PM
    Quote from SIMKE

pojavio se u top 10 KALCIC ELVIO.. jel nekome poznat?

- to vam je rodjak od mog prijatelja Spliće.

• Hrvatski ETF fondovi

• Ivana7
    • November 17, 2020 at 3:55 PM
    Quote from BudFox
    Quote from verdi
    […]

Ako ima tko da razumije kako to sa tim ETF-ovima funkcionira, molio bih da pojasni nama laicima :saint::thumbup:

- zovite ih, ljubazni su, i sve što vam nije jasno pitajte.

- tko pita ne skita.

- ako preko njih investirate do kraja godine nemate ni brokerske provizije.

- samo su skupi 200kn minimalna provizija, provizija po nalogu 2%, nije mi jasno tko normalan preko njih investira.

• Best buy

• Ivana7
    • November 14, 2020 at 7:15 PM
    Quote from whiteking
    Quote from Ivana7
    […]

Što mislite možemo li se nadati dividendi od dobrog starog VLENca?

- za to pitanje najbolje je da se obratite gospođi Sandri tel. 051-405-300.

• Best buy

• Ivana7
    • November 14, 2020 at 7:05 PM
    Quote from naim
    Quote from BudFox

ZABA, ADRS, ADPL

Zašto bas te?

- gospon Naim, vidim da ste profesionalac.

- kako svaki Cigo svoga konja hvali tako vam je isto i na forumu svaki investitor svoj portfelj hvali.

- za promjenu mogli bi i vi gospon Naim napisati neki prijedlog za BB.

• Best buy

• Ivana7
    • November 14, 2020 at 6:56 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ivana7

ZABA, ADRS, ADPL

ZABA, nešto sitno imam tih dionica, veliku većinu prodala na vrijeme, e sada ući s većom lovom nisam pametna, a i nemam neku veću slobodnu lovu pa razmišljam o kreditima.

ADRS, i kod te dionice sam imala stop-loss i veći pušing, zbog turizma kojeg imaju nisam išla u dokup te dionice, najviše sam dokupljivala MDKA i nisam pogriješila, a sada prodavati tu MDKA mislim da nije pamatno mijenjati ju za ADRS, a možda je i pametno tko će ga znati.

ADPL, u prethodnom postu sam pisala o tome.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt