1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ivana7
    • May 23, 2021 at 1:54 PM
    Quote from BudFox
    Quote from mitkko
    […]

- gospon BudFox, sada kada ste se bezobrazno obogatili na ZSE zaradili puste milijune kuna vi odlazite s ove ZSE.

- zar je razlog ovaj DLKV ???

- probajte se zapitati zašto ja nemam tih dionica DLKV.

- gospon Mitkko, zar i vi odlazite s ZSE sada kada ste na JDPL zaradili preko 100%.

- probajte se zapitati zašto ja ne bi ni štapom dodirnula taj JDPL.

- i na kraju jedna zanimljivost, ovaj tjedan kada su investitori gubili veliku lovu na DLKV meni su dva preduzeća donijeli žive love kroz tvz. dividendu koja je sigurno viša nego plaća Milanovića i Plenkovića zajedno, ne računam na ono ispod stola.

- na ovom padu DLKV investitori DiokiDina i onaj mali japanski avijatičar će zaraditi mnogo novaca, a nisu oni jedini biti će ih na stotine, i da vam nije dobar ovaj ZSE ???

- i na kraju da vam objasnim što je to "preduzeće" = osnovni privredni subjekt, koji se osniva radi sticanja dobiti.

- tako da i ja želim da vi u vašem preduzeću "Dalekovod" ostvarite što veće novčane dobitke bilo kroz tvz. dividendu ili kroz kapitalnu dobit.

- zahvaljujući pozitivnim HR zakonima vi i na velikom padu možete zaraditi jer tada nećete platiti porez na dobit.

- ja bih prije stavila ruku u vatru nego državi platila porez, eto vidite nije svako zlo za zlo.

- ali ne zaboravite dionicu prodati, nemojte da vam se dogodi kao u Agrokoru ostanite u dionici i ništa od neplaćanja poreza.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Ivana7
    • May 22, 2021 at 3:08 PM

- čitam sve ovo što ste napisali i pomalo slažem kockice u glavi.

- nemam ja tih čudnih dionica DLKV, ali nekad sam ih imala, čisto špekulativno.

- ništa pametno vam ne mogu reći dragi moji dioničari, ali iz aviona se vidi, ošišalo vas.

- nemojte se vi ništa brinuti, do sljedeće zime imati će te vi novu vunu.

- ali nije svako zlo za zlo, ovo vam je mala školica, sada ste nešto i naučili.

- povijest nas uči kako greške činimo da bi iste mogli ponoviti.

- ovo shvatite kao da ste pali na jednoj stepenici ili jednoj stanici do vašeg prvog milijuna.

- najteže je doći do tog prvog milijuna, poslije sve ide puno lakše i više se zarađuje.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Ivana7
    • May 22, 2021 at 2:50 PM

- hoće li ovo biti neki novi ili sljedeći Dalekovod ???

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 21, 2021 at 10:11 AM
    Quote from Flight
    Quote from Marin83

držim Mediku prilično rizičnom dionicom.......

No, treba detaljnije pogledati koliko toga Medika.....

- gospon Flight, čitam vaše komentare na više tema, s većinom toga što napišete se slažem, ubrajam vas u pametnije investitore.

- ali mislim da bi kod MDKA najbolje bilo da pročitate koje godišnje izvješće (od početka do kraja, bez preskakanja) pa ako vam ni tada ne bude što jasno slobodno me pitajte.

- nekada davno, kad sam bila u Top10 KODT i pisala kako je to super dionica i kako će tamo cijena rasti, mnogi, odnosno većina foruma je smatrala da drukam.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 21, 2021 at 12:20 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Ivana7
    […]

Tko čeka, dočeka.

MDKA.

- P/E 8.

- neto dobit po dionici 2.536 kn.

- dividendni prinos 6.86%.

- gledano FA jedna od boljih dionica na ZSE.

- ovo je stvarno šteta ne kupiti na ovim cijenama.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 20, 2021 at 11:33 PM
    Quote from zlocesti

Kupila si je Mediku. Sama pala, sama se ubila 🙃

- sada mi je stvarno žao što sam vam podigla kupovnu cijenu, vaši grafovi su mi pomogli u razmišljanju kod više dionica.

- nije kritika, ali liparenje vam ne ide od ruke.

- vi ste danas dionicu MDKA kupili za 21.200 kn a ja za 20.400 kn, to je razlika skoro pa jedna dividenda.

- za dugoročno investiranje sasvim je nebitno je li to 21.200 ili 20.400 kn.

- ja imam dosta tih dionica MDKA, ovih dana su me MDKA I HT počastile brutalno velikom dividendom pa onda računam da je red jedan manji dio te dividende reinvestirati u MDKA i nagraditi tu investiciju s jednom dodatnom dionicom.

• PVCM (Pevex)

• Ivana7
    • May 15, 2021 at 10:38 PM
    Quote from tollway

ivana

nisam neki kupac u pevecu, ali bauhaus vam je daleko najskuplji trg lanac

- ja gledam cijenu i kvalitetu, odnosno što dobijem za svoj novac.

- večeras sam bila u "Bauhausu", gledala sam cvijeće i presadnice, stvarno skupo, ali na akciji sam kupila plastično cvijeće, stvarno jeftino, uspoređujem ga s cijenama u "Plodinu".

- zbog turizma još su mi zanimljivi "Lesnin" i "Jysk", sigurno su kvalitetniji i jeftiniji od "Peveca" (turistički program).

- ali demokracija je, vi sami odlučujete gdje ćete potrošiti vaše novce, sada netko voli jeftino netko kvalitetno, sto ljudi sto čudi.

• PVCM (Pevex)

• Ivana7
    • May 15, 2021 at 4:04 PM
    Quote from goldfinger

Ti hohštapleri od mene neće vidjeti ni kune, što za dionice što za dućan. Nisam zaboravio kako su se odnosili prema malim dioničarima. Znam da je to beznačajno, ali eto...

- a ja sam mislila da samo ja tako razmišljam.

- imala sam njihovih dionica i prodala sam ih onda po nekoj o.k cijeni i zaradila na toj transakciji.

- ali to što je ta "Pevec" ekipa učinila to je vrh vrhova kriminala koji u HR prolazi bez problema.

- i još su oni za ovaj neuki HR narod veliki poduzetnici.

- za moj ukus je sasvim o.k. "Bauhaus", puno mi je draže tamo trošiti nego kod domaćih kriminalaca.

- ali ta vrsta kriminala je u HR zakonom dopuštena, evo sutra imate priliku zaokružiti one koji se ne bave kriminalom.

• Birtija

• Ivana7
    • May 13, 2021 at 10:35 PM
    Quote from zlocesti

Ha, ovdje smo i tako svi pušači

- imate znanje, vjerujte u sebe.

- 3 vaša grafa su bila uzrok da sam zaradila lijepu lovu.

- evo zahvala s moje strane.

• Birtija

• Ivana7
    • May 13, 2021 at 10:28 PM
    Quote from mitkko
    Quote from maratonac
    […]

Malo sam ovih dana ekstra nervozan pa se ispričavam, pokušavam prestati pušiti pa galamim na sve oko .....

- pušenje: 30kn x 30 dana x 12 mjeseci x 40 godina = 432.000 kn.

- investiranjem na burzi kroz kapitalnu dobit i dividendu bez nekih naročitih problema možete postati milijunaši.

- to da pušenje šteti zdravlju znate i sami.

- probajte uživati u zdravom životu, bolje vam je živjeti 100 godina kao milijunaš nego 7 dana u bijedi.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 8, 2021 at 10:29 PM
    Quote from dionicar

koja je zadnja kjniga koju imate..?

- Fata i sedam patuljaka.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 8, 2021 at 5:46 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Ivana7

kolegice, oće li divka počet kapat na Lencu nakon šta riješe dok? :/

- i da znam takvu inf. ne smijem vam to napisati.

- mislim da su to Talijani kupili da bi s time zarađivali.

- i dobro rade, smanjili broj uhljeba u toj firmi za cca 150 komada.

- s znatnim smanjenjem radnika povećali dobit, pogledajte FA za prošlu godinu, koja firma ima takvu dobit u odnosu na burzovnu cijenu ???

- dobiti će dok u pola cijene, umjesto 70 koštati će ih 35 M eura.

- u ovom kvartalu imaju fenomenalnu popunjenost brodogradilišta i očekujem jedan od boljih kvartala u povijesti našeg narodnog heroja Viktora Lenca.

- ali moram vam napomenuti da je investiranje u dionice u HR jako rizičan posao bolje se držati HDZ-a, imate sigurnu zaradu.

- evo vam jedan polu info zamaskiran pod temom VLEN, danas sam razgovarala s jednim višim rukovodiocem u hateju.

- skoro sva ekipa viših rukovodioca a ima ih dosta, kupila je dionice opte, imaju 2 ozbiljna kupca, najdraže bi im bilo da to kupi A1 jer bi to onda bio duopol, ali točnog infa nemam jer vam to znaju ne više od 3 osobe na najvišim položajima u hateju.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 8, 2021 at 4:29 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Ivana7

Još da Mediku maknemo sa državne sise. ^^

- a žulja vas nešto ta MDKA.

- ja ju imam, i to dosta toga, i stvarno se ne brinem zbog te investicije.

- računam jednog dana kada budem stara babetina dobro će mi doći ta dividenda za kupnju "tableta"

(ne mislim na ove elektronske "tablete" nego one tablete koje se piju za bolje zdravlje).

- i rado bi tu ušla u Top10, ali te dionice je jako teško kupiti.

- mogu ja sada to kupiti po masnim cijenama, ali je tu problem u meni, jer ja kupujem samo jeftine dionice.

- računam da mi je sada bolji VLEN po 11 kn.

- a ta MDKA, evo nešto što vam nitko nije pisao, van Top10 imate samo 1.393 dionice.

- možda će vam i ovo biti zanimljivo, prve dionice MDKA sam kupovala na cca 8.000 kn, mislim da su isplaćene iz dividendi.

- kada vi jednog dana budete u mirovini ta MDKA će mi zasigurno donositi 2-3 godišnje vaše mirovine.

- da ne pogriješim s tom MDKA (jer kod dionica je sve moguće i ništa nije sigurno) imam i dosta drugih raznoraznih dionica.

- kako je ovo tema što smo tržili.

- tržila bi ja tu MDKU svakodnevno, gledam ju, ali ju ne vidim na nekim cijenama gdje bi ju kupovala, tako da sam stalno na nekoj skrivenoj kupnji ili otvorenoj desetak dan.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 8, 2021 at 4:04 PM
    Quote from dionicar

Ivana7 na AU mislite na AUHR ? Auto Hrvatska ?

- mislim na jedan kemijski element zvan Au ne AU ili Auuuuuuuuuuuuu.

- a za tu AUHR, dobro preduzeće, loša uprava za male dioničare, mislim da je sada išla div. za dobit od zadnje 2g.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 8, 2021 at 2:15 PM
    Quote from Hrx84

Vjerujem da je Ivanin rezultat nešto bolji.

- teško je, ili nemoguća misija ostvariti onaj najbolji rezultat.

- važno je ono prvo pravilo, ne gubiti novce na burzi.

- a sada zarada veća ili nešto manja od te najveće je sasvim nebitno.

- evo np. ERNT, ulaz mi cca 1.000 kn skupim dividende i bezporezno ga prodam po cca 1.530 kn (veći dio).

- računam odličan posao, sad će pasti, ali ne pada, sada ga na sitno kupujem 1.700 kn, 1690 kn, e sad je li pada ili raste ???

- bitna je disperzija i stop loss.

- ako hoćete najveći prinos onda vam to ide bez disperzije.

- ta disperzija vam ubija dobit.

- evo ja sam kupila nešto Au hoće li to ići 100% gore, sigurna sam da neće.

- uplaćujem mirovinsku štednju, hoće li mi oni zaraditi godišnje 10%. sigurna sam da neće, ali ja opet uplaćujem.

- tema je što smo trgovali:

- Au, o tome je pisala ona Zločesta gospođa, i tada je to bilo dno, sada sam i na toj investiciji u plusu, možda na 2.000$ idem u prodaju.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 8, 2021 at 1:27 PM
    Quote from SosT
    Quote from Ivana7
    […]

Prvi put sam mislio da mogu 2008. prije potopa.

Sada opet mislim da bi mogao, ali ko zna što nosi sutra.

- 30 g. investirate u dionice i još se mislite može li se dobro živjeti od tog investiranja ???

- imena ponekad zaboravim. ali sam zapamtila još odavna tu vašu sliku, zbog toga sam vam i postavila to provokativno pitanje.

- za dobro živjeti od dionica prvo pravilo je da imate dionice.

- vi ih nemate očito trejdate.

- i moj prijatelj gospon Lopina je svakodnevno trejdao, danas nema dionica ali nema ni love, zadnje mu popapala maca na perjanicama Agrokora.

- imam neki osjećaj da jedino ja zarađujem neku sitnu lovu na ovom forumu, godišnje 10 - 25%, prošle godine i minus 2.8%.

- većina vas zarađuje 100 - 150% i još se niste obogatili.

- znam to po mom društvu, svi trejdali, svi masno zarađivali, sve analize od tehničke, fundamentalne u malom prstu, a danas nitko od te ekipe u dionicama, a bili smo stvarno dobar sindikat s podružnicama u ZG i ST, svaki dan sam znala što se kupuje...

- raspisala se ja, sada će mi cenzura obrisati ovaj post.

- kako je tema što smo tržili, a to skoro pa nikad ne pišem jer trgujem s nekim čudnim dionicama.

- prošli tjedan: neću vam napisati što sam prodavala to obično nije popularno, a kupovala sam: HT, ADPL, ZABA, ERNT, IKBA.

- ovaj tjedan: prodavala TPNG (1.388 dionica, ali još dosta toga imam), kupila: KODT. KODT2, ADPL, ERNT.

- za naredni tjedan imam u planu prodaju 2-3 dionica, a kupnja ako što povoljno uleti, mreže i parangali su postavljeni.

- i ne zarađujem ja stalno, ponekad i gubim, ovaj tjedan veliki gubitak, jedan manji auto srednje klase ali novi.

- najveći gubitak ste mi napravili na VLEN (nisam ga prodavala), ali baš me zanima koja cijena će tu biti 1/7 ???.

- a u ovoj godini dobitak mi je ono boli glava.

- od investiranja se može stvarno lijepo živjeti, uživajte mi u ovom lijepom danu.

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 7, 2021 at 10:23 PM
    Quote from SosT

Prve dionice kupio dok još nije bilo burze

Sad nakon tridesetak godina prvi puta nemam ni jednu

- nakon tolikog radnog staža investiranja, zanima me možete li lijepo živjeti samo od tog vašeg investiranja u dionice ???

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • May 5, 2021 at 11:09 AM
    Quote from zlocesti

Jutros Adris.

Gledam i Petrokemiju :/

- a nema ništa u toj velikoj čarapici za OPTE po 5.80 kn ???

• Ivana7
    • May 4, 2021 at 3:45 PM

Obavijest.

- prestajem pisati na ovoj temi jer me je cenzura upravo obavijestila da nemam konkretan doprinos temi.

- a možda su ovi iz cenzure puni ovih čudnih dionica.

- nema veze, ne ljutim se, poštujem pravila igrice.

- sretno vam u daljnjem trgovanju VLEN.

- stvarno je šteta što ne mogu napisati što trenutno muljam na ovoj dionici.

• Ivana7
    • May 4, 2021 at 3:13 PM

- koji ovo neodgovorni investitor ne da, da ovo čudo propadne ispod 11 kn ???

- toliko muke za doći do 11kn i sada jednostavno ne da da prodavač osvoji tu željenu cijenu od 10 kn.

- zar vam nije u interesu kupovati po nižoj cijeni.

- zašto mislite da ako puno platite da to i puno više vrijedi ???

1. Privacy Policy
  2. Kontakt