Izvješče je sasvim ok. U skladu sa očekivanjima.
Preuzimanja nema. Kakve gluposti pojedinci pišu a admin odobrava.
Tko smatra da je izvješće loše, ima sasvim dovoljno na bidu da izađe. Ja ću rado kupiti vaše papiriće.
Izvješče je sasvim ok. U skladu sa očekivanjima.
Preuzimanja nema. Kakve gluposti pojedinci pišu a admin odobrava.
Tko smatra da je izvješće loše, ima sasvim dovoljno na bidu da izađe. Ja ću rado kupiti vaše papiriće.
Nije samo kod VLEN mršav promet. Na cijelom tržištu kapitala je mršavo. Kako doma tako i vani.
Svi očekuju tu nekakvu recesiju i pad industrijske proizvodnje. Navodno će trebati stegnuti remen od listopada.
Osobno mislim kako je VLEN super dionica ali ne mislim trenutno previše kupovati dokle ne vidim kako će se sve ovo reflektirati na njih, posebice trošak energenata.
Ispravite me ako griješim, ali ni s Malte prvi dioničar nikad nije povukao dobit kroz dividendu?
A tamo ima 2 brodogradilišta. Nekako sumnjam da će biti ovdje divke...
Poslovanje im i nije nešto spektakularno.
Prodate i šta onda?
Uz inflaciju i rastuće cijene hrane, imate nekakvu bolju priliku sa gotovinom?
Malo sam opet češljao FI za Q4. Iznenadio me podatak da ADPL na kraju Q4 ima 192 milijuna kn zadržane dobiti. Pa to je 45 kn po dionici...
jel ima netko tko ih je dulje pratio da zna šta oni inače rade s lovom. Ok to očito nije sve lova, vjerojatno je velika većina već uložena ali možda netko zna nešto detaljnije?
Većina su obični papirići u nematerijalnoj imovini. Gotovina i novac u banci 30 milijuna.
Trebala bi vas više zanimati 610 milijuna kn obveza. Ili kako vi kažete: Pa to je 143 kn po dionici.
Isplati li se ovih dana trejdati ADPLom? Palo mi je na pamet kad je bio na ~85kn. Nemam osjećaj da ga čekaju neka divna vremena, ali možda bi se moglo solidno trejdati nekim razumnim količinama?
ma slabo bome, ja sam kupovao od 85 do 83 i prodao nešto od 95-97, puno je bolje kupiti HT po 180 i čekati godinu dana dividendu 8kn, onda si ti cijenjen dugoročni investitor
A prethodno kupite po 140, 120, 100... ispušite pošteno i onda kad ćorava kokoš pogodi, zvoni se na sva zvona.
Ekipa ovdje hvata padajuće noževe.
Većini će tek biti jasno koliko je 90 kn precjenjeno kad izađe Q3 i Q4 2022
Mene brine utjecaj tržišta Rusije na Belupo. To je nekih 300 milijuna na godinu, da se taj gubitak pokrije profiton na našem tržištu, grupa Podravka bi ovu godinu završila s 0 ako ne i u minusu. Iako, bilanca je zdrava, pa bi se taj gubitak relativno lako pokrio.
Ako imaju imalo mozga ostat će raditi u Rusiji kao i AD Plastik, Gdje ima volje ima i načina.
VLADAJUĆA ruska stranka Jedinstvena Rusija danas je objavila da je vladin odbor odobrio prvi korak prema nacionalizaciji imovine inozemnih tvrtki koje su napustile zemlju nakon uvođenja sankcija zbog invazije na Ukrajinu. Stranka je priopćila kako je odbor podržao zakon koji omogućava tvrtkama koje su 25 posto ili više u vlasništvu stranaca iz "neprijateljskih država" da dobiju vanjsko upravljanje.
"To će spriječiti bankrote i spasiti radna mjesta", stoji u priopćenju.https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2345950.aspx
lijepo sam vam govorio pričekajte sa kupnjom
ADPL nije napustio zemlju niti to planira.
Kako mislite ADPL ne planira napustiti zemlju?
Ako RH naredi da se napusti, onda se napušta. Tom logikom neće nitko napustiti zemlju. Zašto bi se itko odrekao prihoda.
Uostalom za koga mislite da ADPL radi u Rusiji? Mogu oni ostati. Ali naručioci se povlače iz zemlje a nekako sumnjam da će Rusi kupovati aute idućih par godina. Hleb i mleko da, auta ne
Stavite se na bid. Dno samo što nije. Svi ćemo se prljavo obogatiti.
Onako na brzinu koliko vidim steta popunog dezinvestiranja na datum 31.12.2020 rusije bi bila po bilancu matice mozda nekih cca 170 mil kn i gubitak prihoda cca 25% kod konsolidiranog izvjesca
Dakle, da se kojim čudom dogodi eksproprijacija vlasništva u Rusiji (što samo po sebi, smatram, da i nije moguće bez nekog oblika kompnezacije, a imamo takvu opciju za ekscesnu situaciju zbog strukture vlasništva), to bi smanjilo temeljni kapital društva za 20% s gubitkom 25% prihoda u budućnosti.
Je li taj rizik dovoljno opravdanje da cijena padne sa 170 na 82 kn, procijenite sami.
A možda je u ovu cijenu uračunata mogućnost da nam sutra neće izaći Sunce, ako ovaj upotrijebi radijacijsku gljivu.
Zanimljivo je što i dalje neki misle da je ovaj pad samo zbog Rusije. Istovremeno i drugi proizvođači koji nemaju veze s Rusijom su pali 30% u zadnja 2 tjedna. Cijeli autosektor je u banani. Nedostatak čipova, jaki rast nafte kao i svih drugih metala uz probleme sa distribucijom, infacija... apsolutno svaki pokazatelj ne ide na ruku autosektora. Ama baš nijedan...
Display MoreDisplay MoreA meni nije jasno zašto ja i dalje držim ovo g_vno.
Naročito sada kad imaju plan velikih ulaganja u turizam.
Alo gospodo, turizam nije više zlatna koka. S nestabilnim političkom klimom i visokom cijenom goriva, hrane..i nije baš najbolja solucija.
S druge strane imamo CROS i brutalni Cromaris s još brutalnijim potencijalom i potražnjom.
Ispada da je istinito prokletstvo hotela Marjan. Tko ga kupi, propadne 🤣
Ne mislim da će ADRS propast zbog Cromarisa ali ovaj turizam mi se već odavno gadi. Gotovo koliko i duhanski biznis kojeg su se riješili..
🤔🤔 A ja u turizmu vidim budućnost i profit.
Sreno vam s time.
S obzirom na okolnosti, samo prehrambena, farmacija i obnovljivi izvori energije su mi trenutačno privlačni.
A meni nije jasno zašto ja i dalje držim ovo g_vno.
Naročito sada kad imaju plan velikih ulaganja u turizam.
Alo gospodo, turizam nije više zlatna koka. S nestabilnim političkom klimom i visokom cijenom goriva, hrane..i nije baš najbolja solucija.
S druge strane imamo CROS i brutalni Cromaris s još brutalnijim potencijalom i potražnjom.
Ispada da je istinito prokletstvo hotela Marjan. Tko ga kupi, propadne 🤣
Ne mislim da će ADRS propast zbog Cromarisa ali ovaj turizam mi se već odavno gadi. Gotovo koliko i duhanski biznis kojeg su se riješili..
Na cijenu 90 kn je uključena dobra godina i dividenda dogodine.
Kad ekipa shvatida da nema dobiti i dividende. Par godina. Onda će cijena u rangu da propada.
I dalje je previsoko. I dalje me nema na bidu.
A drukeri i dalje drukaju na rast i kupovinu dok brod lagano tone.
Ti sve to vec znas?
Rješio se ovog g_vna po 153 kn. Sa mladim gubitkom. Par dana prije službene invazije. Nije bitno koliko znam. Bitno je da znam dovoljno da ne držim sektor koji se raspada, kako u Rusiji tako i u Europi. Dok neki i dalje drže jer misle da je sve ok. Kao da ratovi traju 5 dana a ne godinama. Sankcije još i dulje. Kupovina bilo čega osim farmacije , prehrane i ratne industrije je trenutno bacanje novca.
I ovog pres_ransa od obnovljivih izvora energije.
Ne znam naravno kuda ce cijena.
Ali na ovoj cijeni mi se cini da je vec ukljuceno to da tvornica u Rusiji i propadne.
Jedino mi je cudno da firma nije sama izdala priopcenje o pitanjima koja zanimaju sve dionicare.
Da li je u ovu cijenu uključena propast AD Plastika? Jer jedna stvar može lako povući drugu.
Ne bi me iznenadilo da uskoro čujemo koju vijest o otkazima u AD Plastiku.
Na cijenu 90 kn je uključena dobra godina i dividenda dogodine.
Kad ekipa shvatida da nema dobiti i dividende. Par godina. Onda će cijena u rangu da propada.
I dalje je previsoko. I dalje me nema na bidu.
A drukeri i dalje drukaju na rast i kupovinu dok brod lagano tone.
Kako će im se povećati obim posla??
Hahahahahahahahaha
Čudio sam se tko se uopče stavlja na bid ADPL ali kad vidim ove teorije, sve ima smisla.
Rusije nema više ovdje. Adio. Novi auti se ne kupuju. Adio.
Nitko vas ne tjera nit da kupujete adpl, niti novi auto. I jedno i drugo će se kupovati s vama ili bez vas. Šta mislite da će rusija u ovoj teškoj situaciji kada im eu okrene leđa i kada prestane uvoziti između ostaloga i automobile, hoće li poticati proizvodnju svega što više ne mogu uvesti ili će gasiti proizvodnju? Šta će voziti, kočije? Kužim da je situacija teška i kompleksna i pitaj boga šta će se desiti i to je nemoguće prognozirati, ali vi ste stava kao da se sve gasi na nulu što naprosto nije istina. Čudite se vi i dalje kako netko sad kupuje, mada kladio bih se po vašim komentarima da i vi imate otvoren nalog na bidu na 90kn za adpl pa drukate da padne što niže...
Svatko polazi od sebe.
To ako ste vi sitni druker ne znači da su i drugi.
Može ovako, kladimo se.
U iznos koji imate u ADPL. Ukoliko imam ili sam imao ikakav nalog na bidu, ja vam nadodam još toliko ADPL koliko imate.
Ukoliko nemam i nisam imao, uplatit ćete mi iznos vašeg ADPl portfelja. Ne želim ADPl dionice.
Barem je to lako izvedivo kod bilježnika kroz ugovor o prijenosu i dokaz od radnih naloga kod brokera.
[…]Vjerojatno će im se povećati opseg posla ali je tečaj pravi problem, vidjet ćemo u kojem iznosu.
Kako će im se povećati obim posla??
Hahahahahahahahaha
Čudio sam se tko se uopče stavlja na bid ADPL ali kad vidim ove teorije, sve ima smisla.
Rusije nema više ovdje. Adio. Novi auti se ne kupuju. Adio.
Uisitinu komično uspoređivati PODR i ADPL.
PODR Rusiju neće ni osjetiti, više bi joj naškodio pad turizma. A da ne pričam o jakoj farmaciji tu.
ADPL ovisi dosta o Rusiji i Rumunjskoj a tamo situacija nije bajno.
Pogotovo sada kada Putin priča kako će zbog SWIFT-a možda nacionalizirati imovinu firmi država koje su bile dio toga.
Rubalj je pao dosta a još postoji mogućnost nacionalizacije... ne znam kako je ADPL i dalje ovako visoko.
Skratio turizam, izašao KODT, ADPL i KOEI zbog izloženosti Rusiji.
Kupio PODR i ATGR. Prehrana i farmacija neće patiti.
previsoki P/E.... navedite onda nekoliko većih tvrtki sa nižim omjerom i udjelom većinskog ispod 60%
Globalna ekonomija u problemima, hrvatski turistički sektor na koljenima povlači sve što ovisi o turizmu, uključujući i dobar dio ATGR... najgora sezona u povijesti od rata... P/E 15.
Dakle uza sva sr*nja, dobar P/E. sad mogu samo zamisliti kakav će bit ako se riješe problemi vezane uz koronu. A nije da kupujemo buduće poslovanje s obzirom da vi gledate prošlo.
Gledajući obavijest na ZSE, vidim kako nas sutra LURA istiskuje.
Nema kamate ni za papar.
Toliko je cijena visoko da može samo više. I dalje će vrijediti svake kune. I dalje vama neće biti jasno zašto ATGR vrijedi mnogo više od ove cijene.